Ben internet üzerinden ufak tefek işlerimi satıyordum, PayPal Türkiye'den çekilince çok sıkıntılı durumlar oldu. Bu haber benim gibilere iyi bir müjde! Sistemini yurtiçine getirmediği için BDDK’dan kırmızı kart gören PayPal, dönüş için kolları sıvadı. Önce Cros Border ile dönüş yapacak şirket ‘server’larını da taşıyacak. Sabah'ın haberine göre, BDDK ile geçtiğimiz hafta toplantı yapan şirket, 2017 yıl sonuna kadar serverlarını da Türkiye'ye taşımayı planlıyor. Cross Border, yurtdışında bulunan bir kişiye Türkiye'den alışveriş yapma izni veriyor. Ancak bu sistemle Türkiye'den bir kişi yurtdışından alışveriş yapamıyor. Türkiye'de e-ticarette yüzde 12 pazar payına sahip olan ve yaklaşık 800 milyon dolarlık işlem hacmi bulunan şirketin yeni sistemle hacminin 400 milyon dolar civarında olacağı öngörülüyor. 179 milyon aktif üyesi olan PayPal Global'in yaklaşık 18 milyar dolarlık işlem hacmi bulunduğu belirtiliyor. (kaynak: hürriyet)
PayPal Türkiye’ye geri dönüyor! Siz de benim gibi PayPal ile ödeme alıyor muydunuz?
Güzel de çoğumuz firmaları kapatıp çalışanları işten çıkartmışız bu saatten sonra gelmiş gelmemiş çok bir şey değişmiyor. Verdiğimiz vergi ile mağdur olduk. Aramızda 15-20 kişiyi işten çıkartıp birikmiş parası ile yurt dışına çıkıp yatırımını da dışarı yapmış kişiler var. Bu arada yurt dışında banka hesabı açıp işlem yapabilir durumdayım. Şu saatten sonra ülkeye gelmiş gelmemiş beni zerre ilgilendirmiyor. Vergimi de yurt dışında firma kurduğum için başka ülkeye veriyorum zaten. Şimdi ben bir delilik yapıp oradaki firmayı kapatıp buraya getirsem, 3-5 ay sonra aynısı olsa hayatım hepten kayacak ve bu sefer kendimi toplama imkanım olmayacak. Bana stabilite garantisini kim verecek?
Paypal'ın Tamamen Kaldırılması Gerekiyor bir Dolandırıcılık Oluyorsa Paypal Yüzünden Oluyor İnternetten Ell Tutulabilir Bişey Almadıgın Sürece Para İadesi Alabiliyorsun Mesela Fatura Tutulmayan (Steam Kinguin G2A Dısındaki Oyunlar) Aldıgınız Zaman Bu Benim Elime Gelmedi Gibi Bir Şikayette Bulundugunuz Zaman Para İadesi Yapıyorlar
Dünya çapında heryerde kullanılan birşeyin bizim devletin vergi merakı yüzünden böyle sorun yaşaması abes sanki.
PayPal'ın her faaliyette bulunduğu ülkede ofisi, serverı mı var?
Binali Yıldırım'ın iletişim bakanı olduğu devirde başladı bu saçmalık, ondan vergi alayım, yok Google Türkiye'ye reklam verip bize vergi vermiyor muhabbeti.
Saçmaladın. Konuşmak için konuşuyosun sadece. Bu ülkeden gelir elde eden her ticari kurum vergi vermek mecburiyetinde. Vermeyenin gözünün yaşına bakılmamalı. Bu abd li köpekler senin sayende bu ülkeden para kaldırıp ülkelerine milyon dolar götürüyor her sene. Bunları geçtim şüphelendiğin hesaplarda 180 gün parayı bloke edip faizini kullanmak nedir arkadaş? adamı mağdur ediyosun saçma nedenlerinle. Bunu bankalar bile yapamıyor bu ülkede, paypalın ne ayrıcalığı var sadrazamın sol taşşağı mı bunu yapıyor? Bak Çin devletine adamlar vergi vermiyor diye google'ı bile def etti ülkelerinden heryerden yasakladılar, Çin'in kendi arama motoru çıktı bu sayede. Bu ülke de böyle olmalı. Yok paypal herkese lazım da o da şu da bu da diyip ağlayarak değersizleştiriyosunuz kendinizi. Paypal olmasa da olur dünyanın sonu değil.
@nickolmadanolmazmi ne diyon oğlum asıl konuşmuş olmak için konuşan sensin kusura bakma tam bir kara cahilsin bir halt bildiğiniz yok sizin asıl boş konuşan saçmalayan sensin Gerçekten komedisiniz abd seni öyle bilmediğin yollardan sömürüyorki senin ruhun bile duymuyor sende oturup ahmak gibi alacağın üç beş kuruş verginin hesabını yapıyorsun. Sana kaşıkla verip kepçe ile götürdüğü sayısız firmaları var. Hatta bununla kalmayıp 5000, e yakın vergi ödemeden ülkende faaliyet yürüten paravan şirketleri var. İki günde kurup iki günde kaldırabildiği şirketler. Bu şirketler ile paypaldan aldığı paranın 10.000 katını kazanıyor hemde beş kuruş vergi vermeden. Resmi olarak kayıtlı verdiği üç kuruş vergi ile Türkiye pazarına soktuğu firmalar ile elde ettiği ciroda çabası. Ne vergiler kaçırıyorlar senin haberin yok sende burda oturmuş abd için çerez parası olan paranın peşine düşüyorsun paypal, dan vereceği vergi hiçbir şey bunların yanında. Senin gibi ahmakları unutuyorlar işte.
Senin gibi ahmakları uyutuyorlar Adamlar senin kanını zaten emiyor sen burda bankalardaki faiz ile bilmemne ile uğraşırken aman paypal bizden vergi kaçırmasın diye uğraşırken diğer taraftan parayı amuduyla götürüyor. Senin gibi boş kafalılarda hükümet vergi kaçırmasın diye paypal ile papaz oldu sanıyorsun aksine danışıklı dövüş ikiside hükümet ücret karşılığında paypal ile farklı bir anlaşma sağladı paypal serverini Türkiyeye taşıyarak daha çok sömürecek önceden vergi vermeden sömürüyordu şimdi vergi ödeyerek sömürecek yani senin anlayacağın değişen bir şey yok paypalın serveri yoktu bu ülkede şimdi hükümetin sayesinde serverini kuruyor. Bu ülkeye yani seni daha çok sömürecek sende burda kendini akıllı sanıp keh keh geriniyorsun akıllı geriniyorsun aklınca Hepsinden haberimiz varda senin bunlardan haberin yok.
İsrail kanserli hybrıd tohum gönderir ülkene hemde gümrükten geçirirken bedel ödemeden sonra sana üstüne bir de bu tohumu sana satar tohumun ne zaman bozulacağını bilir sende telefon açarsın alo israil bu tohumlar bozuldu yahu napıcaz ardından kanserli tohum için ilaç gönderir israil sana ilaç satar amerika 120 yıldır senin ekonomini kontrol ediyor seni sistemin içine hapsetmiş debelenip duruyorsun. Boş konuşan biri varsa oda sensin hemde olması gerekenden daha fazla boş konuşuyorsun. Kullandığın internet bile onların senin tüm abd şirketlerinden aldığın verginin on katını senden her yıl sadece kullandığın internetten alıyor. Kiminle dans ediyorsun bende isterim ülkem daha iyi olsun amerika olmadan sen bir hiç Marshall yardımları ve truman doktrini ile ekonomin onlarında kontrolüne geçeli 100 yıl oldu bu konuşmaları yapman çok gereksiz. Bunu bildiğimiz için bu sistemin nimetlerinden yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Senin gibi boş laf üretmiyoruz ne kadar uğraşırsan uğraş
Amerika seni bir şekilde sömürüyor. Benim paypalı kullanıp kullanmamam bir şeyi değiştirmiyor. Bunu aklının bir köşesine yaz birinede boş konuşuyorsun saçmalıyorsun demeden önce iki kere düşün
@nickolmadanolmazmi paypal olmasada olur bu yorumu yaparak ne kadar cahil olduğunu kanıtlamış oldun. Sen şimdi standart and poors, a canım sen olsan ne olur olmasan ne olur diyen kaz kafalıdan bir farkın yok seninde 😂😂
Çin'in kendi arama motoru nu yapmış yapsa ne olacak ona bakarsan rusyada yandexi çıkardı kim kullanıyor bu motorları ben söyleyim hiç kimse hatta kendi vatandaşı bile kullanmıyor. Çünkü içeriği zayıf arama sonuçları yetersiz ve virüslü üstüne birde google, a telif ödüyorlar. Yaptılar zaten Tübitak turks diye bir arama motoru yaptı kimse kullanmadı çünkü çok kötüydü bir sürüde masraf yaptılar. Google'a telif hakkı için ödeme yaptılar. Bu senin dediğin de aynı şeye benziyor şahinin içine mustang motoru koymak gibi bir şey 😂 Daha kaba olanı el şeyi ile gerdeğe girmek deniyor buna bütün söylediklerine dötümle gülüyorum.
@NesliTükenmişErkek ulan canım laflarına önce dikkat et ben bunların hepsinin farkındayım bu yazdığın lafları kafası basmayanlara anlat bana değil. ben bununla ilgili daha evvel soru bile sordum kimse yorum yapmadı. bu da bu ülkedekilerin çoğunun ne kadar aptal olduğunu gösteriyo. herkes kendi yaşamının peşinde bana dokunmayan bin yıl yaşasın derdinde. bu anlattıkalrını bana değil onlara anlat. ülke her anlamda abd o*çlarına teslim olmuş durumda zaten. ben sadece zararın neresinden dönsek kardır diyorum. al önceki paylaşımımın linkini veriyom sana: www.kizlarsoruyor.com/.../q5514466-bilmem-farkinda-misiniz-bu-siyonist-duzen-insanlari-toplu-olarak
@nickolmadanolmazmi tamam kusura bakma afedersin, evet ne güzel işte olayı çözmüşsün eee daha ne o zaman boş konuşuyorsun ne alaka bunların bilincinde isen. Zararın neresinden dönersen mantığında isen bu dediğin şekilde olmaz ama onları, onların silahı ile vuracaksın. Anca bu şekilde kurtarabilirsin. Başka türlü zararı döndüremezsin. Heryerden ambargo koyuyor şerefsizler. Afedersin obamanın sıçtığı foku bile alıp götürüyor i. neler avucunun içine almış testis geçiyorlar bizimle öyIe vergi toplayarak zararın önüne geçmek zor iş onları onların silahı ile vurmak lazım.
@NesliTükenmişErkek abicim siyasilerde bitiyor iş. önce ülkedeki asalak şekilde devletten her ay dünya maaş alan ve bir halta yaramayan hiçbi strateji üretmeyen siyasetçileri temizlemek gerek. ardından o siyasetçilere gerçek milliyetçiliğin ne olduğunu öğretmek gerek. senin onları kendi silahınla vurabilmen için önce insanları doğaya geri döndürmen gerek ilaçlara mahkummuşsun hastanelere bağlı yaşayacakmışsın algısının toplumdan yok edilmesi gerek. milletin başı ağrıyor gripin atıyor veya ağrı kesici kullanıyo. bilmiyo ki vücutta bir anormallik var olduğu için vücut baş ağrısıyla önlem al diye çağrı attığını. baş ağrısının bir çok sebebi var en büyük sebebi susuzluktur ama millet sorunu doğal yöntemle çözmek yerine bir ağrı kesici atıyo o sanıyo ki daha iyi oldum. içerde neler olmuyo kimbilir. hiç kimse kafasını düşünmeye itmiyo ki herkes parayla herşeyi halledebileceğini düşünerek zengin olmaya. zenginse daha da zengin olma arayışına giriyor.
önce toplumu bu tarz aptallıklardan kurtarmalısın. o da bu eğitim sisteminin komple değişmesinden geçiyor. adamlar eğitim sistemine bile girmişler. bizim tayyip fetöyle uğraşıyo ama en büyük düşman abd olduğunu bilmiyo. ya da biliyo işine gelmiyo sonuçta ülkeyi yönetiyo, piyasada para olmazsa neden yönetim sorumluluğunu alsın koca ülkenin :) işte dedim ya herkes kendini düşünerek en büyük kötülüğü yapıyor ülkeye.
ayrıca ambargo koyduklarını biliyorum. ben en son bir öğretmen ile konuştum. adam testis kanserini b17 vitaminiyle yenmiş. adam diyor ki b17 vitamini ambargo yüzünden meksika hariç her ülkede yasak. neden yasak? çünkü ilaç endüstrisi abd/israilin elinde ve heryerden insanları kontrol altında tutmak istiyorlar. Özellikle sağlık sektörü onlar için kritik sektörlerin başında. Bu öğretmen diyor ki ben b17 vitamini buğday şırasıyla doğal yoldan elde etmek durumunda kaldım ambargo yüzünden satışı yasak olunca. ve bildiğim bu tedavi yöntemini her sitede açıklıyıp anlatıyorum. yurtdışında büyük bir şirkete bağlı birilerinden ölüm tehditleri aldım diyor. al işte hesap et ne kadar ciddi paralar döndüğünü?
@NesliTükenmişErkek senin de dediğin gibi adam GDOlu tohumları yayarak zaten sektörü elinde tutmayı amaçlıyor daha çok hastalık yaratıyor. gdo bildiğin zehir. bitkilerin böceklere karşı savunmak için toksik madde üretmesi ve bu vesiyle daha çok tarım ürünü alınması isteniyor. haliyle noluyor? o toksik maddeler sen onları tükettikçe bünyene giriyor vücut bu toksik maddeleri atabildiği kadar atabiliyo atamadığı vücutta birikiyor al işte hastalıkların ana kaynağı. sonra gelsin kanser ilaçları satışından gelen paralar.
Ulan ikiniz de salaksıznız da haberiniz yok. Biriniz B12 vitamini ile testis kanserinin yenilebileceğini iddia ediyor, ayrıca CRISPR denen şeyden de bihaber olup 'İlaç firmaları önünü kesiyo yaaa' modunda geziyor, öbürünüz 'Bi PayPal mı var kodumun yerinde, koca Dünya'nın kullandığı bir hizmet niye Türkiye'de maraz çıkarıyor da Dünya'nın geri kalanında gayet işliyor? Kimi kandırıyorsunuz' diye kısaca soracağına uzatıp duruyor.
@nickolmadanolmazmi İşimiz bu siyasetçilere kaldı ise işimiz vay halimize başımızda bir sürü mal ülke yönetiyor ya da yönettiğini zannediyor bu ülkeye kim bir çivi çaktı ise bilim adamları olsun siyasetçi olsun ya öldürdüler ya zehirlediler ya da suikaste kurban gittiler. En son ASELSAN mühendislerini uçak kazasında öldürdüler. Bir tane bilim adamı kalmadı bu ülkede anca namaz kılan robot yapıyor bizdeki bilimadamları bu hükümette sağda solda süper güç naraları atıp duruyor.😄 Siyasetçileri temizlenmesine temizleyeceksin ama bitmek bilmiyorlar arkadan yenisi geliyor. Aynen öyle bende bunu bildiğim için kendi kendimin doktoru olma yolunu seçtim doktorun verdiği ilacı kullanmak yerine doğal ürünler kullanmayı tercih ediyorum. Aksini iddia etmiyorum eminim biliyorsundur. Düşünmeye itmedikleri için bu haldeyiz zaten. Toplumu bu tarz aptallıklardan kurtarmaya çalışıyoruzda toplum nerde bir aptal varsa onun peşinden koşmaya inatla devam edince bizimde emekler boşa gidiyor.
@nickolmadanolmazmi Mesela ben çok uğraştım halada uğraşıyorum. Gelin şu imkbden gelen nakit akışını Amerikanın elinden kurtaralım dıye mücadele ettik çok uğraştık sonunda başardık ve forex piyasasını spk onayından geçirtmeyi başardık ama bu seferde başka sorunlar çıktı. Amerikaya karşı birlik olalım dedim. Bu para amerikaya gitmesin dedik en sonunda paranın yönünü Türkiyeye çevirdik. Para artık yurt dışına akmıyor bu ülkede kalıyor. Ama bu hükümet saçmasapan siyaseti ile ülkeye giren likiditeyi aşağı çekiyor... Kesinlikle fetöye gelene kadar akşam olur. Daha o kadar çok abd menşeili olan örgütlenme varki bunlardan kimsenin haberi yok aslında var ama güçleri yetmiyor.. Bunların en büyüğüde mason kulübü olan Rotarian ve Lions. Ülkede faaliyet yürüten siyonist oluşumları vampir gibi kanımızı emiyor. Elini nereye atsan altından amerika çıkıyor.
@nickolmadanolmazmi Hal böyle olunca millet ne yapsın balık baştan kokar hesabı kendi menfaatlerini baz alarak kendıne yol çiziyor, çünkü bizim toplumda birlik yok herkes gemisini kurtaran kaptanı oynuyor. Aksini iddia etmiyorum eminim biliyorsundur. Bilmemek için aptal olmak lazım. Sağlık sektöründe deneme tahtası bir ülke olduk kobay gibi kullanıyorlar bizi insan sağlığına zararlı ne kadar kimyasal varsa bize satıyorlar. Bizimkilerde alıyorlar. Sigara günah keçisi ilan edilmiş kimse gdo ile hybrıd tohum nasıl bir tehlike saçıyor farkında değil. Yerli tohum dururken hybrıd tohum kullanıyoruz bir Allahın kuluda çıkıp buna tepki göstermiyor.. Anlatmasın işte kim ne anlattı ise öldürüyorlar en büyük hatayı burda yapıyorlar. ASELSAN mühendisleri Türkiye için çok önemli ve türkiyeyi kalkındırmak için bir buluş gerçekleştirdik dediler iki ay sonra öldürdüler.. Aynen öyle bende çok söylüyorum ama kimseye anlatamıyorum.
@nickolmadanolmazmi Gdo çok tehlikeli diyorum. Ama kime söylüyorum. Nasıl olsa tarım ilaçlarına dayanıklı bir organizma diye zirai ürünleri böcekten korumak için basıyorlar tarım ilacını gdo, da çok güçlü olduğu için bitkiyi ilaca karşı koruyor. Ama olan bize oluyor o tarım ilacının zehrini bünyemize alıyoruz...
@NesliTükenmişErkek GDO illa tehlikeli olmak zorunda değil yalnız, öyle bir dezenformasyon var, GDO sayesinde çeşitli olumsuz etkisi düzenlenen besinler de var.
Çoğu şey gibi, GDO da Türkiye'de yalan yanlış ve eksik biliniyor.
Ama şu İsrail malı tohumlar ciddi sorun, devletin o saçma politikası yüzünden doğru düzgün tarım kalmadı ülkede.
tc yasalarına uymayarak kendi kurallarını kafasına göre koymaya çalışan, insanların paypal hesaplarındaki parayı 180 gün bloklayan bir yabancı şirket bence gelmesin bu ülkeye. gelmemesi daha hayırlı. Ülkemize ne vergi veriyolar ne de bişey. tc makamlarının bunlara sıkı kurallar uygulaması gerekiyor çok şımardı bunlar. İnşallah bundan sonra böyle kafalarına göre oynayamazlar milletin hesaplarındaki paraları 180 gün bloke ederek.
en az 10 tane paypal alternatifi diye adlandirilan sistem inceledim. hiçbirinin paypal ile uzaktan yakindan alakasi yoktu. geri dönüyor olmasına çok sevindim. yurtdışında ki müsterilerden ödeme almak icin paypal ne büyük ve eşsizmiş gidince anladık.
Paypall un tc den cekilmesi zaten sacmalikti.. yerinde bu geri donus haberi.. ama dolu dolu bir bucuk seneden bahsedilmesi dusundurucu .. uzun bir zaman..
tüm dünyadan ödeme alıyordum marka olmuştum bu fetö cü BDDK türk düşmanlığı yaptı. dünyaya türkiye'yi ülkemizi tanıtımımıza darbe vurdular bu yoldan ülkeye turist bile kazandırıyordum. tüm dünyadan çok değişik insanları tanıma fırsatı oluyordu hem ticaretten hemde kültür alışverişi paylaşımı yapıyordum
Işlerimin %80 ini paylaş ile yürüttüm en basitinden iddaa bile oynarken paylaş ile öderdim sattığım ürünleri paypak ile alırdım çünkü kredi kartı kullanmıyorum banka kartım var sadece
Sonunda ya vallaha bu paypal çektiğim kadar hiç bir kızdan çekmedim bir sürü alacağim para birikti 2000$ para duruyor reklam şirketinde alamiyorum bir türlü
Paypal yoksa Ebay da yok. 500 üzerinde alışverişim olmuştur Ebaydan. Yazık ettiler, bir an önce dönsünler. Ancak tabi paypal komisyonu üzerine bir de vergi ödeyeceğiz artık. Cazibesi kalmayacak.
Bana normalde sizinle calismak. istemiyoruz. vs dediler.. ama. ben yinede kullaniyoreum. bazen ebay'de sattiğim. urunun parasini cekiyordum, bazen paypal 180 gun bloke edip hesabimi kapatiyordu. ben gene açiyordum. yeni hesap.. bu sekilde devam ediyordum.. gelsin de gene 180 gun safak sayarim valla. hic yoktan iyidir :))
Hayir. Direk adsense ile çalışıyorsaniz google banka hesabiniza odeme yapıyor. Ama kanaliniz bir reklam ortakligi firmasiyla calisiyorsa, onlar genelde paypal'a ödeme yapar.
En İyi Cevaplar