Soru yukardaki gibi
Atatürk osmanlıyı seviyordu
Atatürk osmanlıyı sevmiyordu
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Atatürkün yaşadığı dönemde osmanlı çözünme sürecine girmişti ve ülkede azınlık bir kısım aydınlar bu çözünmenin neden olduğunu irdeliyordu , bu açıdan bakarsak atatürkün osmanlıyı en azından son dönem itibariyle sevmediği kesin ki birçok yenilikle geldi. yüzyıllarca hüküm sürmüş bir devletin en işlevsizleşmiş yozlaşmış geri kalmış kısacası tükenmiş dönemini yaşadı.
tarih sahnesinde osmanlının konumu açısından nasıl bir tavır takındığını bilmiyorum ama kendi yaşadığı osmanlıyı hiç sevmediği kesin
Sevdiğini sanmıyorum ama nefret etmiyordur sadece başarısız bir yönetim biçimi olduğundan bahseder bu yüzden demokratik yönetim biçimini savunur sebebi ise halk kendi için iyi olanı seçme hakkına sahip olmalıdır
Atatürk devleti sevmiyordu ama Osmanlı halklarını çok seviyordu ki canı uğruna onlar için savaşacağı bir meslek olan askerliği seçti hem de bir dünya savaşının ortasında. Ama öyle güzel vizyonu olan bir adamdı ki demokrasiyi monarşiye tercih etti. Atatürk Osmanlıyı yıktı gibi yorumlar yapanlara da cevabım var: Sevr Anlasmasının imzalanması ile Osmanlı devleti politik olarak zaten bitmişti. Ulke parsel parsel bolusuluyordu. Atatürk yerine yeni bir yönetim kurmayı basarabilen bir liderdi.
Halkını seviyorsa neden bu kadar kürt kardeşimizi 100 binden fazla hocamızı öldürdü
Çok genelleymişsin 600 yıllık süreçte iyi olanlar da vardı kotu olanlar da.. Atatürk de gerektiği yerde takdir etmiştir osmanlı yi
Cevap
6Cevap
Sevmediğini iddia eden kör cahildir. Osmanlı trablusgarp'ı savunamayınca oraya gönüllü olarak giden askerlerden. Şimdi osmanlıcı olduğunu iddia eden adamlar osmanlı mirasımız olan türkmen dağında savaşsında görelim.
adamın bütün osmanliyi okullarda nasıl gösterdiği belgelerle sabit bu da soru mu? onlar için örümcek kafalilar osmanlı döneminin tümü
Ben bu Atatürk Sorularında istemsiz geriliyorum ya. Uzun uzun yazmıycam. Seviyordu evet.
Sevip sevmemek degilde bence zamana uygun görmüyordu
Atatürk degilde atatürkün yolundan gidenler osmanlıyı yıktı
Osmanlı askeriydi. Tabiki sever.
Yanlış anlama seviyordu veya sevmiyordu diye yorum yapmıyacam çünkü ben diger insanların görüşünü merak ediyorum Atatürk harici düşünüyorum yani Atatürk için demiyorum ama ülkemizde suanda askerlik görevini yapan herkes ülkesini sevmiyor yani askeri diye sevmesi gerekmez veya sevmemesi tekrar söylüyorum Atatürk için demiyorum ama askeri olması sevmesi gerektigi anlamına gelmez yanlış yaklaşım onu demek istiyorum bu kadar uzun yazmamın sebebi de yanlış anlaşılmak istememem
Anladım
Atatürk Türkçüydü. Ve her Türkçü gibi milletinin devletlerinden gurur duyuyordu. Ama Osmanlı son dönemde Türk'lerden ve Türk kültüründen uzaklaştı, en önemlisi toprakları teslim etti.
Atatürk osmanlıyı sevmiyordu
Sevmese kurtarır mıydı
Siyasi politikasını sevmiyordu
Seviyodu bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar