18 yaşından küçük birinin kendi rızası ile dahi olsa ilişkiye girmesi karşı tarafın ağır suçlar almasını gerektiriyor mu?
Ünlü bir şarkıcının 14 yaşındaki kızı Facebook aracılığıyla tanıştığı 19 yaşındaki B. U. ile cinsel birliktelik yaşadı. Baba şikâyetçi oldu, tutuklanan B. U. hakkında 35 yıl hapis talebiyle dava açıldı. Erkek arkadaşıyla rızasıyla ilişkiye girdiğini söyleyen B. K. psikolog eşliğinde alınan ifadesinde şikâyetçi olmadığını söyledi. 6 ay sonra tahliye edilen sanık, ‘delil yetersizliği’nden beraat etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise beraate itiraz etti.
"Sorumda küçük yaşta ilişkiyi meşru kılınsın istemiyorum, fakat her iki tarafta ceza almalı ya da rızası olduğu için ikisi de berat etmeli diyorum. Tek taraflı ağır hapis cezasını doğru bulmuyorum." Peki bir erkeği tahrik etmek ve sonrasında ilişkiye davet etmek suç değil de, erkeğin yaşı küçük olduğunu bilerek ilişkiye girmesi neden suç oluyor?
18 yaşından küçük birinin kendi rızası ile dahi olsa ilişkiye girmesi karşı tarafın ağır suçlar almasını gerektiriyor mu?
Bakın, isteyen istediğini desin ama kanunlar eşitlikten çıktı ve her halükarda erkeği suçlayan ve her halükarda kadını aklamaya çalışan bir sistem haline geldi. Eminim ki bu olayda herkes 19 yaşındaki erkeğe yüklenecek ve demediğini bırakmayacak ve duyarcı feministler 14 yaşındaki kızı savunacak ve kızın masum olduğunu söyleyecek. Bir de pedegog komedisi var. Ne pedegogu ulan ne pedegogu? Bir acındırmalar falan, mağdur edebiyatı... Benim sinir olduğum kısmı; herkes erkeğe sapık derken, bir Allah'ın kulunun kıza o.. dememesi. Ayrıca ne 35 yılı ulan? Özgecan'ın katili 22 yıl aldı, ne 35'i? Rıza yaşının kesinlikle 12'ye falan çekilmesi gerek. Helal olsun hakime, çocuğu beraat ettirmiş. Soruyu soran arkadaşın açıklamasındaki yorumuna tamamen katılıyorum. Sorusunun cevabı da şu; Çünkü kadınları tatmin ediyor. Kadınlar tatmin olmadıkları zaman toplumda yaygara çıkarıyor. Bazı erkekler eşitlik ile feminizm arasındaki ince çizgiyi ayırt edemiyor ve toplumdaki tepki büyüyor. Türkiye'de cinsel vakaların bu denli artmasının tek nedeni medyadır. Medya, olayları gerçek haliyle değil, toplumun işine geldiği şekilde haber yapar. Toplum bu haberleri gerçek zanneder ve toplumu, en başta söylediğim adalet anlayışına yönlendirir. Hükumet, de bu baskı sebebiyle böyle bir kanun sistemi oluşturuyor. Yani, cisim sokulması ile gerçekleşen istismar kanuna göre 8 yıldan başlar, fakat bunun gerçek cezası bu değildir. Mesela gerçek cezası 2 yıl, toplumu tatmin etmek için ise 6 yıl gibi... Git gide erkekleri daha çok ezen, kadınları daha çok üstün gören kanunlara sahip oluyoruz. Gençlerin rahat bırakılmadığı sürece bu tür olaylar kat kat artacaktır. Gençlerin gençliklerini yaşamalarına izin vermezseniz, damacana ile otobüs durağı ile, hayvanlar ile ilişkiye giren amcalar görmeye devam edersiniz.
1- Erkek suçlu. Neden suçlu? 18 yaşından küçük biriyle ilişkiye girmek tacize gireceğini bildiği halde karşı tarafın izni olsun fark etmez zaten yasal olarak bu bir suç. Bunu yaşı ilerlemiş herkes bilir zaten. 2- Kızın ailesi suçlu. Neden suçlu? Kızlarını iyi eğitemedikleri, terbiye, ahlak ve karakterli olmasını sağlayamadıklarından ötürü. Doğru düzgün ilgilenip başında durmadıkları için suçludur. 3- Kızda suçlu. Neden suçlu? Ailen ilgilenmiyorsa bile okuyorsun ediyorsun gelişime açık olmalısın ayrıca bu davranışın saçma olduğunu dahi bilmesi gerekiyordu. 4- Beraat ettiren kıza ve ailesine ceza vermeyen hakimi savcısı vs. de suçlu. Neden suçlu? Yasaları biliyorlar ve en azından yasa gereğini uygulasa o erkeği 6 ay sonra beraat ettirmesi gerekmezdi.
Ben hep diyorum bize yeni bir anayasa lazım. Bazı kanunlar yasalar çok garip çıkmaza giriyor veya çok saçma. Bu yüzden bize yeni bir anayasa lazım. Umarım gelir. En basit isteğimde şu olacak bazı fetöcü hakimler savcılar durmakta içeride zaten taciz vs. kararlarına beraat verenlerde bu kesimden. İyi hal vs. yırttırıp beraat ettiriyorlar. Böyle bir imkan kalkması lazım. Anayasada ne yazıyorsa o uygulanmalı hakim savcı vs. o anayasa dışında bir karar vermemesi gerekiyor.
Kız bu yıl 18 oldu sanırım. Şimdikiler (benim zamanımda da lise arkadaşlarım hocaya çamaşır renklerini söyleyip not yükseltirdi lisede de 4-5 sevgilileri olurdu ama hepsi mezun olur olmaz evlenip namuslu oldu nasılsa? ) erkeklerin üzerine atlıyor. Kızlar erkekleri geçmiş azmanlıkta. Çok temizleri, annelerinin iyi terbiye edip, Allah korkusu olanları tenzih ederim. Annesi de küçük evlenmişti, bu yüzden Roman kızlarında bunlara şaşırmıyorum, geç bile kalmış... :D Babası desen, yurtdışına çıkıp 20 yaş büyük eşini aldatan bir erkek zaten. Ne bekliyorsunuz bu aileden?
Maalesef Türkiye’de hukuk açığımız çok büyük. Yasalar ya yetersiz kalıyor ya da düzenlenmeyi bekliyor. Düzelir mi? Hayır. Napmak lazım ! Bence herkes yaşadığı ülkenin yasalarına oturup bir göz atsın :)
Bilişim suçlarından en hafif tacız dosyasına en az 8 sene hapis cezası veren bir ülke de reşit olmayan biri ile rızalı ilişkide bu cezayı vermesi olağan 😒
Akliniz var fikriniz var. 14 yasindaki bir kiz cocugundan tahrik oluyorsaniz o cezayi almayi da hak ediyorsunuz. Kanun var nizam var. Bile bile 18 yasin altindaki kız ile rizasi dahilimde bile olsa iliskiye girmnin suc oldugunu bile bile bunu yapiyorsa kisi alacagi cezayi hak ediyordur
Biraz empati yapalim
@soran 14 yasindaki kızın biri ile seks yapsa "Ya boşver tahrik etmistir bizim ki. Ne de olsa dişi kopek kuyruk sallamadan erkek kopek pesinde koşmaz, cocuk s*kmek te hakli" diyebilir misin?
14 yaşındaki bir kız çocuğundan bahsediyoruz. Biyolojik olarak da hukuki olarak da hala bir çocuk sayılıyor. Elbette böyle bir şeye kalkışan erkeği en ağır cezalarla yargılamak gerekir ki başkası böyle bir şeye kalkışamasın. Kız şikayetçi olmadığını söylemiş ama o yaştaki bir kız çocuğu olgun bir düşünceyle böyle bir karar verdiğine kesinlikle inanmıyorum.
yanliş düşünüyosun 14 yaşında artik kendi kararlarını kendisi verecek düzeyde. buradaki "yanliş" meşru değildir onu belirteyim. bu çoçuğun ifadesi kaç kişinin ve kaç klinik gözetimi altından geçiyor tahmin bile edemezsin. bilhassa pedagoglar özel seanlar düzenliyor.
mümkün mertebe kızın ailesi para cezasına dönüştürdü, bunun üzerine berat kararı alınır. asıl soru avukatın vicdanına n'oldu?
@_Kızılımsı fikrine saygı duyarım ama katılmıyorum. Onun bir çocuk olduğunu unutmamamız gerekiyor. O dönemde ergenliğe yeni girmiş bir kız çocuğundan bahsediyoruz. Cinsellik yaşayacak zihinsel olgunlukta değil.
Sorumluluk her zaman büyük olandadir. Tahrik etti, tahrik oldum, diye bir savunma olamaz. Klasik bir söz vardır "pencereden, kendini at dese, atacakmiydin?"diye. Aklı başında insan bir iş yaparken, sonuçlarını düşünür, mantığı ile hareket eder, iradesini kullanır. Bunlar benim görüşlerimdir, doğrudur, yanlıştır, ama benim dogrularimdir. Eskilerden duyduğum bir sözü daha yazayım "kurşunu , domuzun büyüğüne atacaksın ".
Şimdi buraya gelip " 14 yaşındaki kızın kendi rızası mı olur diyen" bazı düşünemeyen kişiler olacaktır. Her zaman yurt dışına özenmeyi biliriz "oo millete bak 14 yaşında sekse başlıyorlar ne kadar rahat insanlar" deriz aynısı Türkiye'de oldu mu işler karışır.
14 yaşındaki çocuk şunu şöyle yapalım dese yapmayiz hadi oradan deriz çocuk zaten deriz kararlarını sorgularizda peki tahrik veya ilişki söz konusu olunca neyini tartışıyoruz çocuk abi işte çocuk ne anlar ilişkiden ne anlar tahrikten😊
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Şimdi bir psikolog olarak yazayım , çocuğun 19 yaşında olması durumu temiz kılıyor , örneğin erkek 27 yaşında olsaydı kadının apaçık suistimali vardı ama ergenlik erkeklerde değişken olarak 21 yaşına kadar sürdüğü için burda kızın rızasının olması ve yaşlarının yakın olması çok önemli , ama yasalara göre suçtur , çocukların ikinci eş yapılmasını , doğuda para karşılığı satılmasını engeller , o yüzden bu yasa gereklidir , bir çok kadının hayatını kurtarır , ama sanığın 21 yaşında ibaresinin konması gerektiğini düşünüyorum , bu arada bunun tam tersi cinsiyette bulunan bireylerin işlediğide suçtur , erkeğin rızası olsada kadın 18 yıl 1 gün erkek 17 yıl 364 günü doldurmuş olsun ve ilişkiye girsinler kadın aynı cezayla yargılanır
1
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bizim ülkemizde cezalar rehabilitasyon amaçlı değil , cezalandırma amaçlı , zaten halkımız kurunun yanında yaşda yanar mantığına sahip ve ne zaman çuvaldız kendisine batarsa o zaman düşünüyor
Ağır suç gerektiriyor. Yapmayacak. 14 yaşında bir , r çocuk, yetişkin gibi görünse bile çocuktur. İstesede, üstünede atlasa, ne yaparsa yapsın yapmaması gerekir.
14 yaşındaki kızın kendi rızası olsada yapmaması gerek o daha çoçuk çoçuktan cinsel birleşme ona göre önemli olmasada düşünmesede 19 yaşındaki reşit bireyin düşünmesi gerek çoçuklar önemli kararları idarak edemez o gencin idrak etmesi gerekti
çünkü 14 yaşındaki bir insanın hayata bakışı düşünce yapısı henüz olgunlaşmadığı için şu an mantıklı gelen şey birkaç yıl sonra yanlış gelebilir. Yasalar belli madem kız 14 yaşında o zaman yapmayacaktı.
Gerektirir o yaştaki çocukla ilişkiye giren insanın sorunları vardır. Henüz çocuk yaştaki birinin mantıklı karar alması beklenmez. Bunu onaylan kişiler kendi kızlarının başına aynı olay gelse ne derlerdi oturup bunu düşünsünler.
14 yasindaki bir kizin iliskiye girmesini normal görenler, yanlis düsünüyorlar O kizi kendi kiziniz veya kizkardesiniz olarak düsünün böyle seyi duysaniz naparsiniz naparsiniz?🤔
Yaptırım uygulanabilir, ancak 14 yaşındaki bir kız gerçekten kendi rızası ile ilişkiye girdiyse bu ceza çok ağır olmamalı. Tecavüzcülere indirim yapacaklarına bunun gibilere yapsınlar.
Bu bacaksız, lavuğa kendini 18 yaşında diye tanıtmış. Nasıl çıkacak şimdi bu lavuk bu işin içinden. Bu ne çifte standart yanına koyayım, adaletinize çomak sokayım..
Soyleki erginligi kazanmis birey ile erginligi kazanmamis birey arasinda dusunme farkliliklari vardir bu yuzden 14 yasindaki kiz korunur , elbet isteginin olmasi beraati gerektirir ama kiz daha 14 yasinda 16 bile degil ki evlilik soz konusu olsun
Aslında 19 yaşında bir bireyin yaptığı çok yanlış. Kıza bunun doğru olmadığını anlatabilirdi. Lakin yapmamış. Bana kalırsa ceza ufakta olsa yatmalıydı. 5 6 ay civarı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Zorlama taciz ve ya tecevüz var ise idam etsinler gram acımam. Ama kız kendi rızasıyla hatta bilemeyiz belki erkekten daha çok isteyerek ve zorlayarak ilişkiye girebiliyor ama erkek ceza alıyor, ona karşıyım erkek ne ceza alıyorsa kıza da aynı ceza kesilsin...
adamlık nerede kaldı? 14 yaşında kızın daha çocuk olduğunu bilmiyor muyuz? damacanaya bile hallenen benim gözümde daha insandır, 18 yaşından küçük çocuğa hallenenden..
Dikkatli bakıyorum. Reşit olmayan kız çocuğundan bahsediyoruz. Kanunen reşit yaşta sayılan biri için artık sorumluluk kendisinin. Ama reşit olmamış bir çocuğun aklı başında olduğuna olmadığına bakılmaz.
@BySertac "Sorumda küçük yaşta ilişkiyi meşru kılınsın istemiyorum, fakat her iki tarafta ceza almalı ya da rızası olduğu için ikisi de berat etmeli diyorum. Tek taraflı ağır hapis cezasını doğru bulmuyorum." Peki bir erkeği tahrik etmek ve sonrasında ilişkiye davet etmek suç değil de, erkeğin yaşı küçük olduğunu bilerek ilişkiye girmesi neden suç oluyor?
Zaten cevabını kendin vermişsin. "erkeğin yaşı küçük olduğunu bilerek ilişkiye girmesi" Mahkemede noktayı koymuş. Yaşı küçük çocuğun rızasına güvenilmez.
Bu ulkede yeterli ve geregi kadar adelet saglanamiyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çok saçma ya küçük bile olsa kendi rızasıyla olmuş birşey Eğer ki ceza lınıcaksa her iki tarafta ceza almalı Ortada bir tecavüz yoksa çok adaletsiz yargılama olmuş
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
alıyorlar malesef neymiş dertleride küçücük yaşta böyle seyler düşünüyolar ve yapıyolar
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > 18 yaşından küçük birinin kendi rızası ile dahi olsa ilişkiye girmesi karşı tarafın ağır suçlar almasını gerektiriyor mu?
En İyi Cevaplar