Konuyla açtığım başlık ne kadar uyum içerisinde bilemiyorum ama net açık bir şekilde şunu söyleyecegim, ülkenin herşeyi satılmış bütün üretimi durdurulmuş mani olunmuş herseyimizi elin merhametsizlerinden almaya mecbur bırakılmışiz.. ne kadar acı ( made in Turkey ) görememek... Satılmış bir ülke oldu caaanım memleketim... sizcede öyle değilmi?
Dedelerimiz sömürgecilere karşı hayatlarını kaybederek bize bu güzel ülkeyi bıraktı ancak halk eliyle geri teslim etti. Bu arada sadece İsrail yok diğer ülkeler de var. Amerikan, İngiliz, Fransız, İtalyan ve Alman firmaları da var. Hadi Almanlar müttefik diyelim. TV'lerde gördüğümüz markaların %90'ı yabancı şirketlerin.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Dedelerimizi düşününce zaten insanın vicdanı saha acıtmıyor mu insanı.. Dedelerimiz nenelerimiz neleri feda ederek kazanmış bu toprakları... üretimi durdurdular çiftçiligi bitirdiler türk üretimi olan ne varsa sattılar ülke bitiyor insanlık uyuyor sonumuz Filistin Amerika gibi olacak.. ne diyeyim
içim yanıyor bu zengin güzelim ülkemizi dışa bağımlı yaptı ya erdoģan Allah bildiği gibi yapsın kendi ülkesini kalkındırmak istemiyor çöküp yok olmamızı istiyor inşallah kimse bu adama oy vermez
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
32
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Filistinin başındaki adam zamanında filistin topraklarını satmış.. israilde ya gideceksiniz ya da vergi vereceksiniz diyor.. tapulari BM ye göstermiş.. parasını ödemiş. Şimdi kalkmışlar yok topraklar filistinin yok bilmem ne.. ulan sizin deli gibi oy verdiğiniz adam sattı o toprakları zamanında sığır sürüsü gibi oy vermeseydiniz topraklar sizindi zaten. Şimdi israil nerde suçlu bana söyleyin? A. k ülkesini işgalci konumuna indirdiler arap aşıkları.. acaba türkiye o halde olsaydı filistinden tek bir yardım gelirmiydi. İsrail mallarını çatır çatır kullanıyorum israil benim umrumda değil aynı şkilde filistinde. Filistin zamanında yaptığı hataların bedelini ödüyor.. bizim koyunlarda simdiki yonetimi desteklemeye devam etsin yarin oburgun ingilizler fransızlar istanbulun tapusuyla gelince bakalım ne yapacaklar.. sorgulama özürlüler
Bu listeyi yapanın ben... En fazla belki 10 Türk malı vardır burda, gerisi zaten çoktan yapancı. İstesende istemesende bu mallar alınıyor NOKTA. Tüm dünyada birşeyler üretiliyor ama başak ülkelere satılıyor ney için? Para için veya başka birşey için. Bunları yaparak ülkeler international oluyor. Türkiye de artık international olması lazım.
bence Erdoğan'a oy vermeyin bu yazdığın sorunların hepsi hal olur, satilanlarin neredeyse %80'i bu 16 yıllık süreçte satıldı öyle İsrail'e katil devlet demekle ancak kendi seçmeninin kandirabilir hala İsrailliler vize almadan TC geliyor ya biz vize alarak hemde onlarca evrak istiyorlar.
Varya eger düşmanlarla savaşmak istiyorsan ilk önce kendi salaak vatandaşlarinla başlayacan. Bunlarin çoğu başka ülkenin. Arayan sormayan direkt inanniyor saten buda zeka seviyesini gösteriyor. Facebook gibi yerlerde bütün böyle şeylerin kökü yalan
Ne yazık ki bende bu görüşteyim ama bizim insanımızda da suç var yok değil marka takıntısı olan bizlerde bunlardan ne zaman vazgeçersek ve akıllanırsak bu iş tersine dönebilir işte
Turkiyenin ürettiği de bir bu kadar var merak etme
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Neyi var ki.. adam 3 5 şampuan koymuş şu görsele en iyi marka boykot bile edemiyosun türk üretimi şampuan ben bu yaşıma kadar kullanmadım.. tabi bu küçük bir örnek.. ha vardı yoktu değil ama sattı durdurdu bitirdiler ya ülkeyi
Kesinlikle bir siyaset olarak anlaşılmasın ben olaya kişisel değil objektif bakarım baktimda.. yani kişiye değil yönetime bakarım... başa geçen dağıtmasın satmasin işçisine eşit davransın vs. Yeter..
Tüketim bağımlısı bir tüketim toplumunada bu yakışır zaten. Üretim yapalım yok tüketicez.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
😀pardonda iç pazar bu elbette iç ticaret önemli ama kalkıpta bunu dış ticarete ihracat yapamassan yerli ürün de işe yaramaz ne kadar yerli olursan ol İhracaat lazım
Nokia Finlandiyalı Bir Şirket first Jacobs ve kent Türkiye Tahincioğlu grubuna ait Elidor Clear Magnum Algida Ve Sana Türkiye Unilever Grubuna ait Görüntüdeki Fotoğraf Doğru değil
En İyi Cevaplar