Evet soruda'da belirlediğimiz gibi Türkiye'ye beşeri sistem yerine Osmanlı Devleti döneminde ki gibi ALLAH'ın kanunları getirilmesini istiyor musunuz?
EVET 👍🏼
HAYIR 👎🏼
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
düz mantık yorumlarsak gelsin ama gercekleri görerek yorum yaparsak seriat gelirse kaos cıkar cünkü suanki yönetim seritı kendi emellerine yorar ulan daha seriat gelmeden azıttılar cocuğa tecavüz yasası filan sen inanıyormusun su anki yönetimle seriat Kurandaki seriat olucak diye eğer inanıyorsan safsın kusura bakma ben istemem sahsen cünkü seriat diyip iran gibi kendi uydurdukları seriatı dayatacaklarına adım gibi eminim sonra seyret rezilliği kimse seriatı düşmanlık beslemiyor ama herks benim gibi düşündüğü ivin haklı olarak istemiyor gelmemeli cünkü dediğim gibi gelicek olan Kurandaki seriat olmuycak cok acık bu laik kalmalı bu yazdıklarımdan sonra bana 2 yaşındaki cocuk gibi sakın sen Allaha inanmıyormusun müslüman olan seriatı reddetmez deme zira komik oluyor bu tip cümleler
şeriat Allah'ın kanunları demektir. bir müslüman şeriatı zaten kötüleyemez. inancına ters düşer. ama bunu yaşayacak ve anlayacak seviyede mümin yok artık. haliye bu devirde uygulanması çok zor. felaketten başka bir şey getirmez.. he tabiki Allah da dünyayı müminlere zindan olarak yaratmıştır. bu konu, bu mevzuya çok güzel bir şekilde bağlanır ama anlatsam, diğerlerini geçtim. bana müslümanlar bile söver
Estağfurullah kardşm niye sövelim dünya bize zindan kafirlere cennet olsun öbür dünya bize cennet kafirlere zindan olacak 😊 müslümanım diyen biri şeriatı reddedemez reddeden de müslüman olamaz
Hayır tabikide. Kadına değer verilmeyen aşağalanan pislik hepsi. Şeriat diyince aklıma bunlar geliyor çünkü sürekli haberlerini okuyoruz. Hiç şimdi gerçek islam öyle değil triplerine girme bilioruz herkesin ne olduğunu şeriat istiosanız arabistana gidin yaşayın burda kimse istemio isteyen kesimde az.
Diğer ülkeler şeriatten çıkmışlar ben osmanlı dönemindeki şeriat anlayışından bahsediyorum ne yani Osmanlı döneminde kadınlara pis ya da aşağılık şeyler mi yapılıyordu
Bir padişahın bir karısı vardı en az 10 tane cariyesi vardı hangi osmanlıdan bahsediosun pardon? Taht kavgalarından yıkıldı osmanlı zaten neyin kafası bu ya
Onun için 600 yıllık bir hükümdarlığı var dmi
Ne alaka 600 yıllık hükümdarlıkla. Kanuniden sonra hepsi bozuldu biraz araştırın. Kanuniden sonra gerileme dönemi başlar bunun sebebide taht kavgalarıdır. Bir sarayda 100 tane beşik sallanır derler. Bir kişi padişah olsun diye 20 tabut çıkardı en az o saraydan. Burda masal anlatma
Osmanlı şeriatla asırlarca, huzur ve refah içinde hükmetmiş dünya ya. Şeriat demek, Allahın sözü demek.
Aynen kardeşim +1
Hangi huzur yahu? Osmanli tarihi isyanlar ile dollu.
daha önce hangi imparatorluk o kadar zafer elde etmiş? o kadar toprağa sahip olmuş? Dünya ya hükmetmiş?
Farkındaysanįz ihanet edenlerin, isyan çıkaranların hepsi düşmanlarımızla bir hareket edenler.
Fas Imparatorlugu.
Hun Imparatorlugu
Roma Imaparatorlugu.
Özelikle Roma imparatorlugu 1500 sene sürüp Osmanlidan kat ve kat daha fazla topraga sahipti.
Haaa bide Osmanli Seriat nedenile bukadar yüksek degildi :D Osmanli yüksekligini Islama borclu olsa en önce Araplar benzer devlet kurarlardi degil mi?
Osmanliyi batiran ama Seriat olmustur, bu dogru.
Dön bir bak Türk tarihine eskiden Göktürkler gök tanrısına inandıklarında Osmanlı devleti gibi Zafer'lerle sonuç aldı mı hayır Osmanlı'nın yükselişi iyi bir taktiksel gelişim ve islamla bir olunca böyle büyük bir zafer elde etmiştir
Türklerin 10.000 senelik bir sanli Tarihi var. 600 sene Osmanlidan önce 10.000 senelik bir Türk tarihi var.
Osmanlidan sonra türklerin Tarihi ne kadar sanli oldu? Islam dini bizim Milletimizi bittirdi be.
10.000 senelik büyük Türk tarih islam dini ile bitti.
Bu Arap dini bizim kültürümüzü bizim medeniyetimizi bizim büyüklügümüzü bitirdi.
Ama size bunlari anlatmiyorlar iste, gercekleri göremeyesiniz diye.
Ben Türküm ve Türkçüyüm, tarihimiz sirf osmanlidan ibaret degil bunu bilirim. Her kurdugumuz imparatorlugun bir gücü bir özelligi vardi evet ama Türkler islamla yükselmistir.
Git gök tanrısına inan o Zaman ayrıca bu ülke sadece Türklerin değil TürKürt ayrımı yapılmamalı
Türkler Islam ile yükselmedi, türkler islam ile batti. 10.000 senelik Türk tarihi, Islama gectikten sonra yavas yavas cökmeye basladi ve yok oldu.
Osmanli Imaparatorlugu, tarih türk tarihini bitiren devlet olarak girdi ama size bunlari anlatmazlar iste.
Islam 10.000 senelik Türk tarihini bittirdi, tüm soyumuzu kuruttu deseler size, gözlerinizi acsalar ertesi gün Camilere atese verirsiniz, Dinden para yapan sahterkar sürüsüde birgünde sokakta dilenci olarak kalir.
Cevap
13Cevap
Musluman biri seriati reddedemez. Allah'ın ayetlerini reddetmek demektir bu kisi de bunu bilincli olarak yapiyosa musluman olamaz. Ben seriat istemeyenlerin bilgisizlikten ve yillarca islenen algı yonetiminden kaynaklandigini dusunuyorum. Karsi olanlara sorum seriatin hangi hukmu size yanlis gelmektedir?
günümüzde uygulanan şeriat Allahın kanunu değil neredeyse tamamı sallamadır. Müslümanım elhamdülillah ama Allah kanununu zaten bir kitaba yazmış, gerek yok bunun siyasilerle dayatılmasına.
Kuran'da apaçık söylüyor ama
şeriat mı? ş sini getirsen kaos cıkar şeriat gelecek heh güldüm yok öyle bir dava mesela :D zaten yobazları istemiyozşeriatla iyi bir yobaz grubu olur nefret ediyorum zaten laiklik daha güzel :) şeriat mış hehe
istemem
yaşasın Cumhuriyet !! yaşasın Özgürlük !!
ALLAH'ın kanunları varken beşeri bir sistemle yönetilmek yanlıştır biz Müslüman bir ülkeyiz
müslüman bir ülke değiliz laik bir ülkeyiz şuanda insanların çoğu müslüman olabilir ki çoğu alakasız bir yaşam sürüyor sende görüyosun
Şeriat Allahın kanunudur Müslümanım diyenin tek gerçek kanunudur. Eğer halk istiyorsa ki şüphem yok istiyordur referandum yapılmalıdır. Nasıl zorla laikliği getirdiler halkta kendi isteğiyle aşar bu sıkıntıları.
her dini yönetim yönetici çıkarları doğrultusunda kullanımı en kolay yönetim şeklidir. asla gelmemeli.
siyasetle dini nasıl karıştırabiliyorlar anlamıyorum ikiside olmasa dünya daha yaşanabilir olacak ama...
Simdikiler biraz kadınlara baskı yapıyor ama Efendmz bile erkekleri kadınlara davranışı konusunda uyarmış. Bnce gelsin şeriat var mı osmnlidaki gbi huzur smdi
Gören de Osmanlı zamanında yaşamış sanır.
@qwerty1994 tarih okuyorum ondandr 😂
Osmanlıdaki birçok isyan da mı Osmanlının huzur dolu olduğunu gösterir?
@qwerty1994 osmnlidaki isyanlarin çoğunluğu duraklama döneminde oldu ki neden olduğunu saymiycam bir senelik konuyu iki satıra sgdramam ama genellemn yanlış Osmanlının kuruluş ve yükselme devrinde isyanlar yok denecek kadar ki uç kıtaya hüküm süren bir devlet ırkları içinde barındırmış hoşgörü polikasi üzerine adalet üzerine kurulmus isyanlar duraklama cokus döneminde ortaya cikti yanlış dusunuyosn
Pekişu an şeriatın olduğu ülkeler mi daha gelişmiş yoksa olmadığı ülkeler mi?
Kesinlikle hayır. Gelsin diyen kızlar biraz iran gündemini takip etsin. Tecavüze uğradığı için idam edilen kadın var. Ders alın biraz
Oradaki kanun şeriatten çıkmış Osmanlı dönemindeki gibi bir şeriatten bahsediyorum
Gelmesin. Bu ülkede müslüman da var hristiyan da ateist de. Ateist olan ne yapsın olmayan bir tanırının sözde emirleriyle mi yönetilsin. Din ve vicdan özgürlüğü denen birşey var ki İslam bile der dinde zorlama olmaz diye. Bu yönetim biçimi herkese hitap eden bir yönetimdir. Çok dindarsan şeriat gibi yaşa değilsen ateist gibi kimsenin kimseye karıştığı yok
Kadına ekstra zulüm. Şeriatın olduğu ülkelere bakmak yeterli.
Şeriat ülkelere bakma onlar şeriatten çıkmışlar ben Osmanlı'daki gibi kanunlara şeriate göre diyorum
Öyle uygulayan da çıkmaz. Yine de tasvip etmem. O o zamanlardı ve bittim
Bitti
İslamda kadınlara zulüm ettiğini nerde gördün
Tarihi bir yanilgidasin arkadasim. Osmanli yonetim sisteminde salt seriat hukumleri uygulanmazdi. Osmanlida seriat hukumleri yaninda örfi hukumler de vardi ki yonetimde oldukca agir basardi bu.
Osmanli devletinde tam seriat sistemi yokmus diyor tarihciler.
@Lethe vayy bilen biri. Aslinda anlatsan ne guzel olurdu bari mesajlarda anlat :) insan merak ediyor.
Şeriyatı sana aktarıldığı gibi düşünme. Uygulanışında sapmalar var. Ben şeriatı savunmuyorum, yerede vurmuyorum. Modern hukuktan yanayım. Hatta kesinlikle hukuk ile din arasında bir bağlantı olmamalı, insani değerler temel alınarak bir hukuk sistemi geliştirilmeli. Ancak dönemin şartları farklıdır. Şuanki şeriat klimesyle ne anladığını biliyorum ve o sistem tamamen gericiliktir. yobazlıktır, insanlık dışıdır
Hatta cinsiyetci.
Oradaki kadinlarda sikayetci ama. Ulkelerinden goc edince seviniyorlar resmen.
Toplumun zihniyeti degismedikce zaten gercek seriat gelmez. Cunku Allahin kurallarini sadece kadinlarin uymasini beklerki zaten bekleyenler var. Neyse ben zaten istemiyorum gerci bu konu beni niye ilgilendiriyorsa :)) Turkiyede bile yasamiyorum.
Her ulkenin sorunlari vardir ama evet Turkiyenin dusmanlari cok sorunlarida cok.
Hayır tabiki asla istemiyorum şeriat isteyen doğru arabistana irana.
Ne alaka şeriat araplara has bir şey değil tüm müslümanlara has olan bişey
şeriat ile yönetilen ülkelerin hali ortada hoş bizim durumumuz da çok iyi değil ama hayırlısı
Onlar şeriatten çıkmış azıtmışlar Osmanlı dönemindeki gibi bir kanun diyorum
hayır kesinlikle istemiyorum
şeriat hangi ülkeyi ilerletmiş...
600 yıllık Osmanlı devletini ilerletmiş
osmanlının yönetim anlayşyla şimdiker bir mi
@Anfıl aynen öyle osmanlıyı bilim ilerletti birde hoş görü bir arada tuttu.. şuaan kimsede hoş görü yok ve bilim de pek etkin değil aslında sağlık alannda iyi ilerleme var ama ne bilm daha çok imkan sunulmalı
Referanduma gidersek çoğunluk hayır der.
ALLAH'ın izniyle şeriat bu ülkeye gelecek
Gelmez bence
bu toplum bunu kaldıramaz
Hayır
Sebebini öğrenebilir miyim
Hayır.
istemiom
Getirilsin
evet
şimdi ki kızlar...
Eğer Allah olsaydı tüm dünyada şeriat olurdu
Ne demeye çalışıyorsun ALLAH'a inancın yok mu