Ne bu sürekli mülteci gelip duruyor. Bu kadar kolay mı ya bir devlete girmek! Suriyeliler yetmedi şimdi bir de afganlar başladı. Bu konuda hiç hümanist olamayacağım. Ülkesini seven çoğu kişi istemiyor bu mültecileri. 20 yıl sonra nasıl büyük bir problem olacağının kimse farkında değil herhalde. Özellikle çok başarılı hükümetimiz!!
Daha geçen bir afganlı bir kıza tecavüz etmeye kalkmış. Bunları ülkeye alan, sürekli din üzerinden siyaset yapanların hiç mi vicdanı sızlamıyor merak ediyorum.
Yeter arap seviciliğinden fenalık geldi artık! Ne olduğu belli olmayan medeniyet nedir bilmeyen insanları bu ülkeye sokmaktan vazgeçin.
O ihaleyi bu ihaleyi şu ihaleyi arap kardeşlerimize! sat, ülkeyi mültecilerle doldur demografik yapıyı boz. Ekonominin içine et, ormanları katlet, adaleti yık, yandaşlarına çift maaş bağla, kendi insanından önce turistleri düşün, millet yararına olabilecek herşeyi mecliste oylarla yandaş partinle birlikte reddet ve daha bunun gibi bir dünya şey.
İnsanlar bu dünyaya bir kere geliyor. Ve bu ülke insanları haberlerde artık sürekli yeni bir sorunla karşılaşmaktan bıktı. Mültecilerden çok ayrı bıktı!!!
Daha geçen bir afganlı bir kıza tecavüz etmeye kalkmış. Bunları ülkeye alan, sürekli din üzerinden siyaset yapanların hiç mi vicdanı sızlamıyor merak ediyorum.
Yeter arap seviciliğinden fenalık geldi artık! Ne olduğu belli olmayan medeniyet nedir bilmeyen insanları bu ülkeye sokmaktan vazgeçin.
O ihaleyi bu ihaleyi şu ihaleyi arap kardeşlerimize! sat, ülkeyi mültecilerle doldur demografik yapıyı boz. Ekonominin içine et, ormanları katlet, adaleti yık, yandaşlarına çift maaş bağla, kendi insanından önce turistleri düşün, millet yararına olabilecek herşeyi mecliste oylarla yandaş partinle birlikte reddet ve daha bunun gibi bir dünya şey.
İnsanlar bu dünyaya bir kere geliyor. Ve bu ülke insanları haberlerde artık sürekli yeni bir sorunla karşılaşmaktan bıktı. Mültecilerden çok ayrı bıktı!!!
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Valla bıktık yeter ya biz de ülkeden gidelim de kurtulsunlar
Zaten imkanı olan hiç düşünmeden gitsin. Gerçi dövizinde içine ettikleri için imkanı olan kesimde azaldı.
Yani benim anlamadığım bu kadar yiyip yiyip hâlâ nasıl doymadıkları?
Valla bazı mahallelerde yaşanacak hal kalmadı. Taşınacak güçte bırakmadılar insanlarda halimizi görmüyolar ki
Görseler de anlamamak işlerine geliyor
Öyle maalesef. Önüne geleni ülkeye alırlarsa böyle olur. Adamlar doğru düzgün türkçe konuşmayı bilmiyor ki. Bıktım bunları görmekten her yerde. Çete gibi dolaşıyorlar bir de.
@Altair147 ne diyon ya?
@Altair147 ya bak kötü konuşmayayım diyorum. Geldi bir de bu yoruma cevap yazıyor. Yobaz olduğunu kanıtladın hadi git yat uyu veya suriyeli afgan kardeşlerinle bir kahvaltıya git akşamına da nargile içersiniz.
Düşünme yeteneğin elinden alınmış belli. Ümmetle kafayı bozmuşsun. Fazla hayallere kapılma.
@HyperEnergyy sokaklarda türk çocukları göremiyorum artık çok yazık. Suriyeli giyim mağazası Suriyeli bakkal Suriyeli telefoncular denecek söz yok bizim insanımızın o işe atılacak parası bile yok
Sakin ol... Yanlış yere yanıt vermişim , insanlik halı.:
Kusura bakmayın, yanlış yere yanıt vermişim.
@Altair147 tamamdır sorun değil
Başından beri hakaret edip duruyorsun, bende diyorum ki sana, haydi selam sana
@ahu-nigah kendi milletinden çok bunları beslerlerse böyle olur durum. Ya benim aklım gerçekten almıyor. Bu ülkeye yapılan en büyük kötülüklerden biri budur. Demografik yapıyı bozmak bir ihanettir ya ülkeye. İnsan düşündükçe sinir oluyor.
@ her ülke belli oranda aldı evet ama bizimki yığınla geldi. Savaş varsa evet kucak açılır ama bu şekilde değil tedbirsiz kendi insanını düşünmeden. Onlar geldiğinde fiyatlarda baya artış yaşamıştık. Nolursa olsun bize oluyor ben anlam veremiyorum. Bu kadar içimize sokmak zorundalar mıydı sınırlarda geçici olduğunu hissettirecek bi yaşam kurulsaydı eğer bunlar kurulup kalmazdı böyle istersen silah zoruyla gönder gitmez ki
@HyperEnergyy dindarlık adı altında bunu yapmak daha büyük ihanet gibi geliyor bana. Bunlara din için susacaz ama kendi halkımızdan aç yatan işsizlikten intihar eden insanlara gözümüzü kapatacaz. Sorarım o zaman bu kadar müslümansak Hz. Ömer'in hassasiyeti niye bizde yok?
@ahu-nigah yani zaten olması gereken sınırlarda tutulup ülkeye yayılmasını önlemekti. Mantıklı olan da bu zaten. Ama bunu sen düşünüyorsun ben düşünüyorum o düşünüyor bizim hükümetimiz düşünmüyor!
Bunlar her gelen mülteci başına avrupadan para alıyorlar. Hâlâ ceplerini doldurma derdindeler. Ülkeyi düşünen yok. Bu son günlerde gelen afganlar artık bunların bilerek sokulduğunun kanıtı. Bir ülkenin sınır güvenliği olmaz mı ya. Bu nasıl bir saçmalıktır, böyle nasıl rahatça ülkeye girebilir bu teröristmi değil mi belli olmayan kişiler.
@ahu-nigah yok zaten ben bunların müslümanlığına da inanmıyorum. Din sadece kullandıkları bir araç.
@HyperEnergyy bizim derdimiz bize yeter de aslında zaten suriyeliler yeterince doldu daha da kapılar açılıyorsa ben bir şey diyemiyorum. İstanbul seçimleri olduğunda İmamoğlunu tutmasamda suriyelileri uzaklaştıracağım gibi bi vaatte bulunmuştu. Dedim hayırlısı böyledir eğer bunu yapacaksa ama o da olmadı maalesef. Herkes bi susma peşinde yakında biz gideriz bu ülke mülteci kampı olur ülkesi yanan gelsin savaşmasın
@HyperEnergyy bazı anlamlarda yararı oldu ama sonrasında batırdıktan sonra ne önemi olur ki
@ahu-nigah Yok bundan sonra zor gider zaten bunlar. Ama bunları göndereceğim diyen bir parti bile benim için bir + puan alır. Yavaş yavaş da olsa bir şekilde bunların gönderilmesi gerekiyor. Sözde savaştan kaçıp burada 5-6-7-8 çocuk yapmasını biliyorlar ama. İlerde çok çok büyük sıkıntı olacak. Daha bugün haberde fatihte 3 yabancı uyruklu kişi bir tane çantalı adama saldırmış. geçen yine 20 yaşında afganlı 17 yaşındaki kıza tecavüz edp kafasını ezmeye çalışmış. Bizim halkımız bunu mu hakkediyor. Kendileri bir yere giderken 500 tane korumayla gitmesini biliyorlar. Gencecik kız yoğun bakımda yazık değil mi ya. Bir kere bizim kültürümüze tamamen zıt bu adamlar. Afganlar hele daha da beter. Böyle giderse çok çok daha zorlu günler bekliyor bu ülkeyi
@HyperEnergyy afganlar kadar pis bi millet yoktur. Bizimde çevre açısından temizlik kültürümüz gelişmiş değil diyorduk ama araplar ve afganlar kadar değil.
Valla benden de oy alır bunu dile getiren parti ama yapacak mı sözünden duracak mı o var en azından içimizdeki yaşantıları son bulsa o bile çok büyük kar olur.
Kültürler çok ters kim ne derse desin ve sadece biz etkileniyoruz.
@ahu-nigah inanılmaz ters ya kültürler. Afganlar kadar gelişmemiş bir millet yoktur. Ama bunlar şu an bizim ülkemizdeler ve sınırlarımızdan rahatça geçip gelmeye devam ediyorlar.
Zaten halkın ne yaşadığı umurlarında değil ki. Öyle olsa bu halde olmazdık.
Onlar kendilerini padişah sandıkları ve osmanlıcılık oynadıkları için halkı umursamıyorlar
Osmanlı gibi düşünüp hareket edemeyen insanların osmanlıcılık oynaması da ayrı ironi. Allah korusun ama bu afganlar geldikçe taciz tecavüz artar gibi geliyor. Neden sınırlar afganlara açıldı peki bi açıklama var mı milletin bıktığı ortada
Yok açıklama filan. Bunun bir açıklaması da olamaz. Yani böyle göz göre göre ülkeye adam mı alınır!
Maalesef taciz-tecavüz kesin artar. Kendi içimizdekiler yetmiyor birde bunlarla uğraş. Ve bunlar daha tehlikeli radikalci islamcı kafasında. Afganistanda kadınlara gram değer verilmez bu zihniyeti getirdik içimize soktuk sonunda.
Evet afgan bir arkadaş vardı ünide okumaya gelmiş ülkesini anlatıyordu az çok aşinayım. Bizde kötü olan şey çok ama bunlardaki o kadar çokki ülkemdeki insanlar masum kalır. Biz bi ekonomiye güvenemeyip çocuk sayısında azalma yaşadık bunlar savaş ülkesizlik istenmeme hiçbiri dokunmadı daha çoğalmaya devam ediyolar ne diyim
Çoğalmayı, bayramlarda ülkelerine dönmeyi biliyorlar. Ya bu kadar mı zor bunları göndermek ülkeden. Uymuyorlar buraya. Bak İsveç ne hale geldi. Swedistan diyorlar artık ülkeye. Sonumuz böyle olacak azınlık olarak kalacağız ülkede.
Sınırları açmasalar olur dönmeyende çok ama şu an bi rahatlama da var gibi. Orda kalanlara helal olsun yüreklilermiş gene diyorum. Yaşayana çok zor çokta söylemekte doğru gelmiyordu önceden ama bizlere olumsuz dönüşü çok artık
Sadece ülkemiz çok misafirsever, mazlumlara zorda kalanlara aciyor. Dusuncesizlik etmemek lazım. Gelsin buyursunlar, ne zararları var?
Umarım ironidir
Yazdığın eyi ironi olmasını umut ediyorum.
Ama değilse şunu söylemek istiyorum. Sen herhangi bir ülkenin sınırından elini kolunu sallaya sallaya geç bakalıp, sana diyecekler mi aaa misafir gelmiş almamak olmaz yoksa seni geldiğin gibi geri mi postalarlar veya vururlar mı?
Bir de ne zararları var demişsin. Bu ayrı bir komik. Şimdi sana bunu mu sayayım gerçekten zararlarını bilmeyecek kadar at gözlüğümü takıyorsun.
Sen başkalarından önce kendi ülkeni düşüneceksin. Ayrıca mazlum filan değiller. Bu son gelen afganların içlerinde kadın ve çocuk bile yok ne mazlumundan bahsediyorsun! İstemiyor biraz mantıklı düşünen kimse bunları. Bu ülke mülteci yuvası değil.
@birçeşitdünyalı *umma* çünkü değil ,) hayatta herşey dilediğiniz gibi olmuyor maalesef.
Multecilerden rahatsız oluyorsunuz, birgün vatansız ve parasız kalırsanız anlarsınız.
Dünyadaki tek mazlumlar kadınlar ve cocuklar haklısın.)
Sen çok mantıklısın kardeşim
İnan vatanımıza bir şey olsa Suriyeli genç adamlar gibi olmaz bizimkiler vatanı bırakıp gitmez. Kadınlar da bırakmaz asla savşırız. Zoruma giden şu ki bizim askerimiz orda şehit olurken Suriyeliler sahillerde, kafelerde nargile tüttürüyor. Üstüne bir de para alıyorlar. Enayi bol nasıl olsa sen de haklısın
Ya hadi git boş hümanistliğini başka yerde yap. Git evine al o zaman birkaç tane mülteciyi besle sevaba girersin. Ne olduğu belli olmayan insanları bir de gelmiş savunuyor burada. Hangi kesimden olduğun belli. Son çırpınışlarınızı yaşıyorsunuz.
Vatansız parasızmış. Aynen buraya gelip nargile içmeyi biliyorlar ama.
Bu kafa yapısına ulaşmak için ne yapıyorsun sen onu anlatsana? Benim bazı tahminlerim var ama senden duymak isterim.
Sen önce git bir o içi boş kafana bir düşünme yeteneği olan bir beyin koy sonra konuşalım. Belli sende var bir araplık ondan bu kadar koruyorsun.
Ben ne yazmışım hâlâ gelip ahaber kafasında yazdığım şeyin içinden kelime alıp aklınca bana cevap veriyor. Ya git kendi kapasitende biriyle konuş. Sinir etme sabah sabah beni
@bircesitdunyali Ya boşver bunun ne olduğu belli ne dersen de anlamaz. Cahille uğraşılmıyor gerçekten
@birçeşitdünyalı zaten savaştan kaçmak çok büyük günah. Ama bizim büyük gunahlarimiz yok mu? Belki o tövbe edecek, pişman olacak. Yine de hoşgörülü olmak gerekmez mi. Şehitlerin karşılığı zaten Allah'tan beklenir, insanlardan beklenmez. O Suriye toprağı için şehit olmuyor. Allah için oluyor
Hakaret etmeye devam edin. Karşılık vermeyeceğim, Allah'a havale ediyorum
İslam kıyamete kadar bakidir. Allah'ın dinini savunanlarin son cırpınışları olmaz.
Arap değilim. Soyda da yok. Bil ki, ben insanları millet olarak ayirmiyorum, ümmet birliğinin sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Melun Yahudiler Osmanlıyı böyle böldü. Araplara Arapcilik, Türklere Türkçülük aşıladı. Bu şekilde Türk ve Arapları ayırdı, düşman etti. Ama size haber vereyim, Ümmet parcalanmayacak, İslam kıyamete dek bakidir.
Ya hâlâ suriyelileri savunuyor çıldırıcam şimdi. Bu kadar seviyorsan git sen o zaman savaş orada. Anca laf. Kardeşmiş de tövbe etmişmiş de ya boş boş laflar. Bir tane mantıklı açlıklaman yok. Çok birşey biliyormuş gibi konuşuyorsun hâlâ. Sende onlardansın belli. Zaten nickden bile anlaşılıyor. Kıza cevap vereceğine benim söylediklerime cevap ver sen önce.
Anlayamiyorsun. Hala insanları millet olarak ayiriyorsun. Bir milleti değil, ümmeti savunuyorum
Nickim bir yıldızın ismidir. Arapça değil, İngilizcedir.)
Cevapladım zaten
Abi ben sırf normal satılanı daha pahalı diye suriyelilere bedava verilen kömürlerden parayla satın aldığımız günden bu yana gram umurumda değiller. Mazluma acırım ama bunlar ciddi anlamda ülkeyi sömürüyorlar. Onlar için bu zamana kadar harcanan para belli yardım eli uzatılmasın demiyorum her şeyin bi usulü var. Ha kadına çocuğa sahip çıkılırdı ama erkekleri askerlerimizle beraber sınıra yollamak şarttı ben bunu savunuyorum her zaman.
Ya hadi daha yorum yapma bir de ümmet diyor gelmiş valla insanın sınırlarını zorluyorsunuz zorla. Git ümmet kardwşlerinle suriyeye veya afganistana orada yaşa o zaman. Burası islam devleti değil. ATATÜRK’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti. Kimse kimsenin diniyle ilgilenmiyor herkesin dini kendine. Hangi dinden olduğun beni veya başkasını ilgilendirmez banane kardeşim.
Ne yaptı etti yine konuyu dine ümmete getirdi. Nasıl bir kafada olduğun belliydi zaten. Şimdi kanıtlanmış oldu. 2021 yılında hâlâ kurduğu cümlelere bak.
Asıl bu gelen mülteciler ülkenin sonunu hazırlıyor. Kafanı çalıştır biraz.
@birçeşitdünyalı Son cumlene katılıyorum yalnız.
Haydi, selam size. :)
Sizi kucumsemiyorum, hakaret etmiyorum, hakkınızda kötü düşünmüyorum. Siz düşüncelerinize kalın.
Hadi git şimdi 2023 de malum partiye basmaya devam et. Ümmetine selam söyle.
Aynen sen böyle yaparak cennetliksin ülkenin kötülüğünü düşünmeyen bir meleksin. Ben kötüyüm kardeşim. Hadi tamam hadi bak ümmetin seni bekliyor toplanmış nerede kaldı diyorlar.
Kötü zanlarinizla ve alaylarinizla devam edin. Doğuşu odur ki her zaman hakkı söyleyenle alay ederler
Bir de kendinin doğru söylediğini sanıyor. Yazık ya. Çok şükür bu kafada değilim. Ve yine çok şükür çevremde bu kafa yapısında olan insan yok.
Evet bu millet başına gelen herşeyi hak ediyor
Erdoğan bey sağolsun