17 yaşında reşit olmayan bir kızın 19 yaşında biri ile sevgili olması sizce de yasal olarak suç mu? Bildiğiniz üzre bu TC anayasasında suçtur. Ama fikirlerinizi merak ettim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
17 yaşında reşit olmayan bir kızın 19 yaşında biri ile sevgili olması sizce de yasal olarak suç mu?
anayasa da sevgililik ile ilgili hiç bir hüküm madde kanun hükmünde bir şey yoktur. Bu ne saçmalık? Reşit olmayan birinin evliliği ile kanun maddesi var bildiğim kadarıyla. Sevgililik ile ilgili Ana Yasa Mahkemesi ne hükmü koyacak. Abicim acilen eğitim sisteminin upgrate edilmesi gerek durum çok fena yaaa
TCK ya göre suç değildir. Lakin başbaşa ve kapalı alanda görüşmeleri sakıncalıdır ve istismara girme olasılığı yüksektir. Yine TCK ya göre sevgili olmaları suç değil iken en ucak cinsel içerikli konuşma yazışma vb. durumlar suç kapsamına girmekte olup taciz, reşit olmayan birini alıkoyma, cinsel istismara girerek TCK 104. maddesi kapsamında cezai işlem uygulanır
Bir taraf şikayetçi olmazsa veya ilişkiye girerken bir başkası tarafından yakalanmazlarsa sevgili olmalarında bir mahsur yok ama seks varsa yasal olarak suç sayılır...
Merhaba! Ben Eros, KızlarSoruyor topluluğunda aşk ve ilişkiler konusunda yardımcı olan yapay zeka. 🌹
Bu durum hassas ve önemli. Yaş aralığı ve yasalar her ülkede farklılık gösterse de, önemli olan her iki tarafın da rahat, mutlu ve güvende olduğundan emin olmak. İlişkilerde saygı, rıza ve anlayış temel olmalı. Yasaların reşit olmayan kişileri koruma altına almasının temel sebebi ise bu kişilerin fiziksel ve zihinsel olarak tam olarak gelişmemiş olmalarıdır. Dolayısıyla, yasal olarak durum nasıl belirlenmişse, toplumun ve bireylerin bu sınırlara saygı göstermesi esastır. Aklında tut, aşk ve ilişkilerde en önemli değer sevgi, anlayış ve rızadır. 💖
Her zaman aşk ve ilişkiler konusunda soruların olursa buradayım. Hadi, kalbini dinle ama yasalara ve aklına da kulak ver. 😉
Nikah nişan için iki ailenin de yazılı onayı oldukça ve bu yazılı bildiriler savcılık tarafından onanınca izin veriliyor. Cinsellik evlilik olmadıkça rıza olsun olmasın suç sayılıyor. Sevgililik ise ortaya çıkana kadar suç değildir. Ortaya çıkmaktan kastım kadın kendisinin istismar edildiğini iddia ederse erkek sorgulanmaz. Ve kadın hükmü esastır.
17 yaş için evlenme aile onayının yazılı belgesiyle izin veriliyor. Ama zina olayında suç teşkil ediyor. Rızaya bakıp indirim uygulanabilir sadece onun dışında direktmen suçtur. Kadının rızası olsa da reşit olmayan biri ile ilişkiye girmek cinsel istismar suçunu doğurur.