+1 yılÖncelikle Bahriye Üçok kimdir , neye hizmet etmiştir, hangi zihniyetin peşinden gitmiş ve en önemlisi bir ilahiyat profesörü olarak İslam görüşü hangi safhadadır? Şimdi kardeşim öncelikle bu akademisyenin çok sayıda yazısını ve demecini zamanında takip ettik. İçlerinde Kuran- Kerimde geçen ayetleri de örnek gösteren bu şahıs sürekli olarak İslamın farz ettiği ibadetler üzerinden prim sağlamaya çalışmıştır. Ölümünden yaklaşık 27 yıl geçtiği için sen bu videoyu önümüze koyduğunda ''görüyor musun hadi biz bilmiyoruz bak kadın okumuş o da mı bilmiyor diyeceksiniz'' gibi komik bir savunmaya da geçebilirsiniz Ama bu şahıs yıllardır Kuranı Kerimin indirildiği , 11 ayın sultanı dediğimiz Ramazan ayında oruç tutmamıza da dinimizde yeri yoktur diyordu araştırın biraz. Yani bu kadının bu kadar din hakkında bilgi sahip olmasına karşın ölümüne kadar hiçbir zaman İslami kesimin yanında durmaması da gariptir yani :) Başörtü vardı ve halen de var Atatürk de karısının başındaki çekip çıkardı zamanında ama bu millet ferasetiyle daha ötesine izin vermedi. Masonik yapı liderleri ve misyonerlerin dayatmasıyla bildiğimizden şaşacak değiliz. Sizi ikna etme çabamız olmayacaktır. Çünkü İslam sadece bir çağrıdır zorlama ancak günümüzde de olduğu gibi zorbaların niteliğidir. Kısa bir vide o da bizden olsun o zaman izleyin de mealleri ve tefsirleri öğrenmek için bir kaynak değil yüzlerce kaynak bulmanın önemini kavrayın..
https://www.youtube.com/watch?v=85SjrmrlprA#t=325.38114 Yorumla- +1 yıl
bu kadın eceliyle ölmedi yalnız hizbullah tarafından öldürüldü yani masonizm olsa öldürülmez el üstünde tutulurdu ve eceliyle giderdi
- +1 yıl
Ben zaten bu kadının öldürülmesinin arkasında şu veya bunun eli vardı demedim. ya da hizbullah ın ne halt ettiğiyle ilgilenmedim. Ama bu kadının görüşleri hangi açıdan bakarsan bak İslami yaşama ters ve tamamen misyonerlerin savunduklarıyla paralel olarak gidiyor. Sence bunlar tesadüf olabilir mi? Diyelim tesadüf onun zihniyetinin devamını temsil edenler yok mu halen var? Hatta o paylaştığın 1988 yılından alınmış programın sunucusunun da şu anki Ahmet Hakandan farkının olmaması da tesadüf mü :D Halen yine malum gazetenin Olaya sadece bir konu değil de bu milletin din ve vicdan hürriyeti açısından bakarsan daha mantıklı yanıtlar bulabilirsin bence..
- +1 yıl
Halen malum gazetenin kaçak genel yayın yönetmeni can dündar da aynı boku yiyor. Burada safı oynarken Almanyada Türkiyeyi yerden yere vuruyor. Uyanın az anlayın artık..
En İyi Cevaplar
+1 yılNur 31- Mü’min kadınlara da söyle: “Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah’a tevbe edin ey mü’minler, umulur ki felah bulursunuz.”
22 Yorumla- +1 yıl
ama herkes Kur'an'a uyacak diye bir zorunluluk yok yalan uydurmayın fakat rahat olun :-)))
- +1 yıl
türkçesi böyle çeviriliyor kardeşim arapçasında örtünün veya kapanın yazan kelimeyi bulda getir bana :)) bulamazsın çünkü cilbablarını giyinsinler diyor meal çevrilirken bir hıyanet var ortada
+1 yılDiyor ki şu an değişti yahu ozamanki erkekle bugünkü erkek biyolojik olarak evrim mi geçirdi? İslamda kadın değerli bir varlık olarak görülür kuranda da değerli varlığın bedenini gizlemesi istenir. Tabi diğer kitapları değiştirince alışkanlık yaptı zannımca. Laiklik dediğiniz şey BATI ya ayak uydurmaydı değil mi? Ama neden dolaşan papazın uzun elbisesine değilde kadının vücudunu örtmesine takıldınız. Bu da mı BATIyor (!) yoksa? Pardon ama bir zamanlar yobaz dediklerinizden daha yobazsınız yazık sene olmuş 2017 tartıştığınız konuya bak...
41 Yorumla- +1 yıl
bana boş lakırtı yapma kuranı kerimdeki ayette örtünün veya kapanın yazan arapça kelimeyi bulda yaz buraya ben sana kitaptan örnek sunuyorum meal kabul etmem çünkü meallerde kasıtlı örtünün kapanın diye ceviriliyor..
Gizli Üye(30-35)+1 yılOsmanlının sonu zaten bu din tüccarları getirdi. Her sakallıyı hoca sanma demişler atalarımız bence bu zamanlarda çıkmış sjsllq ama çok doğru. Her Müslümanım diyene biraz iyi gözlem gerek. Öyle ya şimdi herkes dini primle ünlü ya da makam sahibi oluyor. Dini gösteriş için kullanan insanlara lanet ediliyor zaten. Sürekli namaz kıldığını gözümüze sokan insanların, sürekli dini açıklama yapan ama en lüks arabalara binen İsrail'den alışverişi Son yıllarda rekor düzeyde arttıran insanlar tutuluyor. É ben diyecek bir şey bulamıyorum.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
tipik chp ve laik kafası, istedin kadar karşı ol senin gibi zevzekler hayatında ne kur'anın arapçasını nede türkcesini okuyup cumaya bile gitmeyip dinden imandan bir haber olup fransız yavurunun laikliğini savunarak prim yapmaya çalışıyor, bitti o eski dönemler burası müslüman bir ülke sen konya altı plajında çıplak geziyorsan benim bacım da çarşaf da giyer türban da ben senin çıplak bedenine bakmaktan rahatsız oluyorum sende üzerini kapat? siz laik kemalistler battıkça daha da bataklığa batıyosunuz haberiniz yok.. Gerçekleri öğrenelim diyor aç da kur'an oku kur'an gerçekler o
orada bırak cemati tarikatı, sen önce hadis kitabı, tefsir oku kulaktan dolma kelimelerle pirim yapma..02 Yorumla- +1 yıl
birincisi chpli oldugum alnımda mı yazıyor? kılıcdaroglundan tayyipten daha cok nefret ederim çünkü tayibi iktidarda tutan onların sessizliği.. ikincisi bir sürü tefsir okudum ve ayeti kerimede orjinal arapçası olarak kapanın/örtünün yazan arapça kelimesi göremedim aksine cilbablarını giyinsinler diyordu.. ama senin dedigine göre Allah yanılmış kapanın yazmayı bilememişte meali çeviren sizin hocalarını kapanın demeyi uygun görmüş.. mahser günü herkes yaptıgını bulacak kardeşim bu dunyada kadınlara çektirdiginiz zulumler tek tek sorulcak..
- +1 yıl
offf off, abi biz birbirimize bişey anlatamayız sen gerçekten iyi okuduna eminmisin? ayteleri tamamlayan diğer ayetlerdir tek bir ayeti tek başına alırsan yanılırsın, sana yazacaklarım sayfalar dolusu olacak ama inan vaktim yok çok tartştım bu görüşlerle ben, fakat hiç birinizi yenemedim yenemeyeceğimde hemde hayatım boyunca, o yüzden boşveeeer, ben bir sürü tefisr okuyup seni görüdüm hayatımda ilk defa bence sen okumamış duymuşun bak nur suresinde tek bir ayte yacam sana"Kadınlar, başörtülerini, yakalarını örtecek biçimde başlarına örtsünler" bu bir tanesi cilbab a gelince cilbab ne bence bilmıyosun neyse başka da cevap yorum yazmayacam sana iyi geceler :))
+1 yılSiz daha fazla konuşup cahilliğinizi belli etmeyin. Size ya aileniz eğitim vermemiş ya da sizi arkadaşlarınız kötü etkilemiş. Siz Nureddin Yıldız'ı veyatta diğer alimlerin videolarını izleyiniz. Sen yan gelip güneşlenip cennete gitmeyi mi düşünüyorsun? Sen cehennemden eğer günahkarsan öldüğünde meleklerin sana öfkeli bir şekilde sana hesap sormalarını mı istiyorsun? Azap görmek mi istiyorsun? Senin bu dünyada bir bıçağın elinin kesmesi bile elini çok acıtıyorsa Allah'ın azabı nasıl olur hiç düşünmedin mi? Cenneti kazanmak istiyorsan Allah'ın emirlerine uyacaksın.
https://www.youtube.com/watch?v=Ald1w8pPuHI
"Dünya bir pazar yeri. Kimi kendini Rahmân'a satar, kimi de şeytana."
Nureddin Yıldız
Şu imana baksanıza Firavunun kuaföründe ki:05 Yorumla- +1 yıl
bu çcuk tecavüzcüsünün sözlerine mi inanıyorsunuz? üstelik allahın sözleri kuran varken..
- +1 yıl
Nureddin Yıldız'a çocuk tecavüzcüsü mü diyorsun? Buna dair bir kanıtın varmı? Eğer kanıtın yoksa bu çok ciddi bir iftiradır. İftira atmakta kul hakkıdır.
- +1 yıl
google bakıver
- +1 yıl
Kardeş sen en iyisi islam ilmihali al veya daha fazla sorun varsa aşağıda vereceğim sitede sorularını hocamıza sorabilirsin.
https://www.mumsema.org
Konu açma linki: www.mumsema.org/newthread.php?do=newthread&f=322 - +1 yıl
ensar vakfında tecavüze ugrayan cocukların egitmenleri kimlerdi arastırıver sen
kardeşim kurandaki bilgiler değişir. mesela "de ki;" ile devam edenler insana az bilgi verilip hadisle açıklanması gerekenlerdir. Nasıl "evreni biz yarattık, elbette genişletiriz" ayetini anlamak için bilimin gelişip "ulan evren kırmızıya kayıyormuş demekki sonsuz değil genişliyor" dememizi sağlıyorsa, ahlakta tanrıdan verilen ve bunu açıklanması için elçi gönderilen bir sistemdedir. istersen daha detaylı teolojik olarak konuşabiliriz bu konuları.
117 Yorumla- +1 yıl
Kuran'da geçen örtü sözcüğü tartışmalı çünkü baş örtüsü olarak geçmiyor yalnızca örtünün olarak geçiyormuş hatta Araplar baş örtüsü diye kullanıyorlar sözcüğü ama öyle bir sözcük Kuran'da geçmiyor imiş buda ek bir araştırma konusu olabilir
- +1 yıl
Yani öyle söyleyenler var ben tam bilmiyorum bilen varsa diye söyledim.
- +1 yıl
kuranda örtü diye geçmiyor orjinal arapçası cilbab yani Allah cilbablarınızı giyinin diyor cilbabda arap kültüründe boğaz kısmına kadar kadının ziynet yerlerini örten uzun bir fistan elbise..
- +1 yıl
@TürkKızıyız kuranın tamamını okumadığın için böyle düşünüyorsun. nisa 80 de resule uyman için ayet inmiştir. çok daha uzun yazılar ile açıklarım fakat gereksizdir. senin inancını değiştirecek değilim insan inançlarının kölesidir. ben teistim fazla teolojik bakışla konuşmayı sevmem.
- +1 yıl
Örtünmek olarak geçiyormuş ve baş örtüsü sözcüğü başkaymış. Bunu böyle yorumladı diyorlar ben böyle bir tartışma gördüm neyse
- +1 yıl
@TürkKızıyız baş örtüsü örtünmenin sadece bir parçasıdır. örtünmek ise tamamını ele alır. baş örtüsü de örtünmeden sayılır dolayısıyla. bunun neresi garip anlamadım. örtünmek dediğinizde sütyen ve boxer giymesi de yeterlidir eğer o mantıkla yorumlarsanız. amaç vücudu belli etmemek. (tesettür)
- +1 yıl
örtünmek farklıdır tesettür farklıdır kardeşim tesettürde kadını kapıyorsun resmen
- +1 yıl
Örtünmek üzerine bir şey aldığında da örtünürsün ama baş örtüsü daha farklı ya da diğerleri. Yani burka ya da başka çarşaf diyen bazı insanlarda oluyor değişik.
- +1 yıl
örtünmek açıkta olan bir şeyin üzerini gizlemektir sıradan bir elbise gibi tesettürde ise kat kat giysiyle kadını hava almicak sekilde kapatıyorlar sonra o güzelim kadınlarımız yazın ortasında panik atak geciriyorlar havasızlıktan ayrıca teninde güneşe ihtiyacı vardır d vitaminini nasıl alacaklar?
- +1 yıl
evet önyargılarını kıramıyorsun çünkü ;) bir zamanlar bende senin gibiydim kuranı inceleyince belli oluyor her sey..
- +1 yıl
kafan mı iyi dostum? ben atatürkçüyüm derdim islamı kullanıp iktidarı ele gecirmek isteyenlerle..
+1 yılTesettür ayetini yok saydın,
Sıradan başörtü deyip, aynı ayeti aşağılamaya kalktın.
Tam buna sinirlenecektim ki, '' Tesettür cumhuriyeti yıkmak içindir '' deyince, akli dengenin yerinde olmadığını anlayarak vazgeçtim.
Tesettür emri, cumhuriyetten çok önce gelmiştir, bilmiyorsan öğren. Bir daha da bilmediğin şeyler hakkında konu açma.
Kendini de rezil etme.
Bunu yorum almak için yapıyorsan da, -eğer varsa- imanını kaybetmeye gidecek şekilde riske atma derim.32 Yorumla- +1 yıl
tesettür ayeti mi? :D senin taktıgın tesettür hristiyan rahibe elbisesidir ve 17 y. ydan sonra icat edilmedir peygamberin zamanında cilbab denen bir elbise vardı ve boğaza kadar kadın bedenini örterdi zaten ayettede tesettür/örtünün/kapanın demiyor cilbablarını giysinler daha ayetin anlamını bilmiyorsun ulema hoca imam denen safsataların sözlerine bakıp kapanıyorsun mahserdede onlara hesap verirsin ;)
+1 yılAllah'in herhangi bir ayetini yalanlama ya da yanlış itham etmek dinden cikmaya, Müslümanların Tanrisina yani Allah'a şirk koşmak anlamına geldiğini biliyorsundur umarım. Laiki, demokratı, dincisi, dinsizi, sağcısı, solcusu, alevisi, sunlisi ile birlik olmaya, insanların görüşüne saygı duymaya, kulaktan dolma bilgilerle giriş, gelisme, sonuç yazısı yazmamaya, insanlara sevgi ile yaklasmaya davet ediyorum seni.
212 Yorumla- +1 yıl
vay arkadas hepiniz dogruyu biliosunuzda bunca ilahiyatcı yanlıs biliyor.. islam dogru yasansa dünya en gelişmiş toplum mu olurduk en ileri toplum mu?
- +1 yıl
Yahu sen saf misin salak mı? Yoksa tipin falan mı öyle gosteriyor. Daha 1 yıl öncesine kadar hoca efendi dedikleri adam siyasete soyunup darbe yapmaya kalkisiyor. Ankara ilahiyat fakültesi hocalarından biri; anal seksin olabileceginden bahsediyor. Hoca diye tabir edilenlere ne kadar guvenebiliyorsun ki? Anlamadığım doktora gidip sana ilaç olarak 6 saat Adnan Oktar dinle falan mı dedı? Acayip misin sen? Inanacagin şeyler basit; Kur'an, sünnet, icma, kıyas. Bunlarda bulamıyorsan aklını kullan, düşünen her varlık yaraticisini bulabilir.
- +1 yıl
kuran harici Allah kelamı degildir peygamberin veya alim denen insanların kafasına göre dine yorum yapması yasaktır çünkü dinin sahibi kural koyanı ve cıkaranı yalnız Allahtır.. sünnet ve diğer yollarda kuranın tam aksine görüşlerde mevcuttur.. ayrıca önyargın bozuldugu icin bana sövüyorsun çünkü sana öyle ezberlletiler ezberin bozuluyor sünnet denen sacmalıkları açta cocuklarla nasıl nikah yapılıyor deve sidigi içilip peygamberin nasıl insan ustu varlık oldugu anlatılıyor..
- +1 yıl
sünnet peygamberin ölümünden sonra icat edilme ve peygamberin istemedigi bir yoldur..
- +1 yıl
O zaman kanıtla 😂
- +1 yıl
Kuran okusan farkı anlarsın
- +1 yıl
Ahmak herif Kur'anın bir çok ayetinde Hazreti Muhammed'den bahseder esas sen Oku 😂😂
- +1 yıl
öncelikle sizi tebrik etmek istiyorum arayagirenkedi hanım :) soran kişi profiline gülgibiçocuk yazmışta galiba başkası açmış üyeliğini kendisi açsa balgibimal yazardı çünkü eminim:) arkadaşı çok güzel bir yere davet etmişsiniz keşke imkanlar el verseydide bende sizi çaya davet edebilseydim teşekürler :)
- +1 yıl
ahmak mı? ahmak sensin kurana peygamber indiği için önemlidir onun vahiy ettigi örnek verdigi her olayda kurandandır peygamber kafasına göre hic bir seyi yorumlayamazdı eger yasasaydı onun sözüne güvenebilirdin ama peygamber ölmüş gitmiş onun arkasından gelenlerin dogruyu söyledigini nerden biliyorsun? bilemezsin çünkü hiç bir ilahiyatcı bilmiyor çünkü hadisoloji bölümü kurdular gercek yanlıs hadisi ayırmak icin peygamberin sözü korunmuyor allahın sözü korunuyor (kuran) kafan bunu anlamicak kadar dar üstelik sövecek kadarda geri..
- +1 yıl
Ahmak bir sövme biçimi değildir, sovmek de benim gibi bir bireye yakışmaz. Ama tam olarak Tdk'dan ahmak kelimesinin anlamını okurken icerisinde kendini bulman mümkündür. İnanılan o ki; Allahın verdiği beyin ve akıl sende ziyandır. Aklın kediye, köpeğe ya da insanvari bir şeylere verilseydi kesinlikle onu kullanmasini senden daha iyi biliceklerdi. Hazreti Allah, Muhammed benim kulum ve elçimdir onun yolundan gidin, yaptıklarını yapın diyor. Sen buna istersen sünnet de istersen Muslumanlarin Peygamberinin yolu de. Bu kadar kanıt dahi varken hangi akla, hangi benliğe hizmet ettiğinizin merakı icerisindeyim doğrusu
- +1 yıl
diyorumki sana sünnet denmesinin sebebi hadis yoludur ve en erken hadis rivayet eden kişi burahi peygamberin ölümünden 200 sene sonra dogmadır en cok hadis rivayet edilen kişilerden ebu davud enes bin malik vb gibi kimseler peygamberin dostu degil düşmanıydı ve cogunun muhabbeti bile yoktu peygamberin ilk söylediği hadis nedir biliyor musun? birisi kız istemek icin onun adına söz uydurur peygamber kızı bana verin dedi gibisinden ve peygamber bunu duydugunda söyle demiştir kimki benim ağzımdam çıkan sözü veya söylenmiş söz gibi söz yayarsa cehennemde yerini hazırlasın.. çünkü diğer dinler peygamberlerini yüceltip allahın sözünü unuttuklarından bozuldu islamdada kuran saglam duruyor ama insanlar kurana gerek duymadan peygamber söyle dedi deyip olayı kestirip atıyor ve bunu uygun sanıyor peygamber kişisel düşünceleri için peygamber seçilmedi kuranı yaymak icin secildi şimdi diyorumki sana hadis denen sözlerin içinde peygamberin şahsi düşünceleride var
- +1 yıl
peygambere ne yapılması gerektigini söyleyenlere peygamber kuran yolunu gösterirdi kuranda olmayan seyler allahın razı olacagı seyler degildir unutmayalım din peygambere indiysede cennet ve cehennem allahındır allahın sözünü yapmadan cennete giremezsiniz siz bunun peygamberin sözü bile olduguna inansanız peygamberin sözü kurtaramaz çünkü kuranda mahser günü peygamber ümmetinden sikayetci olacaktır neden mi? benim yolumu terk ettiler (kuranı kerimi teblig icin peygamber olmustum oysaki onlar benim adıma uydurulmus sözlere inandılar) diyecektir..
+1 yılNasıl ki bayanlar üzerlerindeki sütyenlerini veya ince taytlarının altına giymiş oldukları seksi tangalarını rahatça sergileyip yolda, sokakta dolaşabiliyorlarsa;çarşaflı bir şekilde dolaşmalarında ben herhangi bir beis görmüyorum ve beni hiçbir şekilde rahatsız etmiyor.
10 Yorumla
+1 yılYobaz kemalist , Ataturkun arkasina siginarak kansizlik yapmayi bırak. Birak rahat uyusun adam yerinde artik. Her pisligi yapar herseyi der biz ataturkcuyuz deyip atayı pisliklerinize alet ediyorsunuz.
Kalkmis bide dinden bahsediyor dinsiz herif05 Yorumla- +1 yıl
o yüzden mi türkiyedeki tüm dini kurumlar ve kuruluslar atatürkü kafir gösterip iktidar sayesinde okullardan resmini indirip büstlerini kandırdılar?
- +1 yıl
simdi anlasildi kuyruk acın ulan direk desene ben haz almiyorum dinden diye? ataturkun arkasına siganacak kadar korkakmisin sen
- +1 yıl
ulan babandır müslümansan önce ahlaklı olman lazımki ahlakın a sı olmaz sizin gibilerde çünkü ışidci gibi yetişiyorsunuz hepiniz öfkeden güç alıyorsunuz atatürkün arkasına sıgınmıyorum atatürkün düşüncelerini paylasıp onun düşüncelerine sahip cıkıyorum unutmaki Şu an müslüman dogduysan atatürk bu vatanı kurtardıgı icin dogdun yoksa bugun k. cını yaladıgınız o müslüman cemaatler sizi daha 1. dünya savasına satmıştı ve babanızda dimitris veya yorgo olarak dogardınız.. atatürk bu ulkenin tapusudur senin zoruna gidiyorsa gidip 2 ay arabistanda yasayıver yavrucum..
- +1 yıl
Barbaros'ta Atatürk ün arkasına sığınıyordu.
- +1 yıl
atatürkün arkasına sıgınıyorsunuz diyenlerde peygamberin arkasına sıgınıyor? herkes birilerinin arkasına sıgınıyor kardesim kim kimin yolunu daha dogru bulursa onu seçiyor zoruna mı gidiyor atatürkün bu ülkeyi kurması bu ulkeye ilkeleri koyması git arabistanda 2 ay yasa anlarsın bu ulkenin kıymetini
https://i.hizliresim.com/ErMrv9.jpg
Bak ezik kardeşim resimde gördüğün kişiler ;
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve LATİFE HANIM ;)04 Yorumla- +1 yıl
yalnız atatürk cahillik karsıtı düşünür bir insandı cumhuriyeti kurdugundan beri kaç tane ilahiyatcı yetişip gercekleri gün yüzüne cıkardılar bunları atatürk zamanında görse her yerde bu yeni gelişmeleri emrederdi.. o resimde gördüklerin osmanınlının yobazlıgından arta kalan seyler..
- +1 yıl
babanın toprağı mı burası?
- +1 yıl
@Everesttt konuşma şunla ya.
- 10 Yorumla
+1 yılbirader cariyelik kalkınca başörtüsü emri kalkıyor mu? ayrıca cariyelik ne zaman kalkar onu da söyleyeyim sana tüm dünya müslüman olursa delil de enfal/39 tevbe/29
09 Yorumla- +1 yıl
cariyelikle ne alakası var?
- +1 yıl
videoda anlattı ya cariyelikle alakası vardı diye
- +1 yıl
oradaki mesele cariye ile sahibenin giysilerini ayırmak icin uygulanmış ayetin iniş sebebide bu konu üzerine olmuş benim anlamadığım en büyük sorunlardan biride şu insanlar giysiyi saçı başı o kadartakarki kimse ahlaklı olmayı dürüst olmayı işini düzgün yapmayı akıllı olmayı iyi egitimli olmayı takmaz varsa yoksa kadınla ugrasılır..
- +1 yıl
orası da doğrudur ancak şu da var ki gerçek islam selefiliktir :D
- +1 yıl
gerçek islam bilim yoludur dostum kuran baştan sona bilime davet ediyor yazılımı eski usül ama kavramları o günki anlam ve bugunki akılla ölçüp biçtiğinde tanrı en büyük bilim adamı kuran ise evrenin şifrelerini iceren ne yaparsan ne bulursunu anlatan bir kitap ama birileri bunu ekmek teknesine dönüştürdüğü ve kitleleri uyuttugu icin cok iyi kullanıyor
- +1 yıl
sen selefiliği araştır gerçek islamı bulacaksın
- +1 yıl
islamda selefilik şialık vb akımlar veya mezhep anlayısları yok dostum hepsi baslı basına birer din tek dogru yol kuranın çizgileri içinde kalınan ve her konuda kurana başvurulan yoldur
- +1 yıl
ne olduğunu bile bilmediğin birşey hakkında çok kesin konuştun
- +1 yıl
bilader hepiniz alimsiniz bir biz cahiliz
Hıhı peygmberimiz de o zmnlar ataturke kıl oldugu icin kapanin dedi demi
21 Yorumla- +1 yıl
meselede burada işte peygamber demedi Allah dedi ve orjinal ayette ise arapça örtünün veya kapanın kelimesi yok cilbablarınızı giyinin var bunu mealde kapanın diye kasıtlı ceviriyorlar cilbab ise bogaz kısmına kadar giyinilen bir fistan
sünnet hcbi zmn kur'an'la ters düşmez eger dusuyosa ztn sahih deildir
010 Yorumla- +1 yıl
ayrıca tesettür bilime ya da gelismye nıye engel olsn kadnlarn sacyla orasyla burasyla ugrascagmza oturup bilimsel yayn falan okusak fena mı olur. islamda halifeler bile cok yoksulmus şimdikiler gbi halku somurmemisler hcbi zmn ayrca osmanlıyı hatrlatrm ekonomik ve siyasi gücünün yanından geçemeyiz smdi devlet olarak
- +1 yıl
şimdi hadislerde kadın aşağılanıyor ve erkeğe kul ediliyor sonrada kapatılıyor ama kurandaki örtünün/kapanın diye cevirilen ayetlerin arapçasına bakıyorsun cilbablarını giyinsinler diyor yani örtünün veya kapanın yazısı yok kadınlar sadece ziynet yerlerini kapasınlar anlamında cilbablarını giyisinler (o günkü klasik giysi) var.. bu çelişki nasıl oluyor hadislerle simdi? eğer kuran peygambere indiyse peygamber kendisiyle çelişmiş olmuyor mu? (not:bende müslümanım ama hadisleri bu yuzden kabul etmiyorum çünkü peygamberin kullanıldığı belli )
- +1 yıl
kuran kadını aşağılamıyor aksine hadisler aşağılıyor yani kuran vahyeden peygamberle hadis söyleyen peygamber arasında kişilik bozuklugu çıkıyor ortaya kuran kadının başını örtmesini söylemiyor dediğimde ama hadislerdede öyle yazıyor diyorlar ve ben diyorumki işinize gelince hadislere uyun işinize gelmeyince sapkın hadis deyip kestirin atın diyorum yani müslümanlar şizofrenik gibi yasıyor Şu an
- +1 yıl
ayrıca kadının ziynet yeri cinsel bölgeleridir el yüzü gözü ayagı degildir olayı aşırı uç noktalara tasıma lütfen
- +1 yıl
hadislerin hepsi peygamberin ölümünden 250 sene sonra kaleme alınma sahih olmasını bırak gercek bile olsalar kanıtlayacak bir delil yok insanlar ölmüş gitmiş çünkü ayrıca hadis rivayetcilerin cogunun iki yüzlü veya peygamberin arkadası olmadıgı biliniyor hal böyle iken siz uyduruk peygamber sözleri pesinde kosuyorsunuz.. peygamberin peygamber olma nedeni ona vahiy (kuran) inmesiydi çünkü bir aracı/elçi idi din yakkında kişisel yorum yapamazdı veya hadis adı altında sözünü garantiye aldıramazdı aksine red ettigi halde hadisleri kasıtlı yaydılar sonuç allahın saf dininden bugunki arap milliyetçi ve ideolojisi içeren arap pagan dinine döndü..
- +1 yıl
atatürk din düşmanı olsa diyaneti ve ilahiyatları kurmaz camileri yıktırırdı peygamberin mezarını vahabiler yıkmak isterken vahabileri desteklerdi ama aksine tehdit etmiştir kendi tarihinizden bir habersiniz daha imam hacı hoca sözüne göre atatürkü yargılıyorsunuz
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslam'da tesettür vardır. Hadislere göre ise Hz. Fatıma ve Hz. Ayşe saçlarını kapatırdı. Hz. Fatıma Peygamberin kızıdır, Hz. Ayşe ise eşidir
21 Yorumla- +1 yıl
Arkadasım Allah kuran gönderdi ve kuranda açıkca örtünün veya kapanın yazan arapça bir kelime yok cilbablarını giyinsinler diyor kadınlardan ötürü cilbabda o günün sartlarına göre boğaza kadar kadın bedenini örten uzun bir elbise bunun neresi acıkca degil? siz kimsinizki Allahın cilbabınızı giyin dedigi yerde kadını çarşafa kapatan? kendi kendinize ayet indiriyor din icat ediyorsunuz peygamberde bunu uyguladı ayrıca hadis diye peşinden gittikleriniz peygamberin ölümünden 250 sene kaleme alınıp uydurulmus seylerdir peygamber bize kuran bıraktı kendi sözlerini değil..
+1 yılKurani yorumlamak senin haddine değil. Ki o kapasite sende olsa boyle birsey paylasmazdin. Turban 1500 yildir var. Ataturkten sonra cikmis birsey degil. Yani bu kadar sacmalanir ancak
10 YorumlaKuran i okumadan boş boş konusmayin dinde yeri yok falan diyosun uz içini biliyomusun yok anca anlamak istediğinizi anlarsiniz çünkü diğer türlü şu işinize gelmiyor 😉
11 Yorumla- +1 yıl
senin bana kuranda arapça örtünün veya kapanın kelimesini bul ve göster ayette ben özür dili cem ama sen bulamazsan özür dilicekmisin
Gizli Üye(36-45)+1 yılAtatürkü kullanarak ilerlemeyeceksiniz. Bırakın rahat yatsın yerinde. Ne cahil milletsiniz siz lan?
05 Yorumla- +1 yıl
atatürkü kullanan kim bilader? islamcı akp degilmi atatürkün cumhuriyetini yıkmaya calısan işleri güçleri anayasa ve rejim..
Cevap sahibi+1 yılUlan sırf sizin gibi pislikler yüzünden Akp ye oy verdim vermeyede devam edicem
- +1 yıl
ver ver iran gibi olunca bana ağlanırsın sonra
Cevap sahibi+1 yılYav he he hep aynı terrane
- +1 yıl
kardeşim bunlar değilmiydi daha dün tabelalardan t. c. yi söküp her türlü milliyetçiliği ayak altına aldık diyen bunlar degilmiydi atatürkün resimlerini ve büstlerini her yerden kaldırıp saçma sapan heykeller diken bunlar degilmi atatürk orman çiftliğinin üstüne aksarayı diken? bunlar degil mi lozanı begenmeyip sevr daha iyiydi diyen? adamlar resmen vatana düşmanlık yapıyor sizde şakşaklıyorsunuz o yuzden sonumuz irandanda beter olacak bak her seyi sata sata satacak bir sey kalmadı ekonomi dibe iniyor yakında bizi satacak adamlar üğlkeyi kurtarmak icin..
+1 yılCumhuriyet bitaraflarınamı batıyormuş
22 Yorumla- +1 yıl
batının bir tarafına batıyor ve içerideki işbirlikçileride bunu destekliyor
- +1 yıl
Haklısın kardeş 3 tarafımız denizlerle çevrili 4 tarafımız vede içimiz hainlerle çevrili
Bahriye ucok behiye aksoy sarkici verdigin bilgiler cok carpici devamini bekleriz
00 Yorumla
+1 yılvay be arkadas ne laiklikmiş neler tasarlanmıs yıkmak için simdi korktum kendi milletimizden :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılislam zaten arap dinidir biz Türklerin dini GökTanrıdır
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@nidaa85 hayır arap dinidir
+1 yılsaçmalıktan başka bir şey değil.
05 Yorumla- +1 yıl
https://youtu.be/JgNt4eSh8ZI
Kardeşim rica etsem şunu bir sonuna kadar okur musun? - +1 yıl
Padon izler misin?
- +1 yıl
videonu izledim ilk önce söylim inanclı biriyim ve niyetim fesat değil niyetim şu Allahın kuranda anlattıgı seyleri ne azı nede fazlasıyla uygulamak... burada arkadaş örtünme ve tesettür kelimelerini kullandı yine.. buı kelimeleri kullanmayı kasıtlı olarak işi çarpıtmak olarak düşünüyorum neden mi? Ahzab 59 Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve mü’minlerin kadınlarına söyle, üzerlerine dış giysilerinden örtsünler. Tanınıp da eziyet edilmemeleri için, bu daha uygundur. Allah çok bağışlayandır ve çok merhamet edendir. ayetindeki dış giysileri kelimesi cilbab diye geçer ve 9 ayrı farklı anlamı yoktur arkadasın dedigi gibi o günkü cariyelerin giymediği göğüs kısmınıda kapalı tutan (çünkü cariyelerde açıktı) uzun bir fistandı..
bunun neresi tesettür (kapanmak) tarzında bir giyimdir.. ki kaldıki tesettür gibi sıkı bir giyim cok sonraları ortaya cıktı.. - +1 yıl
Himar kelimesi de geçiyor başı örtülü anlamında. Şaçın erkekler üzerindeki etkisi büyük bu yüzden kapatılması çelişkili değildir. Yanlış yorumluyorsun kardeşim.
- +1 yıl
bunla ilgili bence yazdım buyur oku
www.kizlarsoruyor.com/.../a85120-kurandaki-ortunme-dis-giysi-nasil-olmali
+1 yılŞeriat Diye Birşey Duymadın mı Beyin Yoksulu
14 Yorumla- +1 yıl
duydum adaletle hüküm demek adaleti olan şeriat düzeni göster bana? adalet arıyorsak demokrasi ve cumhuriyettir bu.. çünkü çoğulcu ve halkın istedigi olur..
- +1 yıl
Osmanlı'da Şeriat Vardı Ve Düzen Vardı şu an Şeriat Yok Kimin Eli Kimin Cebinde
Sen Gidip İrana bakarsan Şeriat'ı öyle sanırsın - +1 yıl
osmanlıdaki seriat içindeki gayrimuslimlere yarıyordu türk milleti için eziyetti yine nasıl mı? sadece kurulus ve 2. abdulhamitten sonra türkleri devlet idaresinde görebiliyorsun geri kalan yerde devşirilmeler ve savaslarda kırılan kisiler hep türkler gayri müslimler parasını verir keyfine bakar en iyi iş olan ticaretle ugrasır yagla bal gibi gecinirdi.. ayrıca halkın büyük cogunlugu okuma yazma bilmez ve cahildi bu mu osmanlının en iyi hali?
- +1 yıl
cahil bir ülkeyi özlüyorsan buyur afganistan var suudi arabistan git yasa
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslam nerenin köyü?
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat