AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
103Cevap
ilk sırasını geçtik 30 sıraya gelsin raziyiz 😂😂😂
Gerçekten hala bunu düşünebiliyor musunuz? ulan 3 yaşındaki bebeğe tecavüz ettiler o da yetmedi hayvanlara. Daha ne kadar güvenli/ yaşabilir olabilir ki bir ülke dimi? kafalarına sıçtıklarım
O hayranlık uyandıran ülkeler hiçte kadına saygı falan duymuyor hikaye..
Tr de 1 il var ki ülke olsa bu listede ilk 5 te olurdu
Arap yarımadasında öndeyizdir sadece diye düşünüyorum
Türkiye şimdi bile yer alır sadece zihniyeti değiştirmek önemli
Sistemi oturtmuş ülkeler biz ilklere gelene kadar cok zaman var bnce
Bizim kadınlar yaslanmazla anca erkekleri moruklatir
Avusturya'da yasiyorum zaten 😂😂 doğru yasanilasi yer ama her iki cinse de 😂
Tam cins ,😀😀 Bende Hollanda malum homo ve lazbolar gırıla..😊😊 Oyuzden Çok modern ve yaşanılası bir ülke. wuhaaa
@BilocanNL baska bir acidan bakmissin ama sevdim yorumunu 😂😂
Gurbetçiler her ne kadar reddetse de Avrupanın Gelişmiş Ülkeleri yaşanılası yerler. Bunu neden söylüyorum, kanıtım ne? Danimarka ülkeye uyum sağlamayan göçmenlere gitmeleri için 100 Bin Danimarka Kronu' ndan fazla para teklif etti. Ülkelerine dönenlerin oranı %0,40 :) Parayı alıp ülkesine dönüp sonra tekrar Danimarka' ya gelenler var. Danimarka Devletine parayı geri vermeyi de kabul etmiyorlar :) Avrupa bo*k ise Dünya geri kalanı bom bo*k bundan emin olun :)
@coffeyyJohn Bilocan ben buraya geldiğimde 29 dum. Hem Türkiye'de hemde burada yeterince çalışma ve sosyal hayatı yaşadım birçok şeyler gördüm. Diyeceğim oki karşılaştırma ve sonuç çıkarma kişiden kişiye ve tecrübelerinize göre değişir! Türkiye'de aslında dünyanın en yaşanılası ülkelerinden biri olmasına rağmen insanlar şu nedenlerle ülkelerinden kaçma isteği duyuyor:
Ekonomik ve işsizlik sorununu, düşük maaş ve kişilerin alım gücünün kısıtlı olması ( senelik iznini turist gibi bir otelde gönlünce yaşayamadığı gibi...), Terör ve ideolojik kamplaşmaların hiç bitmemesi, kişilerin, ailelerin ve devletin insanların yaşam biçimlerine direk ya da dolaylı müdahaleleri, toplumda şiddetin, kuralsızlığın yaygınlığı, var olan toplumsal kurallara kişilerin uymaması, işyerlerinde iş arkadaşı, şef ve müdürlerin işçileri kişisel sebeplerden rahatsız etmesi, patronların işçi haklarına tecavüzleri. Liste olumsuz yanları. Iklim, aile, arkadaşlık bağları Güler yüzlülük, yardımseverlik, bunlar ozleniyor.
@BilocanNL Evet haklısın. Dünyada 180' den fazla ülke var. Bu 180 ülkenin; Müslüman, Hristiyan, Yahudi, Ateist, Deist, Sağcı, Solcu, Liberal gibi tüm görüşten insanları iyi bir yaşam ve çalışma hayatı için Avrupaya, Gelişmiş Ülkelere gidiyor.
Dünyanın dört bir tarafından yazılımcısı, tasarımcısı, arge üreticisi, bilgisayar mühendisi, makine mühendisi Avrupaya, Gelişmiş Ülkelere gidiyor. İnsanın fiziksel ve sosyal ihtiyaçlarını en iyi karşılayabileceği ülkeler Avrupa Kıtasında yer alan gelişmiş ülkeler.
Buna rağmen, bir kısım insanların Avrupa batmış - bitmiş gibi gibi anlatmasını anlamıyorum
Dünyanın 187 ülke insanına " İmkanın olsa nerede yaşamak istersin? " sorusuna verecekleri cevaplar " Gelişmiş Ülkede yaşamak isterim " iken ve pratikte 187 ülke insanı Gelişmiş Ülkelere daha çok gidiyor ve orada yaşamak istiyorken bunun aksini iddia edenler neye göre konuşuyor. Bu 187 ülke insanı aptal, diğerleri mi akıllı?
@coffeyyJohn Sevgili kardesim buraya ilk geldigimdede bana niye geldin buralar eskisi gibi degil, buralar artik oldu gibisinden soyleyenler oldu. Aslinda bu sozle sunu demek istiyorlar: Eskisi gibi insanlar az calisip cok para kazanip kenariya para atamiyorlar!!! Ben cok duydum eskiden haftada 40 saat calisirdik, yaridan fazlasi cepte kaliyordu her ay epey para biriktire biriktire turkiyeden daire, yazlik alanlar vardi dediler. Turkiyeye araba ile rahat rahat gidilir, giderkende hediyeler alinirdi ama simdi millet birakin kenarda para biriktirmeyi anca kendini gecindirebiliyor. Kendinize ait bir market, taseron fimra vardi ise siz buralarda aga idiniz ama simdi rekabet artti, her yer market dolu. Ucuz bulgar, polonyali, romanyali iscilerle doldu her yer. Buda yetmiyormus gibi dinsel ya da milliyet nedenleri ile bir ise basvurdugunuzda ayrimcilikla karsilasabiliyorsunuz., sirf isminiz ahmet diye red ediliyorsunuz. Tek tabanca ile gecinmek zorlasti. Vergiler artti.
@BilocanNL Ekonomi konusunda kendimi geliştirmeye çalışan bir insanım. Avuturya' da Hanehalkı tasarrufu yıllık gelirin %26' sı seviyesinde iken Türkiye' de %14 seviyesinde idi Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tasarruf yetersizliğinden dolayı BES (Bireysel Emeklilik Sistemi)' i çıkardıklarını açıkladı.
Kanıt: Dünya Bankası Avusturya Tasarruf Oranı %26
data.worldbank.org/.../NY.GNS.ICTR.ZS?locations=AT
cf.kizlarsoruyor.com/.../...-adee-ad005d71479b.jpg
Türkiye Yıllara Göre Hanehalkı Tasarrufu?
1998: %24
2002: %18
2003: %15.5
2004: %15.7
2005: %15.8
2006: %16.2
2007: %15.6
2008: %16.3
2009: %10
2010: %13.3
2011: %14.2
2012: %14.4
2013: %14.2
2014: %14.8
2015: %14
cf.kizlarsoruyor.com/.../...-ade0-14f5e44697c0.jpg
Ama duzgun temiz yollar, hersey belli kurallara gore isleyen yasam. Kurallara uymayan cezayi alir vede odeyemiyorum, odeyemeyecegim diyemez. Derse maasindan kesilir, evinden atilir v. s Turkiedeki gibi aman yaziktir evinden isinden olmasin kurali yok. Azar azarda olsa o cezayi pasa pasa odersin. Isyerinde haset sef, isci arkadaslara pek rastlamazsin. Mobing olayi kismen daha azdir. Kimse sizin ozel hayatinizi en ince ayrintilarina kadar sormaz soran olursa cevap yok der gecersin. Ama turkiyede ozel yasantin ile soru sorduklarinda ya da sizi ilgilendirmez deseniz bile isyerinde size dusman tureyecektir. Kimse burada sizin mersedesiniz varmis yokmus umursamaz. Ama is arkadasligi is bitincede biter. Arkadaslik yok denecek kadar azdir. Is sonrasi adam gibi bir cayla biri ile geyik sohbeti ozlersin. Yolda tanidik biri bile pek gunaydin demez, muhabbet ve insanlara guven en alt seviyededir. Bunlar turkiyeyi ozletiyor. Belki İstanbul icin degil ama koy ve kasabalar icin evet.
@BilocanNL O bahsettiğiniz sorunlar var ya, fazla fazla Türkiye' de var. Türkiye' de her gıda alışverişinin yarısı kredi kartı ile yapılıyor. Durum buraya gelmiş. Siz Avusturya' da hayat kötü diye hiç düşünmeyin. Türkiye' de üretilen fındık daha geçenler de Avusturya Hofer markette Türkiye' dekinin yarı fiyatına (1.99 €) satıldı. Dünya üretiminin %70' inin Türkiye' de olduğu fındıkta durum bu ise Avusturya - Avrupanın üstün olduğu ürünlere hiç girmiyorum bile.
@coffeyyJohn herkesin kendine göre sebepleri var güzel yerlere değinmissiniz ama ne olursa olsun kendi ülkende olmadiğın için her konuda 2. Sinif vatandaş oluyorsunuz en güzeli iyi veya kötü kendi ülkemiz.
Hiçbir İslam ülkesi o listede yer alamaz.
Bence olma ihtimali gökkuşağımın sonunda hazine sandığının olmasından bile daha uzak bir ihtimal
İslamın olduğu yerde kadının değeri yoktur
Keşke Türkiye de yer alsa..
Biz geri gidiyoruz, zor o listeye girmemiz.
Finlandiyada erkekler çok mağdur 😁😄
O başlık altında zikredilmesi bile mucize
Ütopik bir hayal.. Malum kesim yok olmadıkça zor..
Bu gidişle hep son sıralarda olacak gibi geliyor.
Kadınlar için ve Türkiye mi. sanmam..
Hiç sanmıyorum daha beter olur ki iyi olmaz
80 den 54 he vay beee 54 :D sdsd Türkiye ve 54
Sanmam, umarım olur tabi ama umudum yok :)
Türkiye listeye girebilmiş buna da şükür
Çok zor bu saatten sonra...
Zaten isveçi cok merak ediyodum
benim umudum var. muz cumhuriyeti değiliz sonuçta.
Hiç sanmıyorum belki bir iki şehir
Bağcılar ilçe bazında 1. sınıf
Olabilir neden olmasın :)
Hep iskandinav ülkeleri var.
Görürüz tabi ki...
Ama rüyamızda.
Singapur’da bunların içinde.
Türkiye en güvenilir şehir olsun yine seçmezler.
Seçmezler çünkü Türkiye şehir değil
@KavanozAşısı doğru şehir yazdım haklısınız.
O halde biri beni İsveç'e bıraksın.
Alır ama sanırım son sırada yer alır.
Türkiyede özgürlük mü? saçmalık
Nerde cokluk orda b** demis atalarimiz.🙂
niye kadınlar için?
biz çöplükte mi yaşayalım
Ülkemiz her yönüyle yaşanılacak bir ülke
Darısı türkiyenin başına😀
Danimarka irkci bir ülke.
Irkçı olsa da olmasa da göçmenlere 100 Bin Danimarka Kronu' ndan fazla para verilse de Danimarka' dan gitmiyorlar. Demek ki yeterince ırkçı değil.
İğrenç olaylar bitmediği sürece almaz
İnşallah değer verenimiz olur.
Kuzey ülkelerinde kadin değerlidir..
Belki yarın belki yarından da uzak
Türkiye en son ülke olmalı
Turkiyenin en sonlarda bile yer alması sasirtici
Alir tabiki neden almasin turkiye bu
Olmaz biz göremeyiz olsada
O günler gelecek ama senin ömrün yetmez görmeye 🤣
Türkiye hiçbir zaman giremez diye düşünüyorum
Abazalar oldukça hayır
Kaç kez tecavüze, cinsel saldırıya uğradınız? Avrupa'da papazlar bile parmak kadar çocuklara tecavüz ediyor. Pedofiller çok fazla... Liste çok uzunsa gerek yok.
Kanada. 💕
Hiç şaşırmadım.
Türkiye son sıralarda kendine yer bulur.
cok zor
Tabiki de alır
Sanmıyorum 😂
Hayır çok zor gibi..
Bence yer almaz
Sıkıntı yok değil mi