Hiç televizyon izlemem, ciddiyim bak hiç izlemem, Tek programını mantıklı buldugum kadın müge anlıdır. İnsanların ailelerini , yakınlarını, kayıp vakalarını, cinayetleri çözüdügü için izlenebilir tek televizyon kanalıdır. Müge anlı programı dışında hiçbir programı kanalı takip etmeyin, Müge Anlı'nın aşevlerine destek olun, Esra erol o kadar dengesiz bir kadın ki bilemezsin, 2014 yılında evlilik programı yaptı insanlarları evlendirdi. 2025-2024 yıllarında evlendirdigi insanları boşandırıyor, sırf para kazanmak kendini göstermek için insanların aile kavramlarını yok ediyor. Esra erol programına çıkan insanlar daha önceden esra erolun evlilik programında evlenmiş insanlardır. Geçen gün internette gördüm youtubeda 22 yaşındaki kızın bir tanesine öyle bagırıyordu ki görmen lazım. Sen kimsin elalemin kızına sesini yükseltiyorsun? Valla o kızın annesi ben olsadım bir güzel saldırırdım. Esra Erol'un kocası zengin ve bilindik iş adamı ya ona güveniyor. Yoksa ona kim nie böyle bir yayıncılık hakkı versin? Esra erol kocası olmasa bir hiç. Programı milletin, çocugu çocugu izliyor çok yazık, çocuklarınızın böyle ezik programlar izlemesine izin vermeyin, esra erol programı aile yapısına, ve aile kurumlarına zarar verdigini düşünüyorum. Hergün insanların ailelerinin sorunlarını, konularını anlatıyor. Aile konuları özeldir, televizyon programlarında anlatılcak , tartışılcak bir şey oldugunu sanmıyorum. Böyle programlara çıkarak hem kendinizi hem ailenizi rezil etmeyin, Radyo televizyon kurumu ( rtük ) gereksiz bir şekilde dizilerde öpüşme oldugu halde dizilere yasak getirirken neden esra erol'un aile kavramını yok eden, insanları aşagılayan , insanların ailelerine , çocuklarına kötü örnek olan programı kapattırmıyor. ? Esra erol'un programı o kadar mantıksız ki hem esra erol hemde avukat gereksiz bir şekilde insnalara hakaret ediyor, insanları aşagılıyor , aile kavramına , aile bütünlügüne zarar verdigi halde programı kapattırmıyor türkiye gerçekleri böyle maalesef türkiye yüzyılında televizyonda insanları aşagılayan , insanlara hakaret eden programları televizyonlarda görüyoruz. Yazık, ülkemizin böyle programlara degil, ülkemizin gençlerini , ülkemizin aile yapısını onaracak, düzeltecek, kurumlara ve destekleyecek kurumlara, programlara ihtiyaç vardır. Esra erol millete ülkemizin insanları hakkında o kadar bir şey bilmiyor ki insanları televizyona çıkartıp rezil etmeye çalışıyor çok üzücü sırf program reytingi yükselsin, izlensin diye insanların özel hayatlarını , kişisel hayatlarını televizyonlarda izliyorlar. Namahrem diye özel hayat diye bir şey var. Türkiyede bunlar hiçe sayılıyor. Ben televizyonu açınca güzel programlar görmek istiyorum, bilgilendirici, ögretici , eglenebilcegimiz programlar görmek istiyorum. Ülkemizin insanlarına örnek olacak programlar görmek istiyoruz. İnsanların özel hayatlarını anlatan insanları aşşagılayan programları izlemek istemiyoruz.
1
2 Yorumla
Cevap sahibi
4 ay
Esra erol şeriat hakkında ne bilebilir ki? Kadının dünyadan haberi yok o kadar dünyadan bir haber bir insan ki komik anca yaptıgı saçma programlarla kendini rezil ediyor. İnsanları üstüne güldürüyor.
Esra erol ve yaptıgı saçma programları izleyen insanlar yüzünden bu ülke asla gelişmeyecek ve degişmeyecek. Ülkemizde bilimin, teknolojinin, dünyada ki gelişmelerin, türkiyede olan gelişmelerin, tarımın insan haklarının içeren programlar izlemek istiyoruz. Esra erol'un yaptıgı aile bütğnlügünü bozan, ailen kavramını yok eden, insanların özel hayatlarını, mahremiyetini anlatan programları izlemek istemiyoruz.
Şeriatı özellikle kadınların istemesine hayret ediyorum. Şeriat dediğin şey Kur'an-ı Kerim hükümleridir. Şimdi bazı şerî kanunları yazacağım. Bakalım kaç kadın içine sindirebilecek.
Kadın mirastan 3/1, erkek ise 3/2 alacak.
Erkeğin 4 kadınla nikâh kıyma hakkının yanı sıra, sınırsız cariye (kadın köle) ile seks yapabilme imkânına da sahip olacak.
Belli miktarda hırsızlık yapanın elleri kesilecek.
Cinayet ve türevi suçlarda kişi idam edilebilecek.
Faiz kalkacak. (Bankalar faizle geçinir. Ekonomik yönden çalkantılı olacaktır).
Yabancı turist sayısı azalacak. Zira alkol satışı ve pilaj vb. yerler şeriata uygun değildir.
Flört ve evlilik öncesi ilişki gibi eylemlere ceza getirilecek. Bu site bile şeriata aykırıdır.
Tüm kadınlar tesettürlü olmak zorunda kalacak.
Karma eğitim kaldırılacak, kadınlar yalnızca belli mesleklere sahip olabilecekler.
Osmanlı Devleti bile bir şeriat devleti değilken, tutup da şeriatın uygulanmasını isteyenler neyin kafasını yaşıyorlar? Şeriat; Türk toplumunu her yönden çökeltir. Çok arzu edenler şeriat ile idare edilen ülkelere gidebilirler, tutan yok.
Şeriat evrensen bir kanun düzeni değil, Ortadoğulu Arapların yerel törelerinden ibaret olan İslam öncesi Arap toplumunun da düzeninde hakim olan yasalardır. Ha Türk-Moğol toplumundaki Cengiz Han yasaları ha İslam öncesi pagan Araplarının şeriat dedikleri kendi toplumsal yasaları. Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet bile şeriatta kesin şekilde yasak olmasına rağmen zibilyon tane vakıf malına el koyup müsadere ederek bunları devlete ait olan mirî araziye devretmiştir. Bizim Osmanlıcılara sorsan Fatih şeriatydı; yersen tabi. Fatih bu yüzden ulema ile de hep çatışmıştır.
Hayır gelmemeli tabii ki. İnsanlar özgür düşüncelerini hür söyleyebildiği bir ülkede neden böyle bir şey olsun ki. Ayrıca şeriat kanunlarını kim koydu nerede yazıyor. Adam kesmek elini kesmek kolunu kesmek bacağını kesmek nerede yazıyor. Bunlar çok saçma şeyler. Hak Adalet özgürlük olmalı bir ülkede. Şeriatı savunacağına insanlar adaleti savunsa daha iyi olur.
Bu konu çok hararetli ama sakin konuşmak lazım 🌿 Türkiye’nin şu anki sistemi laik hukuk devleti; herkesin inancına saygı duyulması da bunun parçası 🤍 Şeriatın gelmesini istemiyorum, çünkü ortak yaşam alanında tek bir inanç yorumuna göre hukuk olursa, inanmayan ya da farklı inanan insanlar baskı hisseder 😕
İnanç bireysel, hukuk ise herkes için olmalı. Sen bu tartışmaları görünce kendini güvende mi yoksa tedirgin mi hissediyorsun? 💬🪬
Şeriat uygulansa yoluna girecek çok şey var fakat Türkiye'nin laik yapısı, din ve devlet işlerinin ayrılmasını öngörür. Bu farklı dinlere ve inançlara eşit mesafede olmayı amaçlar. Şeriat yönetiminin uygulanması, bu laik yapının değişmesini gerektirebilir ve bu da toplumda çeşitli tartışmalara neden olabilir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
4 ay
Gelmemeli. YouTube üzerinden oraya turist olarak giden kanallara bir bakin derim. Afganistan Pakistan İran özellikle. Kadınlar tek başına bir pazara bile gitmiyor giderse akla gelmeyecek durumlarla karşılaşıyor. Duydunuz mu bilmem bir şeriat ülkesinde kadınların camdan bakması yasaklandı. Erkekler jcin de kötü yönleri vardır ama kadınlar için ayrıca kötü. Erkekler için de. Hani sevgili ile normalce el ele tutuşup geziyorsunuz ya bir şeriat ülkesinde bunu yapamazsınız. Her iki cins için de kötü. Asla gelmemeli
gelemez biz laik bir ülkeyiz şeriat ile yönetilen ülkelerin hiç biri iyi durumda değil halkın çoğu tepkili ya da beyni yıkanmış halen isteyen kitle var isteyen gitsin afkanistanda 1 ay kalsın sonra düşünsün davul sesi uzaktan iyi gelir
iran, resmî olarak başkanlık sistemine sahip üniter bir İslam cumhuriyeti olarak yönetilmekte ve en yüksek otorite, ülkenin Dini Lideri'nin elinde bulunmaktadır. Hükûmet otoriter bir yapıya sahiptir ve insan hakları ile sivil özgürlüklerin ciddi şekilde ihlali nedeniyle geniş çapta eleştirilmektedir.
@VonRomeo bizile çoğu ülkeyi kıyaslarsan zaten çünkü biz üretmiyoruz natu nedeniyle nükler gücümüz yok cünkü katı kuralları var ama natodan çıkamayız çünkü güçlü değiliz bir bakıma bağımlıyız
Eğer kişiye bağımlı değiştirilmiş bir şeriat değilse ve kötüye kullanilmayacak kadar uygun kullanilacaksa olabilirdi. Şu an adalet ve hukuka rağmen olanlar mevcut. Bu konu Türkiyede uygulanabilecek bir şey olmaktan çıktı sadece gündem değiştirme muhabbeti ve bölücü bir hareket. Muhafazakar ve sekuler insanlar eskisi gibi ayrık değil iç içe sosyal medya harici. bu değişikliğe kimse adapte olamaz. İstemek istememek değil mevzu olmaz bu iklimde. Yanlış kullanılır.
Şeriatı yedim yusuf'unda 4. Karısına attırdım onun bunun teröristlerine bak la resmen terör diniyle yönetilmek istiyorlar ve bunu normal haklarıymış gibi karşılıyor koduğumun keli
Gelmemeli. Laikliğin amacı herkesin dini hayatını yaşayabilmesi. Şeriat isteyenler ise bir düşünsün, laikliğin yerini devlet ateizmi alsa güzel mi olur kendileri için.
Şeriat değilde Kuzey Kore gibi bir yönetim gelmeli. Yoksa bu millet asla düzelmez. Aşırı yozlaşmış bir toplum haline geldik. Bize bir demir yumruk lazım.
katılmıyorum halkı düzeltmek istiyorsan eğitimi düzelticeksin ağaç yaş iken eğilir kuzey korede diktetörlük var bir kişinin çıkarına göre haraket etmek iyi bir şey değil
@dia3279 bu millet öyle eğitimle falan duzeltilmez. Bundan 20 yıl önce bu millet şimdikinden daha da ilerideydi. Şu an gün geçtikçe daha da kötüye gidiyoruz. Bunu da eğitimle düzeltme sansimiz yok. Ben diyorum ki suç isleyeni ıslah etmek yerine yok edeceksin. Bugün 100 suç kaydı olup hala dışarda dolasan adam egitilmez.
ya da suç işleyene sağlam ceza verirsen caydırıcı olur t olaylarında hadım ve 30 yıl gibi cezalar caydırıcı bence veya bilime katkıda bulunabilirler etik açıdan insan üstünde deney yapmak yasak ama onları insan yerine koymazsak deney yaparsak blime kaytkıda bulunurlar hemde kimse cesaret edemez
@dia3279 fabrika gibi cezaevleri yapıp orada çalıştıracaksin. Yediği içtiği kaldığı masrafı keseceksin. Ekonomiye katkıları olur ama mesele sadece suçlular değil ki. Toplum olarak aşırı yozlastik. Ahlak falan kalmadı. Yani biz kendi kendimize asla duzelmeyiz. Yani şu ürünün fiyatı bu kadar olmaz diyerek hakkını isteyecek bir millet olmaktan çıktık. Onun için diyorum ki demir yumruk bir yönetim lazım bize. Bizi mum edecek. Başka türlü emin ol düzelme şansımız sıfır.
Şeriat filan suni gündemler. Ayrıca yeni jenerasyonun %80 i inançsız. Değil şeriat gelmesi önümüzdeki 20-30 senelik süreçte kendisini inançlı olarak tanımlayacak insan sayısı %25 bile zar zor olur.
Şeriat gelse şu an bu yazdıklarını korkarak yazmak zorunda kalırdın
Şeriat olan ülkelerin görüyordursun
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
4 ay
Gerçek şeriatla yönetecek adam yok. İran gibi şeriatı kendi kurallarına çevirirler. Güvenle yapacak kimse olmadığı için güvenli olmaz. İsterdim ama maalesef çıkar uğruna harcarlar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
4 ay
Türkiye islam ülkesi değil bir çok inanışın olduğu ülke ve laik bi yapısı olan ülke ne zaman anlayacaklar bunlar