Kürdistan'ı isteyenler neden istiyor?

Kimseyi aşağılamak gibi bir derdim yok, sadece merak ediyorum. Kürdistancılar kendilerini bu vatana ait görmüyor ve parçalanmasını istiyorlar, tamam ama parçalanınca ellerine ne geçecek? Kürdistan şehri olarak işaretledikleri yerler, turizm getirisi olmayan, tarımı belli ölçüde (sınırlı) olan, arazileri engebeli, ormancılığın da neredeyse hiç yapılmadığı topraklar. E, bu bölgede iş gücü de sınırlı. Biraz petrol dışında doğal kaynak da yok. En önemlisi, liman kenti yok. (Bazıları hayal ettikleri Kürdistan haritasına Hatay, Mersin gibi denizi olan şehirleri de dahil ediyor ama bu şehirlerde Türkler ağırlıklı olduğu için istedikleri şey mümkün değil.)

Yani kürdistancılar, bu ülkeyi kursalar bile turizmin çok az olduğu, ormancılığın olmadığı, denizi olmayan, tarımın ve iş gücünün sınırlı olduğu bu ülkede refah içinde yaşayabileceklerini gerçekten düşünüyorlar mı?

Güncellemeler
1 yıl
Özet olarak, ben şunu anlayamıyorum, Türkiye'de tarım, turizm, ormancılık ve deniz ticareti varken, neden bunların olmadığı ayrı bir ülke kurmak istiyorsunuz?
Kürdistan'ı isteyenler neden istiyor?