Türkiye Avrupa birliğine girsin mi?
evet se neden hayır sa da neden lütfen :-)
evet se neden hayır sa da neden lütfen :-)
avrupa birligine turkiyeyi alirlarmi olsaydi sorun daha mantikli olurdu.. eger olurda avrupa birligine tamamen kabul ederlerse girmeli tabiki, en basta hukumet ve siyasi partiler duzelir, yolsuzluk hirsizlik, azalir ve sonunda biter, sosyal haklar, insan haklari ve guvence olusur, torunlarimiza guvenli bir gelecek saglanmis olur en azindan.
Girmeli... ( ama almazlar )
1 adım geriye gitmektense 1 adım ilerlemeyi tercih ederim...
belki avrupalı olursak insanlar kendini geliştirmek için çaba gösterirler
bir ümit işte bizde ki...
teşekkür ederim abi
Şöyle Osmanlı geçmişimize bakınca, girmemeliyiz diyorum. Lakin girmezsek geleceğimizi göremiyorum.🙌🏿
Cevap
9Cevap
girmemeliyiz bence kedi birlimizi kurmalıyiz islam birliği veya biraz turancılık gibi olacak ama türkmen ülkeleriyle bir birlik tabi bunların bası türkiye olmalı kolay değil biliyorum ama biraz caba sarfedilmeli bari bu yola cıkalım hedefe ulasamasak bile
islam birlikten bir çaçık çıkmaz bunu halen anlamadın galiba sen bugüne kadar bizim ülkeyi ayaktan tutan o beğenmedin batı ülkeler onların sayende as da olsa iş para var bunun farkında değilmişsin sen?
islam ülkeler kendilerine faydası yok saten onlara kalırsan sonunda al keleşi gelen vur
dogru islam ülkeleriyle bir olursak savasa gireriz haklısın ama azeri lele falan olur ama batı dediğin ülkelerin ne amacları var belli değil bizim arkamızdan ne oyun oynadıkları belli değil iyi gzukup goz boyuyolar iste bunlar hep amerikanın ingilizlerin oyunu bosver türk ün türk ten baska dostu yoktur
mümkün değil o batı ülkesi Türkiye tam 1 ay ayakta duramaz.
senin türkiyen bugün ne tarımda, ne elektronik, ne araba , ne enerji, borsa yüzde 80 batının elinde, türk telekom,
bankaların çoğunu, marketlerde raflarda yüzde 80 gıda iyi bak israel malı. sen asıl batı ülkeden korkma sen başımızda kilerden kork onların niyet tam bozuk. azerı mazerı hep boş işler bunlar. biz her şey yüzde 90 ital ediyoruz bu hükmet sayende
hayır. ab emperyalist bir kuruluştur , ztn hali hazırda emperyalizmin gizli sömürgesi oldugumuz için ab ye girmek emperyalist zincirleri daha içinden çıkılmaz bir hale sokar.
bunun sonuçları çok kötü olur.
türkiye batı ve emperyalist blokla kardeştir ztn. ( nato vs vs. ) ve girmek için can atmasıda normal bu durumda.
ama ab dedgin kuruluş seni aldıgında örnegin ermeni meselesi dillendirildiginde ve senden bir ab üyesi olarak tazminat vs istendiginde ne yapacaksın sen bunun farkında mısın?
ayrıca emperyalist bloktan kopmak türkiyeyi batırmaz iktisadi meseler böyle tanımlanmaz. sen yine o ülkelerle diploması, ekonomik işbirligi yürütürsün ama bunu bagımsızlıgına zede gelmeyecek şekilde bir devlet gibi yaparsın. abisinden para alan kardeş gibi degil. batmazsın yani korkma.
anlıyorum ama varsayımlar üzerinden ülkeni çözülemez sıkıntılara maruz bırakmak deliliktir.
ab de nato gibi kan emici bir kuruluştur. türkiye gibi ülkeleri kullanmak için alırlar. ( fransa, ing, almanya vs )
türkiye henüz iç sıkıntılarından kurtulamamış bir ülkeyken ab nin sana kısa vadede getirecegi mutluluklar la övünmek aptallık. ab uzun vadede türkiyenin kanını emer. örnegin kürt meselesini ab den bagımsız ele alabilirmisin bu imkansız duruma sadece ekonomik bakıyorsun. kardeşi kardeşe vurdurmakta nato ve ab üzerine yoktur.
hem insanda biraz anti-emperyalist duruş olur. ab ye girmek için yırtınmak ihanettir !
GİRMESİN...
TÜRKİYE zaten başlı başına bir BİRLİK..
AVRUPA bize DAR GELİR..
BOŞVER abi biz böyle iyiyiz avrupaya girersek BENLİĞİMİZİ kaybederiz şu an zaten kaybediyoruz yavaş yavaş emin ol
TÜRKİYE iteat etmeye alışkın değil şefim biliyorum avrupa birliğini gittim bile oraya
Girsin diyen var girmesin diyen var adamlar zaten bizi almaz neyin kafası ya xD
Girmeli bende gelecek için ;)
Girsinde icraat lazım önce.
Girsin Dersek Giricek mi :D
HAyır çünkü çıkarlarımıza uygun değil.
Girmemeli
Girsinn
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar