93 doğumlu, tecili bitmiş yoklama kaçağı birini polis çevirse direkt askerliğe alınır mı? Bildiğim kadarıyla ceza ödüyormuş. Bu cezayı ödedikten sonra serbest mi kalıyor yoksa ilk askerlik alımıyla gider mi? Mesela bahsettiğim durumdaki kişi şu an yakalansa mayıstaki alımla gider mi yoksa artık geçti mi vakit? Bilenler tüm sorularıma cevap verirse çok mutlu olurum 🙏🏼
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlk önce ceza kesin ödediliyor askerde silinmiyor bu yalan ikincisi asıl sorunun cevabı polis tutanak tutar 15 gün içerisinde gitmesi istenir askerlik şubesine burada ise işler farklıdır şöyle anlatıyım 4 celp vardır atıyorum 98/2 gitti diyelim Mayıs ta gidiyorlar :) 98/2 kaçırdı iki ihtimal var ya 98/2 B olarak gider ya da diğer şeye atar 98/3 gider.
B nedir diye sormadan cevaplayayım asker diliyle devre kaybıdır :) 2 alımdır tam hatırlamıyorum ama 45 gün mü ne arası oynuyor o yüzden devre kaybıyla dalga geçen çok olur 98/3 ler.02 Yorumla
Soran+1 yılDiyelim bu mayıstaki alımı kaçırdı. Bundan sonraki hangi alımla gider tarih olarak ner biliyor musun? 45 gün sonra mı
Cevap sahibi+1 yılMayısı zaten kaçırdı ama şu an gitse 45 gün sonra B olarak gidebilir veya 3 ay sonra 98/3 gider
+1 yılSubeye gitmezsen sorun yok gbt yediginde her defasinda tutanak yersen para cezan artar. Bu para cezalari icin bir sure sonra dava acilir ode onlari arada arkadasim 1.5 yil bakaya takildi bir kac tutanak yedi gecenlerde dava acilmis. Ama askere gidersen o borc siliniyor
02 Yorumla
Soran+1 yılYaşı küçüktü o zaman arkadaşının. Polis çevirdiği halde nasıl alınmadı imkansız bişey
- +1 yıl
Polis goturmuyor artik eskidendi o sadece tutanak tutuyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
12Cevap
+1 yılHerhangi bir çevirmeye girdiğinde polis tutanak imzalanır ve 2 hafta içinde askerlik şubesine git der. Gitmezse ceza gelebilir
Zaten askerlik şubesine gidince de tecili bittiği için 2 gün sonra askere alırlar 👌👌👌02 Yorumla
Soran+1 yılGitmezse fark edilir mi? Yoksa polis uğraşmıyor mu öyle şeylerle
- +1 yıl
Edilir ama bir dahaki cevirmelerde ne olur bilmem en iyisi gitmek zamaninda
+1 yılKacaksa ve yakalanirsa eger ilk alimda askere gitmek zorunda birakirlar
09 Yorumla
Soran+1 yılÖnümüzdeki mayıs alımıyla gider mi yani?
- +1 yıl
Eger muayene olduysa gider ama onun belli bir suresi var. Muayene olmadiysa yetismez. Ancak agustosta gider. Veya temmuzun sonunda
Soran+1 yılMuayene olmadı. Tarihlerden emin misin peki?
- +1 yıl
Evet. Belli bir suresi var. Yerlerin belli olmasi icin alimlari erkenden bitiriyorlar. Askerlik kacilmasi gereken bir gorev degil. Bu vatana olan borcunu odemek zorunda
Soran+1 yılGitmek zorunda zaten. Ben bilgi almaya çalışıyorum şu an bilmediğim için. Mayısla gidemiyorsa ağustos veya temmuzun sonu diyorsun yani?
- +1 yıl
Evet. Mayistakiler 1 2 hafta icinde teslim olacaklar. B grubuna alirlar mi bilemem ama zor gibi.
Soran+1 yılBirisi hemen alırlar muayeneyi orda yaparlar yazmış. Net bir şekilde nerden öğrenebilirim bu bilgileri?
- +1 yıl
Askerlik subesinden
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılDirekt askerlik şubesine alınır doğrudan ilk celp yani teslim döneminde paket yapılır ha bide sağlam dayak yer
08 Yorumla
Soran+1 yılCeza öder sonra ne zaman giderse yazdı bazıları. Hangi birine inanıcam. Sen emin misin?
Cevap sahibi+1 yılNe zaman giderse diye bir şey mi olurmuş canım burası muz cumhuriyeti mi!
Cevap sahibi+1 yılSeçimlerde oy kullanmaya giderken hopp içeri alırlar valla, gitsin şubeye teslim olsun
Soran+1 yılHer kaçağın peşinden mi koşuyo sanki polisler. Zeki olan oy kullanmaz zaten kaçan kişi yani
Cevap sahibi+1 yılYa size de yaranılmıyor. Ulan hadi oy kullanmayacak, hadi polis çevirmesine de gelmedi.. Bu adam işsiz güçsüz mü, iş yerinden alırlar, işsiz ise işe başvururken alır götürürler hay Allahım ya lan askerden kaçan adamı adamdan mı sayıyorsun
Soran+1 yılBen kendim için sormuyorum kaçam kişi bir şrkilde kaçıyo ve yorumlara da bakarsan görürsün yakalanmayan çok kişi varmış
Cevap sahibi+1 yılKendisine iyi şanslar
Soran+1 yılBen gitmesi taraftarıyım ama ceza kesilip gönderiliyomuş nasıl bir sistemse artık
Tutanak yazar ve birakir direk askere yollamaz o kişi askerlik şübesinde sülüsünü almamış yol masrafini almamış ise tutuklanmaz rahat ol:))
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yıloldu canım herkes askerden kacsın sonra para ödeyip gecti desinler.
isterse 20 yıl kaçak olsun direk 45 yasında bile olsa askere alırlar00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlıkoyma yok tutanak var 15 gün içinde askerlik şubesine gitmez ise ceza var her yeni yakalama cezayı katlıyor 4. Yakalanma kamu davası
00 Yorumlaeğer bakaye düşmüş ise alır götürür
02 Yorumla
Soran+1 yılBakaye ne demek? Nerden öğrenilir düşmüş olduğu?
- +1 yıl
askeriyede normal dağıtımı yapılmış ise yani gideceği yer belli ise alır götürür eğer tecil konusunda belge sunamazsa. Örneğin üniversite okuyordur okul otomatik belge gönderir tecili yapılır ama okul göndermemiş ise ve okuduğunu ispatlarsa gitmez mezun olmuş ve 3. senesi ise bakaye düşmesi olası. yani gideceği birliği falan bellidir. Zaten yakalama emri vardır bunu e devletten de görebilir
Gizli Üye(30-35)+1 yılKacmasin gelsin direk dk olarak yapar çok pis olur pişman olur
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 461 cevap paylaştı. Direk alirlar cezayida. Odetirler
00 YorumlaAlımla gider muhtemelen kız ayool
00 Yorumla
+1 yılDirek alırlar
03 Yorumla
Soran+1 yılMuayene tarihi geçtiyse hemen alınmazmış ama öyle yazdı birisi?
- +1 yıl
Onlar orada muayene ederler birkaç tanıdığım var hepsini 3 gün içinde aldılar
Soran+1 yılHerkes farklı bişey diyor ya kafam karıştı :(
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 636 cevap paylaştı.
+1 yılAnında alırlar
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım