Arkadaşlar sizce psikoloji ya da pdr için hemsirelik bırakılır mı bir de sizce pdr mi psikoloji mi atama yönünden hangisi daha iyu
Cevabın nedir?
Psikoloji PDR'nin mesleki garantisi yok. Eğer hemşireliği sevmiyorsan bile sabredip bitir, mesleğe başladıktan sonra sınava tekrar gir ve gönlüne göre olan bölümü oku derim.
Ben üniversitede okurken, 2 hemşire, 1 polis arkadaşım vardı. Hepsi de benim dediğim sebepten önce ilk okullarını bitirip, sonra istedikleri bölümü okumaya gelmişlerdi.012 Yorumla
Soran+1 yılSen hangi bölümde okudum ama taaa27 28 yaşıma kadar okumak zorunda kalica nöbet iş KPSS derken tekrar iyi bir puan yapıp oluşabileceğini sanmiyorum
Soran+1 yılBilmiyorum açıkçası biraz da rahat etmek istiyorum hem artık hayatımı da düzene koymam gerek bir yaştan sonra hem öğrencilik devam etmez bence
Soran+1 yılVar ama o zaman özelleşmiş hemşire oluyorsun yani bazı servislerde calisiyorsun
- +1 yıl
Bu da çok kötü bir şey değil bence. Zaten bu bölümleri seçtiğinde de, benzer sorunlardaki insanlarla çalışacaksın. Ve muhtemelen bir psikologdan daha çok kazanacaksın. Elbette ki son karar senin, ama bu ihtimali de bir düşün derim. PDR'yi bilmiyorum ama, psikoloji mezunu işsiz arkadaşlarım var çünkü.
Soran+1 yılYaa her bölümde işsizlik bakıyorum puanlari yüksek ama bilmiyorum ya arkadaşlarım pişman mı peki
- +1 yıl
Yani, bir hayli pişmanlar. Biri Hukuk Fakültesi'ne puanı yettiği halde girdi. Şimdi evde KPSS'ye çalışıyor bir umut. Çok kalabalık bir ülkeyiz, her geçen gün daha da kalabaliklaşıyoruz. Üstüne sürekli üniversite açılıyor ve meslekleri zorlayanların sayısı artıyor. Ülkenin en büyük gerçeği işsizlik artık.
Soran+1 yılHukugun mezunu çok hem devlette hem özel üniversitelerde kontenjanlari da çok ama psikoloji devlet üniversitelerinde çok az daha çok ozellerde var of ya kararsizim her konuda
Psikoloji her zaman en iyisi bana göre ama hemşirelik de çok hoş. Pdr tavsiye etmem işsiz kalırsın
01 Yorumla
Soran+1 yılPdr seven sevmeyen diye ayrılıyor ya kararsizim
+1 yılBırakılmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılNedenki
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
2Cevap
pdr daha iyi ama hemşireysen ve atandıysan bırakma mesleği sakın çünkü geri dönüşün çok zor olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPsikoloji icin itü makine muhendisligini biraktim. Pisman deilim. Adam akilli calisacagina eminsen birak. Calismayi sevmiyosan 1 senene yazik etme.
024 Yorumla
Soran+1 yılSu an kaçinci sinifsin
Cevap sahibi+1 yıl3. siniftayim. hazirlik da okudum. Ama hazirligi itüden almistim. Transkript ile gectim. Matematigin iyiyse edebiyat cografya ve ygs asıl ama ciddi sekilde. Hedefine hizla yuru. Edebiyatin kat sayisi cok. Ama beni matematik kurtardi mesela.
Soran+1 yılBu sene girdim sınava 440 bekliyorum İngilizce mi dersleri görüyorsun hangi üniversite
Cevap sahibi+1 yılTobb ekonomi univ. ankarada okuyorum. Genelde ingilizce goruyorum dersleri. Bunun yaninda almanca da ogreniyoruz ikinci dil olarak.
Soran+1 yılBen iki yıl hemşirelik okudum psikoloji için bırakılır mı diye dusunuyorum bir de ben Türkçe eğitim veren üniversiteleri yapabilirim İng yok ve hazırlık sınıfı falan okumayı düşünmuyorum bir de padr hakkında ne duaunuyirsun ikeeide atamalari biter diye korkuyorum
Cevap sahibi+1 yılYa pdr daha kisitli bir bolum psikolojiye gore bence. Birde turkce okumani tavsiye ederim psikolojiyi. Ama okurken ingilizceni gelistir kesinlikle. Psikoloji icin dil bilmek ilerde seni rahat ettirir. Istanbuldaki devlet okullarindan İstanbul univ. turkce egitim veriyor. Siralamasi 10bin. Ama imkan olarak bakarsan vakif univ. leri ogrenci sayisi ve labaratuvar kalabalikligi acisindan cok daha iyi.
Soran+1 yılBen eğer olursa devlet üniversitesi yazmayı dusunuyorum ama çoğu üniversite İng ya da %30 İngilizce onları yapamam dilim iyi değil ama hep aklimda hemsirelik birakilir mi ben devlette çalışmayı istiyorum sence devlette atanmaları konusunda psikoloji bölümü nasıl 4 yıl sonra ne durumda olur
Cevap sahibi+1 yılValla bence atamalar biraz zorlasabilir. Ama daha okurken kpss baslarsan 80-85 i çaktin mi atanmama sansin olmaz. Zaten psikolojinin atandigi kpss türü turkce matematik ve sosyal bolumu. Ygs gibi dusun. Yaparsin bence.
Soran+1 yılpsikoloj devlet üniversitelerinde çok az daha çok ozellerde var hukuga gore mezunları daha az ama hala KPSS puanları yüksek malesef alqn sınavı gök değil mi peki KPSS iki yılda bir mi yapılıyor hemsirelikte mesela iki yılda bir yapılıyor psikoloji de böyle mi
Cevap sahibi+1 yılHayir her sene yapiliyor. Ama dedigimi yaparsan ilk yildan baslarsan kpss kasmaya ilk girisinde atanirsin. Benim arkadasim vakif univ. de okudu. O da ankarada okudu. Hatta burssuz ucretli girmisti okula. Herkes kpss den alamaz bu kiz dedi. Ilk yildan ufak ufak matematik vs basladi. Ingilizcesini de bayagi ileri dereceye getirdi. Ve daha ilk senesinde 88 aldi. Kayseride bir hastaneye atandi. Kendi memleketine. Yani iş sende bitiyor. Ilk yildan haftada 5 saat bence kpss kasabilirsin.
Soran+1 yılSende su an calisiyorsun sanırım KPSS ye peki radikal olarak sen olsan hemşireliği bırakır misin yani ataması iyi insanlar psikoloji şöyle böyle çok zor ilerde ataması biter diyorlar kararsiz kaliyorum pdr nin alan sinavi var sanırım değil mi
Cevap sahibi+1 yılPdr nin alan sinavi var sanirim. Yani şahsen ben 2. sinifta itü makinayi biraktim. Dis hekimligine bile giderdim o puanla. Radikal bir karar oldu benim icin ama hayalim olan sey psikolog olmakti. Hayallerim icin 21 yasinda da olsa psikolojiye basladim. Pisman miyim? Hayir degilim. Ama iyi dusun. Ben cok elestiri aldim. Salaksin bile dediler bana yani. Ama dinlemedim.
Soran+1 yılBen şu an 20 yaşındayım 3. Sınıfa geçtim ama sanırım senin hazırlık sınıfın vardı ondan bir yaş daha geç basladin ben açıkçası okulla birlikte yürüttum lys yi hazırlanırken Balıkesir de oturuyorum Balıkesir pdr olsun diye hep istedim ama biraz daha iyi geldi puan şimdi de bocaliyorum bırakırsam da pdr mi psikoloji mi diye bazıları diyor psikolojide İngilizce bilmeden hic bir şey olmaz sakin Turkce olan yerleri yazma ilerde bir sürü makale okunan lazım yüksek lisans yapmadan bir şeye gormezsin benimde kafam karışıyor ne yapmam gerek diye düşünüyorum bir de evden uzaklık var pdr olursam ve iki haftada bir gelicem ama psikolojinin Turkce olması için biraz daha uzak yerleri yazmam gerek yurtta kalicam falan derken karar veremiyorum
Cevap sahibi+1 yılHerkes dogru demis. Ingilizce olmadan psikoloji bir ise yaramaz. Ama ingilizceyi hazirlikta ogrenemezsin ki. Lisedekinin tekrari gibi geliyor. Yas itibari ile ingilizce icin gec mezun olacaksin. Ve hazirlik bitince ben ne ogrendim diye dusuneceksin. Kendin gelistir. Yabanci dil sinavina gir yds den 75 al okuyamayacagin makale kalmaz.
Soran+1 yılYani yüksek lisans yapmadan atanamam mi mesela hemşirelikte yüksek lisansi çok da şart olarak gormuyirlar ama psikolojide kesin yüksek lisans yapman lazım yoksa olmaz falan diyorlar yani yüksek lisans yapmadan calisamam mi
Cevap sahibi+1 yılYoo.. yuksek lisanssiz atanabilirsin tabi ki. Yuksek lisans oldu mu daha buyuk hastanelere daha guzel kurumlara atanirsin.
Soran+1 yılPdrciler genelde okula atanıyor peki psikologlar genelde nereye atanıyorlar bir de maaşlarını biliyor musun mesela hemşireler genelde 2500alirlar ve saat işi çalışırlar nöbetleri olur psikologlar 8-5 mi calisiyorlar
Cevap sahibi+1 yılEvet 8-5 calisiyorlar. Hastanelere , ozel egitim merkezlerine , rehberlik arastirma merkezlerine , aile planlamasi ve halk sagligi gibi yerlere atanabilirler. Maaslari hakkinda bir bilgim yok. Zaten maas cok da onemli değil benim icin. Mutlu olmak ve mutlu edebilmek onemli. Bu arada zengin degilim. Hatta ortalamanin bayagi altinda bir ailenin cocuguyum. Yanlis anlasilmasin yani
Soran+1 yılİnsan bir şeyi gerçekten istedi mi her seye katlanıyordu haklisin bende öyle zengin bir ailenin çocuğu değilim anlıyorum seni zaten bu yüzden birazda hemşireliği birakmasamda mi diye dusunuyorum yani aileme destek olabilmek için bu yuzden atanabilecegim bir bölümü bulmaya çalışıyorum yalpalamak gerçekten çok zor staj yaptın mı peki oaikoloji bölümünün stajı nasıl oluyor
Cevap sahibi+1 yılStaji bu yil yapacagim. Staj nasil oluyo bilmiyorum ama yapan arkadaslarimdan edindigim bilgilere gore eglenceli geciyomus :)
Soran+1 yılStajlarınızi nerde yapıyorsunuz dönem içinde mi yoksa yaz stajı şeklinde mi çok soru sordum ama kusura bakma ama gerçekten senin gibi insana yardımcı olmaya çalışan çok az insan ölüyor malesef
Cevap sahibi+1 yılEstagfurullah sklmam sorularindan. Genelde okul yerlestiriyor staja seni. Hastane , ram merkezleri falan. Yakin arkadasim kizilayda staj yapiyor. Bazi okullarin yaz staji bazisinin da normal 2 gun okul 3 gun staj seklinde :)
Soran+1 yılTesekkur ederim peki 3. sinifta mi başlıyor staj biz hemsirelikte ilk seneden başladık ve stajda ne yapıyorsunuz psikolojiye test uygulayıcılari diye bakanlardan var yani psikiyatristlerin yanında sanki yardımcıları gibi düşünenlerdensin var aslında bu durum hemsirelikte de var ama psikologlarin nasıl oluyor yani psikiyatristlerin de varken psikologlar ne yapıyor hastanede ya da diğer iş yerlerinde
Soran+1 yılHizli yazayim derken kelimeler yanlış yazıliyor umarım yazdıklarım anlaşılır olmustur
+1 yılParası için yapacaksan devam et böyle. Yok hayallerin bu yöndeyse git psikoloji oku
00 Yorumla
+1 yılABD tabi be Rusyanın IQ 'su ABDnin yarısından az yani herşey toprağa sahip olmakla olmuyor
02 Yorumla
Soran+1 yılYanlis yorum oldu herhalde
- +1 yıl
Ay bu soruya ne oldu ya
+1 yılPsikoloji daha iyi ama iş imkanı sıkıntılı biraz.
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden ki iyi bir bölüm
+1 yılEvet bırakılır. Değer yani
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Daha iyi çünkü
Parası aynı meslek grubu farklı
00 Yorumlabırakılır bence pdr nin önü daha açık :)
01 Yorumla
Soran+1 yıl4 yıl sonrası korkutuyor
+1 yılPdr daha iyi ayrica hemsirelik de bırakılmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim kafamdasin
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılPsikolojin kötüyse zaten ikisini de yapamazsın
00 Yorumla
+1 yılhayır tabiki
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvet
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım