"İngiltere AB'ye hayır dedi" haberiyle güne başladık. Başka bir deyişle İngiltere AB'den ayrılma kararı aldı. Bunun ardından AB üyesi diğer ülkelerden de "biz de referandum yapalım" çağrıları yükselmeye başladı. Ben de burada bir referandum düzenlemek istedim.
Türkiye olarak AB'ye evet mi demeliyiz, hayır mı demeliyiz?
AB'ye girmek için yaptığımız müzakerelere devam edelim.
AB'ye girmek için yaptığımız müzakerelerden vazgeçelim.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
KS referandumuna katılın! Türkiye Avrupa Birliği'ne girmek için yaptığı müzakerelere devam etmeli mi?
Türkiye artık eskisi kadar fakir bir ülke değil artık çeşitli konularda adını duyurmaya başladı. Fakat belimizi büken terör ve suriyeliler meselesi olduğu için küçük küçük sorunlarla farklı algılar yaratılıyor halka kamuoyuna karşı. ben inanıyorum ki bu ülke bu halk terörü de bitirir işsizliği de bitirir. çok iyi ekonomi hamleleriyle bunlar yapılabilir. bizim genç kalifiye elemanımız avrupadaki genç işçi gücüne göre daha fazla. zaten avrupa Türkiyeyi Avrupa birliğine almaz alsa bile istediği şartlar bize ters gelir mesela kıbrıstan vazgeçin diyecekler paralardan Atatürk'ü kaldırın diyecekler zaten yozlaşıyoruz Türklük bilinci yeni nesillerde o kadar da çok değil bir 20 sene sonra hiç kalmayacak ayrıca bize sözde ermeni soykırımını da kabul ettirmeye çalışacaklar. nereden bakarsan bak Türkiye bu açılardan avantajsız kalacak ha, girersek de ne olur benim düşünceme göre bürokratik işlerimiz düzelir Türkiye'nin bürokrasi özürlü olduğunu kağıt üzerindeki işlemlerde sürekli sıkıntılı olduğunu az çok bilirsiniz bunlar düzelir. yine birço üniversitemiz Avrupa ile kardeş üniversite falan olur öğrenci/hoca (onlardaki çok iyi hocalar belki bizim ODTÜ İTÜ gibi okullarda çalışırlar) ama bunları şimdi de parayı bastırırsa devlet yine yapabilir. alış verişi olur vizesiz giriş çıkış falan Allah var adamların üniversiteleri çok kaliteli ama bizde eğer gerekli atılımları sağlarsak bizim üniversitelerimizde daha da iyi hale gelebilir. ekonomimize çok fazla bir etkisi olacağını düşünmüyorum demin yazdığım AB avantajlarını bizler de bilinçli yöneticilerle (şu anki yöneticiler değil) yapabiliriz yoksa şu anki yöneticilerle AB ye girsek yine aynı b*kun yeşili durum olur.
İngiltereyi fransayo hollanda'yı görüp sormya gerek yok. Türk halkı uzun süredir ab yi istemiyor zaten. Genelde sol görüşlülerin yobazlarında bir ab takıntısı var. Sağcılar ülkeyi hiç takmıyor zaten kendi işleri görüldükten sonra.
Neyse girmim oraya ab ye karşıyım. Batılılaşmaya karşıyım. Modernleşmek gerek evet ama batılılık modernlik değil.
Sosyalistler 50 yıldır AB ile herhangi bir ortaklığa karşı çıkıyor. Nereden çıakrıyorsun "sol görüşlüler" diye. 3-5 liberali "solcu" zannettirenler kimler size?
Hayır o sizin algınız ve yanlıştır. Muhafazakârların, yobazların, liberallerin ortak noktası serbest piyasacı olmalarıdır. AB'ye yanaşmak isteyenler bunlardır. Sosyalistler serbest piyasaya karşıdır, üretimde devlet tekelinde planlı ekonomiyi savunur. ABci serbest piyasacılığa işçi sınıfı adına hep karşı durmuşlardır. Herkese "solcu" deyip durmayın.
@YohhArtık komiksin. :) ben sagcilara laf atmadim. Bu aralar akp belediyeleriyle chp belediyeleri arasinda farklar var. Bir dusun senin tabirinle oralarda neden savas var.
@Niksizx13 sag zihniyetin kotu oldugunu savunmuyorum. Ama bu zihniyetten de daha iyisi olabilir. Mesela ben bir solcu olarak sag goruslerin cogunu savunuyorum. Ama siz sadece vurunnkirin mantigiyla haraket ediyorsunuz.
Avrupa birliği zırvadan ibaret uzun yıllardır yabancı gelmeyen koca bir yalan alacaklar almayacaklar kaset dönüp dolaşıp başa sarıyor. Avrupa Birliğine alırlarsa şunları yapamayacak olmalarından ötürü almıyorlar kimine göre din ve ırk ayrımları söz konusu ağırlıklı kısmen doğru olsada. -Avrupa ülkelerinin konsolosluklarının vize uygulamaları üzerinden aldıkları ücretler düşünüldüğünde almamalarının normal olduğunu düşüneceksiniz tamamen "DUYGUSAL yani :)" -Avrupa ve diğer ülkeler üzerinden gelen ürünlerin fiyat politikalarına bakın Full oil, Lux tüketim ürünleri alınan yüksek vergiler ( Hem Türkiye / Hem onlar kazanıyor) Liste uzar buraya sığmaz yazarsam Bu Müzakere zırvaları daha çok sürer, Türkiye genç bir nüfusa sahip zaten okuyan, okumayan hızlı rahat kazançlı bir hayat süreyim diyenler legal + illegal yollar ile zaten bir şekilde gidiyorlar ki, son zamanlarda yaşanılan siyasi gerilimlerden ötürü gidişler vardı daha da çoğaldı AB'nin eski itibarı şimdilerde yok avrupa besleneceği kaynaklar arasında 1. Sırada olan Türkiye gerçeği var iken çok anlam ifade etmese bile genel olarak bir serap'tan ibaret şimdilik kanımca uzun yıllar politik, siyasi oyunların tekelinde devam edeceğe benziyor. :) Saygılarımla.
Zaten bizi almayacaklar sonsuza kadar bizimkiler bu gercegi hala goremedi... peki neden bize direk hayir demiyorlar derseniz ona da cok mantikli bir aciklamam var sebebi şu; adamlar bizi avrupa birligine alacaklarmis gibi davranip umitlendiriyorlar ve yasalarinizda ulkenizde şu şu degisiklikleri yapmazsaniz almayiz diye diye bize istedikleri degisiklikleri yaptiriyorlar bizi ve ulkemizi istedikleri gibi kullanip yonlendirmis oluyorlar bu sayede... yapilan degisikliklerden bicogumuzun haberi bile olmuyor... mesela idamin kaldirilmasi avrupanin bize bir dayatmasi sonucu olmustur, bence idam olmali halbuki imralidaki gibi bazi hayvanlar bosuna yasamamali bu dunyada bosuna ona bide bir dunya masrafla ozel ilgiyle bakiyoruz mesela bunlar hep avrupanin amerikanin oyunlari iste adamlar istediklerini bir sekilde yaptiriyorlar :S
AB Birliği Çöktü!!! Yok Oldu Hala AB'ye girmek istiyorsunuz İngiltere Bile Çıkmak İçin Can Atıyor Siz AB'ye Girelim AB'ye Girelim Bırakın Almasınlar Zaten Berbat Bir Birlik Zaten Öyle Olmasaydı Dünyada Büyük Hakimiyeti Olan İngiltere Çıkmak İstemezdi! Not:İngiltereyi Hiç Sevmem Hatta Nefret Ederim İpnelerin Doğduğu Gaylerin Ortaya Çıktığı Yerdir Birde İtalyadan Nefret Ederim (Aynı Nedenden) Ve Bu Sadece Tek Neden Değil Kurtuluş Savaşından Sonra Türkiyede Birsürü İsyan Başlattılar Ve Son Olarak Bunlar Sadece Maşa Daha Büyük Tehlike Var (Yahudiler) Ben Asla Ayrım Yapmam Ama Kuran'da Bile Yazıyor Yahudiler Allaha Şükür Etmediler Lanetlendiler Ama Acılarını Kıyamette Çekeceklerdir Diyor şu an Dünyayı Ve Türkiyeyi Yöneten Tek Bir Güç Var Oda Yahudilerdir Para Ve İktidar İçin Yapmayacakları Şey Yok! Lütfen İlluminati Felan Demeyin Çünkü Öyle Bir Şey Yok Tamamen Hurafeden İbaret Yanlış Hatırlamıyorsam 18XX'de Fransada Özgürlük İçin Kurulmuş Bir Örgüttü Hatta Ablemi Tek Gözlü Piramit Değil Baykuştu! Ve Son Bir Sözüm Var İnternette Gördüğünüz Herşeye İnanmayın Çok İyi Araştırmanız Örneğin Ataların Çok İyi Biliyor Diye Düşünüp İnanmayacaksın Sonuçta Bir Deli Kuyuya Taş Atmış Kimse Çıkarmamamış Bu Herşey İçin Geçerlidir Din/Tarih Vb. Herneyse Umarım Doğru Okuyup Anlayabilmişsinizdir :)
Yahu yirmi iki yasima geldim, dogdugumdan beri avrupanin gobeginde, baskentinde yasiyorum. Arkadas bu Avrupa meragi nedir? Avrupa aski nedir. Abicim yeter, hakket yeter. Avrupanin kendine hayri yok memleketime ne hayri olacak? Borc batagina zaten girmis yurdum iyice saplanmaya niyetli galiba. Turke ait bir sirket bir dal kalmadi yurdumda, haritalardanda sildirin tam olsun. Aklinizi basiniza toplayin, elinizi bir kalbinize koyun. Gurbetcileri bir dinleyin bir anlamaya calisin. Turk olun. Turk kalin, Avrupa kopeginiz olsun.
Öncelikle hristiyan topluluğudur. Seni almayı asla düşünmediler sadece oyalıyorlar. Genç ve fazla nüfusa sahip olduğun için kısa sürede lider ülke pozisyonuna gelirsin diye çekintiye sahipler. Bu işinin kriteri ekonomi-eğitim-adalet ile alakalı olsa idi daha düne kadar kadınları ülkemizde 50 dolara cirit atan Romanya ve Avrupanın hırsızlık ve fuhuş merkezi haline gelmiş Bulgaristan'ı üye yapmazlardı. Sen serbest dolaşım hayali ile uyurken istedikleri gibi pazar olarak kullanılıyorsun onlar tarafından. 80 milyonluk bir pazardan başka birşey değilsin birliğin gözünde. Sonuçta ekonomik olarak ülke nüfusunun % 70 kesiminden fazlası açlık ve yoksulluk sınıfında iken AB üyesi olsan ne yazar olmasan ne yazar. Sanki açacaklar kollarını da gelin ülkemde çalışın mı diyecekler? Yahu Polonya'lı işçilerden bizimkilere fırsat kalmaz bir gidin de görün her yerde Polonya'lı işçi çalışıyor 5-10 euroya kaçak olarak
Ezelden beridir diyorum. Eski Roma'yı ecdad yıkmış, biz yeni Roma olan bu birliğe kıçımızı dayamış bekliyoruz. Yıllardır tek bir getirisi olmayan bu haçlı ittifakının götürüsü çok fazla.
Birleşik Avrupa Halkalarını esas alarak kurulan bu kuruluş dünya da belki de en uzak bizedir! Fakat bizim yöneticilerimiz bunu anlamamak için diretmişlerdir.
Bize gereken soy birliğidir. Böyle bizi kapıda oyalayıp her istediğini dayatarak yaptıracak yerlerde işimiz yoktur. Sevildiğimiz yere, benliğimize kavuşmamız şarttır.
Diğer yandan İngiltere'nin ABD ile yakınlaşması dikkatimden kaçmıyor. Bu yakınlaşma Avrupa için nelere gebe bilemeyeceğim. Lakin Türkiye için, bölge halkı için büyük bir fırsat olabilir, tabii değerlendirebilene..!
Şimdi bu başlık altına Osmanlıcılar toplanmıştır bizi istemeyeni biz istemezüüüük diyenler :) Biri de suriyelileri salalım üstlerine demiş zaka dehası kardeşim, AB ye biz neden giremiyoruz sence şu an? Arkadaşlar şu an Türkiye şu AB ye kapağı attım mı tamamdır siyasetinden çıkıp ta olmasanız da olur siyasetini yaparsa zaten gireceğiz. AB nin götürüsünden çok getirisi olur ülkemize Rusya ya savaş ilan edip 2 günde haritadan silecekler şimdi bana sövecek ama gerçeği görmeye çalışın biz tek başımıza yapamayız. Eğer bu tarz birliklerden destek bulamazsak İsrail Amerika Rusya üçleminde arada ezilip gideceğiz
bence devam edilsin ben zaten türkiyede yasamiyorum ama türkiye bence hala geride kalmis bir ülke neden diye sorucak olursaniz birincisi kendi özgür fikrini söyleyemiyosun bir sekilde susturuluyosun basin Hakki makki deniliyoda hepsi palavra erdogan tak tak zindana atiyo hepsini. ikincisi hastaneler daha dogrusu Devlet hastaneleri diyim o Kadar geride kalmis ki bir ambulans olay yerine gelene Kadar o insan orda ölüyo ve hastane hizmetleride ayni sekilde. ya bir kac ay önce haberlerde gördüm bir Adam motosikletin üstünde 2 metrelik bir agac parcasi götürüyodu yatay bir sekilde ya haber sunucusu bile güldü siz neyin derdindesiniz ya bu ülkede cahilligin yüzde orantisi daha yüksek oldugu sürece bu ülkeden birsey olmaz ve erdoganin eli üstünde oldugu sekilde. Almanlar haberleri görüyo erdogana gülüyolar ya adama hitler muamelesi yapiliyo diktatörlükten dolayi bencede haklilar ve bu benim fikrim elestiriye acigim ama seviyeli bir sekilde. tesekkürler
avrupa nın bizi almayacağını görmek için dahi olmaya gerek yok zaten bizi almayacaklar peki o zaman neden biz bu kadar çaba sarf ediyoruz ab ye girmek için çünkü fon geliyor bir sürü proje için kaynak ab den geliyor. Biz de serbest dolaşım anlaşması imzaladık fakat yöneticiler şöyle düşünüyor ula bir zaten onlara yüksek teknoloji satamıyoruz hep onlardan alıyoruz ha hasan kel ha kel hasan en azından böyle bir taviz verelim de fonlar akmaya devam etsin diye düşünüyorlar. peki avrupa bizim politikacıların böyle düşündüğünü bilmiyor mu biliyor ama alan razı veren razı olduğundan sıkıntı yok
ab bu YÜCE VE ŞANLI MİLLETLE dalga geçmektedir. Onlara bir OSMANLI tokatıyla cevap verip görüşmeleri sona erdirip kendi birliğimizi kurmalıyız. Dünyaya genel olarak politik sistemlere baktığımızda batımızda abd ve ab güneyimizde arap birliği kuzeyimizde rusya doğumuzda çin... peki ne bekliyoruz TÜRK BİRLİĞİ İÇİN? sorun sadece ORTA ASYA TÜRK DEVLETLERİNİN rus köpegi olmasıdır. Bu durumda TÜRKİYE NEYAPMALIDIR? Ülkemizin derin güçleri Orta Asyadaki Türk Cumhuriyetlerinde yapılanmalı ve yönetimi ele geçirmelidir. Yani Anadoluyla birleşmeyi göze alan başakanları devlet başına getirmelidir.
Ab'sine sokayım ne faydası var 60 yıldır oyalıyolar bizi tasak geçiyolar resmen bizde hala bir tarafımızı yırtıyoruz bunjn yerine içinde türki cumhuriyetler ve zengin arap ülkeleri olan ortadoğu veya ismi değişebilir bir birlik kurmalıyız kurucusu bizzat biz olmalıyız vize muafiyetleri vb kolaylıklar göstererek büyük bir ekonomik atılım yapabiliriz kim sker avrupayı almanayla fransayı hollandayı çıkar gerisi zaten muz cumhuriyeti hepsi bir İstanbul etmez heryerini gezmiş biri olarak söylüyorum gelişmişlik sıfır bulgarda yunanda bizim 50 sene evvel kullandığımız üstünden geçen tele bağımlı olarak çalışan otobüsleri kullanıyorlar ama gel gör ki ab üyesi 😅 Çok komik biDen 50 yıl geride olan ülkelerle ne işimiz olur
Hepten bir kaos ve karmaşanın hakim olduğu, diktatörlükle yönetilen,3. dünya ülkesi olmak istemiyorsak elbette AB'ye evet! Kabul, belki hiç bir zaman üye olamayacağız ama gene de günlük rutin yaşantımzda, standartlarımızın dayatmayla da olsa AB normlarına ulaşmasına vesile olacak olan Kopenhag ve Masstricht kriterleri hepimizimin geleceği adına hayati önem arz ediyor. Yani, üye olamayacak olsak bile tarımdan, bilimsel araştırmalara, hijyen standartlarından engelli vatandaşların yaşam koşullarına kadar olan ince uzun maratonda AB yasaları ve beraberinde sağladıkları destek fonları, ülke olarak farkında olmasak da işimize yarıyor.
Avrupa Birliğine girmek ekonomiden eğitime, iş hayatına varana kadar bir çok konuda önem arz ediyor. Türkiyenin mevcut çabaları bu yüzden. Fakat gel gelelim AB, Türkiyenin üyeliğe alınmaması için elinden geldiğince kriterler/politikalar uyguluyor. Ve daha da uygulayacaktır. Biz bir İngiltere gibi gelişmiş, ekonomisi refah düzeyinde bir ülke değiliz. Bu nedenle müzakerelerden vazgeçmeyeceğiz.
Tayyip salıcak suriyelileri avrupaya ondan korkuyorlar yoksa bize falanda çıkarmayacaklar.. Ki çıkarmıyorlar.. Avrupa bizim gelişmemizden yana olumlu bakmaz.. Osmanlı zamanında çok çektiler :) neyse 😄
AB ye gitmemekle birlikte müzakerelere devam edilmeli. Çünkü Türkiye bugüne kadar çağdaşlaşma ve demokrasi yolundaki birçok kazanımları AB kriterlerini referans alarak elde etti. Kendi başına başaramazmıyıdı? Hayır... Çünkü iç dinamikleri ve sistemin rantçıları otoriteden daha güçlü oldular. Bu nedenle birçok kanunu çıkaramazdı. Öyle ki halen bile sosyal eşitlik ve adaletin sağlanmasına karşı bu dinamikler sistemin önünde engel olmaya devam ediyor. Dolayısı ile hedef AB ye girmek olmasa bile yola devam edilmeli.
Bence vazgecsinler AB zaten bitik son can cekislerini cekiyor zaten. Eskisi gibi degil Euro geleli beri burada hersey iflaz ediyor ya baska ulkeye tasiniyor buyuk holdingler. Turkiye gelismesine devam etsin ama ABye baglantili olarak degil zaten allmazlar Turkiyeyi musluman bir ulke hepsi hristiyan bunlarin sadece oyaliyorlar bence tinlamasin Turkiye artik AByi zaten pek tinladigi yok son seneler :)
@BirDurummuVardı aksini iddia etmedim. Türkiye Cumhuriyeti laik bir ülke. Anayasada resmi bir din bulunmamaktadır. Müslüman olan halktır, ülkenin kendisi değil.
@emn_krts zaten arkadaşın da başka bişi ima ettiğini sanmıyorum. Evet ülke yönetim şekli bakımından laik. Ama dışarıdan görenler de zaten müslüman ülke olarak görüyordur çünkü halk bu şekilde zaten
@YohhArtık Anayasa'nın ilk 4 maddesinden haberin var mı acaba? Bilmiyorsan dur yazayım, ki hala sana ve SENİN gibi boş hayallere kapılanlara cevap olsun!
madde 1. türkiye devleti bir cumhuriyettir.
madde 2. türkiye cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir.
madde 3. türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. dili türkçedir.
bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
millî marşı istiklal marşı'dır.
başkenti ankara'dır.
madde 4. anayasanın 1 inci maddesindeki devletin şeklinin cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
Vazgeçelim oyu kullananlar için yazıyorum. Bilmeden yorum yapmak ne kadar basit di mi? Avrupa Birliği müzakerelerinin Türkiye açısından katkılarından hiç haberiniz yok. Avrupa Birliği aday ülkelere Avrupa'ya uyum için ödenek gönderir. Bu da ülkemizde birçok alanda standardın yükselmesini sağlamıştır. Ayrıca bu paralar ülkelere nüfus yoğunluğuna göre dağıtılır. Yani en fazla para Türkiye'ye akmaktadır. Ayrıca diğer ülkelerin kullanamadığı paralar da ülkemize gelir. Sırf sadece Gümrük Birliği Anlaşması bile ülkemizden AB'ye yapılan ihracata olan etkisini hayal dahi edemezsiniz. Türkiye ekonomisi %70-80 oranında AB'ye bağlıdır. Özellikle de tekstil, gıda ve inşaat sektöründe en çok ihracatı AB'ye yapmaktayız. AB ülkelerindeki standardı, sosyal yaşamı gelin görün. AB'ye üye olmak bu standartlara ulaşmamızı hızlandıracaktır.
Vazgeçelim geçmesine de, Avrupa birliği destekli projeler ayağına alınan krediler nasıl olacak :D Hani şu sosyal yardım adı altında aldıklarınız var ya, onlar işte. Engelli evde bakım ücreti mesela, milyonlarca insan para alıyor oradan.
9
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Onlara kriz girdi çıkmadı rahatlıklarından rahatsızlık verirler İNGİLİZLER Türkiye ye maça geldiğinde caddelere İŞEMİŞTİ unutmayın medeni olmak avrupa birliğine girmekle olmuyor Japonlar damedeniyiz diyor ama döve döve öldürdükleri köpeği yemek yapıp yiyorlar
Çinliler cenin (anne karnında düşük yaptırdıkları çocuk) yiyorlar
İspanyollar boğalara işkence yapıyor ve daha neler neler Biz bize yeteriz ama kimse bize yetemez
Medeniyet ileri görüşlülük teknoloji bilim hoşgörü saygı sevgi güven inanç zinciridir bunlardan birtanesi ile medeni olunmaz
Teknolojisinden dolayı medeni diyemeyiz tüm unsurları otak taşımalı ve bir millet her şeyden önce gururlu yardımsever olmalı
Not:Asla ırkçılık değil onların içinde de adam gibi adam vardır ama onun bile kültürü yaşantısı görüşü uymaz insana sadece insan olduğu için saygı sevgi ve hoş görü gösterin gerisi size kalsın
Yine bir koy kahvesi yine bir sacma anket sonucu. Eger muzakerelere son verilirse Turkiye boslukta kalacak, ulkemizi modern olmaya iten sey avrupa birligine giris muzakereleri.. tabani dogucu olan bir ulke bu yoldan vazgecerse benim kendi fikrim , disa bagimli yani ihracat ile gecinen bizim ulkemiz direk yunanistan gibi bir hal alacak. Burada olaya duygusal yaklasmayin. Rusya ile bir kriz turizmi oldurdu ne kadar muhtaciz baska ulkeye buradan anlasilabilir. Sacmalamayin. Not siyasal bilgiler mezunu oluyorum.
Dünyadaki tüm sorunların kaynağını oluşturan bunları besleyen büyüten din dil özgürlüklerini GİZLİCE parçalayan masum görünümlü AB için çaba sarfetmek mantıksızlığı şaha çıkmasıdır bizler onların gizlice yürüttükleri aşağılık davranışlarına destek ve birlik olmamalıyız olamayızda zaten.
İstenmediğimiz yere girmek için hala neyin çabasıdır bu anlayabil iş değilim. AB ye dahil bir çok ülke ayrılmayı planlarken biz girince başımız göğe mi erecek? İlla bir birliğe üye olunması gerekiyorsa bir çok Türk ülkesi var, Türk Birliği kurulsun ona girelim.
Anketin yazısını okumadan yanıt verenler, B şıkkını seçti bence... Bu site, siyasi bilinci yeni gelişen körpe insanlardan oluşuyor; başlıktan anlam, sinekten yaş çıkarmaya çalışacağımız için "Uğraşırsak, aptallık olur mu?" gibi bir şey sorulmuş gibi geldi başlığı okuyunca. Bana da, hepimize de. Sizin suçunuz değil! Açıklamayı okumadan ankete katılanlardadır suç. Gördüğünüz gibi %72-80 A seçeneği olması gerekirken, %65 oranıyla B seçeneği önde. :D
@FahriyeAbla Tamam, size da kaba konuşacağım sizin konuştuğunuz gibi; zaten bu dilden anlarsınız. Enflasyondaki yabancı para aktarımından olan kaybı cebinizden ödersiniz, değil mi? Çok bilmiş cimcime. Neden BK sterlin kullanmakta ayak diriyordu düşünün çünkü nükleer güçtü, yani ekonomisi güçlü. Kamikaze gururlu, salla da tutarsa. Bilsen de bu kadar küstah olsan, yine sevilmezsin.
Biz, millet yanlış anlamasın diye ünlem işaretini koyarız hem de ":D"; sen, millet kırılsın diye hem kaba konuşur hem de millet kırılsın diye ünlem koyarsın. Varsın doğru olasın, yine kötü birisin.
Yahu AB alır mı bizi? Gümrük birliği denen bir şey var, bizim enayiliğimiz sayesinde yeterince katkı sağlıyor AB ekonomisine. Birde bu nüfusu ve kültürel farklılığı kendilerine katmak istemezler. O yüzden unutun AB yi. Yıllardır kandırılıyorsunuz işte ab ab ab diye.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Birincisi buradakilerin cogunlugu avrupaya gitmemiş gitmeyi de düşünmeyen dipler ikincisi avrupa sadece ingiltereden olusmuyor özellikle de vizesiz her ülkeye elini kolunu sallaya sallaya girebilecegin yere avrupa birlginden uzaklasarak ki dagılmazsa eger vize parası ödeyeceksin ücüncüsü avrupa birlgi dagıldıgında her ülke kendi para politikasını olusturacak ve vizeler hep pahalı olacak kısacası gezmeyip evde köz köz oturmayı sevenler zaten kendi şehrinden baska 1-2 sehir gezip hava atanlar avrupa birlgi dagılmazsa da girmek istemeyen tipler avrupa birligine girdigin zaman ülkedeki bir sürü fabrika o kadar cok malzeme satacak ki gelir öyle cogalacak ki bunun farkında olmazlar cünkü ekonomi pek ilgisini cekmez insanın ha tabi bir de şu var buradan avrupaya akın akın insan gidecek. onu atladım. ama oradan da gelen olacaktır tabi ne zaman girmiş olsaydık 2010 dan önce
Onlar bizi yunanistan ya da diger kucuk ulkeler gbi emirleri altina almak istiyolar bnce biz kendimize yetiyoruz onlara zerre ihtiyacimiz yok ekonomik sosyal vs ztn avrupaya bir. suru vatandas. girip cikiyo ne grk var birlige ezmelerindense bolesi dha iyi
avurpa birliği, hiç bir zaman Türkiyeye tam üyelik vermeyecek.. AB, hristiyan kulübüdür.. Müslüman bir ülke asla o birliğe katılamaz.. birliğin kuruluş şartlarında geçmektedir bu ibare.. "dinsel yakınlık" .. göz göre göre kendi kendimizi kandırmanın bu derece gülünç hali tüm bu yıllardır süregelen müzakereler..
öncelikle şu AB yıkıldı mahvoldu vs şunları bırakalım. Almanya ingiltere fransa bunlar AB nin en güçlüleri AB olsun ya da olmasın her zaman bizden çok daha ilerideler bizim onlar gibi olmamız için daha 40 fırın ekmek yememiz gerek sizinde öyle düşündüğümüz gibi kolay kolay yıkılmazlar yine birşey bulurlar. Bence bu "AB sürecinden vazgeçip mültecileri göndermeliyiz" !!! başka bir şey istemiyorum.
Onlar zaten çökmüş durumda. 3 ülke toplanıp dalsak çökerler. Ab ye girmemiz sadece medeniyet açısından iyi olur. Belki bizim adam edemediğimiz kişiler topluluğunu adam ederler. Ama bizi kullanıp atacakları belli. girmemek bana daha cazip geldi şu an, bırakın abye girme çabalarını, patlatın mısırları, onların çöküşünü izleyelim. Onlar bizim teröre karşı iç savaşımızı dizi izler gibi izliyor nasıl olsa.
Ab zaten illumanti ile yakından kanka gibiler, yani abye girersek dinimizi, göreneklerimizi geleneklerimizi mahveder, yıkarlar bizi. Terör belasını üstümüze salanlar başından beri onlar. Sadece salak insanlarımız anlayamıyor.
Türkiye AB'ye, AB'nin başı sıkışıpta Türkiye'nin eline bakıcak vaziyete gelmeden giremez. Türkiye %99.2 müslüman olan bir ülke AB gibi büyük ölçüde İslam düşmanlığı besliyen ve İslamafobi durumunda olan ülkeler bizi aralarına katiyen ve mutlak suretle kabul etmez. Gel gelelim ki Türkiye'nin önünde değerlendirilmesi AB'den çok daha kolay ölçekte olan yolları var. Gösterilecek çaba ve çalışmalarla çok daha iyi bir mevkiye çekilebiliriz. (Örn: Türk- İslam Birliği kurulması ve yönünde çalışmalar.).
İMF yi nasıl ayağımıza kadar getirtip bizden borç istettiysek Bu gavur topluluğu olan AB yi de pişman edip ayağımıza gelip lütfen sizde bize katılın daveti yaptırtmalıyız. Ama öyle bir davetle gelmelililer ki dünyanın hükmü türkiyenin eline geçecek şekilde gelecekler bizim şimdi halletmemiz gereken daha büyük meseleler var şu filistini bir ayaklandıralım oradan mısıra bir geçelim ondan sonra görücez türkiye yi kim durdurabiliyor ;)
AB'deki ülkelerden birisi fakirleştiği an değerli ona yardım yapmak zorunda. İngiltere'de en zengin ülke olduğu için yardıma muhtacı olmuyor. Ve vere İngiltere'den yüklü miktar para çıkıyor. Bikaç ülkenin daha çıkması bekleniyor. Bizim girmememiz bir nevi bizim açımızdan daha iyi olacak gibi. Bizi almadıklarına hiç üzülmüyorum madem almıyorlar bizde gururumuzla otururuz. Şimdi onlar düşünsün. Eğer biz AB'de olsaydık İngiltere'nin çıkmasından bizde etkilenecektik.
ilk olarak algı operasyonuyla vize olayı ülke gündemine alınmalı. ab hain sözünden dönen olarak zihinlerde yer edinmeli. sonra toplum desteği ile kapılar acılıp mülteciler serbest bırakılmalı. taki vize anlaşması uygulanana kadar. bu yapılmalı. sonra ab konusu ise bence artık tadı kactı. stratejık olarak bagımız kalmalı ama vasat br gorusme ile gitmeli. ab bakanlıgı kaldırılmalı. kagıt üzerinde gitsin.
AB ye girmek bağımsızlığı elimizle vermek demek. Brüksel den alınan kararlar la yönetiliyorsun , kendi paranı basamıyorsun. AB Türklerin kara kaşı kara gözü için mi alır alırsa ülkeyi paramparça eder sömürür ve posasını bir kenara bırakır. İngiltere salak olduğu için mi çıkmaya çalışıyor.
İsteyenler neden istiyor hala çözebilmiş değilim. Savaşla kurtardığın vatanı elinle vermek demek AB ye girmek.
ne yani biz istersek girebilecek miyiz? şaka yapıyorsun herhalde 1 milyon yıl sonra belki alırlar bizi avrupa birliğine! adamlar dalga geçiyor bizimle. ben olsam bütün görüşmeleri sonlandırır bütün sınırları açar suriyelileri avrupaya gönderir kendi işime bakardım. avrupadan bize hayır yok!
AB’nin objektif olarak , dünya düzeni ile insanlarin ferahı vede demokrasi çitasını yaşam kalitesi ile kanuni konumunu güçlendirme vede ülkeler arası birleşimle ticari ve ekonomik kuvvet vede güvenlik adina ortak hareketler vb. kapsamdaki ilkelerini yerine getirme yönünü baz alarak islam ülkeleriyle vede bizim milletimiz ayarinda 2 yüzlü olmayıp gelişmekte olan ülkelerle beraber yeni konuma girme adina gerekenleri yaparak gelişip AB’ye ( üye olmayalım ).
Edelim ingiltere gitti diye bişey bitmedi. Zaten ingilizlerle biz anlaşamazdık diğerleriyle az da olsa anlaşabiliriz gibi. Bizim için yine iyi paramız yine değerlencek euro olcak liraya oranla değerli. + İngiltere hariç avrupa yolu yine açılcak. Yine vizeler vb kalkcak yasalar avrupaya göre düzenlencek daha ne istiyonuz anasını satim?
türkiye daha otoriter bir ülkeye dönüşüyor, otoriter olmasıyla birlikte ekonımiside büyüyor bence girilmemeli türkiyenin istikrarı açısından, pkk yandaşlarınıda görüyoruz son zamanlarda adamlar ab'in izni ile sergi açıp türkiyenin terör politkasını eleştiriyor sokaklarda kısaca türkiye böyle iyi girmekten vazgeçmeliyiz öyle birşeye bence ihtiyacımız yok..
bence türkiye girmeli. girdikten sonra avantjları dezavantajlarından büyük. tamam bir bir ülkeler çıkıyor olabilir. birincisi bu yıllar alır. ikincisi ab tamamıyla çözüldüğünde bile sonrasında çeşitli gruplar gene bir araya gelip organize olacaklardır kanımca.
şimdi girmemiz hem ab sona erene dek bize birçok avantajlar sunacak, hem de ab sonrası dönemde prestijimizi artıracaktır.
tabiki hayır. ab bize katılsın. götü bohlu bulgaristanın olduğu bir birliğe katılmasını istemem. tr ekonomisi çoğu ab ülkesine bin basar. abyi ayakta tutan almanya, fransa ve italya gibi ekonomisi iyi ülkelerdir. ingiltere zaten çıktı :D geriye kalan ülkelerin tamamı tırt zaten. kendi aç karınlarını doyuramıyorlar.
Cevap B. Çünkü adamlar almıyorlar bizi AB'ye sebebi ise fakir bir ulkeyiz yani aslında eşitlik var fakirler iyice fakirleşiyor zenginler daha da zenginleşiyor haksız dağılım var. Hükümet bunun önüne geçemiyor aslında geçemiyor değil geçmiyor çünkü onunda işine geliyor böyle olması.
GIRMEYELIM ! GIRMEK ICINDE UGRASMAYALIM... INGILTEREDE CIKIYOR ZATEN HADI O COK SEY DEGIL.. YESINLER BIRBIRLERINI DE... AVRUPA BIRLIGINE GIREBILMEMIZ ICIN GAVURLARIN ISTEKLERINDEN BIR TANESIDE PKK TERÖRISTLERE IYI DAVRANMAMIZ... IKINCISI TURKLERE BIR MUDDET IYI DAVRANALIM BUTUN SURIYELILERI TURKIYEYE GÖNDERELIM MI!!! SALAK OLMAYIN AVRUPADA YASADIM ONLARIN FORUMLARINDA OKUYORUM HIC IYI SEYLER YAZMIYORLAR GAVURDAN BIR BOK OLMAZ
Aynen katiliyorum. devletin bissury meselesi varken almayacklariyla irtadayken yok bakanlik yok mustesatrlar bosuna emek ve zaman harciyor. artik gundemden dusmeli baska arayislar icinde olmaliyuz
@adıXolan iktidarda isterse chp olsun avrupa birligi politikaaindan vazgecmeli. cunku 40 yildir almadiklari ve almayacaklari icin. elbetteki ap uyesi olsak iyi en basta benim meslegim degerlenexek ama almayacaklari icin emek ve zaman harcamaya gerek yok
@Svsli atalarımızda sizin gibi düşünüp pes etselerdi şimdi ne durumlarda olurduk kimbilir, demek ki yeterince uğraşmamışız, özen göstermemişiz, düşünce tarzınız yanlış efendim
@adıXolan ben tebaayim. benim dusunce tarzimdan cok bastakilerin dusunce tarzi onemli ama bu 50 yillik surec.50 yillik surecte her zihniyette iktidar geldi. ama kabul etmiyorlar.2 sebebi var 1. si muslumanlarin fazla oldugu bir ulkeyiz. ikincisi nufusumuz 78 milyon.78 milyonu ap ye almak ap yi sarsar. normal sartlarda almazlar ama belki ingiltere cikti diye ap nin kuculme ve dagilma surecine girmesinden korktuklari icin alirlar.
bizim müslümanlığımız sadece sözde ve kimlikte yazıyor artık adamların o konuda korkacağı bir şey yok bu kadar sene bizi almıyorlarsa zaten şu saaatten sonra da almaları bizim açımızdan çokta önemli değil çünkü bizi adam yerine koyan devlet yok rusyası ayrı israili ayrı suriyesii ayrı ab si ayrı hepsinden neredeyse özür dileyeceğiz
biz olaya sadece ekonomik olarak bakıyoruz ki bu yanlış oysaki avrupa birliği bir hristiyan birliğidir bu birliğe dahil olanlar tek dil konuşmalı (ingilizce ) ve kendi etnik kimkliklerinden vazgeçmeli örneğin macar değil avrupa vatandaşıyım demeli o yüzden bize ters bir durum ne biz oraya gireriz nede onlar bizi alır
Ab'ye girmemiz için sonunda onların enikleri olacağımız türlü yaptırımlar uygulamamız gerekli. Onun yerine sabit kalalım abde hoş gelen uygulamaları kendimize alalım free takılalım. Ayrıca biz bir avrupa ülkesi değiliz. İnsanlarımızda sadece avrupa kültürü yok asya var avrupa var mezopotamya var anadolu var.
Avrupa birliği sürecinde kaldıedığımız en başta idam , içerde onlarca şerefsiz beslememize neden oluyor. Avrupa birliği olmadanda gayet güzel gelişebiliyoruz. Kaldıki Birleşik krallığın AB üyeliğinden çekilmesi ile beraber bence çözülme süreci başlayacaktır. Bende kesinlikle istemiyorum , bize yaracak daha verimli konsorsiyumlar oluşturmalıyız..
Âslinda AB ye girmek için verilen mücadele toplum icin faydâli. . çünkü her duzenleme iyilestirme medeniyetin gelismesinde ve refah duzeyinin ârtisi için gayet yarârli.. Yoksa bu kadar iyileştirme yapicâk başka bir kriter mi var.. AB ye Girmek için Avrupa seviyesine gelelim ama sonuçta AB ye girmesekte olur
Avrupa standartlarına erişelim her alanda ama gerçekten uygulayalım bunları, göstermelik değil.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
parası olan zaten avrupalardan gelmıyor girsede olur girmesede olur şu parası olmayan nefesı açlıktan kokan insanlara ne o9lıyorda ab e girmeyelım dıyor ulen kıcınıza alacak don bulamıyorsunuz bu ülkede avrupa sıze hadı gelın bızde calısın dese değil ailenızı ülkenızı satarsınız kalkmış hayır girmeyelım dıyorsunuz
Ulan dangalak sizi ab ye alan var mı ki birde referandum yapıyorsun mal heriffff britanya ab ye girdikten sonra çıkmak için referandum yaptı girmeden yapmadı girelim mi çıkalım mı diye yani koyun kafalı sen britanyanın koyduğu postaya özenip aynısını yapmak istiyorsun ama bunu yapman için ilk önce ab ye girmen lazım
Ab'ye girilmesini gereksiz buluyorum fakat. O standartlara ulaşmak için, insan yaşamı ve diğer alanlarda abye eşit koşullarda olmak için siyasi yönden müzakerelere devam edilmesi kanaatindeyim.
Ekonomik yönden ise girmemiz zaten bir devenin iğne deliğinden geçmesi kadar zor.
BİZE MEDENİYETİ ÖĞRETMEYE ÇALIŞAN AŞAĞILIK BATI KİM Kİ LAN. GİRSEK KAÇ YAZAR. GİRMESEK GER Mİ KALICAZ: HAYIR. BİZ ÜLKE OLARAK GELİŞELİM. KALKINALIM. O ZAMAN ONLAR BİZİ ÇAĞIRICAKLAR MENFAATLERİ İÇİN.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Türkiye Avrupa yolunda devam etmeli bizi almayacaklar almazlar haklılar ama yinede Avrupa yolunda azda olsa gelişiyoruz ya da Avrupa sayesinde yavaş geriliyoruz Bizi almazlar müslümanız aslında ondan değil cahiliz ondan olmasa terörümüz var ya da yolsuzluk iktidar yok demokrasi zaten hikaye
Son zamanlarda reklamlara haberlere bakıyorum da türkiye gerçekten ilerleme kaydediyor hızlı ceya yavaş eminim savas ortamı olmasak daha hızlı ilerliyeceğiz bizim abye ihtiyacımız yok zaten ab son zamanlarda kötü durumda :)
Ulke olarak gercekten sacmaliyoruz. Diger ulkeler Ab den cikarjen biz Abye girme planlari icersindeyiz hala.. Yine Prof. Dr. Haydar Bas hocamizin sozune geldiler, adam 15 yil oncesinde bugunu gorup Ab bolunecek demisti.. Turk halki daha sigir cobanlarinin arkasinda yurumeye devam etsin, boyle bilgili ileri goruslu adami hiçe sayarak..
Burada tayyip ile haydar hoca'nin arasindaki farktan dem vurdugumu dusunuyorum ki aradaki farklari sayacak olursak sabahi bulur da... Tayyip ab ab diye gezindigi gunlerde Haydar hoca bunun coktan farkindaydi..
Millet tutturmuş AB de AB ne var allah aşkına şu AB de? Bize bir yerleriyle gülüyorlar adamlar. Millet g*tünü yırtıyor girelim AB ye diye. Merak ediyorum girince ne olacak? Kesinlikle gereksiz bana kalırsa..
Kesinlikle vazgeçilmeli artık. Yarım asır oldu. Bizden kötü ülkeleri bile aldılar. Türklere garezleri var belli. Hoş nasıl garezleri olmasın ki... Yıllarca topraklarını talan ettik :) Sizler Türk olduğunuzu unutabilirsiniz ama düşmanlarınız asla unutmaz.
AB ye girmek iyi hoş da AB ye girmek için konulan şartlar yerine getirilirse zaten AB ye şuanki sınırlarla giremeyiz ama AB ile muzakereleri kesersek de suanki iktidar İran a cevirebilir buda bir tehlike tabi
Türkler AB ye girmeyi ne yazik ki sadece kültürel sosyal anlamda değişme olarak anliyorlar ve bu yolda yobazlaşip çiğirindan çikan fuhuş ülkesine dönmemize az kkaldı.. keşke gercekten siyasi anlamda gecis olsaydi.. o yüzden hayir
Bu aslında medeniyete ve çağa ayak uydurup, uydurmamak ile ilgili bir soru bence. Son yıllarda o çizgiden zaten çıktık. Dolayısı ile evet demişiz, hayır demişiz dış çevrelerde bir önemi olacağını sanmıyorum
Bende anlamıyorum bir malık var sanki yöneticilerde sanki ila gir diyor vatandaş ta onlar bizim isteklerimizi gerçekleştirmeye çalışıyormuş rolerinde :)
@pietrHOEmaximoff sizi almayacağız demenin başka yoludur kriterlere uymamak. Artık kriterlere uyduğumuzda ne bayrağımız kalır ne kendş kültürümüz 😉. Tabi ki bunları demek beni ampulcü gösterecektir. Söndürün gitsin onu da
@pietrHOEmaximoff aah ah, sana da sonuna dek katılmıyorsam eşek olayım ama ben sevemedim ab yi. Son zamanlarda apar topar alınan ülkelere bakıyorum, hiç hazır değillerdi.. O sebeple bize "lütuf"muş gibi göstermelerine yani kısacası bu çifte standartlara uyuzum.
Özür dileyip bu halimizle bizi alırlarsa sıcak bakabilirDİM. ingiltere çıkıyormuş iyice girmek istemiyorum artık :)
En İyi Cevaplar