Mini etek giyene tekme atarlar bu ülkede. Tayt giyeni taciz ederler. Gece vakti eve gelen kızları saymıyorum bile... Ama bu? Markette alışveriş yapmaya giden, anası yaşında kadına saldırıp burnunu kıran, dövmekten koma raddesine getiren magandayı ne yapmalı? Nerelere şikayet etmeli? Sebze alırken bile öldüresiye dövülen kadınların olduğu bu ülkede, sokağa hiç çıkmayarak mı kendimizi koruyalım? Söyleyin, biz ne yapalım? Video da budur.
Markette 'doğru yürü' dayağı! Kadınlar bu tahammülsüz madangalardan nasıl korunabilir?
Sinirden yazıp yazıp siliyorum. Çaresiz bir şekilde delirme noktasına geldim. Bu ne, ne bu, biz nasıl bu hale geldik? Biri gider şort giydi diye döver, diğeri gider düzgün yürümüyor diye. Ve hepsinide serbest bırakırlar. Daha neyi bekliyorsunuz 40-50 tane dosyası var diyor adam, neyi bekliyorsunuz, çıkıp birini öldürmesini mi? Öldürse bile serbest bırakılır gerçi. Bir can bu kadar basit bu ülkede, bir kadın canı basit aslında. Şimdi bu adamı tekrar tutuklarlar çok ses getirirse eğer yoksa umurlarında olmaz. Allah aşkına kendinizi yerine koyun, annenizi, eşinizi. Ne yaparsınız bu durumda gidip o adamı öldürseniz sizi tıkarlar içeriye ama yok hakkımı hukuk yoluyla arayacağım derseniz o daha beter. Bunu serbest bırakanlar hiç mi empati yapmıyor be, insanlık değil bu! Şimdi soruyorum bu kadını döven mi daha suçlu yoksa onu serbest bırakanlar mı?
Bu kadını bu hale getiren şerefsiz iğrenç olayı kenardan izleyen şerefsiz vicdansızlar ayrı iğrenç Allah bildiği gibi yapsın sizi ya ne cani yaratıklarsınız zihniyetiniz batsın helak olun ya lan şerefsiz sanane sanane istediği gibi yürür gezer sen kimsin ne zannediyosun kendini sana bu yetkiyi kim veriyor helak olun da kurtulalım artık bit kadar beyniniz yok ya yeter
Bana saçma geldi bu haber. Olayın aslı farklı olmalı. Sanmıyorum ki, yabancı, hiç tanımayan birisi, durduk yere sırf yürüyüşü ona şey geldi diye, saldırmaz birisine... Bu hangi kafadır? Ayrıca, nasıl yürümüş ki kadın, saldırabilecek şey görüyor kendisinde bu erkek? Yani yürüme değildir mevzu, ne ara kadının yürüyüşünü gördü bu erkek? Markette alışveriş yapmıyor mu o da, kadını mı kesiyor, nasıl yürüdüğünü? Belki önceden tanıyor, orada bekledi onu kadın gelince saldırdı. Meselesi başkadır o kadınla o adamın... Bak neler yazdım, biraz böyle de düşünün... Hemen sallamayın, mantık da girsin arada devreye, şu kafanızı çalıştırın. Aralarında ne yaşandıysa önceden, ondan dolayı saldırdığını düşünüyorum. Ama eğer cidden böyleyse olay, ne kadar salak, aptal, gerizekâlı bir erkekmiş, diyebilecek söz yok yani...
He şimdi videoya baktım, haraç falan istiyor milletten, vermeyince dövüyor vesaire yazıyor alt yazıda... Yani oranın müdavimi bu köpek, devamlı geliyor para bulmak için oraya. Kadının yürüyüşünde değil mevzu, para istemiştir kadın da vermez haliyle, ondan saldırmıştır. Kafası da iyidir, hap falan alıyordur. Böyleleri genelde Duriyeli falan olur. Şehir erkeği değildir... Cehalet falan da vardır bunlarda ki, bu yollara düşmüşlerdir...
Hemen büyütün olayı hani nerde eşitlik nerdr adalet varsa yoksa Kadın Türkiyede en fazla şiddet gören erkeklerdir adam bıcakla silahla gezmek zorunda kalıyor. Yasalar önünde kadınların bizden daha fazla hakkı var hani nerde Erkek kadın eşitliği bu maganda dedigin erkekleri yetiştiren de kadınlar unutmayın dogru egitirseniz hem vatana hem millete hayırlı olur. yok ben yasayamadım kızım yaşasın yok ben yasayamadım oglum yasasın eglensin mantıgıyla çocuk büyütürseniz bunların onu kesilmez
Öğrenmişsiniz bir "onu yetiştirende kadın" diye her fırsatta söylüyorsunuz. Kadın kadar erkekte yetiştiriyor bunları. Evde annesine dayak atan, annesine küfür eden, annesini sürekli ezen bir baba olduğunu düşünün bu şartlar altında çocuğun annesine acıyıp babadan nefret etme ve düzgün biri olma ihtimali mi daha fazla yoksa babası gibi olma ihtimali mi? Bence %50 %50 gider. Şimdi çıkıp "kadın neden öyle biriyle evlenip çocuk yaptı" da dersiniz eminim. Bu ülkede babası yaşında adam tarafından tecavüze uğrayıp o tecavüzcü ile evlendirilen kadınlar var bizzat şahit oldum. Gelelim yasalara. Şu videodaki adam serbest bırakıldı, şort giydiği için dayak atan adamda serbest bırakılmıştı. Yani yasalar erkeklerin kadına uyguladığı şiddette her zaman erkeğin tarafıni tutuyor. Kadına 3 kez tecavüz eden birini "evde çocukları olmasına rağmen bağırmadığı için rızası vardı" diyerek kadını suçlu gören bir adalet sistemimiz var.
Kadının 3 çocuğu var ve hepsi 10 yaşından küçük, o çocukların karşısında o şekilde görünmek istememe olasılığını, çocuklarının hafızasında bu tecavüz olayının yer etmemesi için, psikolojilerinin bozulmaması için susma olasılığını; ayrıca toplumun mağduru olduğu suçun sebebi olarak gördüğü kadınların tecavüz nedeniyle suçlandığını, infaz edildiğini, zorla evlendirildiğini bilmezmiş gibi hala kadının rızası vardı deyip erkeğin yaptığı tecavüzü normalleştiren bir adalet sistemimiz var. Erkeği aklamak için her şeyi yapan sistemimiz var. Hemen büyütün olayı ne demek yahu? Nasıl büyutülmez bu olay? Resmen kadını tanınmayacak hale getirmiş nasıl susulabilir bu durumda? O adamı serbest bırakanlarda senin gibi düşünenler heralde "hemen büyütün olayi"ymış
bakın bu olayı bende kınarım lakin şöyle bir sorun var bu tip şerefsizler her mahallede kadın çocuk yaşlı hiç dinlemeyen tipler... bu tiplerde her türlü pislik var. dikkat edersen kimse müdahale bile etmemiş. bu ayrı bir ayıp.. bu tiplerin dosyalarıda mevcut ama elini kolunu sallayarak sokaklarda dolaşıyorlar habire...
bizim semtimizdede buna benzer bir tip vardı herkes illallah etmişti.. en sonunda toplanıp bir güzel benzetmişlerdi. sonrasında rahat durmadı tabi kim varsa malına mülküne zarar verdi. adam öldürmeye kadar gitti.. şimdi içerde müebbet. yani bu ülkede birisi ölmeden asla içeri tıkmayacaklar.. :/
Kitabınızı dininizi inandığınız ne varsa alayını... Orada tren izler gibi duran ökkküzüde aynı şekilde. Orman kanunları geçiyor ülkede. Bunun sonu da çok kötüdür. Yarın yolda giderken biri kafanıza silah dayayıp vurabilir. Devlet ise çüküne yüzük almakla uğraşan adamları bakan yapıyor.
Kadın Erkek eşitse, bunda büyütülecek bir problem yok. Kadınlar çok nadiren dayak yiyor, erkekler ise hemcinsinden her gün her saniye her an dayak yeme riski altında. Yolda yan baktı diye, kapıdan geçerken önüne geçti diye haberlerde her gün kavga bıçak cinayet yüzünden ölen erkekler. .. Dolayısıyla önce şiddeti yok etmek gerek. Kadın dayak yiyince hemen olay oluyor, başka bir erkek dayak yiyince sonuçta erkek diyip geçiyorsunuz. O maganda Erkeği yetiştiren de kadınlar sonuçta. Benim anlamadığım kadınların ne dokunulmazlığı var, onların canı altından mı? Tamam güçsüzsünüz diye erkeklere olarak biz sizi koruyoruz fakat, ben dayak yememeliyim ben kadınım bana kimse dokunmamalı gibi söylemler çok ucuz.
Hep bunlar Avrupa birliği yüzünden istesekte agır cezalar veremiyoruz niye çünkü AB yasalarına gore hareket edecegiz biz AB ile bir olamayız onların egitim seviyesi belli suç işleyene az ceza verilse bile hatasını anlıyor Türkiyede bu gibi kadın erkek cinayetine ya muebbet ya da idam cezası verilmeli yoksa artar gider azalmaz. AB ye girmekten vazgeçip acilen bu yasaları degistirmemiz lazım
En son bir kavgayı ayırmıştım sevgili kavgasını çocuk kıza sürekli tokat atıp duruyordu bende sinirlendim 2 yumrukta ben çocuğa attım çocuk yere serildi sonra kız tarafından ağır küfür yemiştim sevgilim döverdi severde falan filan diye o gün bu gündür hangi kadın dayak yesin karışmıyorum gerçi bu ülkenin kadınlarıda garip
Hiç şaşırmıyorum artık bu haberlere. Erkekleri evde donsuz gezdiren pipisini tüm millete gösterip erkeklere mahremi öğretmeyen bu zihniyet oldukça daha çok yaşanır. Ya şu erkekleri bu kadar utanmaz ve rahat yetiştirmeyin. Bu özgüven nedir?
sen bunu diyorsun da geçen haberlerde de otobüs olayını göstermişlerdi beyinsizin biri kızın yüzüne tekme atmış otobüsün içinde kimse de bir şey diyemem sonra şoför kızı otobüsten indirmiş bu da mı çarpıtılmış haber şimdi
haberin içeriğine kimler arasında geçtiğine baktığında hikaye de bir mantıksızlık varsa haberi ya abartıyorlardır ya da bir şekilde çarpıtıyorlardır. bahsettiğin bence çarpıtılmamıştı ama o adamın da psikolojk sorunları olduğunu düşünüyorum.
bu haberi bu şekilde yaptığında haber çok daha etkili oluyor insanlar tepki gösteriyor vs ama kadın ve adam yol tartışması yüzünden kavga etti o kadar da insanların dikkatini çekmez. kaldı ki yukarıdaki kadın kıvırtara yürüyecek bir kadın değil zaten anca ya o adama çarpmıştır ya da adam buna çarpmıştır. doğru yürü diye tartışma çıkmıştır. hikaye bu şekilde daha gerçekçi sanki bence.
@DanceMacabre ne bakıyorsun muhabbeti ayrıdır ya o erkeklere olur yalnızca. kızlarda daha farklı davranırlar. karşındaki insan moron olabilir ama bu onun nasıl düşündüğünü nasıl hareket edeceğini tahmin edemeyeceğin anlamına gelmez. aslında zeki insanlara göre çok daha kolaydır hareketlerini tahmin etmek.
Burada derin dusunup, empati yapmaya calisan sensin yalniz. Soyledigin gibi basit aslinda. Videonun devaminda bahsedildigi gibi adam birilerinden para isteyen, vermeyincede saldiran bir tip. Adamin saldirmak icin basit nedenleri var ve haksiz.
@DanceMacabre ben hiç bir yerde adam haklı demedim zaten. ya da adamın farklı bir tip olduğunu iddia etmedim. ben yalnızca medyanın bu olayı çıkarlarına göre yansıttığını söyledim. benim senaryoma göre. adam ya da kadın çarpışırlar. biri doğru yürü der. öteki gururuna yediremez. kavgaya dönüşür. doğru yürüden sonra özür dilemeyi gururuna yediremeyip saldıran birisi ile sen insanları tahrik ediyorsun diyerek saldıran birisi arasında ne kadar fark olduğunu herkes fark eder bence.
yani benim düşündüğüm şey medya neden bizim böyle düşünmemizi istiyor? kendine bu soruyu sor cevabı alında hangisinin doğru olduğuna kendin karar verirsin.
bunlardan korunma yollarını araştırmak yerine insanların böyle olmamasını engellemek için bişey yapmalı. metrobüs şoförü koltuğuna güvenlik önlemi almak yerine insanların neden şemsiyeyle ona vurduklarını, nasıl bu zihniyette olabildiklerini anlayıp çözmek lazım.
mağdurları bu insanlardan değil, insanları bu zihniyetten korumalı.
Ben artık kafayı yemek üzereyim gerçekten. Yani son yıllarda o kadar saçma sapan darp olayları taciz olayları yaşanıyor ki. Şuna bakar mısınız. kadını dövüyor ifadesi alınıp serbest bırakılıyor. Sonra bu ülkede adalet yok demek suç öyle mi? Bu dövülen bir vekilin yakını olsa durum ne olurdu acaba? Toplum olarak kafayı yemekten de öteye gittik artık.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Adam serbest bırakıldıdan sonrasını izlemedim. Lanet olsun böyle hukuk sistemimi olur. Böleleri denk gelse varya yemin ediyorum öldürürm onu. Bölelerini yok etmek gerek. Sapık çünkü parazit ya. Bu yaşasa ne olur. Topluma geri kazandırılabilir mi? Bence hayır. Kimyasal atık gibiler. İmha edilmeleri lazım. böyle garibanları görüp saldırıolar. Şerefsizler. Toprak kabul etmez seni inşallah!!!
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sözlü taciz hariç orda ilk müdahaleyi kadın yapmış. Adam sopayı alınca birşeyler diyor kadında onun suratını itiyor daha adam birşey yapmadan. Evet ordaki oc adam suçlu ama kadında günahsız değil. Aldırış etmeden gidebilirdi ordan neden adamı itme girişiminde bulundu?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
eskıden bir rizeli komşumuz vardı sürekli karısına bagırırdı bir gece gürültüyle uyandık adam kadını dövuyormus komşularla hep beraber adamı bir güzel dövdük dayak nasıl ve kıme atılır gösterdik ve yemınle bir daha o adam karısına bagırmadı kahrolsun kadına el kaldıran erkekler
cahillik artık aldı başını gidiyor ülkede afganistan bile bizden daha sakin bir ülke hergün şehit vermemizden ülkenin yönetiminden belli zaten ülke bataga gidiyor cahil nesil yetişiyo hazırcı nesil geliyor ülkede icat yok dış ülkeye bagımlılık artmış durumda ögrenmiyoruz egitmiyoruz daha ne bekliyorsun..
Ya boylelerini ayağından asacaksinki bir daha bir kadına dokunabiliyor mu o zaman.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Yeni bir Fetö planı gibi duruyor. Farklı algı yaratmak. Sanırım şimdide kadınları kışkırtacaklar. Ülkede kaos yaratacaklar. Bu saldırganlar normal değil. Hangi Din hangi Kitaptan almışlar? Ne hakla ona buna saldırıyorlar? Yine AKP geldi ülke bitti sloganları sezer gibiyim, yobaz yaftaları yapıştırılacak bir kaç moron yüzünden herkese. Pis kokular seziyorum yine...
ben olsam sizin yerinizde yanımda silah bıçak göz yaşartıcı gaz bulundurun silahı ceker o adamı kurşuna dizerdim 10 yatacağın yerine nefsi müdafa 5 yıl yatar cıkarım benim abim polis kaç kişiyi tekme tokat dövmüştür böyle bayanlara vuaranı
Biz bir kadını incitmeyecek derecede nazik anlayışlı fedakar cömert adamız erkeklerin adını kirletmeyin... Döven sizden Dayak yiyen sizden Haber yapan yine sizden Olay eden yine sizsiniz ne oluyor size anlamıyorum
Arkadaşım dünyanın her yerinde canım, deli ya da sadist ruhlu insanlar vardır.. bunu da örnekten sayabiliriz.. ama yorumları okuyunca delirdim ben asıl, Türkiye'ye gömen gömene.. manyakmısınız olm neyin peşindesiniz..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kadın olmak ne zor ülkemde.:( Irkı ne olursa olsun müslüman bir erkekle evlenmek artık bana hiç doğru gelmiyor hergün birsürü kadın cinayetleri haberleri okuyorum. Bu yüzden gayrimüslim bir erkekle ve kesinlikle müslüman olmayan bir ülkede yaşamayı tercih ederim.
Önce bu suçları işleyenleri bir bir bulup işkence yapacaksın meydanlarda herkes görecek bu kişi bu haltı yediği için cezası budur diyeceksin ondan sonra tapası yiyen varsa yapsın da görelim yazıktır günahtır bee
Muhafazakarlar işin bokunu çıkardı. kardeşim inançlıysan başını çevirir yoluna bakarsın. isteyen istediği gibi giyinir de yürür de konuşur da. sanane. bunlar devam eder niye çünkü adam serbest bırakılmış.
gözaltına alınıp ifadesinin ardından serbest bırakılmış, yani bu insan kılığındaki vahşi aramızda öyle mi? Yüreğim sıkıştı resmen. Daha neler olacak bu ülkede bu kadar mı değersiz olduk insan olarak bu kadar mı duyarsızlaştık herşeye
Bu nasıl bir hukuk sistemi böyle komedi resmen annesi yaşındaki bir kadına nasıl yapılır bu? Bu Adami serbest bırakanların biraz empati yeteneği gelişmiş olsaydı keşke!
Yemin ediyorum yanımda kelebekle geziyorum artık bana zarar verebilecek herkesin canını yakabilirim zaten hümanist değilim böyle or*spu çocuklarına acıyacak hiç değilim
Kadina siddetin icin verilen cezalari ortadayken bunu yapmasina sasirmamak lazim bir tutanak tutup salarlar sonra ugider bir kadini daha ölduresiye dover sonra adamim diye ortada gezer. boylesine yapilacak o kadar con sey var ki bir kac ornek linkte mevcut
Giymeseydi, dışarı cıkmasaydi, oyle yurumeseydi, konusmasaydi yobaz kafalilar. Ben hic kendimi erkeklerden ezik ya da farkli gormuyorum bu neyin kafasi ya nalet
Daha iğrenci kimsenin yardım etmenesi... Kadını dışarı çıkartıp "dışarıda yiyin birbirinizi" demesi... Erkekliğinizden utanın be iğrençsiniz. Biri de eli cebinde izliyor. Pisliksiniz...
Caydirici hic bir ceza yokki adam niye magandalik yapmasin kimse elini ayagini kesmiyo ah bir seriat olacaktiki bunu eli ayaga caprazlama kesilecekti serefsiz adam
şerit olsaydı adam yanına iki şahit daha bulup kadının erkekleri tahrik ettiğini kanıtlardı kadın ceza alırdı. şeriat ortamında erkek kendini destekleyecek erkekleri çabucak bulur kadın ise zaten bulamaz.
@Wimpy ne alakasi var sahitlik oyle kolaymi saniyosun o sahitlerin daha once hic yapan soylememis olmasi gerekiyo ve 4 sahit ister ustelik soyledigi dogru bile olsa yinede cezalandirilir cunku kadin uzerinde hak sahibi degil ayrica yuze vurmak haramdir peygamberimiz yuze tokat atanlari lanetlemistir bnce iyice arastirmadan konusma
fark etmez ki. bugün de adalet de bir çok kural var ancak iş bunu yürütmeye gelince insan sıkıntısı başlıyor. yarın şeriat yasaları olsa onların işleyişi de yine sıkıntılı olacak. çünkü yine aynı insanlarla muhattap olacaksın. istediğin kuralı koy insan aynı olduktan sonra yine benim dediğim sisteme dönecek.
şahitlikten kolay ne var? para verirsen bile yalancı şahit bulursun çok rahat. yalan söylediği ispat edilmediği sürece yalan söylemiş olduğu kabul edilmez sonuçta. adamın alacağı cea ile kadının alacağı ceza aynı olmaz. adam daha az ceza alır hatta takdir edilir kadın ise toplum tarafından lanetlenir. bugün açık giyinene kapalılar nasıl kızıyor aynı senaryo.
senin düşüncendeki hata şu. sen kuralların sorunlu olduğunu düşünüyorsun aslında insanlar sorunlu. hangi kuralı uygularsan uygula o insanları değiştirmediğin sürece yine aynı olaylarla karşılaşır aynı sonuca ulaşırsın.
@Wimpy elbette insanlarda suclu ama sunu yapan adamlarin 3 4 ay yatip cikmasi bunlari daha cok azdiriyo adamin eli kesilcek olsa bir copu dahi calmaz bn arabistanda yasamis biriyim orda herks kapisini acik birakiyo namaz vakti hic bir hirsizlik olayi olmuyo tabiki yine sorunlar olabilir ama suankinden daha azolur kapali acik mevzuuna gelirsek ben kapaliyim aciklara saygi duyuyorum kendi kiz kardesim acik birlikte denize giriyoruz o bikini ben hasema sorun olmuyo cunki biz saygi duymayi biliyoruz bunu herkesin bilmesi gerekiyo
araistana gittim sandığın kadar iyi bir değil. kaldı ki sen yalnızca işin iyi taraflarını görmüşsün orada. insan yaşamının değeri sıfır orada. benim de dediğim şey şu. eğer şeriat olsaydı (Türkiye'de) bu adam neredeyse hiç ceza almayacaktı kadın ise toplumdan dışlanacaktı. en basitinden bu haber medyada şöyle yansıyacaktı. erkekleri tahrik eden, kendi evine girip çıkan belli olmayan kadın markette bir adam ile yakınlaşmaya çalışırken adam sinirlenip kadını dövdü. bu mahkemeye gittiğinde de zaten direk adamın sinirli olduğu gerekçesiyle indirim alır kadını ise suçlar. türkiye de işler böyle yürüyor. medya bir haberi senin nasıl tepki vermeni istiyorsa öyle sunuyor. bu durumda kadın haklı bile olsa haksız olarak kabul edilir en baştan zaten. eğer yok böyle olmaz diyorsan bugünkü türkiye ye gözlerini kapatmışsın demektir.
@Wimpy birincisi bn arabistanda yasadim yani nasil biyer oldugunu biliyorum uyguladiklari sey tam olarak seriat degil yanloslari cok ama iyi ornekleri dogru yaptiklarida var ikincisi senin dedigin sey seriat degil mahalle baskisi ben gercek seriatin gercekten uygulandigi biyerden bahsediyorumve bu imkansiz degil
bende sana imkansız diyorum. sen insanları değiştirmeden sistemi değiştirirsen hiç bir işe yaramaz. nasıl diyorsun ki arabistan da şeriatın eksik yanları var. türkiye de bugün yasaların eksik yanları ne ise şeriatın da eksik yanları o olur. yani şeriat mı modern kanunlar mı demek yerine önce insanları nasıl düzeltiriz dememiz lazım. aksi halde ikisi de değişim yaratamaz.
@Wimpy zaten insanlar buna hazir degiller once islami bilmeleri egitilmeleri gerekiyo seriatin bugunun turkiyesinde ilan edilemiceni zaten biliyorum bu apacik ortada ama bu seriatin degil bizim eksikligimiz arabistan seriati layikiyla uygulamiyosa bu onun eksikligi zamaninda osmanli aslanlar gibi uygulamis demekki sorun Allahin kitabinda degil bizde
ben bugüne kadar pek çok ülke gzdim. gördüklerim sonucunda şunu söyleyebilirim ki arap ülkeleri islam ülkeleri insani açıdan yaşanmaya çokta uygun değil. (başka bir cümle yazacaktım ama yumuşatayım biraz madem) ya bu ülkelerde hiç iyi insan yok. (yönetici olarak) ya inandıkları şeylerde problem var. ya yetiştirme tarzlarında problem var. ya yönetilenlerde bir problem var. ya da inandıkları şeylerde bir problem var. ama bir problem olduğu gerçek. çoğunluğun böyle olması yanlış bir şeylerin yapıldığının kanıtı zaten.
osmanlının yapabilmesinin sebebi yine insandı ama.
@Wimpy yanlis dusunuyosun islami ispama gore yorumla ac kurani oku orda yanlis bul insanlarin yaptigi yanlisi kurana yukleme cunki insanlar beseridir hata yapar ama kuranda hataya yer yoktur sorun inandiklarini uygulamamalarinda
Bitek arap ulkelerinimi gezdin avrupanin rezillikleri nolucak geri kalmos ulkeleri somurmeleri insanlarin ahlaksiz olmasi cocuklarinin bagimliliklari olmasi bunlar ne peki buralar yasanacak yerlermi insan insana saygi duymali ama ahlaksizligina goz yummamali bir adam vocuguyla icki masasina oturuyosa orda problem vardir hangi dinden olursa olsun icki kotudur zarar verir bu herkez icin ayni
ben kuranı okudum zaten. şimdi farklı kaynaklardan başka bakış açıları ile bakmaya çalışıyorum. ancak sizin yaptığınız hata müslümanları eleştirince kuranı korumaya çalışmanız. ben kuranda şu yanlış dedim mi? ya da kuran inancınız yanlış dedim mi? inançlarında bir sorun var dedim (mesela nazar boncuğu inancı olan birine müslüman denebilir mi vs gibi bir çok örnek var ) kuranı pek eleştirmiyorum artık biri okuyor eline silahı alıp cihad ilan ediyor biri okuyor namaz kılıyor vs. insanlarda özellikle müslümanlarda bir sorun var ki o da şu başka bakış açılarına açık değilsiniz. bağnazsınız. adama kuran da tersini yazdığını ispat etsen bile hayır bu doğru olan diyor. o zaman müslüman değilsin diyorum hayır müslümanım diyor :D (bağnzalık konusunda istisnalar var arada tartışılabilecek kapasitede insanlar yok değil tabii)
tartıştığımız konu avrupa olsa onlardan bahsederdik zaten. onların yanlış yapması sizin yanlışlarını kapatmaz. onların doğruları yanlışları kendilerine biz kendi doğru yanlışlarımıza bakmak zorundayız. şeriat olduğu için yalnızca türkiye den bahsetmiyoruz. çünkü örneklere bakmak gerekir her zaman görüşündeyim.
Sizin hatanizda hepimizi ayni kefeye koymak hepimiz isidmisiz hibi davraniyosunuz kuran acik ve nettir yoruma gerek yoktur Allah diye musluman kesen zaten kafirdir buna kuran karar vermis Allah acikca yazmis kimsenin gorusu dusuncesi dibi degistirmez verdigin ornekteki insanlar oyle yasiyolar cunku islerine o geliyo cunku gunahkarlar seytana uyuyolar ve bu benim veya musluman aleminin sucu degil ucbes munafik yuzunden hepimize ayni damgayi vurmaktan yorulmadiniz ama olsun eyw sorun degil alistik.
Ben zatrn bu soruya seriat olsaydi boyle olmazdi dedim arap ulkesi olsaydik demedim ben turkum araplasmaya niyetim yok arabin yaptigi hatada onu ilgilendirir bn kurandan Allahin emrinden bahsediyorum bunu savunuyorum sana burayi arabistan yapalim demiyorum
iyi de hepinizi aynı kefeye koymadım ki ben. öyle olsa seninle hiç tartışmamam gerekirdi mesela. ben doğru davranan kişileri eleştirmiyorum yanlış davranan kişileri eleştiriyorum. doğru davrananlar zaten üstlerine alınmaz ki. yanlış davrananlar da kendilerine müslüman diyor doğru davrananlarda. bunun ayrı bir ismi yok o yüzden eleştirirken müslüman denmek zorunda çünkü kendilerine verdikleri başka isim yok. sizinde kendinize verdiğiniz başka isim yok. doğal olarak bu konudaki suçlu ben olamam diye düşünüyorum.
@Wimpy ama sen benimgibilere istisna diyosun cogumuz gercek muslumaniz ama sen on plana ciktiklari icin herkes terorist herkes munafik arada uc bes iyi var diyosun bu haksizlik
ben gördüklerime göre yorumlarım bu benim zayıf yönlerimden biri. ben kötüleri daha fazla görüyorum. iyileri daha az görüyorum. iyilerin belki de ön plana çıkmaması bu durumu başlatıyordur. hani burada bile farklı dinden insanları kendi inançlarına ikna etmeye çalışanlar var ya. belki onlar kendi içlerinde de böyle iyiye yönlendirme davranışları yapsalar böyle düşünmezdim. benim bir kaç kişi var demem bunun böyle olduğunu göstermez benim gördüğümün bu olduğunu gösterir. sana türkiye de şu inanca sahip kaç kişi var desem sende çevrende gördüğün kadarına göre bir tahmin yaparsın mesela onun gibi.
medya ya göre yorum yapmam ki ben. yorumumda da zaten medyayı eleştiren bir tek ben varımdır. ben kendi deneyimlerime göre karar veriyorum. bu deneyimleri oluşturan da yine insanlardır değiştirenlerde yine insanlardır. bence bu insana gerçekçi bir bakış açısı veriyor.
ön yargılı olsam herkes öyle der kestirip atardım. parantez açıp bazı insanları tenzih etme gereksinimi duymazdım.
On planda olanlar yani kotu taraflari goruyosun bunlari on plana cikaranda medya malesef ayrica istisnalar var diyerek on yargini yikamazsinki cunku herkesimde zaten istisnalar vardir
tamam bana algı yönetimi yapıyorlar diyelim ve ben çok önyargılı biriyim. kötü biriyim vs her kötü vasfa evet diyelim. ve beni bir kenara bırakalım tek sormak istediğim bir şey var.
en başta tartışmaya başladığımız konu şeriat, müslüman devletler, müslümanlar diye gitti. ben müslümanları eleştirmeye başladığım anda sen beni eleştirmeye başladın. değiştirmeye çalıştığın şey ben miyim benim düşüncelerim mi?
mesela ben seni hiç eleştirmedim ama düşüncelerini eleştirdim. genelde direk oto savunmaya geçiyorsunuz nedense. konudan uzaklaştığımız için zaten artık tartışmanın zevki kalmadı. ben her kötü vasfa sahip olabilirim ama bu benim düşüncelerimin yanlış olduğunu göstermez sonuçta zaten.
Ben seni elestirmiyorum on yargini elestiriyorum cunku insanlarin yaptigi kotulukleri dine maal ediyosun dogru degil ayrica ben sana kotusun filan demedim o kadar konustuk tek bir saygisizlik yapmadin sadece gorus ayriligi bu gayet normal bisey tartisiyoruz sen bnim tezimi vurutmek icin konusuyosun bende senin bu normal ve insanca bisey
Ben sana illede benim gibi dusunuceksin demiyorumki hepimizi ayni kefeye koyma cogunlugumuz bahsettigin sekilde sapmis ve amacindan sapmis degil diyorum bu senin gorusune saygisizlik degilki
ben insanların yaptığı kötülükleri tek dine bağlamıyorum bir çok sebep var ancak senin verdiğin cevap doğrultusunda din konusu öne çıktı. benim ön yargılarım yok ben yeryüzündeki her dine inanıyorum. o yüzden kuran ile de bir alıp veremediğim yok. ancak insanlar hakkında ön yargım olabilir o konuda haksızsın diyemem.
@Wimpy bende bundan bahsediyorum yani bir gurup insan dini baska amaclar icin kullaniyo ama bu tum muslumanlari veya muslumanlarin cogunu suclu yapmazki ustelik bu sozde muslumanlar kuranin kabul etmedigi seyleri yapiyolar dolayisiyla zaten musluman degiller
tamam burada hem fikiriz ama bu onlara yine de müslüman denmeyeceği anlamına gelmiyor çünkü onlara verilmiş başka bir isim yok. neyse sonuç itibari bu adamlarda dini kullanarak bunu yapıyorlar. iç içe geçmiş iki parça gibisiniz ayırt etmesi zor. sizin kendi içinizde ayrışmanız gerekir yoksa aynı birbirinizden etkilenmeye devam edersiniz.
Valla ben su hocaya bu hocaya bakmam sadece kuranin ne dedigine bakarim cunku soyledigin gibi kim alim kim zalim belli degil birbirimizden bizi ayirt ediceklerde yine insanlardir buda ne kadar mumkun tartisilir herkesin bir maskesi olabilir cunku ahir zaman imanin kimde oldugu belli olmuyo iste onemli olan birbirimize saygili olmak nezaketin icin teskrlee
Serefsiz iste bak aksam aksam yine sinir oldum bir de yorumlara deli oldum neymis ilk mudahaleyi kadin yapmis biri size yolda gelip duzgun yuru dese naparsiniz yan bakti diye kavga cikaran kendini erkek sanan erkek musvettelerine bak
Allahın beyinsizi hiç kimse de çıkıp o gerizekalıyı tutmamış mı markette hırsızlık olsa kameralardan görüp anında devreye girerler ama şiddette hiçkimsenin sesi çıkmıyor amqqq yerinde
millet olay olurken resmen film izler gibi izliyor biri de kalkıp napıyorsun sen demiyor çıkın dışarda halledin diyor. Daha böyle devam edilirse bu ülkede kadın cinayetlerinin haddi hesabı kalmaz
Vahsi bir dunyada yasiyoruz. Modernizm bize bu vahset karsisinda dehsete dusmeyi ogretti. Savasmayi degil. Etraftaki insanlarin kacmasida muhtemelen bu sebepten.
Yazıklar olsun o markette ayıracak ya da ona haddini bildirecek hiçmi adam yoktu böyleler yüzünden olan Türk milletine oluyor sonra Türkler böyledir şöyledir lafları dolaşıyor ortalıkta halbuki yapan psikopat...
Ya orada "gidin dışarıda yiyin birbirinizi" diyip uzaktan film seyreder gibi olanları izleyenlere ne demeli? Yazıklar olsun.. Ülkemde, insanlık, vicdan, ahlak kavramları gittikçe yok oluyor.
Sözde cennet annelerin ayaklarının altında diye atıp tutarlar ama kadına azıcık saygı göstermezler. Bu bozuk zihniyetin temel sebebi belli ama söylemiycem tartışma çıkıyor sonra.
ulan yeter artık Allah belanızı versin be. ne istiyorsunuz insanlardan. oradaki herkes de mal gibi izliyor. böyleleri birbirini bulup öldürsün de kurtulalım.
maganda mı? ya böyle hafif kelimelerle nasıl tanımlıyosunuz bu su katılmamış oгospu çocuklarını bunların yedi göbek silsilesinin kanını siкeyim ben o markette o an orda olupda müdahale etmeyen jelibon adamlarında ruhu ahvalinin aмına koyayım
@Cesaretin_varsa üni. de gel yurt var namaz falan deyince Allah razı olsun ddm uzaklaştım Demek istediğim hükümet feto paranoyası içinde boğulacak bizi de boğacak fetoşlarla işim olmaz zaten
2000 yılında Fetö için terör örgütü kurup yönetmek ve devletin birimlerine sızma suçundan tutuklama talebi çıkarılmış, bu talebi kim iptal ettirmiş bilin bakalım?
@Cesaretin_varsa kadin dusmani arap bedevisi hayrani insanlarin yonettigi, tecavuze ugrayan kendi oldursun diyen bakanlari bulunan partinin iktidar oldugu kadin midir kiz midir bilmem gibi laflarin sozde siyasilerce agza alidigi ulke buna zemin hazirlar, olanak sunar gayet de alakasi var.
Orada müdahale etmeyip izleyen her bireyin anasını ziheyim ayrıca bu adamı değil cezalandırmak öldürmeyen devletinde anasını ziheyim bu cevabımda küfür var deyip kaldıranında mk
aslında bu durumlar için kadın koruma memurları ya da kadın koruma polisleri gibi yeni güvenlik tedbirleri alınması lazım ama bakalım daha kaç kadın mağdur olduktan sonra önlem alıncak bana denk gelse kadını döveni pert ederdim
Şimdi bu gavatoğlu kardeşime ne demeli ulan kansız vurdugun kişi 55 yaşında neymiş dogru yuruyecekmiş bunun ne siyasetle ne dinle alakası var ulan at hırsızı gucun yetıyorsa gıt erkeklere yap onu gorelim poponu
O hakkı onlara kim veriyor bilmiyorum ama benim olduğum yerde kadınların haklarını ben korurum çevrede binlerce beyinsiz koyun varken bu haberler devam eder devlet korumuyor işte yardım etsenize ulan insan değil misiniz yoksa?
En İyi Cevaplar