Gerçekten bizim milletimizde memleketemizde din üzerinden yapılan dolu ahlaksızlıklar var bunu en iyi şekilde Siyasi malzeme olarak kullanan kesimler daha ön plana çıkıyor ( iktidarı veya herhangi bir partiyi kastedmiyorum ) kısaca maalesef din kavramını ülkemzide insanlar kendi başlarına değilde ne olduğpu belli olmayan cemaatler aracılığı ile öğreniyor ve yaşıyor...
ne yazık Allahtan önce cemmat liderini tanıması.21 Yorumla- +1 yıl
Maalesef haklısın. Görüyoruz, yaşıyoruz.
En İyi Cevaplar
+1 yıl"Kuran deizme kapı aralayan kitaptır" diyen birini ne kadar ciddiye alsak?
https://www.youtube.com/watch?v=78AJ6COn0xk
2:12 'de söylüyor bakın24 Yorumla- +1 yıl
Keşke sadece 2:12'ye odaklanmasaniz. Konuşmayı baştan sona dinleseniz. Ama yorum ve idrak farkı tabi sizde haklisiniz.
- +1 yıl
Baştan sona dinlemesem o lafın 2:12 de olduğunu nereden bileceğim? Yaşar Nuri deizmi yanlış tanımlıyor. 18. yüzyılda yaşamış deist filozofların felsefesini azıcık bilseydi böyle konuşmazdı. Neyse ölmüş adamın arkasından çok eleştiri yapmak istemiyorum. Allah affetsin onu
- +1 yıl
Farkındaysaniz video farkli programlardan kesitler halinde düzenlenmiş. Her program baştan sona izlenmeli.
- +1 yıl
uçmuş bu sapık. Size tavsiyem dinlemeyin. Allah resulünü inkar ediyor resmen yok sayıyor. Mezhepsizliği empoze etmeye çalışıyor. 1400yıldır o kadar adam yanlış anladı bu dini. Ashabı kıram hiç bişey bilmiyordu bu adam biliyordu öylemi. Tartışmaya bile değmez benim gözümde. Nar-ı bol olsun
Para & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı. https://m.youtube.com/watch?v=78AJ6COn0xk
Kendiside öyle yapmadımı? İnsanları dini kitap satmak için aldatmadımı?
Türk halkı uyuma aarcı olarak değil murtulma aracı olarak dini benimsedi ama güç ve kuvvet sahibi olmak isteyen hokkabazlar, islammış gibi olanı, islam diye sattığı için, islam ya da halk suçlu değil. Deist olan birine göre din yoktur peki bu dinden kaç kitabın parasını, hocayım diye kazandı.212 Yorumla- +1 yıl
@kripton94 her kitap okunmalı ama karşıt fikrinide okuyarak.
- +1 yıl
Sence bu adamin kitap satip kitaptan gelecek olan paraya ihtiyacı var miydi? Öyle birimiydi?
- +1 yıl
Programlarında önüne koyup, sürekli reklam yapması nedendi?
Kuranı o yazmadıki. Ama kuranın karşıtı o kadar çok ki. Bu gün kuran adına yapıldığı idda edilenlerden tut, islam yok olmalı, diyenlerden tut, çocukları bombalayanlardan tut, meden, yet yalakalığı yapanlardan tut bunların hepsi ancak bir kelimede buluşuyor "ego" - +1 yıl
Kitabi okunsun diye :)) ama sandığın gibi satış kaygısından değil ;)
- +1 yıl
Bir kere sesini duyurmak için ne yapması gerekiyordu? kitap yayınlayıp programlara katılarak zaten yayınladığı kitaplardan o kadar para kazandığınıda zannetmiyorum.
Ayrıca adamın demek istediğini anlamayı reddeden bir kitle var adam diyor ki eğer İslam dejenere olursa yani çıkarlar doğrultusunda değiştirilirse imanınızı korumak için dinsizliği tercih edebilirsiniz diyor yani islamiyeti bırakın deist olun demiyor daha bunu anlamayan dangalaklar adamın hakkında atıp tutuyor.
Başka bir programında da adam mezarları putlaştırıp ölülerden medet ummayın Allah'a dua edin diyor gerizekalının biri bunu bile anlamayıp saçma sapan konuşmaya başlıyor.
Adam hayatını gerize. kalılara laf anlatmaya çalışarak geçirdi. - +1 yıl
@Sollertis imanı korumak için imansızlaşmak..! İlginç bir bakış açısı. İslamı yanlış yaşayanlar, onu bozmaya çalışıyor diye, dinden vaz geçmek yerine en doğrusunu öğrenmek ve yaymaya çalışmak daha mantıklıca olmazmı? Bıçakla ekmekte kesilir, adamda öldürülür, bıçağın suçu ne? Sonuçta Kuran değişmez bir kaynak.
- +1 yıl
@Sollertis yaşayın emi 👍
- +1 yıl
Bu adamında yaptığı zaten o değil mi öğrenmiş ve islamiyeti yayıp korumaya çalışıyor ve burada bir olasılıktan bahsediyor yani Allah'a olan imanınızı korumak için bozulmuş bir dini terk edin diyor ve dikkat edersen videoda özellikle Allaha olan imanlarını papazların şerrinden korumak için dini terk ettiler diyor yani burada İslamiyetten değil hristiyanlıktan bahsediyor. Orta çağ Avrupasını hatırlarsan Kilisenin güç için yapmadığı pislik kalmadığını bağnazlığı öğüt verdiklerini ve sonucunda pek çok ilim insanının dini terk edip Avrupa'yı düzlüğe çıkardığını bilirsin.
- +1 yıl
@Sollertis malesef çok farklı pencereden bakıyoruz. Yazdıklarına saygı duyuyorum ama katılmıyorum. Çok uzun detay yazabilirim ama seni ikna edemem. Malesef kendisinin yaymaya çalıştığı bir din değil felsefeydi. İçinde çok tezatlar olan bir felsefe. Kurandan, benim anladığım, onun anladığı, senin anladığın diye birşey varsa bizzatihi o dinin yok olmasına açılan bir kapı. Sünnetsiz, hadissiz hangi ayetin, ne zaman, ne konuda, ne için indiği bilinmeyen bir kuran ve islam anlayışı olmaz. Kuran bilim kitabı olmamakla birlikte bir çok bilimden bahseder ve biz orada belirtilen bilimin çoğunu yeni çözüyoruz. Meselâ gezegenlerin yörüngesinde yüzmesi, dağların depremleri önlemesi, demirin nasıl oluştuğu, bir çocuğun anne karnındaki evreleri ve o çocuğun neden iki yıl emzirilmesi gerektiğini bu son yüzyıla girmeden çözdük.
+1 yılKesinlikle her kelimesi ile doğru bugün geldiğimiz nokta bunu açıkça gözler önüne sermiyor mu
114 Yorumla- +1 yıl
Haklısın. Ortalık din tüccarı kaynıyor.
- +1 yıl
Maalesef, rahmetli çok çırpındı cahillerin gözünü açmak için bu uğurda yer yer kendini bile şaşırdığı oldu ne güzel bir sözdür
"Alim ile sohbet edersen alırsın mertebe
Cahil ile sohbet edersen dönersin merkebe" - +1 yıl
Biliyorsun bazı kesimler tarafından sevilmez. Burada bile camur atanlar var.
- +1 yıl
Evet diğer görüşleri de gördüm
Aynen öyle işlerine gelmiyor çünkü bazı şeyler nefsini okşamıyor çünkü nabza göre şerbet vermediği için bir kesimin işine işlerine gelmez
Bir kesimde okuduğu ile değil sağdan soldan duyduğu ile hareket eder!
Önyargı bu toplumun en iyi bildiği şeylerden biri bütün bu sebeplerden ötürü bir yazı metin haber ya da mevzu herneyse bütünü ile ele alıp değerlendirmeye gitmek yerine işine gelen kısmından fikir sahibi olmaya çalışıyor!
Kendi ile aynı fikirde değilse okuma anlama zahmetinde bile bulunmuyoruz bu yüzden sığ kalıyor ve tahlil etme yetisinden yoksun kalıyoruz
Toplum farklı fikirlere sahip kişileri bile dikkate almalı fikri ile çelişeni dinlemeliki aydınlanabilsin bir şeyleri yordayabilsin
Örnek; sevan nişanyan, edip yüksel, celal şengör, cübbeli vs...
- +1 yıl
Önyargı denen duvarları yıkmak çok zor bu ülkede ne yazik.
- +1 yıl
Evet hatta İmkansız gibi bir şey
- +1 yıl
Onun için bu millet için kendini paralamak manasız nafile çaba çünkü anlamıyorlar üstüne hareket ediyorlar.
Müslümanlığı kimseye bırakmayıp milletin tuttuğu orucun kıldığı namazın hesabını yapan bir dolu insan var mantar gibi çoğalıyorlar - +1 yıl
Herkesin inanci kendine. Kimse kimsenin müslümanlığına karışamaz. O şekil inanir bu bu şekil inanır :)))
- +1 yıl
Gelde bunu bazılarına anlat işte anlatabilirsen 😊
- +1 yıl
Hicc uğraşamam anlatmak için :))
- +1 yıl
Yeap 😊
- +1 yıl
Teşekkür ederim 😊
- +1 yıl
Rica ederim :)
- +1 yıl
😊😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
+1 yılHocamın her sözüne katılırım. Bence Türkiyeye gelmiş geçmiş tek din adamı o dur
41 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
bir topluluğu yönlendirmenin en kolay yoludur din evet şimdi olan da bu allah ile kandorılıyoruz
47 Yorumla- +1 yıl
Kanmayi biz mi istiyoruz acaba?
+1 yılAdam Türk toplumuna yerleşmiş saçma din hurafelerini çok değiştirdi. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Ancak hala yeterli değil.
23 Yorumla- +1 yıl
Millet pek memnun değil gibi ama bu durumdan :))
- +1 yıl
Normaldir. Sakız çiğnersem orucum bozulur mu zihniyetinden çok fazla şey beklememek lazım
- +1 yıl
Haklısın 👍
+1 yılMekanı cennet olur inşallah. Ailecek dinlerdik kendisini. İyiler çabuk ölürmüş sözünün kanıtı kendisi 💐
11 Yorumla- +1 yıl
Aminn.
+1 yılKullanmasi da degil kullanamamasi aslinda. Turkler dinini hicbir sekilde kullanma yetisine sahip degil. Sadece kabullenilmis. Ner geregi yapiliyor ne reddediliyor. Dolayisiyla da uyutulan bor toplum bas gosteriyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Hal böyle olunca kandırılmakta kaçınılmaz oluyor ne yazık ki.
- +1 yıl
Maalesef..
+1 yılHerzaman Allah gani gani rahmet eylesin en sevdiğim din adamıydı..
21 Yorumla- +1 yıl
Bende severdim. Allah rahmet eylesin.
+1 yılBenim bildiğim yegane şey...
vay Allah ile aldatan puştun öte dünyadaki halineeee...21 Yorumla- +1 yıl
Zebaniler... 😐
- Para & Ekonomi konusunda 474 cevap paylaştı.
+1 yılDünya çapında konuşacak olursak...
İslam aleminin bir rönesansa ihtiyacı var.28 Yorumla- +1 yıl
Aslini yaşatsak kafi aslında.
- +1 yıl
İslam aleminin geneli cahil insanlardan meydana geldiği için Kur'an-ı Ker'imin aslını yaşatabileceğimizi zannetmiyorum. Kafasına bezi bağlayan biri çıkıp illa ki diyecek ki ;
"Allah diyor ki!!!" Sonra da sağa sola kolpalayacak. Ve muhabbeti sonunda cami hocalarının avizelerimiz mevzusuna getirecek tabii ki bu herif!
Türkiye'de zamanında cennetten altın karşılığı arsa satan şarlatanlar bile çıktı. Bu öküzh toplulukta onlara gidip altınlarını verdi. Şimdi de onlara oy veriyor. Ve bundan biz de ne yazık ki olumsuz anlamda etkileniyoruz. Bu ülke sebepsiz yere savaşa girdiği vakit keşke seferberlik görev emri çıktığında sadece o cahil takımına çıksa! Ama biz de onlarla birlikte g. t altına gideceğiz. Acı olan taraf işte bu!!! - +1 yıl
Okumayan sorgulamayan bir toplumdan bahsedince haklisin.
- +1 yıl
Haklı olmam birşeyi değiştirmiyor Hayatcım. Neyse sen bunları boşver. Biz en iyisi güzel bir parça dinleyelim keyfimiz yerine gelsin.
Black - Wonderful Life (Harika Hayat)
https://www.youtube.com/watch?v=u1ZoHfJZACA - +1 yıl
Hadi bakalim uyumadan önceki son şarkı olsun :)
Iyi geceler ;) - +1 yıl
Maalesef sondan bir önceki şarkı olacak :D
Eskilerden çok iyi bildiğimiz bir parçayı buldum.
Toto - Africa
https://www.youtube.com/watch?v=FTQbiNvZqaY
Sana iyi geceler dilerim Bediaaam! Aşkııım!!! Horoz Nuri'ne bir buse bile vermeden gidip hunharca uyuyacaksın haaa... Neyse alacağın olsun ;) - +1 yıl
Off git başımdan iyi geceler :))
- +1 yıl
Sana da iyi geceler Hayat. :) :)
+1 yılMerhaba haklıdır. Bu adamın pek çok görüşü benim fikrimle örtüşür.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen benimde ;)
Yerden göğe kadar haklı Yaşar Nuri Hocam. Allah mekanını cennet eylesin.
21 Yorumla- +1 yıl
amin
+1 yılaklın yolu bir işte
40 Yorumla
+1 yılhakli cunku din temiz ve saf bir duygudur art niyetsiz yaklasirsiniz insanlarda bu temiz duyguyu istismar etmek isteyecektir
20 Yorumla
+1 yılBu adamın sözlerine katılıyorum. Mekanı cennet olsun.
11 Yorumla- +1 yıl
Amin.
- Para & Ekonomi konusunda 642 cevap paylaştı.
+1 yılhep katakulleciler hep sahtekarlar aslında sözde dini alet edip bizi sömürüyorlar yok şöyle yok böyle diye buna y. n. ö de dahil tüm devleti alemdeki sahtekarlar bile cebimiz para dolsunda nasıl dolarsa dolsun hesabını yapıyorlar
010 Yorumla- +1 yıl
Sence bu adam bunu mu yapıyor :))
- +1 yıl
ahanda güldürdüm seni... devlet erkanında olan hiç kimseye güvencem yok hiç kimseye inanmıyorum
- +1 yıl
Sen bilirsin
- +1 yıl
ben biliyom zaten :)
- +1 yıl
Âlâ
- +1 yıl
payitaht izliyon sanırsam
- +1 yıl
Hayır neden ki
- +1 yıl
hep onun gibi ala diyonda onun için dedim be hayat
- +1 yıl
Ne bilim ben farkında değilim
- +1 yıl
neyse iyi olduğun zaman konuşalım şimdi hiç iyi değilsin sen
- Para & Ekonomi konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yıltabii sorgulanmalı anlamı araştırılmaı bilinmeli herşeyyy
10 Yorumla
+1 yılMemleketimizin sayılı dürüst hocalarından bitanesi, tini şad olsun.
10 Yorumla
+1 yılSaçmalığın daniskası. Bu adamın dini anlamadığına bir kez daha şahit oldum.
05 Yorumla- +1 yıl
Sebep?
- +1 yıl
Din dogmatiktir yani inanmakla başlar. İnandıktan sonra olanda biten de rahmet aranır. Yani akıldan daha fazlasıdır gel gelelim herkesin aklı bir değil yani akla göre bir sürü din çıkar ortaya. Sorgulama değilde bu işin hikmeti nedir yaklaşımı en doğrusudur. Zaten böyle yaklaşan bilim insanları şu anda buluyorlar nedenini. Yani bulup inanmak değilde inanıp bulmak. Teslimiyet işi.
- +1 yıl
Aldatma işi doğru o da aldanan da bitiyor araştırma yok okuma yok nasıl olacak. Prim verilmeyecek. Yani hem müslüman hem avanak olamazsın İsmet Özelin dediği gibi
- +1 yıl
Yaşar Nuri ye gelince itikatına güvendiğim birisi değil. Ölmüş sonuçta çok konuşmak istemem. Cuma saati saba tümerle program yapıyordu. İnanmıyorsan bir şey denem ama inanıyorsan da dinin kuralları var kabul edeceksin.
- +1 yıl
Herkesin düşüncesi kendine.
Çok doğru söylemiş dini kullanan istediği gibi çeviriyor
10 Yorumla
+1 yılSon dönemin en revaçta mesleği din tüccarlığı.
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen 👍
Bizim en büyük zaafımız yaşat nuri gibileri insan yerine koyup dinlemek
10 Yorumla
+1 yılAllah ile aldatanların başı fetullah gülen ve yaşar nuri öztürk dür. kendisi deist olduğunu itiraf ederek ölmüştür.
110 Yorumla- +1 yıl
Ispatin var mi? Insanlara iftira atmayin lütfen!
- +1 yıl
senin sorunmuydu , hiç dikkat etmedim ama ben yalan yazmadım. ben de bilmiyordum. hatta öldüğün de bu site de hüsnü zan edip allah rahmet eylesin yazmıştım.
- +1 yıl
duyunca ben de çok şaşırdım ama ölmeden önce ki haline bir bakın.
- +1 yıl
ve ben bilgisiz konuşmam. yazmışsam o kesin doğrudur.
- +1 yıl
Çamur at izi kalsin bu olsa gerek.
- +1 yıl
yav ben de çok şaşırdım diyorum. kulaklarıma inanamadım. ağzım açık kaldı. zaten şüpheleniyordum bu adamdan.
- +1 yıl
zaten doğru söyleyeni dokuz köyden kovalarmış.
- +1 yıl
Hiçbir zaman deist olduğunu söylemedi. Bu adam dinin sadece kuran'a göre yaşanması gerektiğini savundu hadislere karşı çıktı toplumda bu yüzden sevilmiyor. Çünkü Hadisler Kuran'ın yorumlanması ile değil kulaktan kulağa dolaşarak aktarılıyor bu yüzden toplum üzerinde Kuran'da yazılanlardan bile daha çok etkisi var.
Ben bir deistim ve bu adam kesinlikle deist değildi. Bunun en temel sebebi deizmi tam olarak anlamamış olması çünkü Kuran'a olan inancı deizm ile çatışıyor bir kere deistler inançlarını teist bir inancı baz alarak haklı çıkarmaya çalışmaz çünkü bu deizmin temel doktrini ile direkt olarak çelişir.
Sizin bu adamı deist olarak görmenizin sebebi Allah'a olan imanını dinin önüne koymasıdır Allah'a iman önce gelir ve din bu imanı pekiştirir bu onun temel inanç şekliydi.
Eğer gerçekten müslümansanız ve ahirete inanıyorsanız bu adamın arkasından atıp tutmamanızı tavsiye ederim çünkü sizin inancınıza göre bu adam Allah'ın sevgili kullarından biri olacaktır. - +1 yıl
19 yaşında mal.
- +1 yıl
@SuriyeliS-iken asabımı bozma benim. dangalak herif. mal diye sana derler
Dinlerdim
Rahmet olsun20 Yorumla
+1 yılDoğru demiş
40 Yorumla
+1 yıldoğrudur
40 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılHaklı
30 Yorumla Bu da din şarlatanı idi
00 YorumlaHaklı
20 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım