Türk Bayrağı, İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kaldırılıyor neler düşünüyorsunuz?

Türk Bayrağı, İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kaldırılıyor neler düşünüyorsunuz?
Milli Eğitim Bakanlığı özel öğretim kurumları ile ilgili 9 yönetmeliği sadeleştirerek tek bir yönetmelik hazırladı. Yeni yönetmelikle, “Atatürk ilkeleri doğrultusunda öğrenci yetiştirmek amacı”nın çıkarılmasının yanında oluşturulacak Atatürk Köşeleri’ne “Türk Bayrağı, İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni” koyma zorunluluğu da kaldırıldı.

Türk Bayrağı, İstiklal Marşı kaldırıldı

Eski yönetmeliğe göre özel okullarda oluşturulacak Atatürk Köşesi’ne “Atatürk’ün büstü veya maskı, fotoğrafı, Türk Bayrağı, İstiklâl Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, madalyon, gravür, fotoğraf, Atatürk’ün eğitimle ilgili sözleri ile kitap, tablo ve levhalar”ın yerleştirilmesi zorunluluğu bulunuyordu. Yeni yönetmeliğe göre özel öğretim kurumlarının böyle bir Atatürk Köşesi oluşturma zorunluluğu ortadan kalktı. Eski yönetmelikteki ayrıntılı düzenlemenin yerine sadece “Kurumların girişinde temiz, düzenli ve kolayca görülebilecek en uygun yerde Atatürk köşesi oluşturulur”hükmü konuldu.
Güncellemeler
+1 yıl