Türkiye de neler oluyor?

Son 1 yıldır Türkiye'de sıra dışı bir komplo adım adım hayata geçiriliyor. Tarihleri siz araştırın ben hafızamda kalanları yazıyorum.

1. Önce bir siyasetçinin oğlunun Venezuela'da uyuşturucu ticareti yaptığı ima ediliyor. O dönem Venezuela'da olduğum için olayın aslının çok farklı olduğunu biliyorum. Venezuela'da büyük çaplı uyuşturucu üretimi yapılmaz. Güvenlik teşkilatları bu konuda çok hassastır. Ancak, ülkenin güneyi, ABD destekli, aşırı solcu FARC terör örgütünün kontrolündedir ve bu örgüt finansmanını uyuşturucudan sağlar. Tıpkı PKK gibi. Siyasetçinin oğlu ise kısaca, Türkiye çıkarlarına ve ABD ambargolarını delmek amacıyla orada bulunmuştur. Daha fazla açıklama yapmam.

2. Sonra Kolombiya'da bir konteyner uyuşturucu bulunuyor. Düşük rütbeli bir polis komiseri, uyuşturucunun Türkiye de bir adrese teslim edilmek üzere hazırlandığını açıklıyor. Komiserin açıklamasını yazan medya, hangi adres olduğunu yazmaktan imtina etti. Çünkü haber yalandı. Kolombiya, Güney Amerika da, ABD nin en sadık uşağı ve dünya uyuşturucu üretiminin ana merkezidir. Hiç sorunu olmadığı halde, ABD emrettiği için Venezeula'ya saldırmaya kalkacak kadar sadıktır.

3. Aynı durum Nikaragua da medyana geldi. Yine uyuşturucunun Türkiye'ye gittiği ifade edildi ama adres yok, olayın devamı yok. Hafızlarda, Türkiye uyuşturucu ile anılmaya başlıyor. Oyun başladı.

4. Eski bir mafya babası, saklandığı yerden düzenli aralıklar ile içişleri bakanını hedef göstererek, uyuşturucu imalarında bulunmaya başladı. Ancak sözler dışında hiçbir delil yok. Algı güçlendiriliyor.

5. İBB'ye bağlı bir cenaze aracında yüklü miktarda uyuşturucu bulundu. Hükumet ve muhalefet birbirini suçladı. Tarafların önemi yok. Önemli olan büyük resim gözden kaçırıldı. Türkye=Uyuşturucu algısı..

6. Brezilya'da özel şirkete ait Türk uçağında valizler içinde uyuşturucu bulundu.

7. Ve bugün... Bir muhalefet partisi başkanı, "2000 yıllık Türk tarihinde ilk defa" Emniyet Teşkilatını ve Türk Jandarma Teşkilatını "cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmakla" suçladı.

8. Şu an... Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, o siyasi lider hakkında suç duyurusunda bulunacağını resmen açıkladı.

Ne gariptir ki, son 1 yıl içinde tamamı ABD nüfuzundaki ülkelerden ve büyük partiler halinde Türkiye'ye gönderilmeye hazır uyuşturucu yakalanıyor ama devamı gelmiyor. Öncesi yok..

Sizce Türkiye de neler oluyor? Bir komplo mu kuruldu?

Güncellemeler
+1 yıl
Hatırlatma:
Panama Kanal, ABD tarafından yap-işlet-devret modeli ile Panama Devleti adına yapılmış ve 1999 yılında Panama devletine teslim edilmesi gerekiyordu. 1990 Yılında Panama Devlet Başkanı, General Noriega kanalı teslim alacaklarını beyan etti. Sonra ABD medyasında, Noriega hakkında uyuşturucu ticareti yaptığı haberleri çıkmaya başladı. Birkaç yıl sonra hakkında ABD de dava açıldı.
Güncellemeler
+1 yıl
ABD Komandoları, Panama Başkanlık Sarayına operasyon yaparak, Noriega'yı ABD ye kaçırdılar. Yargılama ABD de devam ederken, Panama'ya yeni bir devlet başkanı "atandı" ve ilk icraatı "Personel yetersizliği nedeni ile Panama kanalının belirsiz bir tarihe kadar ABD kontorlünde kalacağı" yönünde oldu. Panama Kanal halen ABD tarafından işletilmektedir.
Türkiye de neler oluyor?