Az önce Instagram sayesinde okudum böyle iğrenç ve insanlığa aykırı bir festivalin düzenlendiğini.
"Her yıl 21 Haziran'da düzenlenen festivalde binlerce kedi ve köpek öldürülüyor."
Bu zavallı hayvanları öldürmeden canlı canlı kaynar suya sokup sonra da derilerini yüzüyor şerefsiz Çinler 😔
"Yerel halka göre bu festival yazı kutlamak için yapılıyor. Çin'deki efsanelere göre köpek eti kötü ruhları uzak tutuyor ve cinsel gücü artırıyor."
Böyle yaz kutlaması, böyle cinsel güç arttırması olmaz olsun ya! İğreniyorum şu Çinlerden yemin ederim. Nasıl kıyarlar masum hayvanlara ya? Aklım almıyor. Arkadaşlar kampanya başlatılmış festival yarın başlıyormuş fakat bir oy bir oydur lütfen siz de oy verin durdurulsunlar. Kampanya ne kadar etkilidir ve hayvanlara yardımcı olacak mı bilemiyorum ama bişey kaybetmeyiz oy verip. Arkadaşlarınıza da atın linki rica ediyorum, azcık hayvan sevgisi varsa içinizde 🐾
İspanya Boğa festivali (Boğaları öldürüyorlar zevkine) Japonya ve danimarka Yunus Öldürme Festivali (Sahil Kan gölüne dönüyor) Japonya Balina Öldürme Festivali Nepal bufalo , Manda, İnek, keçi, tavuk, kaz, kumru, güvercin, domuz, fare yani ne bulurlarsa kesiyorlar kurban ediyorlar.. onbinlerce...
Bunlarda var.. zaten imzladık ama senelerdir yapılıyor o festival ve kimse önliyemez... ha change'den imzaladık ama bir faydası olmaz..
Boğa dövüşlerine de karşıyım. Hayvanlara zarar veren herkese ve her şeye karşıyım ama elimden bişey gelmiyo içim acıyo yemin ederim. Maaş falan vermesinler tüm Hayatımı hayvanlara arayabilirim yeter ki birkaçının hayatını kurtarayım
Ben bu olayı bir sitede bikaç yıl önce gördüm. Dünya zaten bu olaya karşı. İnsana zarar vermiyo bu canlılar hatta her insana arkadaş gözüyle bakıyolar. Çinliler bence önce kendi nüfus artışlarına dur demeliler.
Boyle hayvanlara eziyet eden insanlari bir seri katille bas basa birakacan sicacaklar oldugu yerlerde birde yorumlara baktim arkadaslar utanmiyonuzmu l*n siz biri demis yemisler ziyan olmas biri banane biride neymis adetmis bu ne bicim adalettir ya nefret ediyorum boyle insanlardan hayvanlarin dili yok insanlara karsi cikamiyorlar dur yapma diyemiyorlar insanlar hayvanlik edip o masum seylerin canlarini katlediyirlar Allah oyle yapanlarin binbir turlu cezasini versin !!!
tamam iyi güzel demisin de biz de hayvan kesiyoruz bizde mi hayvanlık ediyoruz ? Bana sorarsan kedi köpek yiyen insan olamaz ama cümlelerin tamamen doğru değil
Iyide bircok kisi umursamamis bile pusat02. Onlar ortada bir can oldugunun farkinda degiller bende onlara dedim ne dediysem sen yorumlarda kotu birsey dememissen zaten sana yorumum yok ben unursamayan cani ve salak insanlara soyluyorum.
Güya sağlıklıymış ve kötülükleri 1 yıl boyunca uzak tutuyormuş... Daha şimdi bir video izledim bunlar kesinlikle ve kesinlikle insan değil. Allah bildiği gibi yapsın
Çinler değil, ÇinLİler... Bu bir kültür, yeni geçmişten gelen bir şey. Sen ve ben bunu iğrençlik ve vicdansizlik olarak tavsif etsek de, onların doğrusu bu... Yine de "durma, bir şey yap" demek adina oy verelim tabiki...
Herkesin kendine özgü adetleri var. Bizim kurban bayramımızda bir çok ülkedekilere göre canilik. Hatta ben televizyonda haberleri görünce bana bile canice geliyor. O yüzden milletin festivaline dur diyemeyiz.
Durduk yere öldürülüyor kedi ve köpekler. Başka hayvan mı kalmadı? Sanki bilmiyolar mı başka ülkelerde kedi ve köpeğin çok kişi tarafından sevilip evcil hayvan olduğunu? Kendi ülkelerinde de karşı çıkanlar var fakat kimsenin gücü yetmiyo yetmez
Valla böyle bakmamak lazım olaya, belki yanlış ama bu açıdan bakarsan ineğe tapanlarda var ama biz bayramda kesiyoruz. Normalde yiyiyoruz. Sen sadece sevgiden bahsediyorsun, adamlar tapıyor :D
Biz inekleri koyunları vahşice öldürmüyoruz dikkatini çekerim. Bunlar eziyet ediyor. Ayrıca köpekler ve kediler normalde yenilen hayvanlar değildir. Domuz, inek, koyun bunlar tüm Dünya'da yenilen hayvanlar
Kopekler canli canli kaynatiliyor ve buna normal gozle bakan merhamet yoksunu insanlar var inanamiyorum. bu nasil bisey ya eminim lafa gelince muslumansindir.
Valla kurban bayramında televizyonu aç izle nasıl vahşice kesiyorlar görürsün. Tamam dinimizde bir kuralı var ama buna kimse uymuyor. Kesim yerlerine git nasıl canice kesim yapılıyor gör. Ben her sene görüyorum. Sana yabancı biri sizin bu yaptığınız canilik dese savunursun ama değil mi :) O yüzden bence önce kendi içimizdekini çözelim. Dini kurallara uygun kurban kesimini bir gerçekleştirelim sonra Çin'de yapılana da tepkimizi koyarız. Sanki biz çok iyi bir şeymişiz gibi hemen elaleme kulp takmayalım.
Sana hiçbi şekilde katılmıyorum katılamam. Ben bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Hele ki bunu bir festival olarak kutlamak! Köpekler küçücük kafeslerin içinde sıkışıp kalmışken insanlar kafesin önüne geçip yemek istediği hayvanı seçiyor! Hayvanlar nasıl bir korku içerisinde ve nasıl titriyorlar izle bak istersen. Konuşamıyolar belki ama hissediyo ve görüyolar orda neler olduğunu.
Tamam da ben bunu onaylamıyorum zaten. Sadece biz kendimizde bu işleri çözelim, ondan sonra uluslar arası tepkilerimizi dile getiririz diyorum. şu an Çin'de yapılan olay beni ilgilendirmiyor.
Bu kadar insanın karşı çıktığı şey öldürülüp yenmeleri değil aslında, canlı canlı tüyleri yolunarak , kaynar suya yine canlı canlı atılarak pişiriliyolar. Sözde tazeliğini koruyomuş! Bizim kurban bayramımızla karşılaştırmanda bir o kadar cahilce biz hayvanlara öyle eziyet etmiyoruz !
Valla kardeş ben kör bıçakla hayvan kesildiğini gördüm kurban bayramında. Boğazı kesilen hayvanın ayağa kaltığını, kesim yapılırken hayvanın bacaklarını kırdıklarını, bağlayıp bir taraftan devirdiklerini falan. Sen bunları yapmıyorsan üstüne alınma ama yapanlar var. @seyoby 1 haftalık süt kuzuları kesilip taze diye restoranlarda satılıyor. Ben Çindeki olayı onaylamıyorum ama milletin festivaline tepki gösterene kadar önce kendimize bakmamız lazım.
kardeş o onların genel festivali , yani genelleme yapabilirsin ancak bizde bir kaç cani insan böyle şeyler yaptı diye kurban bayramınıda canilik olarak nitelendiremezsin
Valla Çin'de yapılan olay beni ilgilendirmiyor. Topladığınız oyda hiç bir şey ifade etmez. Çin hükümeti buna onay veriyorsa diğerlerinin dedikleri hiç bir şey ifade etmez. Boşuna uğraşıyorsunuz. Adamlara normal geliyor bunlar.
onlar pislik insanlar durdesen nolacak çinli müslümanlara bile eziyet eden 6 yasındakı cocuga sırf müsluman diye sokakortasında tekme atan koca adamlar bilmem anlatabildimmi
Belgesel izledim bu olayla ilgili. Kadının biri ailesini geçindirebilmek için köpekleri satıyormuş köpeği satın alan kişinin köpekle ne yaptığı umrunda değilmiş. Küçücük kafeslerin içinde tutuyor 3-4 köpeği. Kadının kendi köpeği de var eğitilmiş köpek falan. Golden di yanlış hatırlamıyosam. Kadına soruyolar bunu satın almak isteseler satar mısın diye evet diyo
En İyi Cevaplar