www.haberturk.com/.../3116724-soke-sokeyi-halka-sormaya-var-misiniz
Sizce Kanal İstanbul yapılmalı mı?
www.haberturk.com/.../3116724-soke-sokeyi-halka-sormaya-var-misiniz
Keşke bu soruyu KS'den bir vatandaş halka değil, başkan halka sorsaydı... Hatta daha demokratik bile olabilirdi fakat bu ülke de demokrasiyi aramak... Bilime uygun şekilde yapıldığı öne sürülmüş, İmam Hatip bilimine göre mi belirlenmiş acaba? Gerçek bilim insanları bu projeye karşı çünkü. İstanbul deprem bölgesi bu yüzden çok tehlikeli, Maddeleri sıralayayım:1. Kanal İstanbul projesiyle 82 milyonun sırtına en az 110 milyar liralık bedel yüklenecek. Maliyeti yok dedikleri projelerin parasının bizden alınan vergilerle finanse edildiğini biliyoruz. İnsanlar açlıktan intihar ederken kimin için vatandaşın sırtına bu proje yükleniyor?2. Kanal ile İstanbul’un nüfusu en az 1,5 milyon artacak. Kanal yüzünden en az 3,4 milyon kişilik trafik oluşacak. İstanbul’un en büyük sorunlarından biri nüfus artışı.3. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul susuzluğa mahkûm olacak.8500 yıldır var olan İstanbul tüm tatlı su kaynaklarını kaybedecek. Çok geçirgen olan kireç taşı kanalın 5,2 km’lik kesiminin zeminini oluşturuyor. Bu nedenle tuzlu su, tatlı su akiferlerine ve Terkoz gölüne sızacak. 4. Kanal, İstanbul için bitki ve hayvan soykırımı demek. Bu proje yüzünden 23 milyon metrekare orman, 136 milyon metrekare çok verimli tarım alanı sonsuza dek ortadan kalkacak. Bölge pek çok endemik bitki türünün ve yaşamlarını bu alanda sürdüren hayvanın yuvası. Kuş göç yollarının önemli bir uğrak noktası. 5. Kanal İstanbul projesi binlerce yıllık kent belleğine ihanet edecek. Zira 17 milyon metrekarelik SİT alanı bu projeden etkileniyor. Küçükçekmece Lagünü kenarındaki Bathonea Arkeolojik kazı alanı, Yarımburgaz Mağaraları ve yeraltında henüz bilinmeyen tarihi eserler yok olacak.6. Bu proje hayata geçerse Marmara Denizi ve balıkçılık yok olacak. Uzmanlara göre, derinliği 25 metre olan kanal açıldığında Karadeniz suyu hızla Marmara’ya akacak, zaten can çekişmekte olan Marmara Denizi’nin ölüm fermanı verilmiş olacak. 7. Kanal ile maneviyat da büyük bir darbe alacak çünkü bu proje ile onlarca mezarlığın nakledilmesi gerekecek. Halka bu kötülüğün yapılması kabul edilemez. Bunlar sadece birkaçı hala yapılsın diyen varsa, bilimle ilgilensin. Koyun millet her şeye evet desin tabii...
Severim inananı
Bu yorumu kaç paraya yazdın ak koyun seni? :D
Euro olarak soruyorum, siz seversiniz Avrupa'ya laf atıp sonra onların b. kunu yemeyi:D
Evet bu ülkede gerçek beklentiler hayal oldu maalesef o yüzden en iyi ben anlarım sen rahat ol ve otlanmaya devam et:D
Senin yerinde olsam o 3 yıl farkı hiç açmazdım, bomboş geçmiş yıllar yazık...
Pudra şekerli bir mafya bozuntusu bebeden nasihat alacak değilim hadi yallah merana arkadaşların meeliyor
Seninde kamyon arkası sözlerin ne kadar cahil biri olduğunu gösteriyor:)
İyi haber gittikçe oluyorsun:)
Kendine gülmen için benim yardımıma ihtiyacın olmuş demek, yardım edebildiysem ne mutlu bana:)
Tabii, ne derler cehalet mutluluktur ;)
Merhaba,
Ben İstanbul'da yaşamıyorum iyi mi yoksa kötü mü olur bilemiyorum ama Fox TV kanalına bakarsanız İstanbul ölecek diğer yerlere bakarsanız çok güzel olacak.
Açıkçası artık ben bu konular hakkında yorum yapmak istemiyorum çünkü olacak olan bir şekilde oluyor, zamanında şehir Hastanesi'ne laf ederler ağızları açık giderler, yollar paralı derler yağ gibi yoldan geçerler, sonra Kemal Kılıçdaroğlu da çıkar iktidar partisi olduğumuz zaman kapatacağız der doğru yaparlar Mansur Yavaş nasıl anka parkı kapattı yaparlar ama bunu söylerse bu kafayla giderse zor iktidar olur.
Ben katılsam ne katılmasam ne olacak? Adam kazmayı vurdu bile bence artık muhalefet partisi muhalefet değil felaket partisi olduğunu görüyorum. Ak partili değilim ama her yapılan işte bir eksik ararsanız insanlar sizi belli bir zaman sonra ciddiye almaz iyi yapılanlar da var doğruyu konuşmak gerekirse iki gün sonra belki o hastane yollar devletleştirilecek en azından hastane yapmaktan kurtulacaklar, tabi bundan önce gelen partiler neden yapmadı?
Bunu sorduğu zaman insanlar cevap yok önceden her şey daha ucuzdu yapsaydı o zaman kimse bunları ülkenin başına getirmezdi senelerce sen Kur'an'ı Kerim kursları yasakla ezanı Türkçe okut Ayasofya camiini kapat bunlar da onu kullanır kusura bakmayın ama, şu anda bakıyorum oy verecek gerçekten kim var daha CHP kendi içindeki adamları tutamadı ülke mi yönetecek, diğerleri deseniz zamanında Ak Parti'nin adamı iken bugün muhalefet partisi oldu ne kadar inandırıcı değil mi?
Benim gözümde hepsi aynı ve eskiden eski siyasetçiler ve muhalefet partileri birbirinden üstün insanlardı, şimdi ise bunun üstünde bir insan yok.
Ankapark'ı onlar kapatmadı, Ankapark iflas etti çünkü zaten zarar ediyordu. Mecbur kapandı.
Kılıçdar da projenin kamunun 50 yıllık ağır bir borç yükünün altına sokulacağı gerekçesiyle yaptırmayacağız diyor.
Şehir hastanelerine niye laf ettiler? Çünkü sağlık sistemini abuk subuk ucube binalardan rant sağlamak için sabote ediyor Akp.
Millet parasını veriyor yoldan geçerken, bu bir hizmet değil yani. Ki itiraz neyeydi? Geçiş garantili, kamuyu zarara uğratan işletme modeline. Kimse niye yol yapıyorsunuz demiyor, bu yollar aşırı şişirilmiş maliyetlerle vatandaşın parasını soymak için yapılıyor diyor.
20 senedir iktidardalar, hala vır vır vır yok kuran kursunu yasakladılar yok şu bu, yeter ulan yeter!
Bu arada Chp'nin içindeki adamların çoğu devletin bürokratı. Süleyman Soylu gibi sigortacı tereslerin içişleri bakanı, ETS turun sahibinin turizm bakanı olduğu saçma sapan ucube düzenden her şekilde daha muktedir kendileri
erdoğan cumhurbaşkanı onu sorunlu beynine sok bu bir devlet projesi ak parti projesi değil. ülkede sizin gibi kafalar olsa vatan caddeside yapılmazdı zira o zamanların sizin kafaları uçak mı inecek o kadar büyük caddeye ne gerek var demişti daha çok değil marmaray için neler söylenmişti balıkları göremiyorlarmış filan sizin gibiler sadece fitne fesat yayar sadece yapabileceğiniz bu. köpekler istedi diye atlar ölmez. aşağıda boğaz köprüsü için yapılan haber sizin ne olduğunuzu çok iyi gösteriyor.
Yurt sathında eğitim ekonomi sağlık ulaşım sanayi gelişmiş olsa insanlar şehirlere yığılıp yönetilemez bir hal alacağına homojen bir dağıdım ile ülke genelinde eşit hizmet alsa refah seviyesi dengeli olsa bu proje o zaman bile bir yüksek tanıtım kampanyası ile halka tanıtılarak referandum ile düşünülebilir
Cevap
114Cevap
Bir sürü orda arsa satıldı. yapılmaması mümkün mü sence?
Dünyanın en saçma projesi, Erdoğan daha dün ''Orayı yaparız, iktidardan düşünce de zike zike ödeyeceksiniz öyle muhalefet falan sizi kurtaramaz'' diyerek sömürge valisi gibi konuşuyordu.
Hiçbir zike derman olacağı yok, Zafer Havalimanı diye bir havalimanı inşaa edip, geçiş garantileri verip yılda 100 kişi bile kullanmayınca devleti ağır bir külfetin altına sokan, her işi yandaş zengin etme odaklı, bu projenin ortaklıkları ile kendine hayatının sonuna kadar yiyecek milyarlar sağlama peşindeki zihniyetin giderayak ülkeye atmaya çalıştığı son kazık.
Götünün dibinde bedava boğaz varken kimin buradan geçeceği sorusu bir yana, bunun yaratacağı uluslarası krizler, Amerikalıların Karadeniz'e büyük savaş gemileri çıkarmasının önünü açacak olmasının bizi sokacağı durumlar, ülkeyi ebediyen sürecek krizlere açık hale getirecek olması ve hepsini geçtim, İstanbulluya yaşatacağı trafik ve hafriyat eziyeti bile değmez.
Zaten muhalefet yaptırmayız diyor, belediye başkanı ölümüne karşı, Kılıçdar ''Bu projeye dahil olan herkesi ekonomik olarak zarara sokarız, zaten hukuksuz bir proje, kimseye parasını vermeyiz boşuna girmesinler'' dediğinde Erdoğan'ın hayallerine darbe vurdu gayet. Çünkü bu kadar sıkıntılı bir işe para basacak kadar enayi adamı nereden bulacaklar merak konusu.
O kadar umutsuzlar ki, Kanal İstanbul ile alakası olmayan bir köprünün açılışı üzerinden halkı manüple etmeye çalışıyorlar.
Gerek var mı?
Milletin parasını betona gömen karadenizli müteahhitlere selam olsun ☺️
Size tavsiyem çok güzel yiyin bu milletin parasını hoş olsun helal olsun aslanlarıma.
İş yok diyorsunuz ya. Kanal İstanbul 500 bin kusur kişiye iş imkanı sağlıyacak. Elin gemileri neden bizim denizimizden ücretsiz geçsin. Mantık yolsunu musun
Deli beyfendi cidden yarı cahiller var ya bişey bildiğini sanan ama zerre bilgisi olmayan insanlar heh iste bu tanım sizin için söylenmiş. Tam da sizi karşılıyor.
@delibeyfeni Karadeniz'in ağzına zıçan Hes projeleri, taş ocakları da güya oranın halkına iş üretecekti. Türk milletini iyiden iyiye maraba bellediniz üç beş kuruş para var diye birilerine hiç düşünmeden kulluk etsinler he mi?
O boğazdan gene ücretsiz geçecekler, ki ayrıca, buraya geçiş garantisi vereceklerini söyledi Ulaştırma Bakanı olacak teres, yani muhtemelen geçmeyen gemilerin parasını da sana ödetecekler mk ayısı!
Ragnar kardeş cehalet böyle bir şey işte boğazlar sözleşmesine göre zaten boğazdan ücretsiz geçiş hakkı var.
@Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ Bunlar cahil falan değil, alayı şerefsiz. Salak sanmayın bu akplileri. Ülkeye, millete düşman olduklarından böyleler.
Bütün akademisyenler, bilim insanları bunun bir felakete yol açacağını söyledikleri halde, ısrarla bunu yapmanın tek bir anlamı olabilir. Rant
Müsilaj konusunda defalarca uyarı yapılmış olmasına rağmen yetkililerin hiç bir tedbir almamaları gibi, kanal yapıası da bilime inat etmek anlamına geliyor. Neden? Ne için? Yarına, çocuklarımıza felaket mı bırakacağız. Olacakları şimdi durdurmazlarsa, yarın çok geç olacak. Bu durumda ne diyecekler? "Pardon. Hata yapmışız" mı? Bu o kadar basit değil.
Ben olaya CHP AKP MHP herhangi bir cepheden bakmıyorum. Şuanda geçmişte de olduğu gibi deniz ticaretinden yüksek oranda gelir ediliyor. Oyleki zamanında İngiltere gelişmiş gemiler inşaa ederek birçok denize müdahale etti her savaşa katılmadı, gelen gelirler ile kısa sürede gelişmiş fabrikalar inşaa edildi faaliyete geçti. Şuanda dünyanın gelişmiş 8 ülkesinden birisi. Ve hala deniz ticareti devam ediyor. Dünyada çoğu yerde kanal var, hala yapılanda var. Her yapılan icraata büyük projelere karşı çıkılmasını saçma buluyorum. Büyük projeler olmadan risk almadan hiçbir ülke büyüyemez. Bu halk Hindistanda olduğu gibi devletin kalkınmasını büyük projeler yapmasını değilde hazinenin halkı doyurmasini bekliyor. Bu politikayla Hindistan'ın ne kadar geliştiği ortada. Ancak şöyle birşey var Kanal İstanbul yapılmalı bence yalnız bu projeyle ayrılan bütçe çok uçuk bir rakam. Deniz ticareti sayesinde stratejik bir gelişmeyle yükseliş olabilir ama istenilen rakam büyük sıkıntılar getirebilir bence.
Millete kitap okuyun cahiller diyorsun, ama kurduğun cümleler mantıklı bile değil. İngiltere'nin keşifler çağında kurduğu merkantilist kapital ağ ile bu kanalın zerre kadar alakası olmadığı gibi, Türkiye öyle kimseyi bu kanaldan geçmeye zorlayamaz. Zaten boğaz var.
Bu projenin mantıklı bir tarafı yok, vadedilen gemilerin geçeceğinin garantisi yok ki zaten ulaştırma bakanı geçiş garantisi vereceklerini söylüytor. Benzer bir örnek için Zafer Havalimanı'na bakabilirsin.
Üç kuruşluk aklınızla kafanızın basmadığı konularda Akp yalakalığı yapmayın adamı hasta ediyorsunuz
Keşke bu kadar kolay raydan çıkmasaydın...
Buradaki muhalif geçinenlerin çoğu 2. Cumhuriyetçi. İçlerinde Fethullahçı'sından tut PKK'lısına hepsinden öte trolüne karşılaşacağın çok insan var.
Bu kadar kolay çıkmamalısın çizginden.
Güvenlikten kastım özellikle Trakya'yı ilgilendiriyor. Bölgeye sevkiyatın ve manevra kabiliyetinin imkanlarını ciddi ölçüde kısıtlıyorsun.
Bence Cevizoğlu'nun ortaya attığı Anadolu Kanalı daha yararlı olurdu.
@AlfaOrtak herifin ne yazdığı ortada parti tutmuyorum diyorum beni sırf icraatları savunuyorum diye malum partiyi tutuyorum sanıyor. Sinirim oy vermediğim partiye ait mişim gibi gösterilmesi. Ben A kişisini B kişisini savunmuyorum ülkeye yapılan ekonomiye katkıda bulunan icraatlar bakarım.
Trakya'da yaşıyorum. Burada ki sorun Kanalın depremi tetiklemesiyle ilgiliydi. Neyse senin soruna gelirsek Marmara denizinin trafiği zaten çok kalabalık ama sırf bu nedenlerden dolayı büyük oranda gelir getirecek projeyi iptal etmek doğru müdür ki? Tek sorun bunun yap-islet-devret olması ve bütçenin çok fazla olması. Kanal İstanbulu Erdoğan kendisi yapmıyor ihaleyi bir şirket aldı. Ben buna karşıyım. Neden devlet kazanmiyorda sadece varlıklı bir aile faydalanıyor. Devretmesi durumda devlet hazinesi büyük oranda etkilenecek ben bu kısımdayim. Anadolu Kanalı hakkında hiçbir araştırma yapmadım ne yazık ki bilgim yok. Tam olarak nereye isteniyor bu Kanal?
Kanalistanbul hem doğal olanı katlemek hemde maliyet olarak Türkiyeyi ihya edebilcek fabrikaların kurulmasının önünü kesmek demektir... emekliliği hakedip yaşı bekleyenlere gelince para yok diye ağlarlar ama 15 milyardolar ki bu 150 milyar türklirası demek neredeyse bu parayla yeni bir İstanbul inşa edilir.. kendi çıkarları için halkın sırtına bindikleri yeter kabul etmiyorum böyle bir projeyi bir faydası olacağınıda sanmıyorum zenginlere faydası olur sadece boğazda villaları olacak her renkten..
Halka mı sorsunlar? Hem külliyen karşısın hem de halka sorulmasını istiyorsun. Başkanlık sistemi için "Uçacağız" demişlerdi, referandum ile çoğu evet dedi ve başkanlık sistemi geldi, biz uçtuk ama dibe doğru, uçmaya da devam ediyoruz. Kanal İstanbul Projesi halka sorulursa çoğu evet diyecek. Ama sorsan, çoğunun haberi bile yok Kanal İstanbul'dan. Nedir, ne değildir zerre haberleri yok. Başkanlık sisteminin ne olduğu sorulduğunda da "bilmiyorum" diyordu çoğu.
Ayrıca halk üzerinde tasarrufu olmayan hiçbir gelişme referanduma sunulamaz. Başkanlık sistemi yönetim ile alakalı ve doğrudan halkı ilgilendiren bir meseleydi. Ama ihaleler, yapıtlar ve buna benzer icraatlar halka sorulmaz, sorulmamalı da zaten. Bu işin uzmanları var ve uzmanlar Kanal İstanbul'un çoğunlukla zararlı olduğu yönünde telakki buyuruyor.
Boğazda ki gemi trafiği, teknolojiyle birlikte büyüyen gemilerin boğazda oluşturduğu riskler, boğazdan geçiş yapan gemilerin boğazda bekleme süresi, bu süre zarfında ekonomik olarak gemi sahiplerinin kayıpları vs. Konuları araştırmadan yorum yapmak doğru değil diye düşünüyorum.
Bahsettiğim konuları arastirdiginizda biraz da olsa IQ sahibiyseniz tam tersini savunuyor olursunuz.
Akparti parti olarak tutsamda HER YAPTİGİNİ KABUL EDECEK DEĞİLİM, ETMEK ZORUNDA DEGİLİM!
SAHSEN BEN BUNA İTİRAZ ETMEKTEN KORKUYORUM AMA KORKMAYAN BİRİ OLSAYDIM, ERTESİ GÜN HER HANGİ BİR EMNİYET MUDURLUGUNE GİDER,
Anayasa' bin ilk maddelerinden birisi olan " Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür , bölünemez " maddesine dayanarak suç duyurusunda bulunur, şikayetçi olurdum.
Evet yapılan aynen budur. Çünkü kanal ile de olsa ülkemizin bir kısmı doğal bölünen bir hale getirilerek , bu kanal sistemi ile bolunmektedir
Ne alaka lan
@thecerenkaya lan senin bandit doğru konuş 😡
Tamam kızma ya
Yapılsın diyenlerin ıqsunu çok merak ediyorum cidden. Kim doğal su yolu dururken yapay kanaldan geçsin akıl var mantık var. Yapay kanalların hepsinin yapım amacı yolu kısaltmak. Yapay kanal hangi yolu kısaltıyormuş artıı yol kısaltmaya sebebiyet vercek durum bile yokkken.
Bir inşaat mühendisi olarak söylüyorum. "İstanbul Kanalı" projesi ihanete yakın hatadır. İstanbul veya marmaranın daha ehemmiyetli sorunları vardır. Bunlardan en önemlisi de yapı stoğu dikkate alınarak kentsel dönüşüm yapılmasıdır. Bir an önce yapı stoğu gerçekçi değerlerle yeniden çıkarılmalı ve "devlet büyük desteği" ile dönüşüm sağlanmalıdır. En küçük bir depremde yıkılan binalar, hatta depremsiz yıkılan binalar bana hak verecektir.
Evet işte ilk hak veren geldi. Malesef.
Sarıyer'de 11 katlı bina çöktü, 3 otomobil hasar gördü
m.ensonhaber.com/.../sariyerde-11-katli-bina-coktu-3-otomobil-hasar-gordu
Olası depremde felaket olacak. Tarım alanları ve su kaynakları yok olacak. Doğa ve iklim zarar görecek. Boğazdan geçemeyen Abd gemileri burdan rahatlıkla geçecek. Ülke ekonomisi kötüyken daha da kötüleşecek. Çevre arazilerin çoğu katarlıların tarafından haberi varmışcasına alınmış. Tüm bunlara rağmen evet demek şahsım adına zekama hakarettir..
Yapılmamalı
Hazine garantili yapılan hangisi hazine Den karşılanmıyor?
Hazine garantili diyorlar hepsi hazineden cıkıyor bu da Türkiye’yi batırır batırır
Hazine garantili olan her şey tekrardan konuşulmalı kur farkı zaten inanılmaz fark attı ah Berat ah yaktın bizi doların5-6₺ Den alacakmışız da 15 e satacak mısız bak şundaki akla
Kafası biraz çalışan yapılmasına karşı çıkar.
yapılsın diyenler neden yapılması gerektiğini eminim ki bilmiyolardır.
sırf devletin tepesindekilee yapılacak dedikleri için körü körüne destek veriyorlardır
İş yok diyorsunuz ya. Kanal İstanbul 500 bin kusur kişiye iş imkanı sağlıyacak. Elin gemileri neden bizim denizimizden ücretsiz geçsin. Mantık yolsunu musun
Kullanıcı adınıza yaraşır düşündüğünüz için sizi tebrik etmek isterim 👏👏👏
Evet yapılmalı gelecek için, ilerici olmalıyız yenilikçi olmalıyız. Hayır yapılmamalı asla demek aşırı derecede saçma olur çünkü elbet ileride buna ihtiyaç duyacağız.
Geçmişte karşı çıkılan bütün şeylerin daha fazla ihtiyacımız olduğunu gördük haliyle bugünde gördük elbette ileridede böyle olacaktır.
Size inat yapıcaz.
Marmaray yapılmasın diyecek kadar ahmaklara inat Marmaray'ı yaptık
İstanbul Yeni Havalimanı (İst) yapılmasın diyen dangozlara inat yaptık.
Bunu da yaparız evelallah, daha çok proje yaparız. Siz de anca lak lak konuşur sonra bizden çok kullanırsınız.
Alnından öpüyorum
Lan grizekalı, bak bakalım Marmaray'ın projesi kimin zamanında hazırlandı, kim kredisini falan aldı da ondan 15 sene sonra yapıldı Marmaray.
Marmaray meselesinde inşaat yöntemlerine itiraz ediliyordu, antik bir liman keşfedilmişti Akp yıkıp geçmek istiyordu tartışma konusu olan oydu. Kimse niye orayı yapıyorsunuz demedi
İstanbul Havalimanı da gereksiz para harcamaktan başka bir zik değildi.
Böyle inatla milletin parasını çar çur edenler, sonra ''Biz ettik siz etmeyin'' konumuna düşecekler
Senin gibi yavşaklar da ''Ben zaten 3. dönemden sonra desteklemedim'' diye millete yalan atacak
@Ragnar_Lodbrok sonuna kadar arkasındayız sıkıntı yok.
Kanal muhabbetine deprem olacak dediniz, kaç tane profesör böyle birşey olmadığını söylediği halde, zorunuza gitti doğal yaşamı etkiliyor dediniz.
Neyse Nükleer Santral'a karşı olan akıl yoksunlarına akıl sokacak değiliz.
Bilanço olarak görülen İstanbul Havalimanı kıtasında ve çevresinde en yoğun kullanılan Havalimanı olmuştur ayrıca hatırı sayılır miktarda kişiye istihdam sağlıyor.
Küçük beyinleri selamlar hadi bay bay
@Ragnar_Lodbrok Marmaray'ın AKP'nin deşip geçmek istediği konusunu nedense bulamadım.
Hatta kaziyla ilgili sadece:
Bilimsel bir kazıda yapılması gereken her şeyi yerine getirdiklerini söyleyen Karamut, "Marmaray Projesi bir şans: Bu proje olmasaydı Üsküdar Meydanı gibi bir yer belki de kazılamayacaktı" diyor.
Şeklinde bir söz buldum.
AKP'nin yıkıp geçmek istediği kısımı bulup bizi aydınlatırsan hoş olur.
Ulan yaşın da o kadar küçük değil yalancı köpek. Bir şey bulamamışmış, yaz Google'a ''Erdoğan, tarih, çanak çömlek'' diye.
Çünkü beyefendinin ''Çanak çömlek için işimizin önünü kesiyorlar'' diye demeç vermişliği var.
Bulamamışmış, işiniz gücünüz palavra
@Ragnar_Lodbrok evet baktım, çanak çömlek demesi mi zoruna gitti anlamadım?
Yıkıp geçme konusu nerede? Ben sana ne soruyorum sen bana ne anlatıyorsun?
Neyse sen kafana göre takıl, hiç seninle uğraşamam.
Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz ne de olsa.
Kalkıp da sınav öncesi YALAN paylaşım yapıp çocukların moralini bozmaya çalışan Ke'Mal beye oy verecek değilim
Sonuna kadar AKP
Fazla uzun sürmeyecek zaten. Bir sonraki seçimde aynı Belediye seçimlerindeki hale düşeceksiniz. İl binalarında birbirinize sarılıp ağlarsınız artık
https://www.youtube.com/watch?v=VjmqQK8elnM
Devlet akli o boğazın yapimina karar verdiyse eğer...
Bir vitrinden ibaret olan Erdoğan vr şürekasi sadece o karari tatbikten mesuldür.
Böylesi ciddi bir mesele de ayak takimina sorulmaz.
Fatih Altayli denilen soyu bozugun...
28 Şubat sürecindeki kani bozuk halleri...
Ehlinin malumudur.
Iti at bilmeye meyilli ayak takımına bir şey anlatilmaz...
Adi üstünde; ayak takımı...
Büyük İstanbul depremi için önlemler almak yerine iyice fay hattının zıttına gitmeye gerek var mı? Depremde kaybedilecek canlar, zarar görecek ekonomi sonradan İmamoğlu’nun üzerine yıkılmasın hiç. Tamamen karşıyım, nedeni ise yıllardır boğazdan geçen gemi sayısında bir azalışın olduğu grafik görmüştüm. Mantıklı gelmiyor.
Doğal olan boğazdan geçişler ucretsizken hangi şirket ücretli geçişten geçer? Ha yapan şirkete yine yicu garantisi verilir yapan şirket yandastir etrafı satılır parsel parsel vergile geçmeyen gemiler için tek tolek ödenir kendi halkı türk gemilerini zorunlu kılarlar kanaldan geçmeye en basiti kopruler ve oto yollar İstanbul'da kamyonları vs leri zorunlu kılıyorlar geçmeye
Ne geregi var uzmanın biri çıkmış bir gemiden 1500 2000 dolar geçiş ücreti alınıyormuş. Yabancı ülkelerden panama da filan 30.000 dolar filan alınıyormuş. bU kanal yapılınca onlar kadar olmasada bizim ülkemizde çok kazanacakmış gemilerden. Kimse yapılacak Masrafı ve ÇED raporunu umursayan yok
Gerek tabiki var dünyada eşi benzeri yok sadece Türkiye'de olacak. lakin herkesin aklında olan 15 milyar dolarlık iş kimlere verilecek. ona verilmese ötekine verilecek ötekine verilmese berikine verilecek olm sizlik bizlik bişey yok bizi aşar çünkü o bı kaşr
Ha birde millette öyle bir algı varki 15 milyar dolar sanki kilciksiz mutahitlere verilecek malzeme parası işçi parası sıfır masraf olm beyninize osursalar belki çalışır
1973 te yapılan Boğaziçi köprüsüne Marmaraya Avrasya tüneline İstanbul hava limanına 3. Köprüye 2. Köprüye karşı zihniyet tabiki kanal İstanbula karşı olacak bence kanal İstanbul yapılmalı nasılsa bu takoz zihniyetin tek bildiği heykel yapmak icraat yapanı sevmezler alıştık biz bunlara onlar rağmen ülkeye hizmet yapılıyor ya o bize yeter😊😄
Fatih Altayli gibi algı yapan biri daha yok dünya ticareti ondan soruluyor çünkü isine geldiği gibi belge yayınlıyor suveş kanalı gemi kazası nedeniyle 7 gün kapalı kaldı dünya ticareti 10 milyar dolar zarar etti bizim aklımızla alay ediyor sensör altaylı🤣🤣
Ben inşaat mühendisiyim. DSİ den emekliyim. Kanalın yapılacağı bölge İstanbul 'un su havzasidir. Kanal yapımıyla barajlar ve göller yok olacak ciddi su problemleri yaşanacaktır. Ayrıca aşırı nüfus artışı olacaktir. Kesinlikle kanal yapılmamalı. Bilim adamları da karşı. Bu işler inatlaşmayla olmaz.
2002-2017 arasında ki büyüme ve rafahın temel nedeni inşaattı. muhaliflerde bu refahtan pay aldılar. aslında inşaat ile gelişme dönemi kapandı ama başka çare de yok. inşaat onlarca sektörü besleyen bir alan öyle veya böyle bu tür projeler yapılacaktır.
Projenin bilimsel çalışmaları yapılmış bitmiş zaten, bi de İstanbul havalimanına da bazı kesim karşı çıkıyordu Şimdi Türkiyenin muhteşem bir eseri mi değil mi? Bir çok yabancı arkadaşımın hayranlık duyduğuna şahit oldum. Artık ileriye bakmamız lazım bırakın bu işleri
boşa para israfı. o kadar parayı bu anlamsız işlere harcayaklarına halka yardım yapsında daha çok dua alırlar. ama yok... tayyip'in enstantaneleri işte.. adamın işi gücü yol yapmak, köprü yapmak. ulan sen git lunaparka başkan ol..! işi gücü inşaat..
Kanal İstanbul şart. Bugünü düşünerek karar vermeyin. 10 sene 20 sene sonrasını düşünerek yapılan projeler bunlar. Lütfen biraz o beyninizi kullanıp düşünün ve araştırın. Tamam sizin Erdoğan'a kininiz olabilir evet ama gelecek söz konusu
Millete üstten üstten konuşacağına izah et 20 sene sonra ne kazandıracak bize? 20 sene sonra Rusya ile bir de Karadeniz üzerinden çatışmaya girmemizi sağlayabilir bak
Lan ne alakası var mk hıyarı? İşiniz gücünüz laf kalabalığı, demagoji. Bir zikim kazandıracağı yok, başkanlık sistemi, Yetmez ama Evet referandumu, İstanbul Havalimanı, ne kadar boş beleş iş varsa hepsine aynı çomarlığı kasıyorsunuz, vizyon, uçacaz, ileride görülecek, ülke kalkınıyor tırı vırı
Nasıl olacak o dendi mi ''ehehe okuyun, tarih bilmem ne''
Dünyanın en sikko idolojisiyle 20 sene uğraşacak ne yaşadıysa bu millet artık
3. Havaalani icinde ayni seyi diyolardi ne oldu? Cok mu gelir geldi ülkeye? Bırakın bu işleri.
Ülke sanayiinin Marmara bölgesinden çıkıp tüm yurt geneline yayılması için ülke içinde kanallar açılabilir, sürekli dışardan para gelsin diye iş yapılıyor ama o para için bir sürü temiz doğa alanı kirletiliyor.
kanal İstanbul saçma bende o kadar boğazımız var gerek olucağını düşünmüyorum ancak boğazın kirliliği şu an ortada geçen gemilerin kirlettiği de var az çok bu kanal bir tık yardımcı olabilir gibi ama hala gereksiz yani :D
@AlfaOrtak bir sürü gemi gelip geçiyor dayı ne diyon sen
@AlfaOrtak alınması gerekmiyor ticaret yapılıyor boğazı kirletmek insanlıktır karakterdir ben devlet çalışanı milletvekili ya da cumhurbaşkanı değilim ücret alınmasını gerektiren konuyu ben konuşamam
"bir sürü gemi gelip geçiyor" yorumun ile "ticaret yapılıyor" yorumun arasında dağlar kadar fark var. Ticaret yapılması için boğaz olmak zorunda değil, ki bunu sen de söyleyeceksindir. Lakin boğazın getirdigi yararlar tartışmasında ticaret yapılıyor demek geçerli bir argüman değil.
Dahası ne demek para alınması gerekmiyor allah aşkına.. kendin söylüyorsun o kadar gemi gelip geçiyor. Egemenlik hakları sana ait bir boğazdan geçen gemiyi ne durdurma hakkına sahipsin ne de herhangi bir gelirin mevcut.
Bu akıl karı mı?
Son olarak sevgili kardeşim, sen bu ülkenin bir genci, bir neferisin. En başta senin, benim, bizlerin söz hakkı mevcut.
Yeter ki neyi savunursak savunalım, fikrimizi destekleyecek argümanlarımız sağlam ve de düşmanlıktan uzak olsun.
Bu evet diyenlerin evleri bile eskidi kentsel dönüşüm isteyeceklerine kanal istiyorlar ilginç
Ne gerk var kanala yola kopruye biz kağnıylada gideriz konvoykada geceriz boğazlardan milletin parasını carcur ediyorlar eski yonetıcıletımz akıllı yonetmış ulkeyi ne gerek var demiş cıvı cakmamış milletin parsı cebınde kalmış
Saçmalamayın, bu konu referandumla halka sorulabilecek bir konu değil. Bilimsel bir konu bu herşeyden önce.
Kanal İstanbul insana doğaya yapılan büyük bir ihanet, ülkeyi satmak ve talan sistemini kurmaktır. Gidin bakın kanal İstanbul dolaylarındaki taşınmazları kimlere satmışlar. Daha proje yapım aşamasına başlamadan Araplara parsel parsel satıldı
Açıkçası projenin artı ve eksiklerini tam olarak bilmiyorum, ekonomiye ciddi katkısı olabilir sadece takıldığım konu şu ki İstanbul gerek marmaray gerek barındırdığı yapılarla altı üstü delik deşik zaten, deprem bölgesi üstelik umarım bunlar da hesaba katılmıştır..
Daha acil sorunlar var. Kanal İstanbula ayrılacak bütçe ona ayrılmalı. Kanal İstanbul o problemler çözüldükten sonra bilimsel bir kurulda değerlendirilir.
Acil bir ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum.
Reis diyorsa doğrudur aga laubalilik istemem herkes haddini bilecek reisi yedirmeyiz ülkeyi bölemeyeceksiniz 😎👍✔
Durup dururken vatan toprağını bölmenin ne faydası var? Panama, Süveyş gibi kanallar gemilere 10-15 gün kazandırdığı için faydalı. Burada bir gün beklememek için tonla para neden versin insanlar. Ayrıca deprem bölgesine böyle bir proje büyük risk!
İyice millet olarak batan titanikte keman çalan orkestraya döndük. Yapsınlar anasını satıyım, kanal bayburt, kanal yozgat ne bulurlarsa yapsınlar.
Bence şuanda hiç gerek yok!! önce bir kaç petrol , LPG yüklü gemi bir patlasın. Bir kaç bin kişi ölsün ondan sonra yapılsın.
nolur yapılmasın, biz kanal İstanbul değil adalet istiyoruz. allah bilir ordan geçerkende bi ücret vericez zaten.
bence bu gayet guzel bie proje ama 2 sey bu projeyi mahvetti birincisi arsalari alan iktidar partinin akrabalari ikincisi ise İstanbul fay hatlari uzerine kurulu bu proje istanbulu yikabilir
Ya bu kendi kendine finanse edecek dediği her şey bizim götümüze girip duruyor. Şimdi bir şey yazacağım da buraya dangalak sürüsü üşüşecek. Hiç çekemem. Biraz şeref sahibi olun.
Bu millete hersey mustehak
Paramız çok olduğu için saçacak yer arıyoruz 25 sene başka birisi işletecek.
6 tanede köprü yapacaklarmış oradanda geçiş ücreti alacaklar.
Öyle deme yahu gün gelir gezeriz falan 😍haha misss
Yok biz gezince sinirin geçer :D Merak etme bende o iş ahahha
milleti arkadan soyuyorlar üstüne yetmiyor yasal yollar ile de soyuyorlar.3 liralik iş 300 liraya yapiliyor. yil olmus 2021 hala köpruye yola gecmek icin para ödeniyor. saçma salak şeyler. deli dumrul bunlardan iyidir.
Kanala harcanacak paranın türkiye sokakları- caddeleri-yol kenarları- doğaya atılan çöplerin temizlenmesine harcanmasından yanayım. Hani bizde aç insan yokmuş ya insana harcanmayan para doğaya harcansın betona değil 👍🏻
Olum geçen katarlilar beni almaya çalıştı arabaya zorla bindirmeyi denediler reddedince karşı çıkınca kaçtılar
😂😂😂
İnadına yapacağım diyor..
Bir ülke inatla mı yönetilir ben bunu anlamadım doğrusu..
Madem çelişkili bir konu, o zaman halka sorulsun ;)
Genel olarak ülkeyi ilgilendiren her konunun referanduma sunulmasından yanayım ben ama o seviye gelmek için minimum 50 yılımız var ülke olarak
Kanal İstanbul yerine olası depreme karşı önlemler alinsin
Bunlar memur patronlari ne isterse yapmak zorundalar. O parayida patronlari bizden alacaklari haractan veriolar zaten
Tam detay bilmiyorum ama muhtemelen montrö yü delebiomek icin ya rusya ya usd bastiriyor. Bizimkide el mahkum yapacak.
Katar İstanbul demek istedin sanırım arsalar çoktan satılmış araplara yeni bir şehir kuruyoruz kanal bahane katar şahane
Pkk fetö CHP hdp nin çok zoruna gitti demek Türkiye miz için çok aşırı faydalı
Tayyip fetoyla yan yan yanayken nerdeydin la sen 😂😂👍 yoksa sendemi kanalın ordan arazi satın aldın böyle savunuyon 😂😂
Koltuk zangır zangır sallanıyor, bu ne acele yapmak için?
Depremi tetiklemesi , doğal dengeleri bozması sebebiyle hayır diyorum.
Neden karşısın sorabilir miyim? Karşı olma sebebin nedir?
Hali hazırda bir kanal var yanında, hiçbir faydası yok. Tek faydası Möntrö'den dolayı uzun süre Karadeniz'de kalamayan ABD gemilerine olacak. 15 milyar dolar'a 8 tane SAAB araba markasını alırsın. Çinliler aldı mesela ;)
15 milyar dolara 8 tane Saab almak önemli mi? Yoksa Saab gibi pazar oluşturup teknolojik bilgiye mi sahip olmak önemli?
Fabrika açmak önemli değil her türlü açarız önemli olan satmak. Sence türk arabasını dünyada kim alır?
Boş şeylerle kafanızı doldurmayın. Evet benim arsam var. Cebimde param vardı bir ticari risk aldım bu çöpte olabilir. Hatta silivirden binlerce kişi arsa aldı hepsi zararda. Ticaret bu karda olur zararda.
Sen boğaz var diyorsun gerek yok vs. Peki o boğazdaki yoğunluğu biliyor musun? Hadece. ticari gemiler değil. Ulaşım etkinlik gezi vs vs.
İki bilgisiz adamın laflarıyla kafanızı doldurmayın yazık size. Benim bildiğim gençlerin kafası zehir gibi olmalı. Düşünmeli ölçüp tartmalı.
Maksat arsacıların da cebini doldurmak zaten. Ülke arsa alsat- bina yap sata dönmüş tamamen. 18 senedir açılan tek fabrika Coca Cola Isparta fabrikası, onu da malum CB açtı herkesin gözü önünde ;) Medeniyet tarihinin en yüksek işsizlik oranında Türkiye (gayri resmi %25), gençler iş bulamıyor. Burada 10-20 kişinin arsaları değerlenecek diye bu ülkenin kasasından 15 milyar dolar çıkamaz.
Bak abicim orada imar yok öyle kafana göre bina dikemezsin, onlar eskidendi.
Diyelim deprem oldu ne yapacağız var mı bir fikrin? Sokakta mı yatacağız? Mecburen İstanbul'un bir ya da kaydırılması gerekiyor özellikle sahil tarafları.
Böyle karşı çıkacağınıza şunu diyin. Belediye arsaları ayarlasın ev yapsın satsın ya da takas etsin sahil kısmını kuzeye kaydırsın.
Anlamadığımız nokta şu sahil kısmı full muhalif bir deprem olsa kendileri gidecek habeleri yok.
İmar affından bi habersin galiba, geçtiğimiz dönemde imar affı ile binlerce yapı ruhsata kavuştu. Arsa sahipleri ile yöneten aynı kişi olduğu sürece sıkıntı yok. Reel enflasyonda ilk 10'a girmiş ülkede hiçbir getirisi olmayan (vatandaşa) 15 milyar dolarlık yatırımın referandumsuz yapılması trajikomiktir, yangından mal kaçırmaktır.
enflasyon kaynak: twitter.com/.../1
İmar affı tam olarak nedir? Kafana göre gidip bir yere bina dikmek mi? Şu an bir tane taş dik anında yıkarlar.
O imar affı 80-90 ve 2000 ler içindi. Sen ne yapacaksın kanalın yanına gecekondu mu dikeceksin?
Yapmayın böyle gözünüzü seveyim. Bir şeyi savunuyorsunuz aklı başında savunun.
Ben sizin derdinizi anlıyorum. Senin orada yerin yok sıkıntı o. Sende alsaydın kardeşim aldında yolunu kesen mi oldu?
Bak ben hala işteyim yarında çalışacağım. 6 aydır hiç tatil yapmıyorum. Öyle yan gelip yatmak la ya da gezip tozmakla bir şey olmuyor.
Muhabbetinize limon sıkmak istemem ama. Bir yere bina dikilmesi için artık imar olmasına gerek yok. Çevre ve şehircilik bakanlığı arsaya özel imar verebiliyor. Hatta belediye sınırları içerisinde kalıp da belediyenin imar vermediği arsaya özel yetkiyi kendine geçirip imar düzenleyebiliyor. Yani o bölgede imar var mı diye sormanıza gerek yok bina dikmek istedikten sonra bakanın onay vermesi yeterli.
Ben daha çok vergi vermek istemiyorum yapılmasa daha iyi
O kadar gereksiz o kadar gereksiz ki ülkenin tek ihtiyacı bu muydu cidden kanal İstanbul mu bu mu yani
Bak bak cahil vatan hainlerine bak. Abd istemiyor diye bunlar da istemiyor. Oy moy yok size beceriksiz heykelciler.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?