Ekonomi Bakanlığı, 365 gün süren indirim kampanyalarına son vermeye hazırlanıyor. Haksız rekabetin önüne geçilmesini sağlayacak ve tüketicinin de yanıltılmasını engellenecek olan çalışma kapsamında 'indirim kampanyalarının' kanun tasarısıyla yılda iki defa yapılması öngörülüyor.(kaynak:Hürriyet)Yıllardır önünden geçtiğim halıcının uzun süren "kapatıyoruz zararına satışlar" yazılı yazıyı nezaman indireceğini, ne zaman işyerini kapatacağını hep merak etmişimdir😊 Zararın bukadar uzun süreni esnafı ticaret sahnesinden silmesi kaçınılmaz ama daha silinen görmedim 🤔 Sizcede bu tür şeyler insana hakaret değilmidir? Özellikle o kocaman yazılı indirim yazan yerlere girmiyorum. Sizde durum nedir? Yapılacak düzenlemeyi nasıl buluyorsunuz?
"365 gün ‘indirim var" yalanı bitiyor. İndirim yalanlarına yeni düzenleme! Bu tarz tabirler alışveriş tercihinizi etkiliyor mu?
Her yerden giyinirim ind. önemli ama zararına satış ya da % 50 indr. derse hiç girmem ve almam. Eskiden % 20 indr deyip alırdım sonra bir mağzacı arkadaşım oldu sonra inrdr. almamaya başladım. indr. bir gece önce tüm fiyatları indirimli dediği normal fiyata satılacak şekilde ayarlanıyormuş yani biz yine onu normal satış fiyatından alıyoruz. Sadece satış yapmak için insanları kandırmaya yönelik harteketler bunlar. Şimdilerde dolar euro yüksek eflasyon %12 bu fiyatlar nasıl katlanır bilinmez. Şahsen ben bu dönem hiç birşey almayı planlamıyorum.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Indirim ve pazarlik payi koyuyor bircok esnaf. Zaten indirimli aldim sanirken asil fiyatiba dusurmus oluyorsun. Internetten toptanci fiyatlarina bakinca fark cok belli oluyor. 1,5 tlcye her yerde stiln dis macununa bile 10 lira fiyat bicen srefsizler var ya
Bu tarz ibareler ile 3-5 satış fazla yapıp, kâr etmeyi düşünen zihniyetlerden alışveriş yapmayın.. En dandik ürünleri, taklitleri "original" kafası ile millete iteliyorlar. Kandırmak, kazıklamak meslek olmuş esnaftan bozma mahlukatlara.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
sahtekarlığa girer sadece gösteriş için büyük şehirlerde değil tüm şehirlerde bu tür yazılar kalkmalıdır tamamen gösteriş :) küçük şehirlerde de olucak mı
En İyi Cevaplar