https://youtu.be/ttN0NIpVg8s
https://youtu.be/BLouVoikKys
Çok basit bir hesapla, yaklaşık 75 milyar dolar gibi bir maliyetten bahsediliyor. 75 milyar dolara kaç tane örneğin Renault-Tofaş fabrikası yapılır, Demir Çelik üretim tesisi yapılır, kaç tane bor işleme tesisi yapılır. Onlarca yapılır herhalde. Bence önce bunları yapmamız bunlarda elde edilecek gelirlerle zaten kanal İSTANBUL bedavaya gelir. Hem işsizlik azalır, hem İhracat artacağı için döviz düşer hemde devletin vergi geliri artar. Bu kadar yani 500 milyar dolar dış borç varken bir 75 milyar dolar daha alıp bunu da betona gömmek. Bunun altında başka bişey. Bunu görmemiz lazım.
Önce Montrö’nun ne zaman ve hangi şartlarda imzalandığını ve cumhuriyet dönemi en önemli diplomatik, ekonomik ve siyasi kazanım olduğunu; Kanal İstanbul’un yapılması halinde Montrö’nün tartışılmaya açılacağını ve bundan en zararlı Türkiye’nin en karlılarının da Rusya ve Amerika’nın çıkacağını öğrenin.
Sonra proje düşmanı diye insanları yaftalamayın! Az okuyun, her şeye körü körüne evet diye diye ülkenin anasını ağlattınız be!
Ben İstanbul'da yaşamıyorum. Orada yaşayanlar için getirisi varsa, yasam tarzlarına yarayacaksa evet, değilse hayır.
Cevap
15Cevap
Sabiha gokcene de hayirdi
Kanal istanbulada
1. 2. 3. Kopruyede hayirdi
Hatta bir zamanlar keban barajina da hayirdi
Adsmlar boş ve yslan makinası. Tabi mızrak çuvala sıgmıyor.
Önce yapilma amacı ne onu iyi anlamalı. Körü körüne evet ya da hayır demek yanlış olur.
Halkımız rahatlatacaksa yapılsın
Ankete katıl lütfen.
Hayır demişsin?
şu an için bu ekonomi de gereksiz ama ileride olabilir
9 yıllık projedir, eskiden "çılgın proje" denirdi. Hayır derim çünkü beni ilgilendirmiyor.
Ülkemiz adına faydalı olur evet ama yinede beni ilgilendirmez.
Ülkemiz için faydalı olan birşey seni nasıl ilgilendirmez?
başka ülkedeyim ben
Bende başka ülkedeyim farkedermi?
sende vatan sevgisi var ozaman abi
Bence yapılmamalı onun yerine doğuya yatırım yapılmalı
Evet diyorum.. eksileri yollayin bakalim😅😅
Uluslararası konsersiyum karar vermiş. İktidarda chp olsa, o da ss yapacaktı.
Ee, evetmi hayırmı?
Ulkemizin cikarlari sozkonusuysa tabi ki evet.
evet tabi ki saygı değer vatandaşım
komikmi?
Hayır. Ülke araplara peşkeş çekiliyor.
Yandaşlara ve katarlilara verilen sözler var o kanalda. Ucuza alıp pahalıya satacaklar arazileri.
Arapça altyazı ile kanalın reklamının yapılmasından belli
Bunların hepsi muhalefetin yalanı.
Kimin yalancı olduğunu, kimin sürekli yalan haber yaptığını bütün dünya gayet iyi biliyor sen merak etme 😉
Mumunuz yatsıya kadar yanacak.
hayır... hayır...
milyon kere hayır :))
Yapılmalı çunku daha çok arap gelmeli.
Evet diyorum
Yapılsın.
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar