Pisa testi nedir biliyormusun bilmiyorum ama öyle bir test var. Tüm dünyadan bircok ülke lise cagindaki ögrencileri o teste sokuyor ve sonra ülkeler arasi egitim durumu belli oluyor.
Türkiye bu sinavda 70 ülkeden 51. sirada. Cok kötü bir sonuc yani.
Milli Egitim Bakanina göre sadece Fen liseleri girseydi o sinava dünya 3. olacaktik ve bakanin diger sözüne göre bizi geriye atan imam hatip liseleri oldu.
YGS ve LYS sinavlarinda en basarisiz okul türü imam hatip liseleri.
Peki hükümet neden her köseye imam hatip aciyor? Cünkü orda okuyanlar AKPli oluyor. Yani Oy kazanma ugruna cahil nesiller yetistiriyorlar22 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİdeolojik düşünceler uğruna saçmalama sadece.
Kimse, öğretmen dövülen, kızlara tecavüz edilen, uyuşturucu kullanılan ve satılan, cinayetler, adam yaralamalar yaşanan. çoğu pisliği yuvası haline gelmiş düz liseler kapansın demiyor da din adamına ihtiyacımız yok diyip imam hatip kapatılsın diyor.. O okullarda yalnız imam çıktığını düşünen insana ne anlatabilirsin ki. Varsın onlar kapansın diye umut beslesin.51 Yorumla
+1 yılBak kardeşim Türk Eğitim sisteminin durumu içler açısı. Pisa isminde uluslar arasi bir sinavda 70 ülkeden 52. Olduk. Nitelikli birey yetiştiremiyoruz. Her taraf imam hatip doldu. Ne işe yariyor bu okullar? Ne yetiştiriyor? Dini doğru amlamamizi sağlayacak din adamlari yetişse başım gözüm üstüne ama bu okullar bir şey üretmiyor. Puanlari çok düşük , tembel öğrenciler gidiyor. Ben liseyi iki ayri okulda okudum. Ikisinin de yaninda imam hatip lisesi vardi. İnsanı şok edecek derecede tuhaf hareketleri var. Yani din ile bağlaşan hiçbir hareketleri yok. yozlasmis okullar. Bize nitelikli okullar lazim
23 Yorumla- +1 yıl
Peki 52. olmamızın tek suçu imam hatiplerin mi?
Bende imam hatip mezunuyum. Oraya layık olmayan öğrenciler olduğu gibi (haklısınız) oranın adını hakkıyla kalbinde taşıyan kişiler tanıdım. Üstelik bu ikinci söylediklerim çok başarılılar. Makale yazmada il birincisi, Şiir okumada Türkiye 'de dereceye girmiş arkadaşlarım çıktı benim o okuldan. - +1 yıl
Tabi ki tek sebebi İmam Hatipler değil. Ayrıca dönemden döneme , okuldan okula imam hatiplerde başari değişebilir. Bu da öğretmene bağlı daha çok. Kötü öğrenci yoktur kötü öğretmen vardır. Kötü okul vardır. Okullarimiz niteliklileşsin , imam hatipler de buna dahil bence. Diğer bir çok okul gibi.
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBir kısım troll, hani bir şaka oldu artık bu.
Diğeri ise...
Bakın şimdi, istatistiklere bakın. İmam hatip öğrencileri, matematik ve fen konusunda çok düşük netler yapıyor. Belli ki bu çocuklara bu derslerin eğitimi yeteri kadar verilmiyor. Sürekli Kuran, Arapça, Fıkıh vs görüyorlar.
Tamam da bir ülke pozitif bilimlerle yürür, biz pozitif bilimlere uzak, bu kadar imam-hatip mezunu ile ne yapacağız? Hayır, niye bu kadar fazla sayıları onu anlamıyorum ki. Anlayan varsa desin bilelim.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
+1 yılben sahsen sag görüşlü bir insanım. bu oluşumda guzel bisey duz liselerdeki ortam daha kötü en azından insanlara dinen biseyler ogretebilmek güzel. Fakat gel gor ki adım başına imam hatip acilmis dinin kalitesi düşürülmeye çalışıyo aileler çocuğum guvende olsun diye imam hatibe yolluyo ama her türlü insani barindirdigi için kötü bir ortama dönüştü imam hatipler az yapıp öz yapsalardi da dini bu kadar somurgeleyecek kötü gosterecek insanlra egilim vermeselerdi. Adım basina camiye de karsiyim adim basina imamhatibe de. görüntü Müslümanlığı yapilmak yerine bu gelir gerçekten ihtiyacı olanlara bağış yapilsaydi
10 YorumlaGündem konusunda 2,9b cevap paylaştı. Şu ortamda imam hatipler sadece Atatürk cumhuriyetini yıkmak için yapılandırılmış ihanet yuvalarıdır... Yarın o soklarda hayvanca öldürülen Arap ülkeleri gibi olmak isteniyorsa daha da çoğaltılsın ve Yahudinin uşaklığı başlasın. Muaviye denilen köpek ilk Yahudi uşağı Müslüman köpektir.
27 Yorumlaimam hatiplerde öğrencilere baskı yapıyorlar çünkü. örneğin islam gereği başın kapatılması gerektiğini güzel bir dille anlatacaklarına başını kapatmayan okula giremez diyorlar kapıdan geri gönderiyorlar. imam hatiplerin kapatılıp ilahiyat fakültelerinin geliştirilmesi daha faydalı olur
14 Yorumla- +1 yıl
Kaç tane imam hatip gördün, kaç gün kaldın imam hatip ortamında? İslam karşıtı imam hatip hakkında hiç bilgisi olmayan bazı insanların ezberlettiği, yalan ve iftiralara inanıp yazıyorsunuz, doğruluğunu araştırmadan yazmanız ne kadar doğru, ayrıca okuldan okula bir farklılık gösterdiği De yok, bu sadece sizin, işin içinden sıyrılma çabanız.
Gizli Üye(36-45)+1 yılben kapatılmasına karşıyım neymiş efendim tembel öğrenci gidiyormuş şu an bir ton Anadolu lisesi adı altında aynı puanlara sahip okul var meslek liseleri desen onlarda aynı hepsi kapansın o zaman geriye fen liseleri kalsın zeki olanlar gitsin olmayanların okumaya hakkı bile yok denilsin ayrıca imam hatipten sadece imam cikmayacaginida artık bir zahmet millet öğrensin.
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıltsk ederim
boş laflar. daha çok imam hatip açılması da kapatılsın diye kampanya yürütülmesi de siyasi. eğitimle pek alakası yok. eğitim sorunlarının çözümü daha farklı. sistemsel. aile öğrenci ve öğretmen koordinasyonuyla alakalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTamamen İslam düşmanlığı
Kapatmaya gelirsek ODTÜ var HDP var genel ev var
CHP var ülkü ocakları var ona bakarsak bunlarda gereksiz...38 Yorumla- +1 yıl
Gizli, sen nasıl bir yobazsın. İmam hatiple bunları mı bir tutuyorsun. Akp gençlik kolları ve hatta Akp var gereksiz olarak, yazmayı unuttun..
Senin gibi sıg düşünceliler yüzünden insanlar imam hatipler kapansın istiyor ve imam hatipleri iyi bilen ve Türkiye'nin onlara ihtiyacı olduğunu düşündüğüm halde, senin gibileri görünce bu insanların imam hatip düşmanlığını anlayabiliyorum..
Cevap sahibi+1 yıl@Nickbulamayanherif yav he he imamhatipler size ne yaptı
İmam hatipe gelmez sıra kapatmaz istersek
Mesela terör yuvasına dönüşen odtüden bahsediyorum
Mesela genel evden bahsediyorum
Alkol mekanlarından bahsediyorsun
Kocaman adamsın ama bir booktanda cakmıyosun evet doğru akpp de gereksiz o zaman herşey gereksiz yasından utan- +1 yıl
İşte koyun diye tabir edilen seçmenlerden bir örnek..
Sana göre akp herşey bana göre dini kullanan fidne yuvası..
Çocuksun daha.. Hayatta hiçbirşey yaşamadan kalkmış burda ahkam kesiyorsun. Beni tanımadan konuşma. Tanımak istiyorsan at bir mesaj seni sana karşı utandırayım.
Cevap sahibi+1 yıl@Nickbulamayanherif de git hadi işine küfür ettirme beni
- +1 yıl
Yaparsın, akp ve akp seçmeninin bir kısmından onuda beklerim. Ha müslümanım, imam hatiplersiz olmaz diyip küfür etmekle tehdit eden adam ha müslümanım diyip seçimlerde çekip chp, mhp ve diğer seçmenlerinin parasını ödediği camiden kaçak elektrik çeken akpliler.. Alayınız görüntüsünüz.. Ben senin gibilere süslüman diyorum ;)
Hadi çocuğum okuluna git..
Cevap sahibi+1 yıl@Nickbulamayanherif yav he he tamam
Gizli Üye(25-29)+1 yılZararı çok.
Bu ülkenin ayda 5.000 lira alıp, asgari ücretle geçinmeye çalışanlara şükredin diyen din tüccarlarına değil, doktorlara ve bilim insanlarına ihtiyacı vardır.
c12.incisozluk.com.tr/.../617440_o8007.jpg00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaşta ciddiydi sonra troll. İmamhatiplerin eğitimi gerçekten kötü dini bilisi yüksek olan insan bile yozlaşarak çıkıyo ne yazıkki. Ayrıca ne derece doğru bir genelleme olur bilemesem de yozlaşmış sağ görüşlü insan dönüştürme fabrikası gibi çalışıyo. Ama düşünen sorgulayan inançlı insan yetiştirilse problemim yok.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Yılmaz_07 bir sürü insan tanıyorum ve çoğu okul değiştirmek zorunda kaldı. Amacım okuyan öğrencileri yargılamak da değil.
Düz lise, temel lise ve imam hatip liselerin kapatılmasından yanayım. Bu okulların başarı durumu oldukça düşük ve bu durumun düzeltilmesi gerekiyor. Anadolu, Fen ve meslek liseleri kalsa daha iyi olacak.
01 Yorumla
+1 yılıslam düşmanlarının ve laitlerin karın ağrısı başka bişey değil..
30 Yorumla
+1 yılKapanması şart tabiki o kadar taciz ve kızları düşük seviyede gören bir takım yobazlar var kapansın
#bayanlaraözgürlük ✌✌✌✌
#imamhatiplerkapansın 👍🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷03 Yorumla- +1 yıl
@Yılmaz_07 doğrular bunlar 😄
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞu anki Memlektin durumu , 28 şubatta Türbanlı öğrencilere baskı yapanların bu sefer tam tersi başı açık öğrenciler " Kafir " gözüyle bakılması.
Bugünün sorunu artık Türban sorunu değil başı acıkların sorunu !!01 Yorumla
+1 yılimam hatipler fetö örgütünün yuvasıydı cogu fetöcü imam hatiplerden cıkma.. atatürkün a sının anlatılmadıgı unilerin kime faydası olur?
13 Yorumla- +1 yıl
neresi yanlıs kardesim bu adamlar imam hatipten cıkıp imam veya ilahiyatcı değil polis asker savcı hakim olup devleti ele gecirdiler ve bunu yaparkende cemaat adına yaptılar..
Troll olarak çıktı ama bu kadar fazla açılmasına da gerek yok eğitim seviyesi ülkede yerlerde zaten iyice düşürecekler
00 Yorumladin ülkeye zarar veriyor ondan. orta doğuya şöyle bir göz gezdirirsen anlaman daha kolaylaşır.
00 Yorumlane zararları var demişsin ama açıkçası hiçbir faydaları da yok hatta bence baya zararı var
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYeterince imamımız yok mu? Dünya çapında kaç bilim adamımız, düşünürümüz, yazarımız var? Bir de ona bakmak gerekmez mi
01 YorumlaGündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. İlim yok sadece din var
10 Yorumla- 10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbir faydasını görmedik kapatılsın bence de
011 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Yılmaz_07 Kör değilim çok şükür keşke sen de görebilsen
Cevap sahibi+1 yıl@Yılmaz_07 her karsit goruse yorum yapmissin masallah.
Sen bir faydasini soyle bakalim- +1 yıl
İyi bir gözlemci değilsin demek ki, her karşıt görüşe yazmadım. Orada yetişen insanlar, devleti ve milleti için daima iyi olanı düşünür. Mesela, Onların okullarının içinde, büyük liseli dövüşleri olmaz, saygı ve sevgi bütün insanlığa karşı hissedilmeli olgusu, öğretilir. Seviyesizlik laubalilik pek olmaz. Şımarıklık olmaz. Tebessüm olur, mizah olur, sanat olur kültür olur. Yani insan olur, insanları değersizleştiren yapaylıklara değil insanı insan yapan, saydığım değerler ile harmanlanır. İşte bu yüzden, toplumun sevilen ve saygı duyulan bireyleridir onlar. Amacımız insan yetiştirmekse, burada yazdıklarım sadece bir örnek. Daha lise yıllarında, uyuşturucu, zina, fuhuş, alkol sigara, vb. Yollar ve tuzaklara değil, lisede, devlete isyan diye nara atan gençler değil. Kültür, sanat, çevre, insan ve inanç değerleri, bilim, teknoloji, sanayi, yolunda ufuk açmak için imam hatip var. Nasıl ya diyeceksin. Önemli olan, değerlerine, insanlığına sahip çıkan, önce kendine, sonra tüm dünyaya saygı v
- +1 yıl
Ve sevgiyle yaklaşan adam gibi adamlar yetiştiremedikten sonra. Diğerlerinin olmasının ne anlamı var ki hadi söyle? Önce insan olmayınca diğerlerinin yolu da ömrü de kısa olur. İşte fayda bu. İmam hatip ler, insan olma bilincini öğrencilere veriyor ve bu şekilde toplum bilinçli birey kazanıyor. Yetmez mı? Yani, bu sadece bir tane faydası.
Cevap sahibi+1 yıl@Yılmaz_07 belli belli lisenin yaninda ihl vardi hergun bizim kizlari laf attiklarindan kavga cikardi, fetoculerin cogu hangi okuldan, darsciler hangi okukdan bir arastir istersen
Cevap sahibi+1 yıl@Yılmaz_07 yalan soylemiyorum ihl ile bizim liseyi bir duvar ayirirdi hergun kavga ederdik. sana gizle gorulur delil sunsam bile inanmyacaksin nasil olsa. keyfin bilir
Cevap sahibi+1 yıl@Yılmaz_07 ne kadar kanit sunsam da bos sana. onca ihl mezunu tanidim toplasan birikisi disinda dogru durust olani gormedim
Gizli Üye(30-35)+1 yılLanet olsun imam hatiplere atatürkü kötü gösterenlere cumhuriyet olmasa 2 günde nefes alamzsınz
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Yılmaz_07 hz. Tayyiqten
okullarda zorlama varda ondan
11 Yorumla- Gündem konusunda 796 cevap paylaştı.
+1 yılAKP militanı yetiştiriyorlar.
04 Yorumla- +1 yıl
@Yılmaz_07 öncesini demiyorum. Günümüzden konuşuyorum.
- +1 yıl
@Yılmaz_07 bu militan yetiştirildiği gerçeğini değiştirmiyo. İmam hatiplerde okuyan öğrenciler arasında bir anket yaparsak %99'u akpli bir ailenin çocuğu veya direk akpli çıkar. Geleceğin çomarları.
Gizli Üye(30-35)+1 yılneden kapatılmasın? ateisthatip var mı?
00 Yorumla
+1 yılKapatılmasın
20 Yorumla
+1 yılAteistlerin işi
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu bir espri
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkapatilmamali
20 Yorumla
+1 yılTrol yav dhxkdhxkdj
00 Yorumla
Detaylı bilgi