Cevabın nedir?
tanitilan arca daha prototip nihai hali 2022 de planlaniyor bu aracin ustune daha cok makyaj rotusler olur genel hatlariyla pininfarina imzasi var.. konyali ahmet tasarimiyla global piyasaya cikamazsiniz... bugun kore arabalarinin pazar basarisi gene bu pininfarina... giagiaro gibi italyan tasarimcilarin eseridir.. bu aracin elektronik itki uretecekolan elektrik motoru aselsan ve yazilimida havelsan gibi ve bir cok alt yukleniciyle yapilacak... onemli olan budur.. yapilacak olan tesisisin uretim... istihdam ve ihracat saglamasidir... Turkiyenin 2 gun onceki lasmani bile liginin degistiginin gostergesi... zamaninda seri uretim otomobil bantlarinin fordla basladigi donem olan endustri 2.0 i kacirdi Turkiye... bugunun endustriyel 4.0 i kacirmiyor... siber sibernetik.. otonom... mekatronik.. inavasyon software vs gibi 21inci yuzyilin sanayisine yaklasiyor... bu bile Turkiyenin artik kafalarin degisebilecegini gosteren agir.. yobaz ve bagnaz statukoculugu yikabilecek insanlarin oldugunu gosteriyor.. biz yapmazsak ya da bizden biri yapmazsa olmaz sadece biz yapariz gerisi yapamaz diyen jakoben kafalari kirmak demek bu yerli otomobil... Turkiye bu yobaz kafalari kirmak icin en buyuk hamlesidir... destek olunmasi gerekir... daha iyi biliyorlarsa ya da daha iyisini yapariz diyen varsa 90 yildir oturduklari magaradan cikip yapsinlar... yapamiyorlarsa golge etmesinler...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl3 gündür yazıyorum ama linç yiyorum
Çalıntı değil satılmayan rağbet görmeyeni aldık BİZ yaptık dedik
2017 fuarlarında kimsenin ilgilenmediği için rafa kalkan projeyi halkına çaktı iktidar
Hani bundan da önce seçim zamanı CADILLAC bozması vardı o nerede diye soran var mı? Al haberi de burada
http://www.ozgurkocaeli.com.tr/tubitaka-agir-gorev-yerli-otomobil-285126h.htm00 Yorumla
+1 yılÇalıntı olduğunu sanmam ama çok orjinal de değil. Bence başlangıç için fena değil, bşr yerden başlamak gerek. sonuçta bu ülkenin alt yapısı yok bu konuda yardımla başlamaları gayet normal
51 Yorumla
+1 yılHayır çalıntı değil 2-3 yıl kadar önce şirket bunu tasarlamış tanıtımı yapılmış beklentilerini karşılayan ülke bulamadıkları için rafa kaldırılıyor, biz bu tasarımı SATIN ALDIK..
22 Yorumla- +1 yıl
Sadece keşke tasarımını satın almış olsak. Bu arabaların Tofaş Doğan SLX lerden farkı olmayacak. Yerli ama her parçası yabancı yani. Sadece burda birlestirilecek. Asıl yerli araba DEVRİMdir
- +1 yıl
@quaresmamm uşak ne zaman prototpinin o ülkede yapıldığını gördün? Prototip neresi boşsa orda yapılır. Volkwogen çinde yapıyor mesela.
Seri üretime geçmeden parça üretmek kadar aptallık yoktut. Çok masraflı olur.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
48Cevap
Hayır değil. Videoyu izlemenizi rica ederim. Böyle değerli bir CEO'muz var sempatik, doğal müsaade eder mi böyle bir şeye hedeflerinden bahsederken gözlerinin içi gülüyor resmen Gürcan bey'in. Helal olsun başarılarının devamını diliyorum. As bayrakları 🇹🇷🇹🇷
https://www.youtube.com/embed/fbLVCi5EtA410 YorumlaTasarımı zaten Türkler yapmıyorlar Ki, Aşağıda ki kinetic aracına benzemesi normal.. Tabi Akparti bununla da kalmayıp 2016 yılında Fransız üretim araca sadece bant yapıştırarak bunu yerli diye kakalamaya çalışmıştı, o araç fena patlamıştı 😅 hatta akite göre 2017 de o aracın sokaklar da olması bekleniyordu.. Bu aracın sonu Da onun gibi olmasa bari... Seri üretime 2023 yılında başlanacak deniyor, bu benim kafamda soru işaretleri oluşturdu 😅
10 YorumlaÇalıntı olma ihtimali yüksek olmasa bir 82 milyonluk ülkemizde onu yapacak atölye ya da fabrika ARGE si yok mu.üniversitelerin (H. tepe.Ü ) 2015 te yaptığı var % 100 yerli EVT S1 araba elektirikli. Yapacak olan milli düşünen bunu üretir geliştirir. isteyen videosunu bulabilir nette.
00 Yorumla
+1 yılOna bakarsan yogurtuda biz bulduk baskasi sahiplendi. Dunyada voyle seyler mümkün. 3 te 1 i bile yerli olsa bizim sonucta kazandikca kendileri üretirler
11 Yorumla- +1 yıl
KS ne zaman süper lige çıkacak ya :D
Hırsızlardan ne bekleyebilirsin ki hiç şaşırmadım bundan önce de vardı bir tane o da çalıntıydı zaten çalıntı olmasa da farketmez bunlar hiç bir s*k yapamaz yine de bu araç bizim değil zaten koyun sürüsüne kakalamaya çalışıyorlar ee tabi koyun sürüsü durur mu hemen üzerine atlıyor bizim diye
00 Yorumla
+1 yılhayır kesınlıkle calıntı degıl.. satın alınan bır şey.. arac yerlı mıllı degıl!! 2018 cın oto fuarında sergılenene fıat flashback:)) yanı agam yıne eglenıyor bızımle)
20 Yorumla
+1 yıl@BeniBöyleBill Ne alaka pic. Ben de isterim %100 Türk malı bir arabamız olsun. Senin ben mK çomar. Lafı gtünden bile anlayamiyorsun beyinsiz , işin gücün en ufak muhalefet yapana vatan haini damgası basmak picoglupiç
20 YorumlaGündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Sonra ne dersek bizi içeri atıyorlar diyor şu gazeteciler. Ne yapak yalan haber yapmanıza izin mi verelim.
Tasarımı önceden yapılmıştır ama biz onu aldık. Artık bizim10 YorumlaBu yorumu okuyan gardaşlarım şimdi profilimi giriyorsunuz daha sonra görüşler kısmına giriyorsunuz ordan bu soruya çok benzeyen bir soruya yaptığım görüşe tıklayıp attığım linke tıklıyorsunuz ve izliyorsunuz. Hadi eyw spaö8slw7sjx
11 Yorumla- +1 yıl
üşenenler için o attığın linki buraya da atayım :)
https://youtu.be/SKP92Jtr3cQ
Tasarım bir şirketten alınma, motor falan dicem ülkede üretimi yok ay da mı yaptık bunu biz 30.000 ön sipariş alındı , insanın aklı ile dalga geçiyorlar.
Tanıtım dediğin fabrika da yapılır 100 m2 toplantı solanunda değil.15 Yorumla- +1 yıl
Pardon ne zoruma gidecek? Bumu sığ beyninden çıkan tek açıklama.
Hayır öyle değil biz yaptıl diyebiliyor musun? Hayır.
İtalyan tasarımcı satmadı, bizim mühendisler yaptı diyebiliyor musun? Hayır.
Faaliyette fabrikan var mı? Hayır.
Çinde sergilenip alıcı bulamayan tasarımı satın almadığını iddia edebilir misin? Hayır.
Hadi ordan, saray soytarısı olan sensin.
+1 yılÇalıntı diyemeyiz ama bizim için yapılmadığı ortada en azından daha önce aynı cizimdeki araba araba fuarlarında görüntülenmiş
10 YorumlaÇalıntı mi derken? Millete kaç yıl önce gösterdikleri prototiple bu arabanın uzaktan yakından alakası yok ayrıca yerli de hiç değil. Erken seçime gitmeye çalıştıkları için milletin gözünü boyamaya çalışıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılBildiğime göre tasarımını bir tane italyan firmaya yaptırmışlar
10 Yorumla
+1 yılAy yeter bu haberi gördüğüm
şuracığa kusacağım şimdi Tasarım başkasına ait diye niye çalıntı olsun
madem tasarım da yapılsın istiyordunuz
siz çalışın siz tasarlayın00 YorumlaGündem konusunda 1,3b cevap paylaştı. Calinti degil. o araclari tasarlayan firma tasarladi zaten Togg aracini da.. o modellerden esinlenildi. Su an 2020 toyota ile wv in da cizgileri tamamen ayni. Neden onlara calinti demiyor kimse?
00 Yorumla
+1 yılBence de çalıntı. Ayrıca bu araba Erdoğan’ın oy alabilmesi için uyduruktan bir oyun..
34 Yorumla- +1 yıl
Başta ‘bence’ diye başlayarak devam ettim. Şimdi de -Bence- diyerekten başlıyorum. Ülkemi çok ama çok seviyorum. Ülkeme saldırmam asla söz konusu değil. Ayrıca inşallah satışa sunulurda ispatlarlar. Yoksa sanmıyorum gerçek olduğunu. Lütfen saldırmayın eninde sonunda göreceğiz neler olacağını 🙂
- +1 yıl
Sorun değil 🤍
+1 yılMarangoz adam bile araç tasarımı yorumu yapıyorsa ben yapmasamda olur. Sektöre uzak olup cahil cahil konuşanları ibretle okuyorum.
10 Yorumla
+1 yılAya çıksalar bu ay değil derler öyle bir milletle karşı karşıyayız.
40 Yorumla
+1 yılDeğildir diye düşünüyorum büyük bir emek var ekibin içinde dünyaca ünlü tasarımcımız teslada çalışan Mert Günok ve değerli Mühendis kardeşlerimiz var Yurtdışında görev yapan çok sayıda Türk Mühendis bu iş için birleştiler
00 Yorumla
+1 yılZamaninda neler calindi simdimi calinmasin ayib ettin
20 Yorumla
+1 yılHe yavrum Pininfarina dan çaldılar.. çalmak için para ödediler.. :) Devlet tören yaptı Pininfarina hiç ses çıkaramadı. Az biraz beyin diyorum.
00 Yorumla
+1 yılTabiki de çalintı ulkemizde calintı olmayan sey mi kaldi artık skssiehjx
22 Yorumla- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=fbLVCi5EtA4 izle bakalım çalıntı mıymış hedeflerini iyi dinle CEO'muzun.
- +1 yıl
Bilinen şeyleri izlememe gerek yok. Kaç parçasi yurt disindan geliyor kandirmayin artık kendinizi
+1 yılya abi ingilizce bilmiyorsan bari çeviri programı kullan sonra oku sonra paylaş muhalefet olucam diye kendini böyle rezil etme iki şirket ortaklığını sonlandırıyormuş linkte o yazıyor
15 Yorumla- +1 yıl
kimsenin muhalefet olduğu yok sadece ortada bir iddia var diyorum ona bakarsan..
- +1 yıl
İki şirketin ortaklığı, dört yıldan biraz daha kısa süren iki şirket arasındaki 54 milyon sterlinlik bir anlaşma ile sona eriyor.
Şirket, türbin jeneratör serisi genişleticilerin araçların şarj istasyonlarına olan ihtiyacını ortadan kaldırdığını ve akülerin yüksek kapasitesinin ve daha sonra yüksek menzil potansiyelinin anahtarının yüksek enerji yoğunluğu ve şarj potansiyeli olduğunu iddia ediyor. Türbin teknolojisi, Jaguar C-X75 konseptinde kullanılana benzerken, elektrik motorlarından 800bhp'den fazla iddia edildi. Salon 2,9 saniye sürerken 60 km / s hıza ulaşırken, SUV'ların ekstra ağırlıkları nedeniyle daha uzun sürmesi muhtemeldir.
Hibrid Kinetik Grubu CEO'su Xu Jianguo, Çin otomobil endüstrisinin taklitçi araba kültürüne de hızlıca şöyle dedi: “Tam fikri mülkiyet haklarına sahip lüks temiz enerji araçlarının geliştirilmesine adadık. Çabamız Çin otomobil endüstrisinin gelişimini sağladı, insanlara fayda sağladı, sürdürülebilir bir gelecekte kullanacak ve daha uyumlu bir toplum yaratmaya yardımcı olacak. ”
Estetik olarak, arabalar birbirine benzer, sadece farklı modelleri ayırt eden vücut stilleri; K550 beş koltuklu bir SUV ve K750, Range Rover'a benzeyen yedi koltuklu bir SUV. - +1 yıl
senin için sayfanın çevirisini google çeviriden yaptırdım bana tasarımın çalıntı olduğuyla ilgili bir cümle gösterebilir misin okuyacağından da emin değilim ama neyse
- +1 yıl
ben ülkem için yerli sermayeye sonuna kadar destek veririm.. üstte yazdığım gibi benim bu konulara muhalefet olma gibi birşeyim olamaz ama ortada bir iddia var tarafsız şekilde onu paylaştım.. yazdım okuduklarını sağol.
- +1 yıl
pardon okudum..
Evet zaten tasarımını italyanlar yaptı biz sadece parca birleştirip biz yaptık diye piyasaya sunduk mevzu bu kadar aslında
00 Yorumla
+1 yılÖyle olsa bile tasarlamışlar, bunu yapmaları da hoş, kudurmayın şimdi...
10 YorumlaGördüm, ve üzüldüm. Umutlandırıcı bir adımdı oysa yerli araba fikri.
17 Yorumla- +1 yıl
@Scre4m La neyi sen yapıyorsun o zaman? Tasarım çinden araklanmış. (İstediğin kadar satın aldık diye ağla hangi dandik araba firması yıllar öncesine ait bir Çin markasının kullandığı tasarımı kullanır?) Biliyoruz ki her parçası ithal olacak. Montaj işlemini biz yapacağız desem daha ortada bir fabrika yok. Fabrikanın yapımı iki yıl sürecekmiş de, seri üretime 2022’de geçilecekmiş. Ölme eşeğim ölme. Sıfıra sıfır elde var sıfır durumu resmen. Hay sizin yapacağınız işe ya. Genelde Çin diğer ülke mallarının çakmasını yapar. Biz Çin’in çakmasını yapıyoruz. Bir de sen bu çakma ürünü yurt dışına pazarlıcam diyorsun öyle mi? Akp’nin giriştiği işten de anca bu kadar oluyor ne yazık ki.
- +1 yıl
Anladığın yok konuşuyorsun.
"KOSKOCA" wolkswogen 2025te seri üretime geçeceği elektrikli arabalarını 2023e çekti yakın zamanda. Nedenmi? Türkiyede pazara giriyor diye.
Tasarım şık, ve yollarda bizimkine benzeyecek başka bir araba olmayacak.
Başkası tasarlamış olabilir. Tüm ölçütler elimizde var. Seri üretimde sadece montaj olmayacak merak etme.
Daha ortada fabrika yok. Ol diyince olmuyor maalesef. 2022 hedef ise 2022 de üretime geçilecek. Şuandada geliştiriliyor zaten. Sen gibi yan gel yat yapmıyorlar.
Çakma ürün ne varya birşey anlamıyorsunuz konuşuyorsunuz. Sonra senin gibi aptallar kötülüyor.
Elde var 0 değil hanımefendiirhal olcakmış. Acaip komiksiniz. İster yorumumu sil ister engelle. Aptallar konuşur, mühendislee yapar
Ne boş adamsınız mk tasarım satın alındı o şirketteen
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılülkenin herseyini satıyorsun, seçim vaadi kalmayınca 5 avrupa ülkesinin yaptığı araca yerli malı diyorsun. ve bunu alkışlayanlar kendini zeki zannediyor.
00 YorumlaMercedes ve volvonun tasarımcısı da Türk'müş bugün öğrendim
00 Yorumlatasarımının dışardan alındıgı söylendi zaten ortada çalınan bir durum yok bence
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAraba 60 yılda mi oldu.. turklerin gücüne bak sjskkd yabancılar 60 yılda 60 milyar araba yapiyo
70 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYaa ekmeği yok yemeye aç itler. Arabayi alacak sanki nefesiniz bok gibi kokuyo.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürklerin calmadiği ne var ki ztn başka şarki yemek araba ohoo neler neler
34 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHep özenti
Cevap sahibi+1 yılDizileri filmleri unuttum onlarda hep alinti calinti tzzzahh
- +1 yıl
İşimiz bu kızım Türküz biz bu toprakları da savaşla aldık yoksa nerde yaşayacaktık 😂
Cevap sahibi+1 yılSavaşmak başka hazıra konmak başka herkez gibi kafayi caliştirip kendileri üretip icat etseler ya her boku
Mercedes bmw bile pininfarina ya tasarım yaptırıyor halen daha tasarım calıntı mı yerli değil dye konusuyolar. O zaman mercedeste alman değil renodan dizel motor alıyor kankslar
00 Yorumla
+1 yılMilli araba olacak ama kac kisi alabilecek? Merak ediyorum
10 Yorumla
+1 yılE olsun. Çok mu önemli. kuduruyor bazıları. mutlaka bir b*k atacaklar @. k..
10 YorumlaTasarımcısı İtalyan, ve farkındaysan artık modeller hep birbirine benziyor, tüm araçlarda
11 Yorumlatasarimi pininfarina yapmis parasini vermisler tasarimi almislar ne calintisi
( pininfarina italyan tasarim sirketi )00 Yorumla
+1 yılOtomobilin tasarımı zaten İtalya'da yapıldı zaten bütün dünyadaki çoğu supersport arabanın tasarımını yapan adam İtalyanlar bundan doğal bir şey yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır bence değil bunlar sadece karşıdakilerin propagandası çünkü kuduruyorlar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbizim milli aracımız var ya bebişler sakin bilmediğinizi söylemeyin 'el arabası'nı
10 YorumlaHayır değil.
*ok atmak için bahane çok. Gurur duyalım bir kez.01 Yorumla- +1 yıl
Onlar çamur atmaya meyillidir. Onları tatmin etmek de memnun etmek de asla mümkün değil hepsi açgözlü işte.
+1 yılTasarım zaten italyanlara ait ücreti ödenip alınmıştır muhtemelen
00 Yorumla
+1 yılOlabilir. Hükümetin en iyi yaptığı şey çalmak zaten.
00 Yorumla- Gündem konusunda 477 cevap paylaştı.
+1 yılYok baboş çalıntı değil
10 Yorumla Çalıntı diyenler bari kimden çalıntı olduğunu da yazsın
00 Yorumla
+1 yılOnca sey calmislar bunu da calarlar cok mu
30 Yorumla
+1 yılDeğil, tasarımcımız aynı sadece.
10 Yorumla
+1 yılTasarımında İtalyanlar rol oynamış..
22 Yorumla- +1 yıl
Baş tasarımcısı bir türk ve aynı zamanda Mercedes ve Wolvo nun da tasarımını yapıyor
- +1 yıl
Iyimis
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇalıntıysa çalıntı ne yapalım yani sonuçta yaptik ve oldu böyle boş şeyler hep ureteceklerdir
00 Yorumla
+1 yılçomarlara bakmaya geldim 😀
00 Yorumla
+1 yılTasarım patenti bizde olan bir şeyi çalamayız.
00 Yorumla- Gündem konusunda 559 cevap paylaştı.
u +1 yılİtalyada yapılmadı mı zaten burada üretilmedi ki.
00 Yorumla - Gündem konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılAç, TOGG'un halinden anlamaz.
00 Yorumla Yok çalıntı değil aynı firmadan
10 YorumlaBizimki bundan bin kat güzel
00 Yorumla- Gündem konusunda 411 cevap paylaştı.
+1 yılBazı arabaların görselini andırıyor tabiki
00 Yorumla Çok benziyor maalesef. Hayal kirkliğina ugradim
11 Yorumla
+1 yılYaniii biraz benziyor gibi
00 Yorumla- Devamını Gör (7)
Devamını Gör(52)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri