Küfürler, hakaretler havada uçuşuyor. Görüşlere gelen yorumlara bak, üzücü. Hepsini kaldırdım.
Kuralları unutmayın. ☝️🏼

Benim müslüman olduğumu kim söyledi?
Prof. Dr. Celal Şengör, Azerbaycan'da bir grup öğrencisiyle sohbet etti. Bir öğrencinin "Sizce Türkler modern çağda neden cahil bırakıldı?" sorusuna Şengör, şöyle yanıt verdi:
"Hayır, Türkler cahil bırakılmadı, Türkler cahil kaldılar, kendi kendilerini cahil ettiler."
Şengör, öğrencinin "Peki nasıl?" sorusu üzerine şöyle konuştu:
“En cahil Türkler Müslüman olan Türklerdir. Müslüman camiasına katıldıktan sonra İslamiyet'in 11. yüzyıldaki çöküşü Türkleri de beraberinde sürükledi. Özellikle Osmanlı Devleti, benim kanaatimce Türk tarihinin en alt noktasıdır. Orada Osmanlılar ne eğitime önem verdiler ne bir şeye önem verdiler. Kendi dinlerini bile adam gibi öğrenmediler. Dolayısıyla yeni bir şey yapma imkanı kalmadı."
Adam haklı olarak söylemiş. Biz dine takılı kaldık. İnanan inanır inanmayan inanmaz. Cezasını Allah verir. Bizim insanlar çok takıntılı. Oruç tutmayan insanı döven var bu ülkede.
En önemlisi, hükümet yani akp dini kullanarak geldi iktidara. Bu ne demektir? Türk insanı BAŞKASININ dini inancına çok düşkün.
Fatih Sultan Mehmed’i,
Yavuz’u, Kanuni’yi, Abdulhamid’i bilseydi cahil herif, o zaman ahkam kesemezdi..
Kendi cehaletini ispatlıyor her defasında..
#Vesselam
Cehaletin dinle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Zihniyetle alakalı bir şey. Bu sözüyle kendisinin cehaletini ispatlamış oldu. Dünyada burslu öğrencilik sistemini ilk kez kuranlar Selçuklu Devletiydi. Yine dünyada günümüz üniversiteleri gibi olmasa da ilk eğitim kurumlarını okullarını açanlar Müslümanlardı. Türklerin açtığı Nizamiye, Sahn-ı Seman gibi medreseler kendi çağlarının en ileri öğretim faaliyetlerinin olduğu yerlerdi. Müslümanlar değil dini cemaatlerle tarikatlarla yaşayanlar yobazlaşmışlar ve bilimse sanatta geriye gitmişlerdir.
kendi kendini bitiriyor eleman, benim birşey yapmama gerek yok.
Cevap
85Cevap
Niye özellikle müslüman demiş düşündürücü.
Bunu dedi diye adam hemen kafir veya din düşmanı olarak algılanabilir.
Işte bayram namazına gitmiştim. Imam anlatıyordu teknolojiyi. Işte teknolojiyi kötü gösterdiler biz geri kaldık. Şeytan aleti olarak gösterdiler ilerleyemedik. Falan diyordu çok güzel anlatıyordu dinlemek lazım. Belki sengor de bunu kasetmisse doğru demiş.
Mesela kanuni ydi sanırım o zaman gözlemevi yapılıyor. Eski adıyla rasathane. Ve kütüphane kuruluyor. Şansa o dönem veba salgını ve deprem oluyor. Bazı sözde alimler, melekleri izledik gökyüzünde falan deyip bu hastalık ve depremler bunun yüzünden deyip rasathane yıkılıyor kütüphane yakılıyor. Eee şimdi adamın sözünü düşünüp bu olayla kiyaslasan hak vermez misin?
Hayır vermiyorum kör dünyasında yaşamıyoruz artık bir dünyasında yaşıyor ve herşey elimizin altında istediğimiz bilgiye anımsa ulaşıyoruz eski ile şimdiyi kıyaslayamaz..
Resmen müslümanlığı karalama adina hakaret etmiştir.
Gör **
matbaanın ülkeye gelişi gavur icadı diye yıllarca engellenmişti
sanırım bunu kast etmiş
Bu adam kadar boş beleş bir adam yok. İlber hocanın kalitesini düşüren bir zat kendisi. Hoca kırıntısı. Şöyle bir olayını da bilmeyen yoktur sanırım:
https://www.google.com/amp/s/www.haberler.com/amp/celal-sengor-den-tepki-cekecek-ifadeler-kisacik-12498613-haberi/
Videosunu da izlersiniz.
Tam bir boşluk abidesi bu adam. Azgın bunaklar gibi.
Adam haklı! Aslında hepimiz ne dediğini biliyoruz ama kendimize yakistiramiyoruz gerçeği ondan bok atıyoruz adama... gidin bakın Osmanlı'nın en güçlü olduğu zamana! Hep bilim insanları görürsünüz.. matematikte coğrafyada astronomide fizikte tıpta kimyada hep müslüman Türkler var.. ne zaman tembelliğe alışmış satafata dusmussek işte o zaman küçülmüş ve yıkılmışız.. egerki müslüman ülkelerin liderliğine bayraktarligina soyunuyorsak bunu kuvvet ile değil bilim ile gerceklestirebiliriz.. türk isterse yapar! Adım kadar eminim.. ama işte yapacak çalışacak insan pek yok artık.. sefainin dediği gibi kendine dön Ayşem!
Zaten bir gün yok olursak dış değil iç savaşla yok oluruz, eğitim kötü askeriye bitik o kötü bu kötü zaten imajımız yüksekte değil buna rağmen kendi değerlerimize bile sahip çıkmakta aciziz ancak bu adam bu unvana sahip olup da yalnızca isyan edip çözüm üretmekte geri durursa cahilin önde gideni olarak kendi adlandırılır
Ortada bir cahillik var ama bunun Müslümanlık la alakası yok zira İslamiyet bilime bilgiye çağıran bir dindir. Bunun örneği tarihimizde fazlasıyla var
Celal Sengor u ciddiye almam ben şuursuzca konuşuyor çok kıymetli tarihçiler varken bunu dikkate almak da
Allah hepinizin belasını versin cahil dediğiniz müslüman Türklerin inançlarıyla kanlarıyla suladığı bu toprakta Türk olarak yaşama şerefine sahipsiniz. bu adamda buna destek verende genişlik çağdaşlik isteyende defolsun gitsin kimse benim inançlarıma ve ırkıma hakaret edemez... bu ucube adama haklı diyen Aydın insanlar ! Siz ne yaptınız bu güne kadar bu milleti geliştirmek adına?
Bu ülkede okuyan kesim daha cahil, hoşgörüsüz ve ayrımcı.
Bu adamı da ciddiye almıyorum çünkü bile isteye dışkı yiyen biri ne kadar mantıklı olabilir
Bu dunyadaki en guzel bilginlik merhamet saygi sevgi kardeslik duygusunu tasiyanlardir müslümanlık islam
Barış sevgi ve bütün dinlere saygı yi öğreten bir dindir ve bu dine mensup bağlanan biz müslümanlar cahil olamayız belki sosyal yasayis anlamında demiştir lakin sadece bunlarla sınırlı değil rabbin huzuruna vardığında hangi sükse yerlere gittin ne kadar çok kazandın zenginlerle mi yedin diye soracak veyahut neden ilkokul terksinmi diye soracak
Topraktan geldik toprağa gideceğiz mühim olan çamurlasma mak insan olabilmek mühim olan
Bu edepsizin profesör olacak kadar bilgisinin olmadığına adım kadar eminim. Daha 2 kelimeyi yan yana getiremeyen sarhoşun teki. Zaten kukla olana , ahlaksızlık yapana, bilim hırsızlığı yapana prof unvanı veriyorlar.(bazıları hariç)
Hocayi taniyanlar, kitaplarini okuyanlar fikre deger veriyor. Okumayi sevmeyen, kendi dini kitabini, inanclarini, inancınızin esinlendigi kaynaklari bilmeyen bir kesim sadece ogretilenler ile siki bir savunma yapiyorlar kendilerince. Tezi curutmenin yolu anti tezdir. Cumlenin tamamini okuyun internetten. Sonra anti tezinizi ortaya koyun. Hakli iseniz sizi destekleyelim. Aksi ispatlanmadikca celal hoca dogru soyluyor. Hakaret, kufur, kisiliginizi yansitir. Zayiflik gostergesidir. Bu bile hocanin dogru soyledigine sahitlik eder
Adam bir konferansta oturmasını bile bilmiyor. Üsturubuyla gülmesini bilmiyor. Cehalet kitap okumakla aşılmıyor abi. Aşılmıyor.
Kendini dışkısını yiyen birimi söylüyor bunu? Siyasilere emrinizdeyiz diyerek biat eden ahmak boş insan
İnsan olarak hepimiz cahiliz.Çünkü ölünceye kadar birşeyler öğreniyoruz.
Sözüne gelirsek bunu söylerken bile ne kadar bilgili (!) olduğu belli oluyor.
İslam Dini ile cehaleti neye göre bağdaştırmış onu incelemek lazım. Kendisine göre müslümanlık dışında hangi dini seçersek cahillikten kurtuluyoruz? Bu ülkede cehalet en güzel silah. Cahilsen ağzını aç, iki günde tüm dünya seni tanısın.
Celal Şengör ateisttir ve daha önce müslümanları eleştiren sözler söylemişti. Aklına gelen her şeyi düşünmeden hemen söyleyen birisi
Tm bir kaç yönden cahillik var Türklerde ama bu “ Müslüman Türkler “olarak sınıflandırılmaz bu ne saçma bir düşünce ya...
Anlatmak istediğini yarım yamalak dinleyen canım bir güruh var ortada. Adamın da esasen bahsetmek istediği konu bu. Evet hepimiz cahiliz, cahil olmasak bir şeyleri de biz icat etmiş olurduk, ama elde sıfır avuçta sıfır. beğenmediğimiz Çin bile dünya ekonomisini allak bullak etti son 10 senede
Türkün aklı sonradan gelir diye bir ata sözü var ne cahiliz ne de cahil degiliz herkezler akıllı bence cogu zaman mantikli dogru karar veremiyoruz belkide yaşadiklarimiz yüzünden bu arada kendimden bahsediyorum türk olarak
:) Kendisi Zekeriya Beyaz gibi Adnan Oktar gibi şaklabanlıklarla gündeme gelmeye çalışan bir adamcık. İlber Ortaylı özentisi. Ciddiye alamıyorum çünkü söylediği sözü ciddiye alacağım bir adam değil.
Dogmatik inançları olan herkes cahildir. Adam haklı tatava yapmayın 😎
Bu papyonlu sapık bence hiç konuşmasın bence, İlber Ortaylı bile şaşkınlığından notunu vermiş.
Okulda ki kitaplarımızı yahudiler yazdı bizim osmanlı din yüzünden teknoloji kullanmadı deniliyor hepsi yalan kullandırmadılar dünyayı 3 büyük yahudi ailesi yönetiyordu Türkler ilk yolcu uçağını yaptı yerli otomobil Atatürk sağ iken yapılıyordu darbeler domino oyunu muydu bu adam israil ajanı idam geri gelmeli taksim meydnaında sallandırılmalı
Adam profesör veya dahi olabilir ama insan olamamış belli ki tamam İslama inanmıyor olabilirsin ancak Müslümanları cahil olarak nitelendiremezsin. Cahilliğin dini yoktur. Cahil her yerde cahildir. Bu sözleri sarfederek en büyük cahilliği kendisi yaşıyor ama farkında değil.
Bokkk yemiş güzel kardeşim diyeceğim de...
Kendi bokunu yiyen domuz...
O müslüman Türkler Viyana kapılarına cehalet ile mi vardı?
Süleymaniye Camisi'ni inşâ edenler cahil mi?
Ortaasya'dan başlayip Batı'ya doğru bir nehir gibi akan Müslüman Türkler'e cahil demek...
Ancak kendi bokunu yiyen bir domuzun lakirdisi olabilir...
Adam haklı
Osmanlının en büyük hatası 5000 yıllık hatta daha fazla kadim Türk soyu, kültürü ve gelenekleri dururken araplarla içli dışlı olup arap kültürünü benimsemesidir ve dahası suriyelileri ülkeye boşuna almadılar ülkeyi araplaştırma ya çalışıyorlar , çünkü osmanlıyı bir kere bölmeyi ve parçalamayı başardılar.
Her geçen gün boka gidiyoruz nedeni cehalet ve ahmaklık.. Kaz çobanı olmayacak şeyh denen sarıklı şeytan götü öpmek ve Yahudinin istediklerini yapmak şu anda bizde Müslümanlık sanılıyor.. Ne yazık ki Türkiye şu sıralarda putperst bir toplum olma yolunda.. Arapçayı götümüze sokmaya çalışan bir zümre ne din bıraktı ne iman..Önce bir deyyus çıksın Peygamber Sünni mi Şii mi? Mezhebi hangisi? Tarikatı var mı? onu bir izah etsin..
Bu adamı zaten dinlemem. Soruyu soran kardeşin hatrına yazısına bir göz gezdirdim, ama bir cacık değil maalesef. Cehaletin din ile alakası yoktur Celalciğim. Cahil adam heryerde cahildir. Eğer islamiyeti düzgün anlayan bir insan olsa bugün en büyük alim ve profesör o olurdu. İslamiyet daima araştırın öğrenin buyurur.
Celal Hoca gibi bir bilim insanı, ne dediğini iyi bilir. Müslümanım deyip, Kuran'ı bir kere dahi okumamış olan insanlardan ne bekliyorsun ki?
Geçenlerde arkadaşın birine Kuran'dan ayet okuyorum, "tövbe de lan" diyor.
Ağzına sağlık Celal Şengör Hoca'm.
Bu ve bunun gibi zihniyetler yüzünden yüz yıllardır ülkemiz gelişemedi insanların benim dinimden ne alıp veremediği var merak ediyorum Seni yaradana inanmak mı kötü yoksa yaradanın sana emrettiği başörtüsümü yazık gerçekten üzülüyorum avrupa ne yapsak gelişiriz derdinde biz hala nelerle uğraşıyoruz maalesef.
#gentlemann34
Bende paylaşacaktım gerek kalmadiTek haklı bulduğum kelimesi"Türkler cahil bırakilmadilar, cahil kaldılar" Sadece bu cümlesine katılıyorumBide videoyu çekenin lakayitligine ne demeliBilemedim doğrusu
cahiliz cünki böyle zırtoları biz popüler kültür köleleri vay be ne hoca deyip tepeye çıkardıktarihte ne türk insanlar var zeka ve ilmi ile celali beşe katlar ona böler. emin ol meb i celale devret iki sene bakanlığını yapsın elli yıl geriye gideriz çünki celal hep kitap üzerinde ahkam keserpratik ve uygulama sıfırdır oturduğun koltuktan sallamak kolay.
En cahil türk muyuz bilemem ama cahil olduğumuz kesin
Haklı. Avrupa ve Asya da müslümanlığı tercih etmemiş bütün türk ırkları kalkınmıştır. Örnek olarak Etrüskler , Macarlar, İskitler, göktürkler.
Osmanlı İmparatorluğu döneminde Türklerin en önemli rolleri asker olmaları ve yüksek vergi yüküne tabi olmalarıdır. Hanedanlık içinde yönetim kadrosunun içine dahil olan çok az türk vardır, has oda başları, hasekiler, vezirlerin bir kısmı , paşaların bir çoğu ya devşirmedir, ya savaş ganimeti.
Bu konu hakkında özellikle Dracula efsanesinin yani Vlad Tepeş vakasının nasıl oluştuğuna bakmanız kafidir. Vlad Tepeş Fatih Sultan Mehmet tarafından sarayda büyütülmüştür, Fatih vali olarak tayin etmek isteyince , halkını arkasına alıp baş kaldırmıştır.
Eski Müslüman Türk bilim insanları da zaten cahildi şimdiki müslümanlar öyle okumuyor sorgulamıyor olabilir ama genellenemez bu hiçbir zaman. Mesela kendisi herkesten daha cahil kalmış.
Hakli... okuma orani belli anlama orani belli en iyi universitelerde siralamamiz belli... neyi inkar edicez biz mi marsa gitmek icin cabalayan zeki caliskan irk... aklimizdan bile gecmez hayal dunyamiz bile kit
Allahın bunağı, her zaman olduğu gibi yine saçmalıyor.. bu adamı ciddiye almamak lazım.
çok doğru :D tebrik ederim asrın buluşunu asrın sözünü söylemiş :D
Asil cehalet Allahin varligindan uxak kalmaktir. Bir at'a bir eşeğe ya da bir fareyede tapabilirdik. Ama Allah resulu bize ne yapmamiz gerektigini acik acik soyledi. Cok sukur bu celal gibi ve aynj kafadan insanlar gibi umutsuz çaresiz inancsiz bos bir yaşam surmekten cok cok daha iyi Allaha inanmak. Şunu bilsinki asil cahil inancsizlardir.
Celal Şengör bildiğim kadarıyla süper Zeki bir kili ve müslüman Türk vatandaşı
sert ve keskin ifadeler olmakla birlikte aslında EVET CAHİL bırakıldık
Doğruları söylemiş adam. Bu kadar tepki almasının tek sebebii gercekler acı oldugu icin. Özür dilemesine gerek yoktu. Sonuna kadar haklı👍🏻
dilememiştir zaten.. adam yıllardir ayni şeyleri diyor.. 😀
Valla ben hem müslümanım (elhamdülillah) hem de Türküm. Adamın (!) dediğine göre cahilmişim hiç cahil cahil konuşamayayım şimdi🙄
Kendisi bir Türk olarak bu yorumu yapması da ayrı bir ironi ayrıca genelleme yaparak bir de üstüne Müslüman Türkler diye ayrıştırarak kendisinin ne kadar zeki olduğunu gösterdi bizi.
Kismen hak veriyorum.
Dis dunya uzayda kaloni kurmaya calisiyor.
Biz de papaz erigini imam erigine cevirme.
Her yil sakiz orucu bozar mi diyaloglari.
Soruyu doğru düzgün okumayan ve anlamayan ne çok üye varmış sitede. Modern çağda yaşayan insanlar hakkında düşüncelerini belirtmiş sadece.
Muhterem Şengör bu ülkenin sayılı elitlerinden, entelektüellerinden, gözünün önünde ideoloji ve toplum sisi olmayan şahsiyetlerindendir. Her açıklamasında olduğu gibi bu açıklamasında da haklılık payı var.
Onlar düşünmez, sorgulamaz demeye getiriyor işte. Ki kaldı ki haklı olduğu taraf var. Nerede bir Müslüman varsa çoğu asık suratlı, çoğu aslında ateistten beter derecede kötü, gene çoğu anlamaz, dinlemez adamlardır...
Cahiliz evet. Okumuyoruz, anlamadan ortaya atlıyoruz
Bir toplumun toplumu dininden, dilinden, tarihinden koparırsan cahil kalır bunu bize yaptılar ve bende herkes gibi yapanlara teşekkür ediyorum, anıyorum...
Cahilliğin nirvanasını kedisi yaşıyor farkında değil..
sizde cahil olmayın, hem müslüman olup hem okuyamıyonuzmu. söyleyincede çemkiriyonuz adam doğru söylemiş ülkecek cahiliz okumamız öğrenmemiz çalışmamız gelişmemiz lazım, hemde çok lazım. bu celal söylemeseydi de böyleydi celal söyleyince de böyle
Düşünsenize boyle islam düşmanları ülkenin başına geçiyor.
Ukala.. durup durup bişey çıkarıyor ne bunun derdi konuşulmakmı
Cahil değil de sığ bir kesimiz desek daha doğru olur.
Profesör olmuş ama insan olamamış bunun gibi kravatlı. ... çok o yüzden daha fazla sözü haketmiyor.
Şengör denen soysuz müsvette , senin gibi ithal tarihçilerden artık tiksiniyoruz. bir defolun gidin yaa..
Talihsiz bir açıklama olmuş. İnsan her durumda kendini geliştirmeye açık bir canlıdır. Cahil bir toplum olduğumuz kesin , ama bunun müslümanlıkla alakası yok. Tembel ve araştırmak yerine gördüğüne duyduğuna koşulsuz inanmaya meyilli insanlarımız var.
Abi cahiliz işte toplum olarak, kabullenin şu durumu, yoksa şu an ekonomimiz, insanlarımız böyle mi olurdu?
Adam tek tek kişisel konuşmamış ki tepeden bakıyor ve en cahil Türk toplumunun bu olduğunu görüyor demek ki bencede haklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar