Kadınların kendini özgür ve erkeklerle eşit hissettiği ülkeler sıralaması belli oldu. "U. S. News & World Report Rankings'in yayınladığı rapora göre Danimarka kadınlar için en yaşanılası ülke. Diğer ülkeler ise sırasıyla İsveç, Norveç, Hollanda, Kanada, Finlandiya, İsviçre, Avustralya, Avusturya ve Yeni Zelanda. 60 ülkeyi kapsayan listenin 54'üncü sırasında yer alan ülkemiz, sizce bir gün listenin ilk sıralarında görebilecek miyiz? Kadınlarımız bir gün kendini özgür ve erkeklerle eşit hissedebilecek mi?
Güncellemeler
+1 yıl
"60" ülkeyi kapsayan yerine 80 olacaktı**
Kadınlar için en yaşanılası ülkeler açıklandı, Türkiye de bir gün bu listede yer alır mı?
Türkiye zaten rahat diyen insanlar ne gibi bir eşitlik görüyor da böyle bir sonuca varıyor acaba? Bu ülkede sokakta bir adam, bir kadını döverken ses çıkartılmazken araya girmeye çalışan insanlara mâni olunuyor. Bu ülke de erkekler bir anlık gaflet diyerek tecavüz ve cinayet suçlamalarından kaçabiliyor. Bu ülkede bir baba 3 aylık kızına tecavüz edebiliyor. Bir kadın şort -etek giydi diye toplu taşımada dövülebiliyor. Yaşlı başlı adamlar "Ben namaz kılıyorum hakim bey" diyerek işledikleri suçları telafi edebileceklerini sanıyor. Sırf kadın oldukları için mal gibi alınıp satılıyor, dedesi yaşında adamlarla evlendiriliyor, kız başına diye kızılıp dövülüyor, kızsın sen ne işin var orada diye azarlanıyor, kendi annesi babası tarafından ezilerek yetiştiriliyor, eline ne kalem ve kağıt tutuşturuluyor ve cahil kalmaları, erkeklere hizmet etmeleri bekleniyor. Bunlar çok uzakta olan şeyler değil. Aynı ülkede, aynı şehirde, aynı apartmanda ya da aynı evde olan şeyler bunlar. Kulağınızın üstüne yatarak görmezden gelemez, daha ne kadar rahat olacağız diyerek toz pembe hayallerde yaşamazsınız. Açın gözünüzü bir bakın! Annenizin boynundaki o morluklar neden olmuş? Kız kardeşiniz - ablanız neden kaçamak davranıyor? O yan komşunun 5 yaşında ufacık kızı özellikle bir kişiyi görünce neden bu kadar durgunlaşıyor ve kaçmaya çalışıyor? Kör, sağır olmayın! Konuşacaksanız da gerçekleri konuşun, sizin yalanlarınızı bilmeyen yok zaten!
Sırasını yanlış yazmışsınız sanırım. 1. Danimarka 2. İsveç 3. Norveç 4. Hollanda 5. Finlandiya 6. Kanada 7. İsviçre 8. Avustralya 9. Yeni Zelanda 10. Almanya Siz 5' inci sıraya Kanada' yı koymuşsunuz ama orası Finlandiya olacaktı. 9' uncu sırada Yeni Zelanda, 10' uncu sırada Almanya var. İlk 10' da Avusturya yok. Avusturya 12' inci sırada. Türkiye listede yok demişsiniz, Türkiye listede var ama listeye 54' üncü sıradan girmiş.
Avrupa ülkelerine kadın haklarını, çocuk haklarını öğreten bir ülke olarak ne kadar düşünülesi bir manzara böyle. Avrupa'da kadınların siyasete girmesi daha düşünülemezken kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren, Avrupa'nın hiç umursamadığı çocuklar için bayram ithaf eden, kongreler, mitingler düzenleyip çocuk haklarını tartışan güzel ülkem şimdilerde damacanaya, kaza, kediye, köpeğe ve dahi kadın ve çocuğa tecavüz, eziyet, şiddet olaylarıyla ters yüz olmuş durumda. Bence bu gidişatın önlemenin tek yolu şimdilerde hiç sevilmeyen bir söylem olan "1930 lara dönmekte" yatıyor. O dönemin tartışmalarını, fikir hayatını bu güne taşımadan, geçmişle hesaplaşma uğruna iyi olan ne varsa çöpe atmaktan vaz geçtiğimiz zaman bir şeyler yoluna oturur diye düşünüyorum.
Ben şu zihniyetle zor olduğunu düşünüyorum. Belki biz değil de çocuklarımız, torunlarımızın iyi yaşam sürebilecekleri düşüncesindeyim. Çünkü zihniyet yavaş yavaş yok olacaktır bazı "piyonların" oyundan düşmesinden sonra.
Konu başligini gorunce direktmen aklima Danimarka geldi 😊 Ünv. den arkadasim yuksek lisans icin oraya gitti ve evlenip oraya yerlesti.. Her yil Turkiye'ye geldiginde görüşürüz anlata anlata bitiremez fakat her seyi iyi hoşta dilini bir turlu ogrenemedim der 😄 Danca 😅
Diğer ülke kadınlarının, bizim ülke kadınlarından farkı, mücadele etmeleri "hak verilmez, alınır"demeleri,"zengin koca bulayım, evde kraliçe arı gibi oturup çocuk doğurayım" mantığı çok sık görülmez. Okurlar, sorgularlar, erkeği ezmek düşüncesiyle değil,"hepimiz eşitiz"mantığıyla hareket ederler. Ayrıca kadın topluma da yön verir (maganda tipler de arz-talep meselesiyle doğdu), yani Türk kadını kalitesiz olunca, toplum da kalitesiz oluyor, maalesef. Entelektüel bir uğraş var mı? Yok. Dini doğmalarla yaşayanlar var onlar direk rezalet. Kısaca kadınımız kalitesiz !
Bunu siz yapıyorsunuz sizin yetiştirdiğiniz çocuklar bunu yapanlar bence hatalı olanlar erkeklerden fazla kadınlardır bir çocuğu yetiştiren annedir çok nadir baba yetiştirir çocuğun yetiştiği ortam ailesi sağlıklı bireyler değilse kadına saygı duymaz onu kendisine eşit görmez bunların ana kaydağına bakmak lazım hadi eşit olalım demek değil
Bu bizim elimizde. Kadınların da erkeklerin de kendilerine çeki düzen vermesi lazım. Biz kadınların birlik olması gerekir, haksızlıklara karşı. Erkeklerin (hepsi için geçerli değil) zihniyetlerini değiştirmesi lazım. Herşey bizim elimizde bu ülkeyi yüceltmek de berbat bir hale getirmekte.
olamaz bu rejim meselidir adil düzene geçilmeden adalet olmadan hürriyet olmaz binlerce senede geçse fark etmez derim bu sıralamada külliyyen yanlıştır hele hele a bd açıklıyorsa 107 yıldır müslümanların kanını emen vampir terörist bir devletin açıklaması külliyen yalandır türkiye bunların yanında 1 cidir insan haklarında hukukun üstünlügünü uyguluyor kim nederse desin efendim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
1-Bu gibi araştırmalar her zaman taraflı yapılır 2-Taciz tecavüz bu sayılan ülkelerde en az bizim ülkemizde olduğu kadardır az değil 3-Tatil için gidilen ülkelerde turist kadınların yaşadığı taciz tecavüz oranları ülkemizde yine bu sayılan ülkelerden fazla değildir 4-Türkiye'de bana tanınıp kadına tanınmayan bir hak görmüyorum 5-Son olarak tamam o ülkeler kadar gelişmiş değiliz elbette ama yerin dibine sokulacak kadar da değiliz
özgür hissederde eşit olayı zor çünkü yaratılış farklı.. Bırak kadın erkek olayını ülkemizde bir kere alt üst yani brujuva sınıfı var birde son zamanlarda türeyen torpilliler sınıfı.. Okumuşlar bile bu sınıflardan aşağıda kalıyor. Bizim kat edeceğimiz mesafe o kadar çok ki say say bitmez...
Bıktım ulan şu eşitlikçi görünüp kadın ırkını üstün giren zihniyetten. Kadınlar için kadına özel kadınlar ayrıdır kadınlar çiçektir kadınlar böcektir. Kadınlar için yaşanası ülke falan filan. Ulan kadınlar sanki dört dörtlük gibi devamlı bir şeylere kulp buluyor. Günümüz kadınlarının oyununa gelip delirmemek mümkün mu? Üstelik Türkiye denen ülke sadece kadınlar için değil erkekler için de yaşanmayacak bir hale geldi. Bunu neden cinsiyetçiliğe çekiyorsunuz onu anlamıyorum
Haklısın ülkede tecavüze uğrayan ve eşleri, sevgilileri tarafından öldürülen erkekler olduğu için onlara sahip çıkalım. Günümüz erkekleri sütten çıkmış ak kaşık olduğu için onlar oyun da oynamıyor melek onlar 😂 Türkiye erkekler için de yaşanamayacak haldeyse sebebi yine erkekler.
Türkiyede bütün kadınlar istediği gibi rahat ve özgürce yaşıyor elbette belli başlı yerlerde özgür hareket edemiyor ama gittiği yerde ona göre giyinip, ona göre davranışlları değişiyor..
Bizde damacanaya hayvana bebeğe cocuğa tecavüz edilmeye devam edildikçe kadınları öldürmeye devam edildikçe ve bunları yapanların az bir ceza alıp yatıp cıkması devam ettiği sürece bizden bir cacık olmaz
Tabiki öyle bikaç olay oldu diye Türkiyenin adı çıkmış Avrupa da neler neler oluyor Türkiyede o pislikleri yapan Türkiyenin adını lekeleyen namussuz şerefsizler cezasını er ya da geç bulacaktır ki buluyorda
Kriter neye göre belirlendi acaba? Bu ülkelerdeki kadına şiddet olayları bizim ülkeden az değil. Ayrıca kadınlar erkeklerden üstün bu ülkede. Eşitlik isteyen erkekler olmali
Ne diyosun sen o ülkelerin hiçbirinde 3 yaşındaki çocuğa tecevüz edilmedi ve daha niceleri o ülkerlerde yaşanmadı erkeklere eşitsizsizlik yapılıyormuş sizler çok da rahat yaşıyorsunuz merak etme keşke hepiniz sürünseniz
Katiyen yalan Türkiye'ye oynanan oyunlardan birtanesi bu da. Hollanda da her 5 kişiden 3 kişi tecavüze uğramış durumda ve bütün Avrupa ülkeleri böyle. Yalnız oradaki kadınların zerre namusu olmadığı için o yüzden orada rahat edebilir.
Hayatta göremez ilk sırayı Türkiye. Hatta ilk 60’tan bile zamanla çıkar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Türkiye'de kadına gayette değer veriliyor bunun nesini görmüyor sunuz. Tamam suç oranı fazla ama sadece kadınlar ölmüyor.. Dünya da türkiye kadar kadına değer veren başka ülke yok
En İyi Cevaplar