Solcular Muhafazakarlığı neden yaklastıramazlar
Ya da sağcılar CHP yi hiç sevmez
Solcular Fakirlerden
Sağcılar Zenginlerden yana mıdır?
Ya da sağcılar CHP yi hiç sevmez
Solcular Fakirlerden
Sağcılar Zenginlerden yana mıdır?
Bence böyle bir kategorik ayrım yapmak sorunu doğru bir şekilde ortaya koymaya yetmez. Sol ve sağ kavramları sıkıntılı. Ancak belirli noktalardan senin algıladığını düşündüğüm haliyle sol ve sağ cenahın toplumsal değerlerine bakmak lazım. Solu muhafazakarlıktan geri tutan ne ise sağı yaklaştıran o dur. Sol dinamizmi ve ileriye olanı sahipler ve hatta bunun için bazen sazan durumuna düşüp hata bile yaparken sağ statik olandan ve durağan olandan yanadır. Bunu besleyen temel moment ise taşralılığın getirisidir. Sermaye düzeni sağın bu statikliğini alır ve sermayenin emekçiler cephesine doğru yönelttiği saldırılara karşı dalga kıran olarak kullanır. Bu bağlamda sağ patronların saldırısına karşı emekçilerin öfkesini kıran, muhafazakarlık ile patron çıkarlarını bir tutan bir noktada eşitlenir.
Sana bir sır söylim mi Solcular dinsiz değildir🙂 Kılıçdaroğlu alevidir ne olmuş ki bende Aleviyim ona dinsiz deniliyor sağcılarda baya dine düşkün olurlar ama iyi sömürgecilik yaparlar herkes dinini kendi içinde yaşamalı solcular işçinin sağcılar işverenin yanındadır
(Solcuyum)
bunu yargılamak kimseye düşmez! inancın ve paranın kimde olunduğu bilinmez
Cevap
8Cevap
Yok ya bu ulkede solcuyum deyip solculuk ne hic bilmeyenlerden sagcilikla gecinip sagciligi hic bilmeyenler dolu iki tarafindan ezberledigi bir tekrar var tekrarlayip duruyorlar solcular demokrasi hak ozgurluk adalet ataturkculuk falan sagcilarda hak adalet der farkli yani din ahlak peygamber kuran der ikiside savundugu davanin geregini yapmazlar ama topluma deklare edip durular solcular hakkiyla solcu sagcilar hakkkiyla sagci olabilseydi cok daha iyi gecinir gelisirdik
Durum ülkede maalesef karışık biraz çok kapsamlı ance cevabını sen bulabilirsin bolca kitap okumak ve iyi gözlem yapman gerek sıralardım şimdi sana nedenleri ama yorgunum
Hdpliyim solcu seyine giriyorum belki ama bir namazın kaçmaz Kuranimi okurum son derecede inancliyim
Neden hdplisin
O benim sorunum. Çünkü kürdüm.. ben sana neden Akapelisin diye sordummu
Akp li olduğumu nerden çıkardın?
Alakam yok
Solcular dinsiz diyosun ya ot beyinli kalem tutmasını bilmeyen tipik akpkiler oyle diyorlar:)
Ben genel bir görüşten bahsettim farkındaysan.
Öyledir demedim. Ama kime anlatıyorum ki hem terör ü destekliyorsun hemde anlama sıkıntın var
Sendeki o beyin akp liden beter. Çünkü senin kafanın içinde hiçbir şey yok bomboş
Oğlum sen dine namaza kurana kurban ol hdp islam düşmanı bir parti
Bu icimize sokulan bir fitne.
Dedeler. çanakkale.
Bizler sag sol.
Ben hic biiiri deilim. kardes
Solcular ezilenlerin yanındadır sağcılarda zenginlerin sadece yazdıklarında bu kısmı doğru
Bence o kadar net bir ayrım Yok
Ne yani etrafındaki her sağcı yoksulu fakiri hor mu görüyor
Çaktırmıyorlar ama görüyorlar sözde müslüman şerefsizler
Solculardan da öyle insanlar cok
Bence bu zihniyet bizi ileri götürmez
Evet yobaz zihniyet bizi ileri götürmüyor zaten😉
Ben burda senden başka yobaz göremiyorum yalnız 😀
Tahammülsüz saygısız
Tartışılmayacak birisin
Şu ülkede 1 futbol 2 siyaset tartışılmaz
Türkiyeden bahsettin
genelleme yapma