18 yaşından küçük birinin kendi rızası ile dahi olsa ilişkiye girmesi karşı tarafın ağır suçlar almasını gerektiriyor mu?

18 yaşından küçük birinin kendi rızası ile dahi olsa ilişkiye girmesi karşı tarafın ağır suçlar almasını gerektiriyor mu?

Ünlü bir şarkıcının 14 yaşındaki kızı Facebook aracılığıyla tanıştığı 19 yaşındaki B. U. ile cinsel birliktelik yaşadı. Baba şikâyetçi oldu, tutuklanan B. U. hakkında 35 yıl hapis talebiyle dava açıldı.
Erkek arkadaşıyla rızasıyla ilişkiye girdiğini söyleyen B. K. psikolog eşliğinde alınan ifadesinde şikâyetçi olmadığını söyledi. 6 ay sonra tahliye edilen sanık, ‘delil yetersizliği’nden beraat etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise beraate itiraz etti.

"Sorumda küçük yaşta ilişkiyi meşru kılınsın istemiyorum, fakat her iki tarafta ceza almalı ya da rızası olduğu için ikisi de berat etmeli diyorum. Tek taraflı ağır hapis cezasını doğru bulmuyorum."
Peki bir erkeği tahrik etmek ve sonrasında ilişkiye davet etmek suç değil de, erkeğin yaşı küçük olduğunu bilerek ilişkiye girmesi neden suç oluyor?