soru açık ve net;
misak-i milli sınırları mı? Lozan sınırları mı?
misak-i milli sınırları mı? Lozan sınırları mı?
Lozan sınırları
Misak-i Milli sınırları
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İkinci Harita , Burada tartışılacak konu.
Musul, Kerkük ve Batı Trakya' yı şimdi İstemeye katsak, Bize ne tepki verirler?
1-) HALEP ;
- Şu an Esed ve Ruslar konumlandırılmış durumda , Türk ordusu girerse Kesinlikle Cihan harbi Yolunda adım atılır çünkü düşmanın Ruslar ve Suriye ordusu olur..
2-) KERKÜK ;
- Türkmen, Arap, Kürtler yaşamakta olan bu ilde.
Türk ordusu girer ise , Kürt- Türkmen ya da Sünni - Şii iç çatışması çıkar.
Yeni Bir Haleb çatışması ortaya çıkar.
Her gün, Bombalanan Kürt, Türk , Sünni , Şii bebek ve çocuklar hayatını kaybeder.
3-) MUSUL ;
- Tarihi bir sınamanın olduğu yer diye düşünüyorum.
Bütün devletler Burada ilk Diploması savaşı daha sonra Sıcak savaşa döneceği diye düşünüyorum.
Neden Diplomasi?
Türk ordusu buraya girer ise Irak Hükümeti tepkisin kesinlikle vericek.
Türkiye ise , Musul' a Peşmerge girmesine İzin vermeyecek.
ABD ve İsrail destekli Peşmerge ordusu Kim ile catışacak Ya da Türk ordusu.
Barzani- Erdoğan ittifağı bozulabilir mi?
Bu Kasım ayında gösterecek.
4-) ADALAR/ BATI TRAKYA ;
- Yunan ve Bulgarlar bu konuda Kesinlikle karşı çıkarlar.
AB üyesi iki devlet, Konuyu AB ' ye taşıyacağını kesinlikle Söyleyebilirim.
Konu hakkında Fikrim bu !
Düne kadar 1 kere açıp da Lozan nedir diye açıp bakmayanlar bugünün keyif şartlarıyla elinde klavye, önünde kahvesiyle o yokluk , o bitmişlik hali ve de tüm bunlara rağmen kazanılan zaferin ardından çizdiğimiz sınırları ve de yapılan antlaşmayı tartışır olmuşlar...
Arkadaşım Lozan'ı tartışmak için önce Vahdettin ve Damat Feritin imzaladığı Mondros Ateşkes Antlaşması ile Sevr Antlaşmasını iyi okumalı ve de idrak etmelisiniz. İzmiri Yunanı, güneyi Fransıza, doğuyu Ermeniye , İstanbulu ve Trakyayı İngilize verdiğimiz Sevr Antlaşmasına bir bakın da gelin öyle konuşalım... Öyle birisi çıkıp da vay Lozan deyince hemen siz de Lozan böyle böyle diye atlamayacaksınız işte... Sonra da koyunsunuz deyince kızmayacaksınız...
Konuşmayı biliyorsan konuş ilham alsınlar,
Konuşmayı bilmiyorsan sus adam sansınlar ...
20 bin kişilik Osmanlının yorgun ve bitik ordusuyla İzmirde 90 bin kişilik Yunan ordusunu denize dökenleri tartışan zihniyet aslında 500 bin kişilik ordusu olan Türkiye Cumhuriyetinin Süleyman Şah Türbesini nasıl kaçırdığını anlatsın da bana anlayayım...
Cevap
19Cevap
Yahu benim anlamadığım konu şu; Kaç yaşındasın arkadaşım sen? diyelim ki 24. Yahu bu yaşınıza kadar neredeydiniz peki? Neden bu yaşınıza kadar kimse lozan mozan hiç bir şeyi dile getirmiyordu? Neden şahsın birisi çıkıp lozan budur şudur dedikten sonra hepiniz bir gaza geldiniz? Sizin aklınız yok muydu? Siz neden dile getirmiyorsunuz bu konuları? Ne olduda şimdi hepiniz lozana düşman oldunuz? Sonra millet sürü psikolojisi ile hareket ediyor dediğimde de bazılarının zoruna gidiyor. Gitmesin zorunuza arkadaşım çünkü öyle davranıyorsunuz.
Lozan zaferdir ya da değildir bunu şahsın biri çıkıp söylediğinde değil kendi iradenizle yapmanız gerekiyor. Yazık bu insanları gördükçe yarından ümidimi iyice yitiriyorum bu kadar takılı kalmayın insanlara kendi fikirleriniz görüşleriniz olsun.
Lozanda toprakları verdiniz diyorsunuz ee bu şahıs bundan bir zaman öncesinde süleyman şah türbesini taşımadı mı? Madem lozanda toprakları verdiler diyelim en azından ciddi bir savaş vardıda verdiler süleyman şah türbesini neyin yüzünden terk ettiler? Yazık vallahi yazık.
Sınırsız bir dünya tercihimdir. Ama gerçekte sınırların ne olduğundan çok mevcutu nasıl idare ettiğimizdir önemli olan. Elimizdeki sınırları ve içinde yaşayanları iyi yönetmiş olsak zaten komşular bizimle birlikte olmak için sıraya bile girerlerdi. Ama maalesef şu güzel toprakları cehenneme çevirmekte üstümüze yok millet olarak. Bu durumda dünya bizim olsa bile ne kıymeti var?
Lozan parçalanmış bir devletin , elindeki imkanlarla yapabildiğinin en iyisidir. Tarih bugünle kıyaslanamaz. Lozan görüşmeleri sırasında İstanbul işgal altındaydı. Doğuda isyanlarla uğraşıyordu. Halk savaşmak istemiyordu, halkın yarısı asker kaçağıydı.
Bu kadar saçma sapan ve düşük leş soruları nereden buluyorsunuz? Lozan anlaşmasını 2016 yılına göre değerlendirerek mi konuşuyorsunuz?
Mondros Sınırları?
Sevr Sınırları? Bunlardan bahseden neden yok?
Cihan hakimiyeti sınırları 😄 Orta çağa hoşgeldiniz. İsveç sınırları + 21. yy bana yeter. Bu ne biçim bir politik soru be 😂 harita oyununu fazla kaçırmışın.
o zaman isveçe git
gel yanıma ben vereyim paranı sen aypon 10 almaktan gidemiyorsundur :DDD
şaka mısın? tabii ki mısak i milli sınırlsrı :D
gerçi şimdi tekrar geri alınmaya çalışılıyor. işe halepten cerablus el bab cephesinden başladık bakalım.
Milli Misak abicim. Her devlette olduğu gibi bizimde hedefimiz bu olmak zorunda. yoksa abd rusya ingiltere fransa almanya burada ne arıyor.
Akp zihniyetine mensup insanlar sevr'i imzalamıştı.
Hiç bir şeyi o dönemin şartlarına göre düşünmüyorsunuz. tarih böyle incelenmez...
Aynen öyle kardeşim.
@PsikoCoban garip insanlar ya. her şeye o kadar basit ve yüzeysel bakıyorlar ki...
Çünkü daha baştan koşullu yaklaşıyorlar. Ve okumuyorlar, bilmiyorlar.
ne gibi mesela :
soruyu soran arkadaş sen fazla age of empires oynamışsın. tarih senin basit beyninden akan sularla beslenen bir nehir değil. tarih yüzeyselliğin oyunu değil..
Klavye önünde, ağzında sigarayla bacak bacak üstüne atmış kahvesini yudumlarken o zamanın şartlarında ve şartsızlıklarında yapılan anlaşmayı tartışıyor aklınca işte :)
@RuuDy_RuuD aşağıdaki sınırları çok istiyorsa kendisi savaşsın hanımefendi :D buradan bize sataşacağına :D sanki burada age of empires oynuyoruz. asker hileside verelim mi abla? :D
Çöpten çıkar sonra o hileler başımıza bela alırız darbe teşebbüsü diye :)
@RuuDy_RuuD hdsahdash
@RuuDy_RuuD O zaten ayrı bir rezillik, ayrı bir cahillik, ayrı bir fiyasko 😄
@PsikoCoban Bu başlığı açmak da zaten başı başına rezillik değil mi güzel kardeşim :)
@RuuDy_RuuD Aynen öyle. Çok saçma bir soru. Zeka seviyesi sıfır.
@PsikoCoban Zekaya ne gerek var ki? Birisi söylüyor bunlar da inanıyor, hiç yorulmuyorlar maşallah :)
@RuuDy_RuuD Şimdi kim okuyacak, düşünecek, kafa yoracak, tekrar düşünecek? Çok iş.
@PsikoCoban hee nasıl olsa biri var çıkıp hadi Lozana yükleniyoruz alın cümleler bunlar diyo, bunlar da alıp kullanıyorlar :) Adam amigo gibi , istediği tezahüratı yaptırıyor :)
@RuuDy_RuuD 40 yıllık çobanım, böyle koyun görmedim.
tamam lan ablaya fazla yüklenmeyelim :D yazık hdhsahas
Musul Kerkük petrol yatağı yedirmezler bize zaten ingiliz köpekleri
Hiçbiri büyük Turan sınırı (Bütün Türk devletlerinin bir araya gelip oluşturduğu sınır )
bu falan sorulacak soru mu tabiki misaki milli hangi vatan evladı olsa misaki milli der tabi
misakı milli sınırları yanlış verdiğin haritada
''Şüphesiz ki Lozan'' Halepi napak :D
misakı milli tabiii
Sevr incele bide çok hoşuna gider
sevrden sonra halkın milli mücadelesiyle misak sınırları çıktı.. şarşırmaa
2. hatiradaki.
Hayır
lozan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar