Saygılı bir şekilde bu konuda ki goruslerinizi merak ediyorum. Diyorlar ki çanakkale de bizimde dedelerimiz savaştı bizimde hakkımız var bu topraklarda. Osmanlı zamanında diyarbakır tarafi kürdistan diye geciyomus kurtce konuşmalarına izin varmış felan. Şimdi kurdistani kurmaya hakları var mi yok mu?
Cevabın nedir?
Çanakkale masaldır...
Bakın osmanlı 9 cephede savaştı, nerdeyse dünyanın her yerinde savaş varken kürtler uyudu demiyorum savaştılar elbette ama kendi cephelerinde.
Bugün ki güneydoğu ve doğu anadoluda bölgesel çatışmalar, savaş yok muydu? Vardı.
Ben Karslıyım, çanakkale de il bazında gelen asker sayısına bakalım, kars'ın 2 diye geçer.
Peki kars da millet uyudu mu? Hayır.
Dedem kafkas cephesinde komutandı, diğer bir dedem osmanlı ajanıydı ve
ruslar tarafından şehit edildi.
Ermenilerin bölgedeki halklara zarar vermesi üzerine, karsta ki milli mücadeleyi yönetti.
Ne yani çanakkelede savaşmadım diye savaşmamış mı sayılıyorum şimdi ben.
Kürtleri sevmem doğrudur lakin her yer savaş alanıyken bu adamların yan gelip yattığını da söyleyemem.
Arkadan vurma meselesine gelirsek,
Osmanlının arapları yüceltmesi arapça divanlar açmasına rağmen araplar sırtımızı bıçaklamışken, kürtleri yadırgamıyorum.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAsla yok, benim topraklarım da yok, bugün hdpkkyı destekleyenler,1. Dünya Savaş'ında Kürt Teali Cemiyetleri, Mavri Miraları destekleyenlerden farksız, bugün hdpkkyı destekleyenlerin ataları bu cemiyetin üyeleri yani demem o ki, Diyarbakır ne zaman kürdistan diye bilinmiş, yazılı belge alıyım TC onaylı ha ha , yok olsada bir ile ortak halk isim verdi diye o hakkı kimseye tanımıyoruz çünkü buda 1000 kişinin dediği değil 71 milyonun dediği olur. Hakları yok.
07 Yorumla- +1 yıl
M. Kemal ne dese yapıyorsunuz ama?
Üstelik ilk Kürdistan adı selçuklu Devleti tarafından zikredilmiştir... Çok biliyorsun haa. - +1 yıl
@Bir_Acayip_Adam beni destanlar bağlamaz, destanlar kulaktan kulağa yayılan, gerçekliğini yitirmiş masalımsı şeylerdir. Bana Türk Hükümdarlarından belge getirr. Var mı Kürdistan bölgesi özerk tanınmış mı? Hem niye türklerden yardım istiyosun seni tanımak zorunda mı devlet varsa gücün bu topraklar dışında git kur. Kuzey Irak Kürdistan'ı da ben tanımıyorum bana tam bağımsız devlet ol gel. özerklik de beni bağlamaz. Bir İran olsan neyse.. Demem o ki M. Kemal Atatürk ne derse yapmak ne demek? Öldü bizde Türk Milleti olarak ilkelerini önemsiyoruz ve uyguluyoruz. Ne var ki bunda. Halkçılık ilkesi var en başta...
- +1 yıl
Yapmak değil tapmak olacak o.. Yanlış yazım.. Mustafa Kemal ne derse tapıyorsunuz? Aç bak ilk meclis konuşmalarına? Sana belge işte? Hepsi duruyordur meclis tutanaklarında..
Mustafa Kemal'de halkçılık yok..
Mustafa Kemal'de laiklik yok..
Salt milliyetçilik ve devletçilik var..
Her neyse konumuz o değil.. Makbuz isteyen çirkef müşteri moduna girme hemen.. Bana belgelerle gel.. !!! - +1 yıl
@Bir_Acayip_Adam yazıklar olsun sana M. Kemal'in ilkelerini bilmiyor daha... Öğretemediler mi okulda?
cumhuriyetçilik, halkçılık, milliyetçilik, inkılapçılık, devletçilik, laiklik bütünleyici ilkeler ulusal bağımsızlık, çağdaşlık, akılcılık, millet egemenliği, ayrıca meclis konuşmalarında ilkelerini söylemek zorunda mı ne saçma cümle öyle... Birde utanmadan kanıt diyorsun. Wilsonunda ilkeleri var eee ne yani şimdi. İsteyen benimser istemeyen benimsemez. Ben önce Allah'ı sonra peygamberimi bilirim sonra da birçok şeyi Atatürk ilkelerini kullanacak kadar konuyla ve Kürdistanla bağdaştırma yapmış tamamen asalak ve uydurmacı birisin :) Türk Tarihi Selçuklu öncesine dayanır. Türkler yerleşik hayata Selçuklu öncesinde geçti o zaman o kadar köksüz ve göçebe bir kürt tarihi, pehh temelsiz ve başarısız bir masal beğenmedim çalış üzerinde sen. - +1 yıl
Koçero bir uzun masaldır ki sığmaz okul kitaplarına :)) sen okul kitabı oku.. Orda da Bedrettin'e isyancı , hain diyorlar... Gerçi bilmezsin isim vermiyor okul kitapları :)) milli eğitimim verdiği tarihi ezberleyip gelmiş, buraya.
Bana Allah ve peygamberin belgesini göstersene? Bana somut belgelerle gel?:)) gökten inen şeylere inanıp sonra bilimsel tezler one sürüyor aklı sıra..
Atatürk'ün meclis konuşmalarında Kabristandan bahsedişi var diyorum.. Alooo :)) Osmanlı resmi belgelerine bak:))
Senin allahın ve peygamberinden daha gerçek onlar..
Belge diyor lan? :)) hahajaha - +1 yıl
Kürdistan'dan bahsedişi var***
Ayrıca icraata bakarsak halkı kesen halkçı nasıl oluyor acaba?
Halk tanımı neymiş m. kemal'in..
Bildiğin faşist.. - +1 yıl
@Bir_Acayip_Adam ya yezidi git defol şurdan benim ülkemin imanı o kadar büyük ki Allah'ım her yokluk ve savaşta milletimin bayrağını, kadının namusunu ayakta tutmuş, demem o ki sevindim doğrusu senin gibi gençleri varsa PKK'nın sadece cansız güneşe bakıp lay lay yapar... Ha ha milli eğitim kitabı yanında leş sahte kürt tarihini anlatan kitabı da okudum ben. paçavra bir kitap ne olduğu belirsiz Dünya tarihi anlaşmaları yok İngiltere, Fransa yok Persler yok Mısır yok, neden yok çünkü ortada tarih yok, kurulan tek bir kürt devleti yok bitti, gösteremezsin bana başındaki kürtleştirmeye çalıştığın yöneticiyi anlatma, Diyeceğim o ki sizden düşman olmaz baktım da Türke fazla küçücük türk zoru sever. Bir hristiyan kadar inancı olmayan daima kaybeder. Hadi byy PKKLı terörist ,
+1 yılKürdistan meselesi tamamen yalan/dolan. Onların arkalarındaki kişiler "kürt" bahanesine sığınıp oradaki türkmenleri uzaklaştırma derdinde.
Tıpkı Adolf Hitler'in -sözde- yahudi katliamı ile Yahudileri Avrupa'dan kovup vaadedilmiş topraklara göndermesi gibi.
Amaç büyük israil devleti, kürt devleti değil. Onlar sadece piyondan ibaret.
Almanya ve İngiltere destekliyor PKK'yı.
Almanya Rotschild ailesinin çıktığı ülke, İngiltere ise Rotschild ailesinin para bastığı ve bu sayede dünyada birçok ülkeyi sömüren ülke. Sonuç olarak olay Kürdistan değil, sadece ileride başlayacak büyük savaş için Türklerin elini zayıflatma projesi.
Armageddon savaşı diye araştırrısanız görebilirsiniz. George W. Bush da bu savaşı çıkarmaya çalışan kişilerden sadece biriydi.20 Yorumla
+1 yılBir bölgede çoğunluk ne istiyorsa nasıl yönetilmek istiyorsa bu onların en doğal hakkıdır. Bu yüzden doğudakiler eğer büyük bir çoğunluk Kurdistan'ı istiyorsa bu onların en temel hakkıdır. Bunu kabul edersiniz ya da etmezsiniz ama hak olan budur. Onların toprağı sonuçta, sonradan gelip oraya yerleşmediler. Ama şu anda inanlar bağımsız bir Kurdistan istemiyorlar, sadece anadillerinde eğitim hakkı, varlıklarının anayasalarla korunmalarını yani eşit yurttaşlık istiyorlar.
54 Yorumla
Soran+1 yılKim onlara 2. Sınıf yurttaş muamelesi yaptı ki?
- +1 yıl
Siz küfür etmeden karşınızdakine hakaret etmeden konuşamıyor musunuz? Bu tavırlarınız bile gösteriyor zihniyeti zaten kapasite yok bir şey yok ancak karşısındakine hakaret elden bu geliyor değil mi?
Daha 2000lerden önce kürtçe konuşmak yasaktı müzik dinlemek yasaktı siz hala gelip kim 2. sınıf muamelesi yaptı diyorsunuz. 2000lerden önce de bize hep eşitiz diyorlardı insanları inandırıyordu buna türkler kürtlere gelip biz eşitiz ama neden böyle yapıyorsunuz diyebiliyoarlardı aynen senin şu anda yaptığın gibi.
Şimdi diyeceksiniz o yasaklar kalktı şimdi bir problem yok. Hayır hala problemler var. Hala benim arkadaşlarım sırf mitinge katıldı diye senelerce içeri atılabiliyor. Hala biri siyaset yapıyor diye içeri atılabiliyor. Hala ben nerde kürt desem terörist ilan edilebiliyorum. Hala benim bursun teröristlere yardım ediliyor diye kesilebiliyor. Hala kürtler kendi kanallarını açamıyor kendi gazetelerini çıkaramıyor. Hala anadilde eğitim yo. k Böyle sürer gider bu liste. - +1 yıl
Okumadım. Önce insan olun dilinizi düzeltin.
- +1 yıl
Küfürlü görüşler kaldırıldı, temiz oldu.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
21Cevap
https://i.hizliresim.com/b2G0oZ.png
https://i.hizliresim.com/8bdrjn.png
Bunların çoğu da Gaziantepli. O dedikleri tamamen uydurma. Katılım oranı herşey belli. Reddedilecek durum yok.
Biz bu topraklara geldiğimizde Bizans ile savaştık madem bir Kürt devleti bişey vardı hani nerede belge kayıt. Tarih boyunca Moğollar kadar kan çıkaran ırk yoktur. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmazlar. Bu topraklara geldiler hiç bir yerde Kürtlerin bu konuda da adı geçmiyor.
Tarih yazıyorlar ama dipnot kaynak kıçım yazmayı unutuyorlar.31 Yorumla- +1 yıl
Birde devletin katlettiği masum halk yığınlarının bölgeler olarak yüzdesini verseydin?
Üşenmemiş tablo yapmışlar :))
öyle birşey yok o savaşta herkes savaştı ben trakyalıyım bizim insanlarımızda savaştı o zaman bizde mi isteyelim kendimize toprak ya karadenizliler egeliler hepsi istesinler ee o zaman vatanımızı yabancı ülkelerden paylaşılmaması için kurtarmadıkmı biz bu vatanı şimdi kendi içimizde bölmeye çalışıyoruz... burası sadece toprak parçası değil biraz hissesi olan kendi üzerine geçirmeye çalışamaz burası bir vatan tek ve birlik olmalıyız... ben olaya şahsen kürtler olarak bakmıyorum genelleme yapma sende vatanını seven çok kürt kökenli insan var... olay pkk ve onu destekleyen karaktersizlerdir... yabancı ülkelerin uşağı olmaktan başka birşey değildir kürdistan hayali...
10 Yorumla
+1 yılİnsani bakmak lazım. Savaştan kaçınmak ölümlerden kaçınmak lazım. Tarihte bağımsızlık savaşları olmuş onlarca kez. Ki kurulan çoğu ülkede öyle kuruldu. Ülkemiz insanı sanki sadece Kürtler bu dünyada bağımsızlık istiyormuş gibi davranmaları tuhaf :) Kürtlerin yüzde 75indne çoğunun Türkiye ile tek ülke istediğini düşünüyorum. Fakat hakların artmasını talep etmeleri olabilir ki zaten insani bakarsak kötü görmemek lazım. Zaten göseler bunca insan boş boş ölmez. Mhp Akp kafası fazla dikta ve anlayışsız. Ölen ölene haliyle
10 YorumlaBence haklari yok dedigin gibi bu topraklar icin turku kurdu vs herkes beraber savasti farkli bir cok irk daha var herkes kafasina gore ulke kuramaz ama empati kurmaya da calisiyorum bence kurdistan kurmaya surukleyen bizleriz cunku turkler olarak kurtlerden o kadar cok nefret ediyoruz ki arkadas bile olsak bir kurt ile en ufak bir kavgada kurtlugunu yuzune vuruyoruz bu dislanmalarini anliyorum ama kurdistan diye biseyi asla kabul etmiyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Ayy sen nefret etsen ne olur etmesen ne olur, allahın moğulu bizim enazından kürt olduğumuz belii sen Özbek isin Çeçen misin nesin kemik testi yaptır bence dışlamakmı götümle gülüyorum şu an Türk sen daha düne kadar sıçma**yı bilmiyordun avrupa özentiler sizi kürtler olmasa ülkede açsınız be bokunuzda boğulursunuz ama öyle de böyle de el bet birgün allahın adaleti şaşmaz bunu böyle bilesin ne mutlu kürdüm kürtlüğümşede gurur duyuyorum dedim gibi sen hangi ırktansın onuaraştır :)
+1 yılkurtulus savasinda kürtler kürdistan topragini kendileri savundular.
zaten kürtlerin yasadigi bölgeye kürdistan denir bunun icin extra bir sinir cekmek gerekmez.
kürtlerin cogu türkiyeden ayri bir devlet istemez tr icinde bir özerklik ister.
sakincasi yoktur bence.350 Yorumla- +1 yıl
Kıza diyorum ki bak Pkkyı şöyle haklı görüyorlar Pkkyı böyle meşru yapıyorlar.
Meğer kız zaten Pkklıymış.
Yorumda kullandığı ifade;
"hdp terörist bir parti degildir, terörist bir parti olsa baris cagrisi degil savas cagrisi yapardi."
Bana olan cevabındaki görüşündeki ifade;
"sen utaniyomusun ki onca zulmu katliami yok sayarak bunlar terörist demeye? "
Tartışılacak zekaya gelmende ümidim varda hainlikden dönmen konusunda ümidim yok maalesef Allah ıslah etsin.
Deminki konuyu kaldırmışlar buraya yazıyorum. Sen var ya sen gizli hainsin bu sitede. - +1 yıl
@karides gizli hainsin ne demek? ben zaten görüslerimi acik acik yaziyorum evet hdp bariscil bir partidir tek bir söylemi yok pkkyi catismaya cagirdigina dair varsa buyur ispat et.
hala soruyorum utanmiyor musun? filustindeki cocuklara aglarsiniz, dogu türkistabdaki insanlara aglarsiniz, rabiaya aglarsiniz ama kendi ülkemizdeki zulme gelince " ay ne zulmu rahat durana kim napsin" kafasina girersiniz utanmadan.
ayrica pkk destekcisi degilim yaptiklari bir cok seyi yanlis bulsam da neden dagda olduklarini biliyorum sizin gibi nos bos töröröst diyip gecmiyotum ve bunu söylerken de hic utanmiyorum.
utanmasi gereken ben degilim zulmu yok sayanlar. - +1 yıl
Eğer zerre kadar Kürde zulüm yapan olmuşsa Allah'a hesap versin verecekte. Bu ülkede ülkücülere sağa sola sanki hiç zulüm yapmadı devlet. Ülkücülerin bir tarafına jop sokuyorlardı be. Daha önce mesajlarımda da dedim eğer bir hak var ise bu mecliste çözülecek siyaset yapılarak çözülecek kan dökülerek değil ama bugün Pkknın avukatlığını yaparak bir yol alamazsın.
Hiçbir yerde savunması yoktur. Geleceksin elektrik direğinin yanlarına mayın döşeyeceksin. Mühendisimiz hizmet uğruna tamire gelecek. Feci şekilde yaralanacak. Hangi kitap yazıyor ulan bunu
Benim Kürtlerle de muhabbetim var neyin ne olduğunu o bölgelerde neler yaşandığını iyi biliyorum. Çakallar yüzünden sokağa çıkamıyor millet be. Hepsine beddua ediyor. Sadece sizin gibi kalleş avukatlığı yapan Kürtler mi var sanıyordunuz.
Pkklı değilmiş. Sen milleti saf mı sanıyorsun ulan mesajını şikayet ettim bütün konuyu kaldırdılar be. Sen ne konuştuğunun farkında mısın. Anca kendini ve kendinden olanları kandırırsın. - +1 yıl
varsa? varsa nedir ya? git bir arastir 80 darbesinde ne yapilmis d. bakir cezaevinde.
bir halkin anadilini yasaklamak neyin kafasi? kürtce sarki söyledi diye zindanlarda iskence etmek neyin kafasi?
varsa diyor. dersim katliami ne onlarca insan yerinden yurdundan sürgün edildi dönemin gazeteleri bile bunu yazdi ama siz hala varsa diyorsunuz.
ayrica kürt degilim ama senin gibi türk irkcilarina kürt, kürt irkcilarina da türk olurum.
sen beni ister kürt ister ermeni ister yunan gör, insan insandir irkinin ne oldugu farketmeu gerci ermeniyi bile küfür amacli kullanan kirli zihinlere ne anlatsan bos.
sen kimsin senden mi korkacagim da gizleyecegim? pkkyi tam anlamiyla desteklemem sadece daga cikma sebeplerini hakli bulurum diyorum daha nasil acik yazmami bekliosun?
ha irkci kesimin askere ölüm, diget irkci kesimin de teröriste ölüm dememi bekliosan cok beklersin.
hic bir ölüm olmasin savastan yana degilim. acinin irki yoktur. - +1 yıl
@karides o kadar hazimsiz olma karsit fikirlere kulak vermeyi de ögren ne hakeret ettim sana ne küfür sadece hazimsizliktan dolayi sikayrt etmis olman bile nasil bir zihniyette oldugunun kanitidir.
soru da beni sikayet ettigin icin degil provokatif payladim oldugu icin kaldirilmistir yoksa ksnin benden bir korkusu yok soruyu degil yorumumu silerlerdi gözünde nereye koyduysan artik beni sikayet ettim soru kalkti kafasina girmissin kfdghkkhn. - +1 yıl
Soru provokatif olduğu için kaldırıldığı gibi mesajda aynı şekilde şikayet edilebilir ve kaldırılabilir. Saatlerce kalkmayan yorum benim şikayet etmenin 1 dk ardında kaldırıldı tesadüf diyelim. Hoş o konu gibi siyasi olarak alalarını açtım kaldırılmadı ya neyse.
Kendin söylediğine kendin inanıyorsun senin gibi birinin söylediği laflar mı beni hazımsız edecek. Ben ilk kez biri ile tartışmıyorum. Dağa çıkmasını destekliyormuş ama diğerlerini desteklemiyormuş yahu bir git. Şehit haberleri altında ama sizde bunu şunu yaptınız yorumlarınızı görmedik sanki. Geçmişi bahane edip bugünlerdeki kan dökümünü helal sayıyorsunuz. Açık bu konuşmalarınızdan belli.
TSK'ya laf ettiğiniz kadar asla Pkk'ya laf etmediniz. Etti mi yani HDP. Lanet olsun dedi mi. Demez.
Geçen gün şehit olan polisin ardından HDP üyesi biri şöyle mesaj atmıştı. "Bir polis daha etkisiz hale getirildi."
Ha işte tam bu kafadasınız hepiniz. Dersimde ise bir isyan söz konusuydu başlı başlına isyan bastırıldı. - +1 yıl
benim yorumumun hic biri provokatif degildi, hic bir kesime hakaret etmedim hic bir kesimi asagilamadim hic bir kesime irkcilik yapmadim.
isine geldigini görüp isine gelmedigini yok öyle birsey demen tarihte yasananlari örtbas etmez.
zaten pkknin daga cikma nedenini hakli bulup yine de pkkyi desteklemiyor olmamin nedeni de 80lerde yapilan zulmun bedelini neden 20 yasindaki bir asker ödesinden dolayidir.
hdp hic bir asker polis ölümüne sevinmemis öyle bir söylemde bulunmamistir.
bahsettigin twitti de carpitmissin özel harekat görevlisinin ismini yazip etkisiz hale getirilmis diye yazmis bir polis "daha" söylemi yok o twtte.
o kafada falan degiliz hepimiz, öyle bos bos salliyorsun anca. doguda kac aile var bir oglu askerde digeti dagda hangisine üzülüp hangisine sevinecek?
hdp es baskasini " hepsi bizim evladimiz canlar gitmesin" dedigi icin savas yanlisi bölücü hain eli kanli terörist oluyor ama "ehe kandili dümdüz edicez gebericeksiniz" diyrn bariscil vatan sever? - +1 yıl
@karides siz her nekadar ölümlere sevinc cigliigi atsaniz da size insanligi ögretecegiz.
ölen hangi taraftanmis demeyi biraktiginizda insan olursunuz ancak.
ögreneceksiniz ögretecegiz.
trde sadece asker analari aglamiyor trde sadece asker analari o aciyi yasamiyor.
devlet zamaninda yapilan hatalari düzelttiginde ki 2 sene boyunca o sürece girilmis ve pkk zaten catismasizlik saglayarak silah birakmaya meyilli oldugunu kanitlamistir, devlet adim attiginda pkk da karsilik verecektir.
devlet silaha sarilirsa pkkdan farkli bir tutum bekleyemezsin.
silahla bitecek olsa 30 yilda pkk diye bisey kalmazdi.
o yüzden gebersinler demek askerlerin ölümünü istemekten baska birsey degildir. - +1 yıl
Kusura bakma çözüm sürecinde hangi asker gitti de saldırıda bulundu. Hangi polis gitti de operasyon yaptı. Suruçta yaşananlardan sonra iki polisimizinde uykusunda kafasına sıkmadılar mı. Bundan 1 yıl önce hiç bir saldırı yokken çözüm sürecindeyken çarşıda 1 astsubayımızın ensesine sıkmadılar mı şehit olmadı mı. Ne zaman ki şehit haberleri geldi uçaklar kalktı. Ondan sonra bile kara harekatı olmadı. şu an ordu karakollarda üstlerde. Kardeşim doğuda asker benim. Geldiğinde dudağının yanı yarıktı. Araç muhafızı kendisi ambulans ile hasta erler giderken koruyor. Anlıyorlar tabi ne olduklarını taş atmışlar. Bu çocukta Kürtçe ağıtları vs seven biri ne suçu var. Doğuda yaşıyor musun bilmiyorum ben çok video gördüm Zpt araçlarının halk tarafından taşlandığını. Kardeşim diyor nöbet kulübesine gelip analarımıza küfür ediyorlar Apo sloganı atıyorlar. Çok mu değişik yani. Olaylardan dolayı sadece uzman çavuşlar artık dışarı çıkıp görev yapıyor.
Gelmiş Asker Polis başlattı diyorsun. - +1 yıl
Ben sadece Kürtlere değil bütün halklara hakkının verilmesini isterim. Çünkü kan dökülmesinden bıktım. Bu halklar birleşip bilim alanında ya da başka alanlarda gelişsin yücelsin.
Ama adam çıkıyor ben Kürdistan istiyorum diyor. Bildiğin istiyor yani Türklerden nefret ediyor. Ee kurdun istemeyen Kürtler gelmezse ne olacak. Et ile tırnak gibi birleşmişiz nasıl ayrılıp gelecek. Nasıl yapacaksın aklım almıyor o kadar hizmeti. Cevap yok.
Aynı şey bir Pkklı ile Bürokrat arasında da geçiyor. O pkklı hak veriyor ayrılmanın imkansız olduğuna ve hatta hatta Pkk'nın Türkiye'yi bitiremeyeceğini de kabulleniyor.
Kan akıtmak sadece milliyetçiliği ve ırkçılığı arttıracaktır başka bişey elde edilmez. HDP HDP diyorsun iyi güzel benim önceki mesajlarımda var isterim böyle halkları savunan parti olsun ama sen kabul etmesende yok Aponun heykeli yok Pkknın tükürüğü olmuyor işte. Ol-mu-yor. Üstüne üstelik bunları savunmanız deli ediyor beni. Yapmayacaklar. - +1 yıl
Gelip Türkün kalbini kırıp hak mı elde edeceksin. Nasıl olacak bu. O kadar dalaş ile o kadar şey ile.
Bak şöyle olsa eyvallah diyeceğim. HDP'nin sıfırdan başladığını farz edelim. Yine halkların hakkını savunsun dil kültür herşey tamam. Tek sorun ne biliyor musun. Pkk. Net şekilde aralarına duvar koymuyorlar. Eğer kursalar ve açıklamaları yapıcı olsa. Türkleri kırmamak üzere olsa. Bu millet Hrant öldüğünde Ermeniyiz diye sokakta eylemde yaptı. Çünkü duygusal millet. Niye olmasın. Malazgirtten bu yana bir arada yaşayan millet yine yaşar.
Ama sen Pkk ile arana mesafe koymazsan olmaz işte. İki kere iki dört ol-maz. - +1 yıl
asker polis baslatti demiyorum asker kendi badina operasyon baslatamaz, emri veren baskan olmadigi icin gözü dönen sahistir.
cözüm sürecinde de secimlerin öncesinde o baskanlik sevdasindaki sahis operasyin icin göndermedi mi asketi? az önceki soruda " canli kalkan oluyorlar" diye sikayetci oldugun hdp yine gidip orada canli kalkan olmadi mi? hdpli orada canli kalkan oldugu icin ölmedi mi acilan ateste? size bu bile vatan hainligi gibi geliyor ama onlar bos yere canli kalkan olmuyor orada catisma cikmasin diye canli kalkan oluyor.
hdp mitinglerinde bombali saldirilar düzenlendi minibus sfrleri yakildu tam defalarca hdpye saldiri oldu kim gözaltina alindi hic kimse. bu kadar tahrike ragmen pkk catismaya girmedi.
suruc olayinda devlete soracaksin hesabi o patlamanin ardindan niye iside degil de solcu örgütlere yapilmis operasyon, niye suruc olayinin arastirilmasina hayir oyu kullanmis hükümet? isin icinde kendileri oldugu icin olmasin? onlarca gencin ölmesini dogal birseymis gibi - +1 yıl
karsilayip 2 polis ölünce mi devletin zoruna gidiyor. 10larca genc mi patlatilmis gömün gitsin, 2 polid mi öldürülmüs woooww woowww haraaammm.
@karides senin kardesinin basina birsey gelirse vatan icin degil kacak sarayin soytarasi baskan olamadigi icin gelecek.
sen sadece asker araclarini taslayan cocuklarin videosunu mu izliyorsun? bir de askerin sokak ortasinda 12lik cocuklara kursun yagdirdigi haberlere baksaydin.
niye herseyi tek tarafli izliyorsun? filistinli cocuk askere tas atinca kahraman oluyor da kürt cocugu tad atinca mi hain oluyor. - +1 yıl
Sen mesela koyu Akpli birinin cenazesine gider misin? Saygı duyar mısın. Duymazsın. Nitekim size saygı duymayan insanlar da olacaktır bence bundan normal bişey yok.
Devlet tabii ki görevini yapacak araştıracak ama sen şimdi boşuna demeye gerek yok sana göre Akp suçlu yani devlet suçlu yani askere polise kurşun sıkılabilir.
2 polis diyorsun ama bütün olan bitenin Pkk ile başladığını kabul etmelisin. Şuradan bile belli Akp'nin şerefsizliği ve hükumetin pasifliği. Ne zaman ki şehit oldu o zaman gittiler çeşitli örgütlere baskın yaptılar tutukladılar. Eğer olay olmasa hiçbiri tutuklanmayacak Dhkp-c Ydg-h gibi örgütlerde bulunan eli kanlı kişiler aramızda dolaşacaktı.
Neden daha önce operasyonlar yapılmadı? Çünkü çözüm süreci. - +1 yıl
kimmis türk düsmani? hdpnin türklere karsi yaptigi bir nefret söylemi vs hicbirsey yoktut türk düsmani flnda degildir.
hdp ne yapmis da türkün kalbini kirmis? biz trden ayri bir devlet istemiyoruz tr sinirlari icinde öz yönetim istiyoruz dedigi icin mi türk halkinin kalbi kirilmis?
e yillarca okullarda kürt cocuguna türküm dedirilen kürtceyi yasaklayip öyle bir dili öylr bir irki yok sayilan kürt halkinin kirilan kalbi nolacak?
zulmden bahsetmiyorum bile.
hdpnin pkkya durusu bellidir hic bir zaan terör örgütü demeyecek, bazi koltuk sevdalilari gibi bugün terörist yarin oy icin onlar da dagdan inecek demiyecek durusu nettir o konuda halki kandirarak degil oldugu gibi siyaset yapar.
ve en önemlisi de baris isteyen bir parti, pkkya da devlete de silahlari susturun cagrisi yapiyor.
ölen askere de pkkliya da bizim evladimiz diyor.
savasarak kin nefret ile bir sonuca varilmayacagini en iyi bilen parti hdp zaten o yüzden bir an önce catismasizlik olsun cagrisi yapiyor. - +1 yıl
miliyetci kesim de kime oy verecekse versin isterse akpye oylari basip %50li iktidar yapsin ama bir an önce savad cigirtkanligindan vaz gecsin @karides halk cikip savas istemiyoruz dese akp operasyonlari durdurmak zorunda kalacak ama malesef milliyetci kesim durumdan gayet memnun.
sanki daha önce hic operasyon yapilmamis ilk defa operasyon yspiliyormus gibi kökünü kaziyacagiz diyorlar da daga pkk catismaya dahi girmedi sehit icindrki genclik yspilanmasi öldürdü onca asketi kac haftada kac asket gitti hala bizirecez hülog. - +1 yıl
Yahu bana seni tarafsız zannederdim diyen kişinin yaptığı paylaşımlara bak.. Bu demokrat oyunu kime?
Hdp mesafe koyamıyor diyelim hadi sen haklı ol..
Devlet faşizmle arasına duvar örebiliyor mu?
Bırak bu işleri karides.. Yasaklara karşı dünyanın her yerinde başkaldırı olmuştur..
Peygamber soyu dahil.. Onuda sizin zihniyet kafasını kesti.. Gitti başlar geldi bedensiz..
Dünyanın her zamanında ve yerinde hak için savaşanlara duamız güneş baht olasın civan oğlum.. Hürriyet için dipçik tutan el dert görmesin... Tadındadır..
Yasaklayan devlet.. Yasaklarsa karşı direnenler halk.. - +1 yıl
Hala anlamadınız Pkk'nın avukatlığını yapıyorsanız Türklere hakaret edeceğinizi. Bizler asker şehit olunca Türktür diye bakmıyoruz. Ya da Çerkes. Hatta Müslüman olmasına bile gerek yok. Canımızdan can gidiyor.
Eğer birileri senin topraklarında bölücülük yapıyorsa devlete baş kaldırıp isyan ediyorsa özerklik deyip bu haritayı bölüyorsa onun cezası İslama göre de bellidir anayasamıza göre de bellidir. - +1 yıl
@Bir_Acayip_Adam Size göre devlet faşist değil ama askere polise kurşun sıkanlar haklarını arıyor. Facebook'da da askerin şehit olması haberi altında o kadar Kürdün alay edici aşağılayıcı yorumları var. Onlara ne diyeceksiniz. Merak ediyorum hiç eleştirdiniz mi. Ben sanmıyorum.
- +1 yıl
@karidas türkiye degil de kürdistan olsaydi ülkenin ismi, kürtler cogunluk türkler azinlik olsaydi, kürt devleti sana türk diye bir irk yok sen kürtsün deseydi, türkce diye bir dil yok anadilin kürtce olacak deseydi.
cocuklarina okullarda kürtüm dedirtseydi ana dilini yani türkceyi yasaklayip türkce sarki söylediginde tutuklasaydi (bak zulm iskenceye hic girmiyorum) türk halkinin bir kismi da daga cikip kürt devletine savas acsaydi sen dagda senin kültürünü dilini savunana terörist mi diyecektin?
kürt devleti haklidir bizim vatan haini türkler isyan cikariyor mu diyecektin? - +1 yıl
@karides
- +1 yıl
Amerika'da siyahlar beyazların tuvaletine dahi gidemiyor oy kullanamıyor otobüslerde ön koltuklara oturamıyordu. Almanya'da İsrailliler zaten kaldırımda dahi gidemiyordu ırkçılıkları anlatmama gerek yok. Tamam devlete bir savaş açtın belki başka çaren yoktu sesini duyuramıyordun.
Ben zaten yukarıda mesajlarım da dediğim gibi bir takım haklar verilmek zorunda. İnsanlar kültürlerini yaşamak isterler hatta kültürleri ile gurur duyulmak isterler.
Geçmişi biran olsun sil. Çünkü gerçekten hakkını almak istiyorsan öyle ulaşacağına inandığım için diyorum.
Sil ve cevap ver. Sence akılcı sempatik yollar ile siyaset yapılarak Kürt halkına kültürlerini de dillerini de yaşatamaz mısın. Ben bunları düşündüm. Kendimce yaşatacağıma inandım. Kan yoluna başvurmadan. Çünkü o zamanlar geçti. Sizden de giden oldu bizden de ama Yurtta sulh cihanda sulh denildi. İşler öyle kan dökmek ile yürümüyor. Sorduğum soruyu anladıysan cevabını bekliyorum. - +1 yıl
ayrica ben zaten türküm kendime neden hakaret edeyim bir vazgecin artik ezilenin yaninda durani kafaniza göre o irktansin bu irktansin demeyi.
hayir benim irklarla bir sorunum yok istersen ermeni ilan et de ama türke hakaret ediyosun bizden olmadigin icin efekti yapma. - +1 yıl
akilci sempatik yollar mi?(:
su an kürtlerin anadili serbest birakilmissa bunda pkknin katkisi yok diyemezsin.
akilci sempatik yollar? gbnjfdgh
hakketten bir gülme geldi ahsgjjh
aleviler de asirlardir sempatik yollardan hak ariyor ama hala cem evleri ibadetleti taninmadi ibadet edeceksen iste camii diyorlar.(:
ama onlar sempatik olmaya devam ediyor devlette ayni sempatilikle ehr cami orda diyor. - +1 yıl
Sen burada bana yapılan ve ölen gerillalara yapılan küfürlere ses çıkarıyor musun ki bana o soruyu soruyorsun.. @Karides bak kardeşim ben pkk militanı değilim... Ancak sen devletin avukatlığını yapıyorsun... Siz isteyin veya istemeyin fark etmez bu yaklaşımınız ülkeyi bölmekten daha öteye geçmeyecek.. Ya devlet şapkasını önüne koyup hataları ile yüzleşecek veyahut kaçınılmaz son gelecek.. Tarihte bütün süreçler bu şekilde sonuçlanmıştır yasak ve baskı sistemlerine karşı..
Senin cumhurbaşkanı başkan olamadı diye bütün yolları deniyor ancak her denediği rezalet plan canımızdan can alıyor..
Ne onu başkan yaptırırız ne de kendi kültürümüzden vazgeçeriz..
Söyle bana Dolmabahçe mutabakatı nerede? Nerede poz veren hükümet yetkilileri başbakan yardımcıları...
Seçim sonrası ne oldu da bunlar asker kanından , tabutundan nemalanmaya başladı?
Bırak şimdi islamı felan.. Ben islam tanımam.. Ben insan haklarını tanırım.. İnsan haklarını tanımayanların devletini hiç tanımam.. - +1 yıl
Dayatmacı devlete laf edip Pkk'nın dayatmacılık ile hak aramasını normal karşılıyorsun. Pkk bu dayatmacılık ile onlarca sivili geçmişte bombalar ile katletmedi mi. O zaman geçmişte katledilen insanlardan niye konuşuyorsun ki Pkk'yı savunuyorsan. Dedim ya sen askere laf ettiğin kadar Pkk'ya laf etmiyorsun. Sonra ben ortadayım ne oraya ne buraya. En başından beri Pkknın ağzı gibi konuşuyorsun.
Sormam hata çünkü sempatiklik deyince benim aklımdan geçen şey senin aklındaki ile bir değildi. - +1 yıl
Bir_Acayip_Adam Ama biz yıllarca hainlere laf yapınca faşist olduk bu insanlar askerlerimize laf edince olmadı. Hemen bir laf çevirme. Onlara niye faşist demiyorsun. Ben bunu sordum.
Sende her ne kadar Pkklı değilim desende Pkk avukatlığı yapıyorsun.
Benim zaten dil konusunda da kültür konusunda da söylediklerim belli. Ben sıkıldım şehit haberlerinden. Bu ne demek. Kan dursun istiyorum. - +1 yıl
size anadilini yasaklayan irkini yok sayan camini ibadet hane diye tanimayip mezhepini asagilaysn bir devlet lazim.
ozaman cikip sempatik yollardan hakkini savunursunuz savunmana izin vetilirse tabi irkin yok sayilmis anadilin yasaklanmis ama devlet sempatik yollardan hak aramsna izin verecrk? ana dilinde sarki söyledigin icin tutuklayan devlet sana hak arama hakki verecek? jfdhkkghj.
itiraf et kürdistan olsaydi bu ülkenin ismi ve sana zorla kürtüm dedirtip ana dilinde sarkilar söylediginde tutuklansaydin olayini haysl bile edemedin. cünkü fiziksrl iskence ve zulme bile gerek yok bukadari bile insanlik disi.
sempatik yollar? kbcfjkkjn.
@karides : sevgili canim devletim aceba anadilimin yasagini kaldirsan nasil olur?
devlet : ne diyo bu hhdfhjjjh
karides : yeterince sempatik degil miyim?
devlet : zaaaxd
ahshjkjjk.
ciddiyrt gitti yine. - +1 yıl
Dolmabahçe mutabakatına ne oldu?
Seçimden sonra ne değişti?
Kürdistan diye haykıran C. başkanına ne oldu? Cevap bekliyorum. ..
Kardeşim cidden saf mısın?
Biz demedik mi geçmişle yüzleşme komisyonu kurulsun diye reddettiler.. Pkk ne yaptıysa devlet ne yaptıysa yüzleşilsin dedik... Devlet yediği bokları bildiği için hükümet yanaşamadı... Döt ister çünkü.. O bizde var ama devlette yok..
Halkımın ağzı ile konuşuyorum ben..
Sempatik hak?
Gelecek devletin ölü , diri demeden tecavüz edecek...
Topluca kıyacak...
Aleviyi..
Kürdü..
Ermeniyi..
Van'ı Wan diye yazınca bile hapise atılacak vekiller :))
Ne yapacağız... Yhaaaa hakkımızı verin slak msıın? Felan mı yapacağız..
Gerilla mücadelesi bundan dolayı var.. Sadece Türkiye'de değil dünyada olduğu her yerde gerillalar bu yüzden mücadele verir.. Yasal yolları tıkayan ve zulüm eden otoriter yapılara karşı gerilla mücadelesi verirler..
Kurtuluş savaşında kısmen Türk ve Kürt çetelerin verdiği gibi..
@Karides - +1 yıl
Evet ciddiyetsizleştin ben bu olayın kansız da çözüleceğini savunuyorum ama sen gelip illa ki kan diyorsun ama ırkçı ben oluyorum. Tuhaf değil mi. Evet sempatik ulan sempatik. Bütün halklara sadece Kürtlere değil Türk'e de sempatik gelecek bir lider olsaydı o zaman birileri arkasından gelirdi.
İki tarafta kan akıyor. Buda ırkçılığı ve milliyetçiliği arttırıyor diye tekrar kez söyledim. Böyle nasıl hak elde edilecek. Böyle hiçbir halt elde edilemez. Kandan başka. - +1 yıl
@Bir_Acayip_Adam Kan dökme taraftarı olan kişiler ile tartışmam bile. Soru sorduk bizimkiler faşist oluyor sizinkiler aynını deyince aynı hitabı onlara eder misin. Aldığım cevap: Halkımın ağzı ile konuşuyorum ben.
Ee bizimkilerde bizim halka göre konuşuyor. O kadar şehit var. Sizin gibi ahmaklar yüzünden bu sorun çözülmez. Beni de anlayamazsınız zaten beklemiyorum. - +1 yıl
@karides tüm halklara esit yaklasan bir lider olsaydi zamaninda zaten anadilleri yasaklanmazdi.
ama zalim bir lider vardi ve ben de sana ülkenin ismi kürdistan olsaydi zalim lider senin irkini dilini yok sayip anadilini yasaklayip anadinlinde sarki söylediginde tutuklasaydi zorla sana kürtüm dedirtseydi hangi sempatik yolu izlerdin bir acikla? srmpatik lideri gec zalim bir lider var, sempatik olsa zaten seni yok saymaz.
buyur silahsiz bir cözüm sun. - +1 yıl
Liderden kastım o zaman ki yönetim değildi. Ben asla insanların Kürtçe dilini konuşamamasını ya da kültürlerinin yok sayılmasını savunmam ki bu Kürtçe şarkı olayını bizzat çocukken yaşadım.
Ama benim demem ile seninkinin arasında fark var.
Kimse sorsam geçmişte şu oldu bu oldu bilmem ne. Ee diğer taraf ya o kadar şehit var bu var olmaz ki. Nasıl çözülecek böyle. Nasıl?
O kadar şehit verilmesinin durması mı önemli yoksa daha da devam etmesi mi. Bunun sonsuza kadar gideceğini düşünmek çok saçma olmaz mı
Aynı şekilde geçmişte haksız şekilde ölenler olmuş. Hala ölmelerini ister misin.
Sürekli gündemde olan bu.
Bende sempatiklikten kasıt şu zamanı anlatıyorum. Bırak şimdi şundan dolayı bundan dolayı demesini en küçük Pkk kelimesi bu ortamda itidal yaratır. Olmaz. O yüzden halkların hakkını savunurken herkese hoş gözükmelisin bana da ona da buna da. Hee Sana laf eden yöneticiler mi oldu akılcı laflar ile çürüteceksin. Böyle oy sayını artırırsın böyle bir yerlere varırsın. - +1 yıl
@Karides ahmak kimdir değildir tarih yargılar sen merak etme.. Halkları kıyıp haklarına gasp eden ne olursa olsun fark etmez.. Biz hesap sorarız.. Sorumluları asker tabutlarında siyaset yaparken bizim halkımız dağlarda bir rüzgar gibi eser.. Dilimizi ve kültürel kimliğimizi kimseye peşkeş etmeyiz.. Kimseye baş eğip el bağlamayız.. Ve dünyada ki bütün faşist, baskıcı sistemlere karşı enternasyonalist tavır ile tepki koyarız.. Çünkü yurdumuz bütün cihandır bizim.. Bir anadan dozmuşçasına..
Kamboçya'dan, Bolivya'ya , Sydney'den, Sudan'a , Kürdistan'dan , Türkiye'ye kadar..
Daha iyi anlaman için..
https://m.youtube.com/watch?v=cFL97lvUcrs - +1 yıl
@karides soruma cevap vermedin? sempatik yoldan nasil hak arayacaksin önerini sun?
pkk dün mü daga cikti ilk silahli eylemi 84de darbeden onca zulmden sonra daga cikan insanlar senin terörist vatan haini dediklerin.
su an cözüm belli hdp de bu yüzden silahlari susturun diyor pkkya da devlete de, e sen buna da itiraz ediyorsun?
pkknin silah birakmasini bekliyorsan su an degil hdp öcalan cagri yapsa pkk silah birakmaz bu sartlarda.
ama devlet operasyonlari durdurur cözüm sürecine dönerse pkk da silahlari susturur. - +1 yıl
Bir_Acayip_Adam Millete ırkçı diyorsun. Halkımın ağzı ile konuşurum lafı ile kendin ırkçılık yapıyorsun. Böyle mi haklı oluyorsun. Sen geçmişini anlatıyorsun iyi bizimde anlatacak şeylerimiz var. Bizimde geçmişimiz var. Sizin ölenleriniz olduğu gibi bizimde ölülerimiz var. Şimdi gelip akan kanları mı tartacağız yani.
Daha kan akarak ne çözeceksin. Çözüldüğünü sanacaksın. İstiyorsan da ettiğini bulacaksın. - +1 yıl
Hah şimdi dediğim noktaya geldik evet ben silahlar sussun istiyorum ama bir düşün Allah'ını seversen hangi devlet çıkıp ordumuz silahını bırakıyor demiş. Gerçekten bu sana mantıklı geliyor mu. Silahı bırakacak olan Pkk'dır. Çözüm için uğraşacak ise HDP'dir. Her ne kadar ben o malum açıklamalar yüzünden nefret etsem bile çözümü arayacak parti şu şartlarda HDP'dir.
Ama istiyorum ki HDP gibi bir parti bütün halkları kucaklasın. Sen ne kadar kucaklıyor desen de Pkk üzerinden ettiği laflar HDP'ye kin besletiyor. Bununda farkında olmalısın. İşte bu olmasaydı daha önce çok yerde örnek verdiğim gibi Martin Luther King gibi siyaset yapsaydı bugün yanlarında herkesi bulurdu. - +1 yıl
@karides kim dedi devlet silah biraksin diye? ben öyle birsey demedim hdp dr demedi hatta demirtas gayet güzel aciklamasini yapti bunun " ben devlet silah biraksin demedim devlet silah birakmaz, silahsiz devlez olmaz ama o silahi sikmasin diyoruz, ayni cagriyi pkkya da yapiyoruz, pkk silahlari sustursun devlet operasyonlari durdursun " diyor daha ne yapmasini bekliyorsun?
hdpden cözüm bekliyorsan hdpyi iktidar yapicaksiniz o halde, hic bir yetkisi yok neye cözüm bulacak? daha düne kadar baris süreci boyunca kandille görüstügünde sürecin ilerlemesi icin bu seferde pkkyla görüsüyor terörist parti diyordunuz.
ne istiyosunuz tam olarak hdpden? ne yapsinlar daha cikip pkk terör örgütür dedikleri zaman mi sorun cözülecek ne bekliyosunuz?
yok bir re hah simdi söyledigim noktaya geldik diyorsun brn basindan beri hdp silahlsri susturun cagrisi yapiyor diyorum anca mi algiladin da ayni noktaya grldik diyorsun? - +1 yıl
Senin Hdp terörist partisi değil barışçıdır lafını gördüğümden beri sana en başında Pkk ile bir olmayan HDP görmek istediğimi anlattım ama sonra sen yorumunu unutup bana bu kadar zulmü görmeyip onlara terörist nasıl dersiniz gibi şeyler söyleyerek Pkk'nın terörist olmadığını ifade ettin. Sana attığım ilk mesaj direk kopyala yapıştırdır bakabilirsin.
Yani biran olsun HDP ile Pkk'yı yanyana görmeyince öyle konuştum.
"su an cözüm belli hdp de bu yüzden silahlari susturun diyor pkkya da devlete de, e sen buna da itiraz ediyorsun?"
Bu lafı edersen devlet silah bıraksın demiş olursun. Benim anlatamadığım zaten Pkk elini silahtan çekse asker niye kurşun sıksın. şu an ordumuz savunma konumunda. Siz biliyor musunuz bilmiyorum ama benim Hakkari'de Şırnak'da arkadaşım Diyarbakır'da ise bizzat öz kardeşim asker. Aradıklarında soruyorum. Operasyon yok. Sadece devriye var. Eğer saldırı olursa da arama ekibi çıkıyor. Bir devlet kendini korumasın mı.
O yüzden ilk önce Pkk silah bırakmalıdır. - +1 yıl
Daha öncede Pkk silah bıraktı asker saldırmadı demi. Bunlar yaşandı inkar edilmez ama ne oldu silah bırakma dönemi silah toplama dönemi gibi geçmiş. Sonucu ise ortada. Saldırılar Pkk tarafından yapılıyor. Sen bunu görmeyip diyorsun ki asker de silah bıraksın. E tamam da asker kendini savunacak asıl Pkk silah bırakınca duracak bu. Öncesinde olduğu gibi.
- +1 yıl
@karides brn yorumumu falan unutmadim hala ayni seyi diyorum hdp terörist bir parti degildir, silahli bir örgüt de degildir, hdp barisci bir partidir, aksi haldr iki tarafa da silahlari susturun cagrisi yapmazdi.
silahlari susturun demek silahsizlanin silahi birakin demek degildir kafana göre uydurmadan yorum yap.
pkk degildi silah birakip devletin operasyonlari durdurmasini bekleyen karsilikli görüsmelerle karsilikli susturdular silahlari.
ama su an devlet operasyonlari durdurmadigi sürece pkk silahini susturmaz, ne zamanki devlet baris sürecine devam derse pkk catismalari durdurur.
ve su an bu konuda hdpnin huc bir etkisi yok, eger su an cözüm hdpde olsaydi demirtas haftalardir hergün pkkya silahlari sustur cagrisi yapiyor, pkk degil hdp öcalan ayni cagriyi yapsa bu sartlarda asla susturmaz silahini.
cözüm süreci hdp ile pkk arasinda degil devlet ile pkk arasinda uzlasmasi gereken de devlet ve pkk. hdpnin ne alakasi var da onu sucluyorsunuz? - +1 yıl
Senin dediğin mantığa ters. Ben sana diyorum ki Pkk saldırıyor Asker o yüzden karşılık veriyor. Pkk silahlarını bıraksa askerde bırakacak.
Şöyle diyorsun;
"su an devlet operasyonlari durdurmadigi sürece pkk silahini susturmaz"
Daha demin devlet silah bırakmaz kim bıraksın demiş diyen bizzat sendin.
Sen olayı sanki asker saldırıyormuş Pkk savunuyormuş gibi görüyorsun. Yani böyle nasıl düşünürsün. Devletin sınırları belli içindeki karakollar üstler belli. Pkklılar geliyor mayın kuruyor asker şehit olsun diye. Şimdi saldıran asker mi oluyor Pkklı mı?
Buna herhalde asker saldırıyor diyemezsin. Hendek kazanlarda yine aynı oluşum. E polisimiz hendekleri düzeltmeye giderken o kadar anons yapıyor. Herkes evine girsin vs. Ne oluyor geliyorlar kurşun sıkıyorlar hendeği düzeltmesinler diye. Şimdi saldıran Polis mi oluyor Ydg-h mi?
Asıl Pkk'nın silah bırakması lazım.
Hee sen bana evet mantıken öyle ama ne yapalım bırakmıyorlar dersen tamam başka türlü ne mantığa ne hukuka uyar. - +1 yıl
@karides haklisin koskoca devlet operasyon durdurur mu hic? gitsin kandili dümdüz yapsin tutan yok degil mi? engel olan da yok? bir zahmet ozaman ordu ilk hedefiniz kandil desin.
- +1 yıl
Kandile hiçbir şey yokken mi gitti F16'lar Allah aşkına. Ve ne zaman şehit oldu o zaman uçaklar kalktı. Her operasyona da şehitlerimizden birinin ismi verildi. Olan bitenler bunlar benim yorumum değil sallamam değil.
Neyse sen diyorum ya Pkk lehine yorumlar yapıyorsun. Yani tarafın belli. Bu arada benimde tarafım belli yanlış anlaşılmasın ben askerin yanındayım her zaman ama ben tarafsızım deme. Yani görüşlerinde üstte. Kimi daha çok yerdiğin kimi daha çok savunduğun görünüyor. Göz var nizam var.
Daha da yazmayacağım istediğinizi yazabilirsiniz. - +1 yıl
@karides diyorum ki haklisin koskoca devlet operasyon durdurmaz e pkk da silah birakmiyacagina göre gitsinler kandili dümdüz yapsinlar tutan mi var? engel olan mi var? pkk nin savas ucagi yok tanki yok tsk koca ordu kandili de dümdüz yapamiyorsa devlet sucu hdpye atmadin.
kandil orda diyorum ordu ilk hedefiniz kandil desin devlet diyorum?
hani öldürdükleri pkkli kadin militanlari cirilciplak soyup poz vererek ülke serefi yücrltilmiyor pkk temizlenmiyor.
kandile bir zahmet diyorum nesinden rahatsiz oluyorsun?
ister yaz ister yazma?
+1 yılpkk de hdp de bağımsız kürdistanı savunmuyor (ben özgür tek parça kürdistandan yanayım) talep ettikleri şeyler en asgari talepler yani özerklik ve anadilde eğitim bu haklar uluslararası alanda konuşulması dahi ayıp olan şeyler özellikle anadilde eğitim. yani bir insana kendi dilinde eğitim alamazsın demek açıklaması olmayan birşey... çok uzatmaya gerek yok aslında çinde rusyada türkler ne haklara sahipse burada da kürtler aynı hakları istiyor meseleyi anlamak için einstein olmaya gerek yok
00 Yorumla
+1 yılson 10 senede nüfüslarının birden patlamasının özgüveni olsa gerek bunlar ahahah. yoksa önüme bir tane haklı sebep koyamazsınız. bu vatandaşların kökeni iran olup, tarih boyunca hiçbir devlet kuramamış, mezopotamyada sürekli dağınık ilkel kabileler halinde yaşamış, sürekli birbirini yemiş, günümüzdeki kültürlerinin %70 ini selçuklulardan almış , anadoluya türklerin haçlıları kese kese girdiği yoldan girmiş bir millet.
02 Yorumla
Soran+1 yılKanka gozunle görmüş gibi anlatmissin ya
- +1 yıl
Ulan siki*kk senin Moğol tohumu oldunu kanıtlarsam ağzın açık kalır Çin japon Özbek ne ararsan bütün tohum var sizde kemik testi yaptır t*rkk diye bişe yok çekik gözlü Moğol var
+1 yılEn bayiliyorum Kurtlerle bir arada yasamaya. Elektrik ve eroin kacakcisi, cetecilik oynamayi hobi haline getirmis millet. Turkiyeye heyecan katiyorlar
55 Yorumla
Soran+1 yılGenellemeyelim plz
- +1 yıl
Sen kendin genellemissin, actigin basligi bir oku
Soran+1 yılHepsi istiyor kürdistan kurulmasını
- +1 yıl
:)) kaçak elektrik diyor.. Hortumcular Kürtlere kaçak elektrik diyor.. Çete diyor.. :)) Kürtler olmasa Diyarbakır Paris olacak ya.
+1 yılKursunlar bizde bayılmıyoruz onlarla yaşamaya tamam kursunlar marmaraya egeye göç etmiş kürtler hadi kalksın gitsinler memleketlerine, kursunlar hadi tamam ama bizden gitsinler.
01 Yorumla- +1 yıl
Önce işgal ettiğiniz topraklardan kendiniz hadi ordan gidin ondan sonra egenizi Marmaranızdan gönül rahatlığıyla çekip gideriz..
+1 yılNe saygısı ne sevgisi bırak ya
Bizim bu insanlardan bir halt olacağı yok hakında çoğu cehennemi boylayacak
sadakatsızlık, yalan, nankörlük, tembellik, ne ararsan insanlarda var23 Yorumla
Soran+1 yılYa benim kurt arkadaşım var. 5 vakit namaz kılıyor dine benden çok bağlı ama oda kurdistani kendisine hak goruyor.
- +1 yıl
Lazlarda demoktorik laz cumhuriyeti devleti kursun ozaman?
Beğenmeyen defolsun gitsin - +1 yıl
Ya bir git dine baglilar dağdakileri savunmaya asker öldürmeye gelince nerde o 5 vakit namazları dine bagliliklari
Gizli Üye(30-35)+1 yılHic bir haklari yok , onlarda biliyordu turkiye olmasa acliktan geberip gideceklerini , ha 100 bin kisinin icinde sadece 600 tane kürt vardı bunuda bir arastirsinlar. Zike xike kabulleneceksiniz tc kimligini mk kani bozuklari
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgötlerinin kalkması ve kendilerini bir halt zannetmelerinden kaynaklı. birde chp lilerin bunların götünü kaldırmasından. nasıl olsa kader birliği yapıyolar ya
31 Yorumla
Soran+1 yılAKP daha çok kaldırmış olmasın totolarini
Türkiyede kürt sorunu yok. terör sorunu var. Hdp ve pkk amacına çanak tutmayın. Kürtler sorunumuz yokkkk...
31 Yorumla- +1 yıl
Peki MHP ülkü ocaklarında popiş s*ktryrlar onlara ne demeli ocak deyip avuçluyorlar birbirini kusura bakma da bu ülkede Türk miliyetciliği bitmedi sürece kürt miliyetciliği asla bitmez ✊
destan yazardımda sonra suclu oluyorum :D bu site cogu bilgisiz özelden yazarsan merak ettign şekilde cevaplarm.
03 Yorumla
Soran+1 yılBurdan yaz yav.
- +1 yıl
Hele bir destan yazsana bende bir okuyayım.. Özelden de yazabilirsin fark etmez :))
+1 yılAllah aşkına bir araştırın bakalım çanakkalede kaç tane kürt ölmüş?
ölenin %99 türk geri kalanları osmanlı tebasından değişik milletlerden.23 Yorumla
Soran+1 yılKesin mi
- +1 yıl
evet kesin tabi
+1 yılNe alaka diyarbakır taraflarinda kurtce konusuluyormus yalana bak bizim orada arapça konuşuluyor arabistan mi l*n orasi sacmalamayin arkadaşlar
02 Yorumla- +1 yıl
Kizin sen hangi köyün delisisin yaa soylesene bildiğin kurtsun gelip kendinizi savunuyorsun ya da salaga yatmaya calisiyon
Soran+1 yılNe diyon la?
Misak-ı milli sınırları icinden defolup istedikleri yerde devlet kurup istedikleri gibi yasayabilirler ama yemez yapamazlar baska bir devlet kurup barınamazlar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılLazların da Lazistan, Çerkezlerin Çerkezistan, Dadaşların Dadaşistan, Egelilerin Efestan tarzı devletçikler çıksın o zaman, herkes çoğunlukta olduğu yerde kendini ülkesini kursun hakkıdır mı diyelim.
01 Yorumla- +1 yıl
Ulan mal kürdistan sadece Türkiye ile sınırlı değil git ırakta özerk yönetim var ırkcılık yok 4 parça kürdistan diğer saydığın kökenleri lazları örnek vereyim bir tarafını Gürcistan r tarafını rualar koparmış mecburen kendilerini öyle görüyorlar, diğer kökenleri saymaya bile gerek yok dadaşiştan demenle nekadar cahil olduğunu kendin belli etin zaten
ben diyabakırdayım burdada ülkenin her yerinde de kürtçe zaten serbest. tabi ülkeyi bölmelerine neden degil bu
10 Yorumla
+1 yılSen türkiyeyi kurma hakkını nerden elde ediyorsan o da oradan elde ediyor
20 Yorumla
+1 yılkürdistanı kurmak isteyen bitane bile kürt vatandaşı mız yoktur ben ce bunlar dış mihraklar benim büsürü kürt arkadaşım var hiçbirisi böle düşünceye sahip degil
01 Yorumla- +1 yıl
Kürdistan var zaten ırakta aç. Gözünü artık Moğol sürüleri yookken kürtler vardı bu ülkede sonrada işgal edildi
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu tv. den günden takip etmeyi bırakın nerden biliyosun öyle bir hayal için de olduklarını
04 Yorumla
Soran+1 yılDağda akrabaları olan kurt arkadaşlarım var
Cevap sahibi+1 yılbede kürdüm osmanlıdan kalan toprakları birleştirelim diyorum
Soran+1 yılModem vifilerinin adı bile kurdistani l*n
Cevap sahibi+1 yılhahahah yesinler canım bende kürdün dağda ne işi olur insanın dağda çakkal çukkal olur anca :) :)
ayılar dağda gezer
+1 yılkurtsuz Turkiye daha temiz daha kulturlu ve daha zeki bir Turkiye olacak bence Turkiye bolunmeli
11 Yorumla- +1 yıl
Hayda düne kadar kıçını taşla siliyorsun Avrupa özentisi eşek si**kn Moğol seni klozet geldide gözünüz tuvalet gördü
+1 yılMantıklımı bu yorum dedelerı savasmıs doguyu bıtırdınız be
01 Yorumla- +1 yıl
Evet dedelerimiz doğuyu savundu sizlerde işgal ettiniz israilden farkınız yok bence sizin namazınızda boşuna Allaha nasıl hesap vereceksiniz onu çok merak ediyorum..
- Gündem konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılonlar değil problem hdp ve pkk da
10 Yorumla türkiye bir bütündür bölünemez
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsayımız cok bız de mılletız dıyorlar
03 Yorumla
Soran+1 yılEe gitsinler kendilerine toprak bulup kursunlar ozaman devletlerini
- +1 yıl
Zaten kendi topraklarındalar işgalciler çekip gitse size minnet etmez kürt halkı Moğol sürüsü seni
- +1 yıl
Türkiye 20milyon
Irak10milyon
Suriye 10milyon
İran 10 milyon
60 milyon halktan bahsediyoruz boru değil sizin tohumunuz nerden geldi onu araştırın Çeçen moğolll 🤣🤣türküm deyip gezmeyin ortalıkta
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası