Bir insan hem Sol görüşlü hemde Dindar olabilir mi? Hem Solcu hemde dinine aşırı baglı olabilir mi?
Evet hem dindar hem solcu olunur.
Hayır olamaz.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sağcı, solcu, gerici, dinci, maocu, taocu, leninist, marksist, dindar, müslüman, ılımlı müslüman, sözde müslüman, süslüman, Atatürkçü, ulusalcı, ırkçı, alevi, sünni, şii, ortadoks, katolik...
Yahu biz insanlar kendimizi sürekli sınıflandırmak, ayrıştırmak, ötekileştirmek konusunda neden bu kadar ısrarcıyız anlayamıyorum.
Sonra birileri gelip bizim bu zaafımızı bize karşı kullanıyorlar diye veryansın ediyoruz.
Bu dünya da bu ülke de hepimize yeter. Yeter ki biz mutlu olmayı bilelim.
Olamaz. Olur diye düşünenler solculuğun maske olarak kullandığı eşitlik, özgürlük, mücadele kavramlarını İslam ile özdeşleştirdiklerinden olabilir diye düşünüyorlar. Halbuki solculuğun bazı fikirleri İslam ile oldukça zıttır. Sosyalist ve komünizm tarihi zulümlerle doludur ve solculuk olsun sağcılık olsun insanları bölmek ve yönetmek, dinin toplumdaki yapıcı etkisini zedelemek için icat edilmiş kurgulardır. Yani solcular alınmasın bir insan hem sağ görüşlü hem dindarda olamaz.
hayır olamaz chp gelirse iktidara imamhatipler kapatılacakmış ve daha birçok bunun gibi şey dindar isen ve chp ye veriyor isen sende bir sorun vardır. bu şeyi duyanlar solcu olmaz zaten ama olanlarda yok değil yani
ötekileştirmeyin, yeteeeeeeeer.😒
ondan bundan şundanmış zerre umrumda değil.
İnsanlığı unutmasınlar yeter de artar bile.
Cevap
25Cevap
Evet olabilir zira tüm dinler baskıya zulme insan emeğinin sömürülmesine hırsızlığa insanları katledilmesine rüşvete yolsuzluğua fakir halkın soyulmasına hayır diyor
din tüccarları ise tüm bunların üstünü örtmek için kıç yırtıyor.
bu durumda dindar solcu hak bildiğini söyler din tüccarlarının yüzüne tüm bunları çarpar
çok zor bir ihtimal be bro hani solculuk herkesin mantıgında rahatlık içmek karı kıza takılmak olarak algılanıyo bu yüzdende dinci birisi yaklaşmıyor her türlü uzak duruyo hani
benim bir arkadaşım var. aynı böyle. çocuk gündüz sultanehmed camiinde paylaşım yapıyor. akşam rakı sofrasında paylaşım yapıyor. şaka değil. çocuk her kafayı beraber yaşıyor. komedi bir karakter
Solculuğu kafasında nasıl gördüğüne bağlı milletimizdeki solculuk anlayışı kısa kesicem afedersiniz her haltı yemek. Böyle yapıyorsa olmaz (Türkiyede o iş olmaz) ama gerçekten neyin ne olduğunu anlamış oldukça küçük miktarlardaki insanlar için olur.
öyle bir örnek yok
bu insanlar tepeden bakarlar sürekli
dindar insanlarada gerici oalrak bakarlar
ama artık yıkıldı o tabuu
Olunabilir, hatta ruhen solcu olmayan biri gerçek anlamda dindar olamaz.
Dinini kendi içinde yaşıyor olabilir. Devlet işlerine dinin alet edilmesine karşı olabilir. Bence olabilir yani
Olur kardeşim niye olmasın illa sağcikar mi dindar allaha inanan olabilir ki olanlarida görüüyoruz merak etme bizler onlardan daha inancliyiz
Dindar derken İslamın bütün şartlarını yerine getiren. Başörtülü olan. Mesela DSP döneminde Türbanlilar Meclisten kovuldu. İmam Hatipler kapatıldı. Bu nasil bir Sol dur.
tamam da kardesim o dönemde İmam Hatip Liseleri vardı ve 14 15 yasinda kiz cocuklarinin kapanmasiydi. İslama ve dindar bir insana gore 14 15 yas kucuk degildir. Tam cagidir.
18 resmi olarak. Ama dinde 13 yasi esas alir, çünkü ergenligin baslangıcı. Hani dindarlık ve solculuktan bahsediyoruz ya. Din Kuran' ı esas alır, anayasayı degil.
ben gördüm öyle ama çok saçma geliyor açıkçası şeytana aittir sol bunu bilmeleri gerekir
hanımefendi sol ve şeytan nasıl irtibat kurdun enteresan
olabilir tabi ne alaka klasik marksist temelde düşünmek zorunda değilsin din vicdan işidir
Hiç dindar solcu gören duyan oldu mu? Olmadı. Demekki olamazmış :/
OLDU.
birçoğu dindarın eşitlikten yana olmayan sağcı olduğuna inanamıyorum
Sol siyasi olaydır din kişisel, dolayısıyla gayet mümkün.
Sol derken sanırım siyasi düşüncesinden bahsediyorsun değil mi?
Solculugun ne oldugunu buliyomusun.. solculuk dinin ta kendisidir
Bırak dindarı müslüman olamaz. Ha hristiyanlığı felan kastediyor isen o ayrı.
sokayım hepsine kimsenin fikrini benimsemiyorum
Olamaz sen hiç yumurtlayan inek gördün mü?
Aziz nesin der susarım
Ateistdir.
Bir sözünü hatırlatmak istemiştim aslında
saçmalamışsın hemde son derece
Bana saçma geliyor ama olan var
Ben daha görmedim, gören varsa bilmem
Anti kapitalist müslümanlar
Evet olabilir niye olmasın
aslında her din sol görüşlüdür insandan yanadır.
Sacma sapan sorular sormayın yaaa!!!
Sacmaysa yorum yapmazsın. burada insanlar tarafindan varysayilan bir yargiyi tartisiyoruz.
Tartisilcak bir konu olmamali bu. Senin ya da bir baskasinin bunlari dusunuyo olmasi zaten bastan hata senin yazdigini solculugun ne oldugunu bilmeyen hatta ve hatta muslumanim diye gecinipte ne haltlar karistiran bir tomar insan okuyo ve sacma sapan yargilar olusturuyolar ufacik beyinlerinde. Bunu senin sahsin adina soylemiyorum ulke icinde bir tomar sacmalik var buna benzer bir tomar sey sokuluyo cahil insanlarin akillarina. sence sordugun sorunun ne oldugunu anlamayan insan yokmudur bunu gidipte annesine babasina sordugunda karsit gorusteyse eger demicekmi evladim inlarin hepsi gavur diye ben cok duydum eminim bir tomar insanda duymustur. Bunlara megil verildigi icin kiziyorum bu konulara. Bunlar konusulmasa kimsenin aklina sacma sapan seyler sokulmaz. Bilmem anlatabildim mi.
Olunamaz...
Olur neden olmasın
oRus. buyum ama bakire gibi bişey bu..
Olur
Bence düşük ihtimal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar