Konya'da bir parkta sevgilisini döven kişiye müdahale ederken çıkan boğuşmada şahsı kalbinden bıçaklayarak öldüren Kadir Şeker tutuklandı. Sevgilisi tarafından darp edilen kadının ilk ifadesi: "Kadir Şeker, beni kurtarmaya çalışıyordu."Henüz 20’sinde, hayalleri olan pırıl pırıl bir genç.. Yasaların koruyamadığı kadını korumaya çalışmış, başarmış da.. Bir kadın daha ölmesin diye koşmuş çığlıklara.. Bugün belki de Ayşe D. cinayetini konuşmuyorsak Kadir sayesindedir.
Nefs-i müdafaa şartların eşit olduğu hususlarda geçerlidir. Burada elemanı bağlayan bir husus yok. Karşısındaki adamda bıçak yok. Her ne olursa olsun kolluk kuvveti bile silahsız bir halka çekip de silahını ateşleyemezken bir vatandaş nasıl kalbinden bıçaklayıp öldürür söylesene? Bak en basitinden bir örnek; İzmir Karabağlar'da Emrah Barlak isimli gencin kullandığı araca dur ihtarına rağmen durmaması sebebiyle takip başlıyor ve kaza sonrası arbede çıkıyor. P. memuruna saldırıyorlar sonrasında memur 10 el silah atarak elemanı gündüz vakti 50 kişinin gözü önünde resmi aracın yanında vurarak öldürüyor, Bu memura üstelik de görevi başında saldırıya memura 12 sene ceza verildi. Şimdi 18 yaş altı minik sen söyle bakalım bu tırnak çakısıyla gezen çocuk ne kadar alır? https://www.haberturk.com/gundem/haber/767725-polis-kursunuyla-olum-kameralarda
Yarın öldürmek istediğim birine parayla bir kadını musallat eder, ondan sonra kavga etmesini söylerim. Arkasından gider bir güzel öldürmek istediğim adamı öldürür sonra da kadına şiddet sebebiyle öldürdüm derim.
Şunu herkes kafasını koyacak.
Kolluk ve adli mercilerin alanına giren hiçbir konuda kişi kanun koyucu ve uygulayıcı olamaz.
Bu çocuğun cezası tahammüden cinayet olmamalı ama öldürdüğü için de cezasız kalmamalı. Oldu herkes birilerini öldürsün o halde!
Ne olursa olsun insan kendini haklıyken haksız, suçsuzken suçlu durumuna düşürmemeli. Şimdi biz ne desek boş olay anında orada değildik. Amacı kadını korumak olabilir. Ama bu diğer kişinin kalbinden bıçaklanmış olması gerçeğini değiştirmiyor. Keşke farklı bir şekilde yardım edebilseydi. Yazık etti kendine.
Bak gerçeği yazdığın için seni artılamamış bıçağını cebinden çıkarıp açmış, ayağı takılıp yere düşmüş adam da üzerine düşmüş o sırada adam üzerine düşerken tam da bıçağın üzerinde düşüvermiş bıçak da o kadar kıyafetten geçip tam kalbide denk gelmiş. Kimse de dememiş ki 19 adet sabıkası olas P İ Ç ile neden sevgili oldun e müptezel kadın. Neyse eleman cinayetten müebbet alır bu kadar basit, kimse kimseyi öldüremez
Twitter kullanmıyorum ama tabiki adalet inşallah bu sefer doğru işlesin be. Şu surattaki masumiyete bakın, inşallah çözüm bulunur da mucize olur...#kadiricinadalet olmalı...
Çok zor durum, helal olsun mu diyeyim, keşke mi diyeyim, bilemedim. Bizim bir komşu vardı onun kardeşi meyhane gibi bir yeri işletiyordu, gece meyhaneden çıkan kişilerle bir kadın arasında kavga oluyor, bu arkadaşta çıkıp ne olduğuna bakayım falan derken tartışmaya giriyor, kavga başlıyor kadını korumak için. Bu da silahını çıkarıyor, ama ateş etmek için değil öyle korkutmak için kovmak için.. O arada arbede yaşanınca silah patlıyor, elemanın kafasına giriyor mermi ölüyor. Şimdi burada da bir koruma var fakat kendisi hala tutuklu. Ben de haberler de görmüştüm güvenlik kamerası falan görünüyordu her şey ama işin içinde ölüm olunca ve kişiler arasında bağ olmadığından bu arkadaşta yargılanacak. Gençliği gitti yazık olmuş. Adalet olsaydı zaten bugün yaşadığımız topraklar da bugün kimse kimseyi dövmeyi öldürmeyi bırak, hakaret etmeye bile iki kere düşünürdü.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
O olmasaydı bir kadın cinayetini daha konuşacaktık Bugün Kadir ceza alırsa yarın sokakta kadınlarımızın başına geleceklere herkes sessiz kalacak Kadir hepimizin vicdanıdır sahip çıkalım Gelecegimizin böyle gençlerine mapushane degil Hayali olan Doktorluk yakışır #kadiricinadale
Çocuk bundan ceza alır. Sicili bozulur. O hazırlandığı üniversiteyi kazansa bile üniversite onu almayabilir. Hayatı mahvoldu malesef. Umarım nefsi müdafaa ya da beraat olur sonu
Tüylerim diken diken, İfadeleri doğruysa Devletin sağlayamadığı korumayı o sağlamış, ama buda bir gerçek olayı cinayetsiz cözemiyor bizim millet Allh hepimizin yardımcısı olsun
Eğer bu adam o kıza tecavüz edip şiddet uygulasaydı şu an elini kolunu sallayarak fink atardı ama sevgilisini katletmeye çalıştı ya adaletin sesi çıkar oldu. Ah ahhh
Sebebi nolursa olsun hiçbir şeyin sonucu ölüm olmamalı. Allah'ın verdiği canı kimse almamalı. Kimse de bunu haketmiyor zaten. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ❤️😔
Ne yapsaydı. Bir kadının öldürülüşünü mü izleseydi !!! Meşru müdafaanın adaletimizde yeri yok mu? Derhal serbest bırakılmalı derhal!!!
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Parkta bir kadını öldüresiye döven pisliği engellemek isterken o saldırganın kendi bıçağıyla öldüren 20 yaşındaki Kadir Şeker, yanındayız 🙏🏻 #kadiricinadalet
Bu habere çok üzüldüm ya, adam kadına şiddetin önüne geçerek engellemek istedi ve aksilik onu buldu, bu durumda adamın ceza alması haksız bir adalet olur
Bir kadın daha ölmesin diye bıçağı çekmiş bir erkek öldürmüş. Güzel senaryo. O değilde bu o bıçakla yoldan giderken birisiyle saçma sebepten ötürü takıp öldürseydi ne olurdu. Acaba yine benzer yorumlar gelir miydi merak ettim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bir sey soracağım. Bıçak kime aitti? Eger bıçak bu cocuğunsa onu kimse kurtaramaz çünkü suçlu. Eger bıçak kızı döven saldirgana aitse meşru müdafaaa sayılabilir.
Avukat olsaydım kesinlikle ücretsiz olarak davaya girerdim. Hak veriyorum ve aynı şekilde bende sayısız kere kavgaya girdim. Yine olsa yine kavgaya girerim.
Adam katil ama herkes bu adam gibi olsa ülkede kadın cinayetleri biter. En azından gereksiz bir adam dünyadan silinirken yardıma muhtaç bir kadın kurtulmuş oldu.
yav olm ortafa orantısız güç bile olabilir bilip bilmeden yorum yapmamak lazım polisimiz olayı aydınlatıp gereken yapılacaktır masumsa eğer zaten bişey olmaz
Bu cocugu òldùrecekmiş bicak adaminmiş bence serbest birakilsin
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
amguard olmican bu devirde.. kalpten bicaklamasina sebeb verecek kadar nasil bir kavga gecmis iyice inceleyip karar verirler. birini ne diye kalpten bicaklarsin ak mali ya.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Sevgilisini döven erkeği engellemek isterken öldüren Kadir Şeker'e destek için Twitter'da kampanya... Siz de destek olur musunuz?
En İyi Cevaplar