Bizlere küçüklüğümüzden beri Kurtuluş Savaşında şehit kanlarına düşen ay yıldız yansımasıyla bu bayrağın oluştuğu anlatılageldi. Ancak Doğu Roma İmparatorluğu bayrağının nerdeyse aynısı... Kandırıldık mı yoksa onların kanına da mı ay yıldız düşmüştü? bir de hilal İslam'ın simgesiydi hani? Hiçbirşey anlamadım Roma Müslüman değildi ki :/
Türk bayrağı ve Doğu Roma İmparatorluğu bayrağı arasındaki benzerliğin nedeni ne olabilir?
biliyorsunuz fatih istanbul'u alınca roma imparatoru ünvanını da alıyor. doğal olarak roma simgelerini de kullanıyor. islam dünyasının da hilal sembolünü sıklıkla kullanmasından kaynaklı bu bayrak çabuk kabul görüyor. bayrak meselesi bu günlerde konuşulurken söyleyeyim dedim.
edit2: çok komik lan, başlığı açmadan yarım saat önce yok varna savaşı, yok çanakkale savaşı derken birden paganizmi keşfettiler.
edit3: sevgili cahiller m. s. 117-138 yılları arasında hüküm süren hadrianus'un sikkelerinde görülen simgenin aslında m. s. 552 yılında kurulan göktürklerin simgesi olduğunu öne sürebiliyorsunuz ya helal olsun. ki o göktürk devleti bizans ile sasanilere karşı ittifak yapmış bir devlettir. sonuç olarak göktürklere o simgenin nasıl ulaştığını tahmin edersiniz bu bilgiden sonra.
Osmanlının son dönemlerinde kullanılmış evet bu teziniz doğru. Gerileme döneminde Osmanlınin attığı her adım yanlıştı zaten. Bu da onlardan biriydi demek ki. Atatürkün bu bayrağı istemedigi , Gokturklerin kullandigi Mavi üzerine kurt başı modelini istediği ispatlanmış 1 gerçek. Neden bunu kullanıyoruz açıkçası bilmiyorum
Fark ettiyseniz yıldızın aynısı azerbaycan baragında da var kısacası doğru romayı fetheder ken çok şey almışız. Yunanlıları denize döküp gelenek, huy larını almamız gibi...
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
ahahah biz buna güçsüz olan kültürün güçlü olan karşısında erimesi diyoruz kardeş :)
@IYI_IYI Kastettiğim şeyi anlayamayacak kadar özürlü olma. Diyorum ki o 'ata' diye övdüğünüz şahıs ülkeyi zamanında sattı her şey ingilizlerin eline geçti chpyi kurdurdular yıllarca chp üzerinden halka kan kusturdular. Yok sen hala ingilizlerin her tarafını işgal ettiği istanbulu tek kurşun bile atmadan terk ettiğinimi sanıyorsun. Farkındaysan kırmızı yeşik beyaz renkteki suriye ırak ve daha 15 ülkenin bayrağı ingilizler tarafından tasarlandı arap lewrance ile arapları tüklere düşman ettiler böldüler dağıttılar. Neden bizim bayrağımızıda onalr tasarlamış olmasınki nede olsa ülke onların elindeydi son yüz yıldır.
Kötü sözler sahibinindir. Burada seninle küfür yarısına girecek değilim. Sen önce büyüklerinle konusmasını öğren. Gerçekte diyemeyeceklerini sanal diye söyleme. Siyasi görüşümü bilmeden bile abuk subuk konusuyorsun. Türk bayrağının tarihini araştır osmanlıda başka bir şey demiyorm sana.
@IYI_IYI Ben Osmanlı torunuyum ancak o övdüğünüz ingilizi ata olarak kabul etmem. Baş düşman venizelos (yunanlıların başkanı) bile affedilip o şahıs ile balolarda eğlenirken Sultan Abdülhamit Hanı sürgüne göndermek nedir. Adam vatanı satmamak için elinden geleni yaptı sizin 'ata' dediğiniz şahıs sağolsun şimdi bile sövüyor çoğu yunan tohumu kendini Türk sanan ecnebi tohumları. Bunalrı rklavyeden değil yüz yüzede söylerim gizlide değilim profilim açıktır.
@IYI_IYIKardeşim papağan gibi ingilizlerin yazdığı tarih diyip durma. Yabancı kaynaklardanda oku üniversiteliyim bolca zamanım var ve kütüphane çok büyük. Onaylanmış tarih ansiklopedileri okuyorum Halil inalcığın bizzat onayladığı kimi ansiklopediler. Neler döndüğünü bilsen şaşarsın. İlk okulda lisede kahraman diye yutturdukları adamın bir sahtekar olduğu bilsen şaşarsın. Ve hemen bir kitap okudun diyemi adam sövüyorsun deme okuduğum kitapların haddi hesabı yok.
@erdemklc şöyle düşün 'bir siyaset adamı atatürkü kötüleyebilirmi sevmemezlik yapabilirmi' gerçekleri onlarda biliyorlar ama mecburlar. Mesela tayyip atatürkü sevmiyorum deseydi şu an iktidarda olabilirmiydi (misal olarak belirtiyorum). Türkeşte çok zeki bir adamdı atatürk demesi bile kendini Türk sanan Türkçükleri etrafına toplamaya yetti.
Olum sen ne içiyorsun la hahaha tayyip bunu dillendiriyor zaten sen hiç ak gençlik de Atatürk resmi gördünmü hangi ocağa girersen gir başbuğ Atatürk der ve ayriyetten hatırlatırım Türkeş derki ben mhp yi chp Atatürkün izinden gitmediği için kurdum ayriyetten Atatürkü sevmeyen biri Biz laikliği savunuyoruz demez Başbuğ Türkeş bizim dinimiz müslümanlık der devlet sistemimiz Laiklik dinle devlet karışmaz der git izle yavrum bidaha buraya gelip bende Türkçüyüm deme sen osmanlı devletinde Türk tarihi okutmak yadak olduğunu öğren sonra gel bu ülkede Atatürkden önce Türk tarihi okuturulmuyordu müslüman değiller diye bidaha MHP liyim deme Türk Milliyetçileri Atalarını sever senin gibi şöyle böyle olmaz
bu bayragı gosteren bir link atarsan bizde bilgileniriz.. ben google a dogu roma imp. yazıyorum ama senin b gosterdigin bayraktan farklı bir bayrak cıkıyor hemde hic alakası yok bunla
Ona bakarsan çoğu türk toplumu, tunus, pakistanda da ay yıldız var. Eğer bu da yetersizse demekki bizde de bizans kanı var keke o zaman neden müslümanız?
1
14 Yorumla
Soran
+1 yıl
şu anki tunus bayrağı da zaten fransız sömürgesi döneminde hazırlanmış bayrak yani islamla alakası yok o sembollerin yine çaktınız :)
Ah be canım üstün olan biziz şu an :D ayrıca kültür yakınlığımızın olması bizi bozmaz kültür çeşitliliği iyidir :) şu an dünyada bir halta yaramamış slave tarzı garipler türkiyeye laf edicek hadi canım yaylan :D
Sen dünyada safkan kendi kültürüne sahip bir devlet mi tanıyorsun. Türkiye çeşit çeşit ırk yaşıyor, amerikada 77 kökenden ırk var. Rusyada yüzlerce var. İspanyada var. Hayır yani önceden imparatorluk olan bir devlet sadece kendi kültürünü mü yaşayacak. Ah kodumun cahili ah, dağa çıkta eşşeklerinle haşır neşir ol o esnada üzerine bir f-16 füzesi gelir de bir oksijen israfından daha kurtuluruz. Hadi cevap yazma dünyanın tek gereksiz ırkına mensup şahıs :)
ruslar ispanyollar araplar kendi kültürünü yaşatıyor kürtler kendi geleneksel kıyafetleriyle geziyor güçlü kültürlerde böyledir türkler ise kaybolmuş gitmiş bir topluluk ben hiç eski türk kıyafetleriyle gezen bir türk görmedim
Sizin ki geri kafalılık, bu devirde eski tip elbiselerle gezersen tuhaf bakarlar sana. Tüm dünyanın ortak giyinebileceği kıyafetler var, sen neyin kafasını yaşıyosun harbiden ya, bu beyini eminönünden falan sonradan mı takdırdın naptın, bide türkçe konuşuyor o da ilginç :D Bildiğin sömürgemiz olmuşun :d
Çin kaynaklarında yer alan ilk Türkleri sen kabullenemiyorsan sana komik gelmesi normal. Göktürk kitabeleri kale gibi orada olmasa onlara da komik derdin :)
aslında türk bir ırk adı değil en başına gidersen. çinlilerin düşmanları için genel olarak kullandıkları bir kavram. güneyden saldıranlar için de türk demişler örneğin güneyde türk mü vardı... ama türk tarih tezi zaten baştan uca yalan olduğu için neresinden tutsan dökülüyor
En İyi Cevaplar