Bu ülke de ne eksik eğer bu olursa falan sorun biter dediğiniz ne var?
...🖤
Bu ülke de ne eksik eğer bu olursa falan sorun biter dediğiniz ne var?
...🖤
Türkiye'de eksik yok, fazlalık var:
Ama gel gör ki;
Oysa Anadolu'ya ilk yerleşen Türk topluluğu olan Selçuklulara bakalım: Resmen Anadolu'nun suyunu çıkarıyorlar. El-Ömerî, Mesalikul Ebsar adındaki seyahatnamesinde der ki:
Anadolu'da et ve süt fiyatları bedava gibidir. Kimse birbirinden süt ve et almaz, kimse birisine süt ve et satamaz. Çünkü herkesin vardır. Her türlü meyve yetişir. Ticaret yolu üzerindedir. Sinop denizaşırı ticaret için kullanılır ve limandır. Moğol istilasından sonra Bayburt gibi daha 3 şehirden madenler çıkarılır.
Oysa bizim Konya'mız, Hollanda büyüklüğünde ve Hollanda'nın tarım ve hayvancılıktan elde ettiği gelir 100 milyar doların üzerinde. Türkiye çok daha büyük olmasına rağmen Türkiye nerede?
Eksiğimiz yok, fazlalığımız var. Boş işlerle uğraşıyor ve vaktimizi boşa harcıyoruz. Bunda hükûmetlerin kabahati var. Çünkü onlar da yaşadıkları coğrafyadan bihaber.
Ben bu yazının başını okudugumda çok gerildim çünkü bunlar coğrafi olarak var olan şeyler ve bizim hayatimizda çok yer edinmez fakat ortalara ve sonlara doğru aşık oldum çok teşekkür ederim 🤗🙏
Büyükşehirlere yığılan nüfus ve bu şehirlerde ahlak, erdem, dürüstlük filan bitti... birinden şöyle bir benzetme duymuştum "bir yerden alışveriş yapmaya kalktığın an orasi seni ne kadar beceririm diye düşünüyor.. yani sen bir ihtiyacını satin almaya bir dükkana girdiğin an ben bunu nasil... erim anlayışı hakim.. hemen her yerde böyle, yolda cuzdan kaybetsej geri gelmez.. ama herkes milliyetçi, modern, dinine bağlı, devrimci vs... siyaset de insanların seçimi... o yüzden düzelmesinin tek yolu, her sey de cok sert kurallar ve bunun uygulanmasi.. yere çöp atandan, yayaya yol vermeyene kadar agir para cezaları olursa millet biraz dizginlenir
Bu ülkede eksik olan tek bir sorun yok her şey pamuk ipliği gibi birbirine bağlı olarak sıralı bir şekilde ilerliyor ve bundandır bana sorarsan bu saatten sonra bu ülkede sorun bitmez, ama bu demek değil ki biz bir yerlere gidip mücadele etmekten kacarsak her şey düzelir. Yani çok şey düzelmesi gerek eğitimle başlamalı ve daha aydın daha ahlaklı olma yolunda ilerlemeli sonrasında refah seviyesi yükselmeli ki topluma biraz huzur gelsin çünkü herkes ekmek derdinde herkes gergin gençler dışarı çıkıp sosyallesemiyor bile. Umarım gelecek yıllarda daha iyi bir yönetim söz konusu olur her anlamda..
Yüksek teknoloji insanlık yardımlaşma empati özgür dusunce doğru yönetim acil yardi adil yonetim hızlı kararlar hızlı çözümler gereksiz okullar bölümler üniversiteler kitaplar yüksek teknoloji mühendis kaliteli doktor hemşire eksikliği genç nüfusu kullanmama sorunu vatandaşın cehaleti z kuşağının bayrağı daha devralamadigi ekonomideki uçuk bozulme Kazakistan'da benzinin fiyatı 8 lira iken Türkiye'de 35 lira olması daha sayabilecegim onlarca sebep var ama sorun yok burası benim vatanım ve inanıyorum. İlk beş yıl kemal sonra ince harika işler yapacaklar
Cevap
80Cevap
İnsanlara değer önem eksik.. kendilerini mutlu hissetmiyorlarsa yapılacak çok şey vardır eğitim ekonomik sosyal koşullar bilim adalet eşitlik bunun için gibi bir çok şey
Bunu yapacak bir yönetime ve muhalefete sahip değiliz
Maalesef öyle
Sanat fazlasıyla eksik, okuma araştırma eksik, neşe eksik, hayatlar eksik, zevkler eksik, duygular eksik, empati eksik, hobiler eksik... Kısacası her şey eksik ama maalesef alıştığımız için çoğumuza eksik değilmiş gibi geliyor... Umarım Türkiyenin güzel günlerini de görürüz.
Eğitim eksik. Ama gerçek anlamda bir eğitim. Cehalet biterse çözülemeyecek sorun yok.
Kesinlikle katılıyorum
Bence eğitim ve insanlık eksik birde gelişim.
Bende öyle düşünüyorum
Birlik.. Ülkece bir araya gelemiyoruz asla. Tek bir konuda bile aynı fikirde, aynı tarafta olamıyoruz. Hep bir savaş içindeyiz. Sağcı, solcu. A parti b parti. İyi kötü, dindar dinsiz hep bir zıtlık var ‽
Sorgulama duygusu eksik. Her gördüğüne, okuduğuna, duyduğuna skolastik bir şekilde kabul ediyor insanlar. Sorgusuz, sualsiz... Manipüle edilmeye çok açık bir toplum.
Ülkede eksik olan şey bilinçli insan sayısının çok çok az olması.
Cehalet bu ülkenin kaderi haline geldi. Bundan faydalananlar hiçbir durumu değiştirmek istemiyorlar.
Türkiye’de tam olan bir şey yok ki.
En basitinden örnek vermek gerekirse adalet, eğitim, yönetim, ekonomi…
Eğitim, hoşgorü ve sabır eksik, trafikte mesela sabırsız bir sürü insan var
Kesinlikle
Türkiye’de eksiklik yok fazla var
Mesela Türk olmayan insanlar hahshs
insanlar birey olarak görülmüyor. bu saygısızlığı ve insanların hayatlarına müdahale "hakkını" beraberinde getiriyor.
Konuşmaya başlarsam asla susmam. Ama tüm sorun insanlar. En özeti bu sanırım.
kendınden olmayanı kabullenen ınsan eksık.. saygımız yok..
Olan da çok şey var, eksik olan da çok şey var.
Türkiye'de ne düzgün diye sorsan daha kısa yanıtlar yazılabilirdi :D
Zeka beyin hoş görü cehalet savaşcisi spiderman gibi çıkıp Thor gibi kafalarına vuracak birisi
En başta iletişim kurmayı öğrenmeliyiz. Sonra belki sorunları konuşacak hale geliriz.
1 eksik yok eksikleri siralarsam en az 2000 madde sıralanır olurum
Milletine , tarihine , ahlak değerlerine aşık gençler
Adalet eksik
Beyin eksik
Üretim eksik say say bitmez
En İyi Cevap