Yerli otomobil?

Arkadaşlar lütfen işi siyasi yöne çekmeyelim tamamen bu konu dışında soruyorum. Yerli otomobil bizde hep bir dalga konusu oluyor nedense... Zamanında yerli otomobil için uğraşılırken "beceremeyiz, yapamayız, başarılı olamayız" gibi önyargılar oluşmuş hatta dalga konusu haline gelmiş biz bunu hala daha devam ettiriyoruz peki neden? Bir prototip üretildi Cadillac'ın aynısı gibi görünüyor adı "Babayiğit" aracın kamuflajlı resimleri ortaya çıkar çıkmaz medya hemen yerden yere vurdu. Neden sahip çıkmıyoruz? Yavaş yavaş olacak şeyler değil mi? Bir zamanların efsanesi "Saab" markasının "9-3" modelinin tüm haklarını aldık milyonlarca lira yatırım yapıldı yerli otomobilde 9-3'ün platformu kullanılacak. Üniversitelirimiz yılda çok sayıda yarışmaya katılıp derece alıyor ama bunları medyadan duyamıyoruz... Tofaş olayına hiç girmek istemiyorum zaten... İyi veya kötü çirkin veya değil önemi var mı? Murat, Doğan, Şahin, Kartal, Serçe. Sonuçta bu isimleri taşıması önemli benim için. Kimin bindiği ne yaptığı önemli değil. Şimdi küçümsediğimiz dalga geçtiğimiz bu araçlara zamanında zengin insanlar biniyordu bir çoğumuzun Babası, dedesi bu arabalar sayesinde araba kullanmayı öğrendi kiminin ilk arabası oldu. Biz bu kafayla gidersek otomobil falan üretemeyiz gibi geliyor bana. Sahip çıksak, bağrımıza bassak çok daha iyi üretimler yapabiliriz daha çabuk büyüyebiliriz ama bizde o yok malesef...
Yerli otomobil?