Milletvekilliği için seçilme yaşını 25'ten 18'e düşüren muhterem siyasetçilerimiz, neden Milletvekili seçilme yeterliliği için çıtayı yükseltmeyip, milletvekili olunması için "ilköğretim" mezunu olması yeterli diyen T. C. Anayasası 75. maddeyi değiştirmedi/değiştirmiyor? #Ayıkın
Milletvekili seçilme yeterliliği için neden Üniversite mezunu olma şartı getirilmiyor?
Bencede eksiklik olan bir konu bu. Cumhuriyetin ilk kuruldugu yillar okumus, ilim sahibi vatandasin az olusundan dolayi ilkogretim mezunu olmasi yeterli gorulmus olabilir ancak gunumuzde universite mezunu olmayan kalmadi neredeyse. Meclisi dinamiklestirelim genclestirelim derken ergen topluluguna cevirilmesi kacinilmaz. Kaldiki 18yasinda daha burnunun mokuyla oynarken kendini ne kadar taniyacak, oy toplayacak kadar kitlelere hitap edecekte mv. Secilecek.
Çünkü avrupa ve pek çok ülke 18 yaşında milletvekili seçiyormuş. Evet biz avupanın gayet iyi örnek alırız. Sosyal yaşamını, demokrasisini, insan haklarını vs. Eksik oydu sadece onuda inşallah çözcez. 😏 Dış güşler hayır diyo, biz evet dicez assd. Sevinmelisin oğlun, kızın ve torunların 18lik milletvelili olabilecek. (Gülüyorum)
Öyle bir şey yaparlarsa kendi cemiyetlerinden kimse milletvekili olamaz çünkü İlkokul mezunu adam bakan olsun başkan olsun milletvekili olsun sözde herşeyi o yapsın ama üniversiteli aydınlarımız onların alt kurmayları olarak daha az maaşa tüm işi yüklensin ve kimse onların ismini dahi bilmesin Ne güzel Türkiye
Mantıklı düşünürsek insanlar iş yapabilme kapasitesine ve kariyerine bakıyor.. İstisnai durumlar olabilir ancak insanımız henüz 18 yaşındaki mantıklı karar veremeyen birisini seçeceğini sanmıyorum. Her halükarda daha olgun ve iyi temsil edebilen kişiler seçileceği kanaatindeyim
Çünkü kendi salak çocukları Üniversite okuyacak zekada olmadıkları için. O milletvekilliğine de kendi çocukları gelecek zaten. Normal sıradan birinin gelme ihtimali %1 bile değil. Böyle de saçma bir şeye evet dememizi bekliyolar.
Paralazım başkanım onlar millet vekilli olayım diye gıçını yırtarken parada saçıyorlar. Benim bir akrabam Akp den millet vekili olmaya çalışıyor. Ne mezu olduğu bilmiyorum ama iş adamı restoranlar zinciri var.
üniversite mezunu olmak daha bilgilli, yeni fikirler üretebilmek ya da daha zeki olduğun anlama gelmiyor.. bu yaş olayi beni pek rahatsiz etmiyor acikcasi..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ne kdr tuhaf dimi? Hukuk ve siyaset bilgisi olmayan "çocuklar" ülke yönetiminde yer alacak. Ve bu "çocuklar" fakir ailelerin çocukları olmayacak. Bu evet diyenler gerçekten... Anlamakta zorluk yaşıyorum ya. Nese
çok saçma bence hem 18 yaş Ergen sayılır daha askerlik bile yapmayan çocuğa meclis emanet edilirmi? Üniversite mezunu da şart olmalı ve yönetim idare dersleri olmalı hatta bununla ilgili bölüm açsınlar
En İyi Cevaplar