Kur;'an'da bunlar yazıyor olsa "meşru" mu oluyor? 21. yy'da toplumun Ortaçağ metnine göre düzenlenmesini savunmak gericiliktir. Kur'an da Ortaçağ metnidir, bugüne hiç bir alanda uyumlu değildir, miadı dolmuştur.
Peki neden hâlâ milyonları peşinden sürüklüyor? Çünkü kapitalizm bütün halk yığınlarını zorla, tüfekle sistem içerisinde tutamaz. Güncel sıkıntılarını unutturacak, "zalim Dünya"'ya karşı insan yığınlarının umutlarını "öbür dünya" yanılsamasında avutacak enstrümanlara ihtiyâcı vardır. Din, özellikle geri ve yoksul ülkelerin halklarını hizada tutacak en masrafsız yatırımdır kapitalizm için.21 Yorumla- +1 yıl
ne dedini anlamadım ama islam bunların yüzünden geride kalıyor
En İyi Cevaplar
+1 yılİslamiyet öyle şekil ritüel dini değildir islamiyet mal mülk sermaye ile olan ilişkide asıl belirir
Her neyse sorun güzel bak gelenekçi israiliyatçı muaviye düzeninde bunlar sömürü amaçlıdır islam asla şekle indirgenemez ruhuna aykırıdır ki kıl sakal falan filan uydurmadır peygamber günümüzde olsa asla evrimsel gerçekden uzaklaşmaz günün gereğini yapardı12 Yorumla- +1 yıl
abim senı takıp ettim istegimi kabul etmemişsin alındım
- +1 yıl
rica ederim kardeşim öyle şey mi olur hemen
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayatında bir kez olsun anlayarak Kur'an okunmaz ve ananeler din yapılır ve din sanılırsa işte böyle olur.
Hepsi şirke batmış kafir bence.
Onların dini, Kur'an a değil, kulaktan dolma safsatalara ve ananelere dayanıyor.
Allah ahirette soracak bunların hesabını ve neden böyle yaptın dendiğinde " ben bilmiyordum, babamdan, dedemden böyle gördüm" derlermiş. O zamanda Allah ona "ya onlarda yanlış yaptılarsa? ben sana akıl verdim Kuran verdim, sen neden öğrenmedin ve aklını işletmedin"diye sorarmış31 Yorumla- +1 yıl
kurana uyanlar namazı baş örtüsün inkar ediyor ayette baş arıyor nu 31 de salata destek diyor peki bunlar şirk degilmi? allaha vahiymi yolluyoruz?
+1 yılİslamiyete göre müslüman bir kadının kapanması gerekiyor fakat gözlerinizi dahi peçeyle örtün diye bir ifade yok diğer yandan erkeklere de gözlerinizi haramdan sakının denmesine rağmen 1. karısından sonra 2. yi almak için başka kadınlara bakması göz zinası değil midir? Nerede kaldı müslümanlık?
4 kadınla evlenmek peçe kullanmak sakal uzatmak cübbeyle gezmek İslamiyetin değil Arapların Kültürüdür.
Türkiye şeyhlerin cübbelilerin ülkesi değildir.09 Yorumla- +1 yıl
4 kadınla evlenmek kuranda geçiyor arap kültürü diyemessin anlamadıgın şeye uydurma deme
allah annesi babası olmıyan hür olmıyan kadınlar yetim kalmasın diye alın diyor
hür kadın için alın demıyor kuranda baş örtüsü hariç bişi yoktur göz zinası diye bişi yoktur namus kadına ve erkegede ayyit sadece kadında degildir selamun aleyküm - +1 yıl
İslamda 4 eş varmış hadi alalım demeyle bitmiyor. İmkanın hepsine yetecek sevgin varsa alabiliyosun. İllaki birini daha fazla kayırırsın. Eşit sevgi gösteremezsin. Daha saymadığım bir sürü detayı var.
- +1 yıl
@Libertalia yetim kızlar için 4 eş lilik diyor annesi babası olan için demıyor islam arap geleneg idegil
- +1 yıl
Kardeş ben islamı müslümanlar için sevmem. Allah için peygamber için severim. Bildiğim gibi yaşarım. Tesettürlüyüm ama peçe takmam. Vücudumu belli etmemesine dikkat ederim. Aşırı makyajdan kaçınırım. Deodorant dan başka koku kullanmam ev hariç. Benim evime başka kadın girersede ben giderim. Zaten Allah a şükür mutluyuz bir başkasına ihtiyaç yok. Olsada kabul edemem.
- +1 yıl
@Libertalia kapalıysan kendıne kapalısın bundan bizene kardeşim?
- +1 yıl
Arkadaşa yorum yaptım kardeşim size ne
- +1 yıl
@Libertalia soruyu ben sordum neyse haklısın bişi dyemıyorum
- +1 yıl
Sadece yetim kızlara uygulanmadıgını söylüyorum size Suriyeli bir arkadaşım var eşi ölünce ancak kaçabilmiş biri ülkeden Babası var kadının ama ailesi kızını resmen satmış adamın birine 4. kadını olsun diye benim bahsettiğim bu 4 Kadınla evlenmek Araplar Kültüründe dediğimde bu Babasının egemenliğinde olan kızları hür sayıp babasının izniyle kuma ediyorlar bu ülkeye yansımasıda bu olacak 4 kadınla evlenebilirim diyip diyip Babasının Egemenliği altındaki 'hür' kızlarla evlenecekler.
Ve aynı zamanda kadınlar yetim olduğu için eğitilip iyi bir meslek sahibi edilseler daha mantıklı değil midir? - +1 yıl
Bizim kadınların %30 u bu muameleyi istiyorlar. inanıp savunuyorlar cünki. demokrasi laiklik bu topluma ağır geldi.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılTakke sarık cübbe arap fistanı sakal çarsaf bunlar din diye dayatanlar derken ne demek istedin anlamadım ama şöyle bir şey var mesela hızma haram değil takabiliriz ama günümüzde örtülü kız ama piercing takmış diyorlar o yüzden takmıyoruz bu da aynı onun gibi günümüzde abartıp arap ülkesi vatandaşı gibi gezenler hem dikkat çekiyolar hemde insanın kötü fikrini tetikliyorlar. Arabistanda Takke sarık cübbe arap fistanı sakal çarsaf bunlar normal karşılandığı için orada yapılmasında bir sakınca görmüyorum. Ama eğer insanların kötü zanını tetiklememek gerektiğini ele alırsak Takke sarık cübbe arap fistanı sakal çarsaf yerine normal dikkat çekmeyen ama yine de örtünebileceğimiz bir şekilde örtünmeliyiz.
00 Yorumla
+1 yılHadisler peygamberimiz öldükten 300 sene sonra çıkmıstır. bu uydukları hadis kitaplarında saçma sapan hadisler var. anlattirmayın şimdi. bu mevzular sakal cüppe salvar hepsi hadislere dayanılarak söyleniyor. hatta hocanın biri sakalı kesmek haramdır diyor. kimse itiraz edemiyor.
Ben sadece aklınızı kullanın su an ki musluman ulkelerinin halini avrupa ulkeleri ile kıyaslayın diyorum...10 Yorumla
+1 yılarkadaşım isteyen istediği gibi giyinsin
bırakın artık bu işleri yahu...
Takke sarık ile namaz kılmak Sakal bırakmak gibi şeyler peygamberimizin yaptığı şeyler olduğu için sünnet sayılıyor
insanlarda bunları bildiği için sünneti yerine getirmek adına peygambere hürmet adına yapmak istiyorlar
aynı atatürkcülerin şapka giymesi gibi düşün...
ama netice de herkes özgür ve isteyen istediği gibi giyinir...
20 Yorumla
+1 yılKimsenin kimseye bişey dayattığı yok. Bunlar evet Kur'an'da geçmiyo olabilir ama Peygamberimizin sünnetidir kimse yapmak zorunda değildir ama sünneti uygulayanı Allah daha çok sever Resulüne benzettiği için.
23 Yorumla- +1 yıl
peygamberin 11 eşi vardı sünnettir bendemı alayım güldürme benı peygamber efendımızın kendısını baglıyan snünnetleri var her sünneti bizi baglamaz
- +1 yıl
Ha evet haklısın peygamberimiz zaten karı hastasiydi zevk için 11 eş aldı. Çok yoruldum çok. Sünneti uygulama diye bir zorunluluk yok ayrıca nerden uyduruyosunuz böyle yok dayatıyolar bilmem ne diye anlamıyorum.
- +1 yıl
Biraz agır konuştun ahlaklı ol 50 yaşındaki kadınla evlendı seks için degil allah sana özgü diyor
+1 yılYahu ne dini yanlızca sünnet. İsteyen içinden geldiği gibi, Peygamber efendimiz (s. a. s) gibi giyinebilir. Bu farz değil ki. Bunu farz olarak algılayan bu kadar cahilin oluşu üzücü.
22 Yorumla- +1 yıl
peygamberi alakadar eden şeyleri nedne giyeyim?
- +1 yıl
Çoğu insan ona olan aşırı sevgisinden giyer.. Çünkü biz onu bütünüyle örnek alıyoruz, herşeyiyle..
Kuran-ı Kerim'de , başörtüsü kavramı yoktur.
dersvekuran.blogcu.com/.../1303695310 YorumlaPeki sen böyle düşünüyosun diye böyle mi düşüneceğiz..
Ahzap suresi 59. ayeti okur musun?
Cübbe zaten Kuranda yok ama Peygamberimizin sünneti bu da Rasule itaat eden Allaha itaat etmiş olur ayetine uygundur..24 Yorumla- +1 yıl
Peygamberin 11 eşi olması sana önergimi? eliyle yemek yemesi? deveye binmesi?
kuranda baş örtüsü hariç kadının örtünmesi ile ilgili ayet yok ahzab 59 cilbab çarsaf degil dış elbisedir pardüsede olur başka şeyde olur - +1 yıl
çarsaf farsca kelimedir cilbab farsc kelime degildir ne biliyorsun konusuyorsun?
min celâbîbi-hinne : cilbablarından, dış giysilerinden
allah akıl vrsin birşey bildigini sanıyorsun
Cübbeden örnek vereyim sana şimdi moda diye milletin giydiği dar pantolonlar erkeklerin cinsel organları belli oluyor resmen, cübbe namazda oturup kalkarken vücudu kapatması için kullanılan bir giysi. Sence Kur'anda yeri yok mu?
010 Yorumla- +1 yıl
kuranda kadınlar için başı kapatma emri vardır namazda kapatıcaktır çarsaf giymesine dair hiçbir emir yok ahzap 59 daki cilbab çarsaf degil dış elbisedir bikini giymicek kısa giymicek dekolte giymicek
allah böyle din göndermez uyanın artık cübbe sarık takke yezidde giyiyordu - +1 yıl
canım bana zararı yok dinin kaynagı degil diyorum
- +1 yıl
Dinin kaynagı kurandır hadisler bilgi örnektir din kurandır
maide 3 de dininizi tamamladım diyor - +1 yıl
Allahın sözleriyle peygamberin sözleri bir tutan müşriklerdir allah akıl versin
- +1 yıl
Alllahla muhammedi yan yana koyuyorsun bilgine
alemleri onun ıcın yarattı nasıl olsa dimi allahta mecbur
+1 yılben var demiyorum ama senin ayetlerle bunun olmadığını ispatlaman lazım değil mi :) :) :)
34 Yorumla- +1 yıl
Kuranda yoksa yoktur bu kadar basity
- +1 yıl
O zaman şu ayette yok senin mantığına göre (haşa)
“O nefsani bir arzudan dolayı konuşmaz, O ancak vahyedilmekte olan bir vahiydir.” (Necm 3,4)
“Allah ve Resulü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resulüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.” (Ahzab 36)
“Resul size neyi verdiyse onu alın, size ne yasakladıysa ondan da sakının, Allah’tan korkun. Çünkü Allah’ın azabı çetindir.” (Haşr 7)
Al sana ayetli cevap şimdi sen bana cevap ver ayet olsun :) - +1 yıl
necm suresindeki ayet peygamber kuranı kendısı gibi konuşmaz kuran onun sözüdegildir demek istiyor
haşr 7de ganimet mallarından söz ediyor getirdigin ayet bile cımbızlanmış yazık be - +1 yıl
evet ayetleri onun uydurmadığını anla diye ilk ayet
3. yazdığımı tam yazmadım doğrudur
2. ye laf edemedin tabi :)) ama benim dediğimi anladın mı sen ben diyorum ki sana ya sünnetse tabi reddetmen kimseyi kafir yapmaz sonuçta itikad meselesi değil ama öyle %100 emin olmadan yok diyemezsin birşeyede
hadislerin %95 uydurma ama doğru olan hadislerde mevcut ve ayetler bizzat o hadisleri destekler mesela basit bir örnek vereyim hadislerde dövme yaptırmak haramdır ayette var mı var " şeytan onları kandırıp yarattığını kendi elleriyle değiştirteceğim" ayeti bunu destekler bu hadis sahih onun dışında kur'anla bağlantısı olmuyan hemen hemen tüm hadisler sahtedir
+1 yılya onların sevabı çok olarak görüyorlar sünnet olarak Peygamberimiz giydigi ve yaptıgı için o yüzden yapıyorlar
17 Yorumla- +1 yıl
peygamberin 11 eşi vardı deveye binerdi bumu örnegi? peygamberin kendını baglıyan şeyler onlar
- +1 yıl
Yani çogu kendi hayat tarzıyla alakalı ama insanlar öyle düşünüyor işte :p
- +1 yıl
cogu şey demıyelım cogu şey diyince kurana laf gidiyor canım dikkat et
- +1 yıl
ona nasıl laf gidiyor?
- +1 yıl
peygamber genellikle kurana uyuyordu kuran dışı vahiy onu baglıyor anladın cogu kendı hayat tarzıyla dersen namaz kılması kurban nafile kılması kadınlara başınızı kapatın demesi kendının miş gibi din anladın
- +1 yıl
ben oraya çekmedim ve herkesinde çekecegini sanmam aslında sen söyleyene kadar aklmın ucundan geçmedi o düşünce
- +1 yıl
bak canım peygamberin kendını ilgilendiren şeyleri var bizi ilgilendiren şeyleri var anladınmı yeter sana bukadar kardeşimmm
+1 yılbunlar din değil din diye dayatılmamalı ama peygamberimizin ve ashabının kullandıkları giydikleri şeylerde hakir bakılmamalı. Sünnettir hakkıyla kullanan giyenlere saygım sonsuz
02 Yorumla- +1 yıl
yezidle babası muaviyenede giyiyordu imam alide giyiyordu ne yapıcagız
- +1 yıl
o niyetle giyiyorsa kişi zaten bir manası yok. kötü birinin kullanması o şeyi mındar etmez.
Zorunluluk değil zaten sünnet. Kimse yapmak zorunda değil ki bence giymesin. Hem çağa hem dine uygun giyinmek zor değil.
01 Yorumla- +1 yıl
güzell
+1 yılBazi cemmatlerde oyleymis ahir zamaninda oyle giyilmesi uygun görülmüş zaman kötü olduğu icin
03 Yorumla- +1 yıl
dinen b öyle bişi yok arap gelenegi
- +1 yıl
Onlarinda dogru o kimseyi ilgilendirmez
- +1 yıl
din diyorsa şirke girer
+1 yılSünnetmiş. Ellerinde son model telefon, altlarında son model araba ve sünnetten bahsediyorlar.
10 Yorumla
+1 yılArap geleneklerini bize özendirmeye çalışan arap totsu yalamaya bayılan "sözde" tarihçilerin dikte ettiği leyler bunlar
00 Yorumlaİslamiyet altında Arap kültürünün Türkiye'ye dayatılmasıdır, araştırmaya ve okumaya gerek görmeyen Türk toplumuda bunu dinin bir gereği zannediyor.
00 Yorumla
+1 yılKuran'da baş örtüsü açık olarak geçiyor mu bir ayette veya günümüzde ki tesettürümü işaret ediyor sence bir müslğman olarak hakikatten merke ediyorum?
00 Yorumla
+1 yılAynen öyle arap kültürünü dayatıyorlar
21 Yorumla- +1 yıl
kuranda böyle bişi yok kardeşim kesinlikle insanlar s oguyor dinden
+1 yılArap kültürünü din diye yutturuyolar işte
26 Yorumla- +1 yıl
Kuran için aynısınımı söylüyorsun? yoksa bunlarmı arap gelenegi diyorsun
- +1 yıl
Kuran değil, çarşaf falan
- +1 yıl
baş örtüsü geçiyor baş örtüsünün anlamı farklıdır dikkat cekmemek baş örtüsü yetmıyor çarsafa giriyorlar peygamberin hanımları bok yese yiceklerdi
- +1 yıl
Başörtüsüne bişey demedim.
- +1 yıl
baş örtüsüne inanmıyorsan zaten kurana ınanmıyorsundur kardeşim
+1 yılinsanlara vahiy inio haberin yok mu
01 Yorumla- +1 yıl
Sapık hocalar onlar kardeşim biz kuranı esas almalıyız insanlar dini arap dini sanıyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılOf siz de yeni mi turediniz?
010 Yorumla- +1 yıl
peygamberin eliyle yemek yemesi sana örnekmı?
Cevap sahibi+1 yılO zamanda catal olsa sence peygamberimiz eliyle mi yerdi catalla mi?
- +1 yıl
catalla yerdi
Cevap sahibi+1 yılO zaman sus
- +1 yıl
peygamberin zamanında at vardı nıye deveye binmiş ozaman söylermisin?
Cevap sahibi+1 yılÇölde deve daha avantajli cunku akıllım
- +1 yıl
çölde at daha avantajlı at deveden daha hızlı bak kardeşim istersen çarsaf giy benı baglamaz ama dinin kaynagı görme okey kırmıyalım birbirmizi
Cevap sahibi+1 yılÇölde at ne kadar dayanabilir? Deve cöl hayvanidir kesinlikle deve kullanmasi daha mantikli. Ayrica sunnet denilen bir kavram var. Allah Kur-an'a ve sunnete uymamizi emreder. Peygamberimizin ashabi da sarikli, cubbeli insanlardi ve dunyanin neresinde olursa olsun o tarz giyinen insanlar Musluman olarak gorulur. Insanin Musluman olmasi da utanilacak bir sey olmadigina gore? Tabiki de dinini temsil eden kiyafetler giymesi gerekiyor.
- +1 yıl
allah kuran ve sünnete uyun demıyor yalan söyleme peygambere itat edince benle birlikte 2 ilah edin demıyor
Cevap sahibi+1 yılAllah'in en değerli kulu Peygamberimiz tabiki de onu ornek alacagiz. Allah inanci olmasaydi zaten Peygamber inanci olmazdi. Kendince fikirlerinle gelip burda milletin aklini boyama. Gidip azicik kur'an meali oku zira ne demek istedigini sen bile bilmiyorsun
+1 yılsana zorla gıy dıyenmı var
11 Yorumla- +1 yıl
din degil diyorum
+1 yılBen var diyorum kanki
14 Yorumla- +1 yıl
delilin nedir
- +1 yıl
şu an yok ilerde gösteriRim
- +1 yıl
ayet?
- +1 yıl
Snra kanka