Yabancı ülkelerde olmayan kutuplaşma var aramızda. Kimi taraf ikiside benim atam diyor kimi tarafta benim atam x kişisidir o değil diyor.
Kendim adına konuşacaksam eskiden her iki tarafıda Atam olarak görürken son zamanlarda bir Atatürkçü genç olarak sözde osmanlıcıların malum tutumlarından dolayı istemsizce soğudum ve uzaklaştım. Ama yinede düşmanlık duymuyorum
Kendim adına konuşacaksam eskiden her iki tarafıda Atam olarak görürken son zamanlarda bir Atatürkçü genç olarak sözde osmanlıcıların malum tutumlarından dolayı istemsizce soğudum ve uzaklaştım. Ama yinede düşmanlık duymuyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
sevmezler tabii ki de, osmanlıcılar şeriatçıdır osmanlıcılığın amacı müslümanları birleştirmektir mustafa kemale İzmir de suikast düzenleyenler de osmanlıcılardır bunlar atatürkün devrimlerine karşıdır
Bilmiyorum bazılarını görüyorum ikiside benim atamdır diyor bende eskiden her iki tarafıda atam olarak görürdüm ama bir Atatürkçü genç olarak onların tutumunu görünce acayip soğudum düşman değilim ama düşman olduğum şey osmanlı değil osmanlının yönetim şeklidir. Yıl olmuş 2022 hala saltanat ve şeriat sistemini geri getirmeye çalışanlar var. Öyle yönetilen ülkelerin de halini gördük. Atam iyi ki devrimler inkilaplar yapmış yoksa şu an ismini bile anmaya midemin bulandığı bazı ülkeler gibi olurduk. Ama yinede anlamadım neden bir insan Atatürk düşmanı olur neden sevmez bu kadar mo arap aşığı olur bu millet
bir kadın olarak ben osmanlıdan nefret ediyorum ve atam olarak görmüyorum kadınların osmanlıda çiftlik hayvanları kadar değeri yoktu düşün mal olarak bile değerimiz hayvanlardan azmış. benim tek atam atatürktür
Bilmiyorum ben de sevmiyorum ama düşman değilim tarihimiz olduğu için. Ve anlamadığım tek soru şu yıl olmuş 2022 bir insan neden demokrasi varken saltanat, laiklik varken de şeriat ister. Üstelik bu kişiler türk alfabesine bile düşman. Bir insan nasıl olurda türkse eğer bu kadar arap kültürüne aşık olur. Bizim kendi kültürümüz varken?
Atatürk'ün saltanatın ve hilâfetin kaldırmasını tasvip etmedikleri için pek sevmezler
Ama türk olan birinin türk gibi yaşaması daha iyi değil mi? Saltanat hilafet şeriat arapça alfabe hepsi arap kültürüne araplara ait bişey. Biz neden türk olarak onların kültürüne yönetiminde göre yaşamak zorundayız ki.
osmanlıcı birinin atatürke ve modern türkiyeye ilgisi olabilceğini sanmıyorum
Doğru şeriat ve saltanat sistemini geri getirmeye çalışıyorlar öyle yönetilen ülkelerinde şimdi halini gördük. Modern dünyaya ayak uydurmak zorundayız.! Atatürk boşuna o kadar devrimler inkilaplar yapmadı. Eğer şu an çağın gerisinden geliyor olsaydık suriyeden afganistandan arabistandan farkmız kalmaZdı
evet tamam kabul ediyorum osmanlının muhteşem dönemleri oldu çünkü çağa ayak uydurmayı geç çağın önünde gidiyolardı bilim sanat alanında mesela ama sonradan ayak uyduramadılar çünkü modernleşemediler dolayısıyla yıkıldılar bir şey yıkıldıysa sebebi vardır
İşte yıkılmalarının sebebi milletin kendi özgürlüğünün olmaması her şey saray rejimi tarafından kısıtlanmasıydı kendi temsilcimizi bile seçemiyorduk. Ve şimdi yine aynı şekil demokrasiyi kaldırıp saltanat, laikliği kaldırıp şeriat getirme peşindeler. Tıpkı osmanlıyı batıran şeyler bunlar. Ve korkuyorum ki bizi afganistan gibi yapacak olan şeylerde
Sanmıyorum.
Bi umut belki severler diyen olursa diye sorayım demiştim. Gerçekten bir insan nasıl olurda türkse Atatürke düşman olur onu sevmez anlamıyorum bir insan bu kadar mı arap aşığı olur. Yıl olmuş 2022 saltanat ve şeriat sistemini getirme peşindeler. Öyle yönetilen ülkelerin de halini gördük. Atam iyi ki devrimler ve inkilaplar yapmış ki şu an bazı adını anmaya tiksindiğim ülkeler gibi değiliz