Not:Turgut Özal Şafi Kürttür.

şii demişti. alevi dememişti. özal iyi adamdı. o zamanlar Türkiye daha iyiydi. Türkiyede yobazlar arasında bir şii, alevi düşmanlığı olduğu bilinen bir şey. Azerbeyacan'daki kardeşlerimiz henüz bunu daha keşfedemedi. Olayın farkında değiller. Türkmenistanda ki kardeşlerimizinse bu mevzudan hiç haberi yok
Türkiyede şii, Alevi düşmanlığı malesef çok pompalanıyor. bu ülkede yahudi düşmanlığından daha fazla Alevi, şii düşmanlığı vardır. asıl soru şu Azerbeycandaki kardeşlerimiz bunu biliyor mu?
Allah mezarında yatırmasın Karabağ katliamından kaçan Türkler helikopter istemişti göndermedi ve katliam gerçekleşti unutmam unutturmam Allah cehennemin odunu yapsın bunu
Bu mevzuda tavsiye edeceğim, Soner Yalçın'ın bir yazısı. Okumanızı tavsiye ederim.
www.sozcu.com.tr/.../
Cevap
9Cevap
Arkadaşlar bir millet iki devlet diye birlikte kurt işareti yaptığınız Azerbaycanlılar şia dır. İranlılar gibi yas tutar, Kerbela’dan getirdikleri taşı secdeye koyup, 3 vakit namaz kılarlar. İran şiaları gibi ashabı kirama namaz başlarında lanet okuduklarına şahit olmadım. Fakat Azerbaycanlılar İran’a uyuyor. Rahmetli Turgut Özal ( ruhu şad olsun) çok kıymetli ve dürüst bir Cumhurbaşkanıydı. Aslında sözlerinde Alevi değil, şia diyor.
şafi olmasını neden belirttin. şafiler de sunni sonuçta. sırf ayrımcılık olsun diye di mi
Tamam iste sirf ayrimcilik yapip kurter bizden farkli dedirmek icin yapiyosunuz. Ulkeyi bolen iste bu dusunceniz. Sonra da niye teror var die bagar dur. Bu kafayla teror biter mi hic. Sen. devam et bakalim atese odun atmaya. Biz su goturenlerdeniz
Ben boyle bisey duymadim daha once sacma. Safilikleriyle ne alakasi var alevi dusmanliginin
Kendisi Turk degil zaten o zaman da cozum surecine benzer bir sey baslatmisti.
Turgut özal şafii değildir bilmeden sallamışsın hanefi kökenlidir kürttür bu doğru
ama alevilik hangi alevilik kızılbaşlık mı bektaşilik mi hangisi şah ismail sence şiii mi anadolu alevisi ( kızılbaş ve bektaşi) mi?
malatyada şafii kürt yokdur malatya kızılbaş ve hanefi kürtlerden oluşur kürtleri kızılbaş türklerde vardır özellikle arguvan ve hekimhan da malatya iyi bilirim annemin memleketi tek şafii bulamazsın malatyada güneydoğudan göçmemişse
elazığ adıyaman malatya bingölün bir kısmı urfa bir kısmı özellikle şehirli kürtler hanefidir şafii daha çok dağ kökenli kürtlerdir kısaca köyde yaşayanlar eskiden kürtlerin sosyolojisni eksik biliyorsun alevi kızılbaş kürt çok malatyada
amerikancı zihniyet
alevilere en büyük zarar veren emeviler yani sünni araplar
yok artık yaa neden öyle olsunki azerbaycanla bizim öyle bir ayrımımız yok
vallahi hiç öyle birşey yok sen çok abartıyorsun ve bizim ülkemizde de kimse şah ismaile ana bacı sövmez rahat ol
sen 1 cemaatle bütün insanları neden aynı torbaya koyuyorsunki çok abartıyorsun herşeyi
yanlış düşünüyorsun kardeşim çok ön yargılısın vallahi azerbaycanlılara öyle bakılmıyor bak benim ablamda azerbaycanlıyla evli biz öyle bakmadık asla
Rezalet özalin kafasi
Bu pisliği kim geberttiyse tuttuğu altın olsun.
Pkk nın kökü bu adam
Yaw he
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?