Eşinin “Pazara gidelim” dediği Ali Kabasakal, “Param yok” diyemedi, banyoya girerek tüfekle intihar etti Siyanür cinayetlerinden sonra yürekleri yakan bir intihar haberi de İzmir’den geldi. Eşinin “Pazara gidelim” dediği Ali Kabasakal, “Sen biraz oyalan, duş alayım” diyerek banyoya girdi.
Bu elim olaylarda sessiz, duyarsız, 3 maymunu oynayan bizlerin de payı var. Siyaseti fanatizm haline getirip de hala cumhuru eleştirmeyi küfür olarak algılayan cahil, sindirilmiş toplum fertleri bu adam kadar onurlu bir yaşam mı sürdürüyorlar acaba? İşsizliğin sayısı günden güne artıyor, her gün yeni zamlarla halk borç batağına sürükleniyor insanımızda olmayan sabır da günden güne tükeniyor fakat yine de susuyor/susturuluyor. Fakirlik öyle büyük bir çaresizliktir ki insanı yolundan şaşırtabiliyor. Ben artık kendisi için susmayan yanlış sisteme başkaldıran halkın sesli çığlığını görmek istiyorum. Fakirden alarak kasasını dolduran, adaletinin bile yanına saray ismini konduran iktidarın yine kendi saraylarında birer birer yargılanması gerektiğini düşünüyorum. Elit/cahil/yoz kesim açlığı, fakirlikle sınanmayı anlamaz bu ve buna benzer olaylar yaşandığında da suçu hırsıza değil, ev sahibine atmaktan da beis duymaz.
Öncelikle biz kadınların eşimizi tanimamiz lazım, adamda para olmadığını biliyor musun bilmiyor musun önce onun gururunu incitmeyecek şekilde soralım , ona her konuda yardımcı olalım , olmadığı zaman evde ne varsa o pişirilir , biz kadınlara böyle durumlarda çok iş düşüyor ,.. yazık olmuş gerçekten çok yazık... 2020 senesi ve Avrupa ülkesiyiz yok şunu icat ettik bunu icat ettik deyip hayaller Paris gerçekler Afrika diyecem ama Afrika'da intihar etmiyorlar yine durumları İyi... Bir an önce bu tür vakalar emsal olmaya başladı insanlarda ve bu ulkece ayibimiz... Ne diyim Allah kimseyi bu seviyeye getirecek kadar çaresiz yapmasın... Çok üzücü
Şimdi ne yazacaklar peki? Eee tüfek alacak kadar ve saçma olacak parası varsa nasıl 1.5 lirası var? Siyanür alcak parası var diyorlar.
Bu saltanat ve sömürü sadece haram yiyenler için. Ve bu saltanat içinde olanlar yoksul halka "şükredin" de diyorlar. Az önce o adama ne dedin?
- Daha hızlı çalışmasını söyledim ! - Ona ne kadar ücret veriyorsun? - Günde 15 dolar ! - Ona vereceğin parayı nereden buluyorsun? - Malları satıyorum ! - Bu malları kim üretiyor? - O yapıyor ! - Bir günde kaç tane mal üretiyor? - 50 dolarlık. - O halde, bırak ona ödeme yapmayı, kendisine daha hızlı çalış demen için sana günde 35 dolar ödüyor ! - Ha? - Ama … Makineler bana ait ! - Peki bu makineleri nasıl elde ettin? - Malları satıp aldım ! - İyi de o malları kim yaptı? - Kapa çeneni … Seni duyabilir !
İçim acıyor... İnsanların maddi imkansızlıklar yüzünden bir bir hayatlarına son vermelerini görmek fazlasıyla üzüyor. Korkarım ki bu vakaları da zamanla kanıksayacağız ve bir zaman sonra umursamayacağız bile. İyiden iyiye vicdansız, tepkisiz bir toplum olmayı sürdüreceğiz. İnsanların yaşadığı çaresizliği duymayan, görmeyen, umursamayan, koltuk derdindeki, suni gündemlere kafa yoran idarecileri de vicdanlarını sorgulamaya davet ediyorum. Çok üzücü... ÇOK!
Arkadaşlar, ülkemizde insanlar doymuyor, doyan sadece karnını şişiriyor, psikolojik çöküş ile, intihar eden bile neden ettiğini sağlıklı şekilde bilmez iken bizler bindik bir alemete gidiyoruz kıyamete, aslında yazılacak, çizilecek çok şey var, ALLAH ın dininin yaşanmadığı, bir toplumda her türlü, intihar ya da ölüme alışır olduk, gerçek sebepleri bir kenara bırakıp bu haberleri politik rant haline getirdik, ama çoğumuz ölen benim ailem, annem, ya da babam olsaydı ben ne düşünürdüm demiyor!
Vel hasıl, acı bir ölüm şekli, rabbim bizleri yasakladığı intihar şeklindeki ölümden korusun, amin
Üzülüyorum ama ne çare. Yokluk insana her şeyi yaptırır ama intiharda çözüm değil neden mi şu hayatta biz farkında olmasak ta herkesin bir seveni onun için üzüleni vardır kendin kurtuldun gittin peki ya ardında bıraktıkların ne olacak eşin çocukların sevenlerin kaza olur hastalık olur sonunda ölüm olur insan bunlarla bile avunur ama intihar ailede unutulmuyor bir günde geçse bin yılda geçse acı tazeleniyor bitmiyor hep izi kalıyor. Çoğu maddi sıkıntılardan kaynaklanıyor ama ailenin içinde ne olduğunu kimse bilemez dışarıdan bakındığında her evin bacası tütüyor kimi rüzgarın yönüne kimi tam tersine.
Erkek olmak sadece bir organla olmuyor Hayatta zorunlu erkek olmayı gerektiren şartlar İyi bir iş kurmak İyi bir araba almak Evleneceği eşine altın takılar gösterişli düğünler yapmak Her şeyin en iyisini almak Bu zorlu hayatta Türkiye de dayınız dedeniz babanız iktidar partiniz ve aklınız yoksa maddi olarak bir hiçsiniz. Gençlerimizin yarısı kelle koltukta askeri personel oluyor sebebi de sırf o gereksiz gösterişi düğünü yapmak gereksiz pahalı eşyaları alabilmek evlenebilmek enflasyonun yükselmesi ile herkes paranın değerini çok iyi anladı kızların %80 zengin koca rahat yaşam istemesi ve enflasyon yüzünden herşeyin pahalı olması erkekleri erkek olmaya çok zor duruma düşürdü neydi herkesin söylediği erkek ve kadınlar eşittir ben hayatta hiçbir yerde eşitlik göremiyorum
Bir süre sonra ŞEHİT haberleri gibi normal bir şey miş gibi konuşulmasından korkuyorum bu ülke de...
Koyduk mu diye çıldıran o amipler cebinize koydunuz sadece böyle insanların hayatları kanları hepinizin ellerinde... Gerçeklere gözünü kapatıp ülke de herşey normalmiş gibi yapan herkes baksın...
İnsanlığımızı kaybediyoruz çok acı böyle haberler duymak içimi parçalıyo Eskiden 3 şehit haberi gelince yas tutardık tv izlemezdik izlesen bşle eğlence programları olmazdı tv de şimdilerde hergün şehit haberi hemde bir değil iki değil onlarca askerimiz şehit oluyo artık haber programlarında bile ya haber değeri olmuyo ya da kısa bişekilde söylenip geçiliyo umursamaz oluyoruz ya da korkuyoruz belkide artık intihar haberleri çıkmaya başladı kimin umurundaki banane ya diyen bir halk olduk artık kendi ülkemin insanlarından korkar oldum duygusuz vicdansız insanlar olduk eski günlerimi özlüyorum eski insanlarımı özlüyorum
Ülkemizin geldi ne yazık ki son nokta ülkenin bir yanı git gide zenginleşirken diğer yanı yoksulluğa itiliyor çok ama çok yazık bu olayların kesinlikle ve kesinlikle siyaset ile ilgisi vardır siyasiler vatandaşı düşünmüyor kendi payına daha ne kadar çok doldura bilirim derdinde
Sosyal medyanın etkisi çok büyük... gösterişli lüks hayatlarınız Markalarınız yurt dışı tatilleriniz after partyleriniz.. her şeyi ne kadar abartır olduk ne kadar göze sokar olduk. Yap yapıyosan ama bu göze sokma neden bişeyleri kanıtlama çabanız neden? Komşusu açken tok yatan bizden değildir denilmiş noldu bize Niye bu durumlara geldik :(
Bu acı bir haber gerçekten günümüz şartlarında geçinmek çok çok zoe bir durum. Bu haber de bunu yansıtıyor. Askeri maaş almadan çalışan, işinden memnun olmayan, zorla çalıştırılan ve mobbing gören işçiler var bunların haddi hesabı yok. Bunun önüne geçilmeli artık!
Bazen yol bulamassın kurtuluş ararsın çıkamassın. Kadın erkek, insan hayvan işte böyle şeyler üzerine düşünürsün. Sonra da bakarsın tek çıkış bu yolu bulursun İnsanlar neler çekiyor bilemessiniz. İşsizlik ve parasızlık. Her şeyin Allahı para değil mi diyorsunuz? İnsanlara baktıkça kendimden kaçıyorum. Allah bu ülkeye daha neler verecek bakalım.
kara cuma reklamları, chp'yi kim bölmek istiyor goygoyu arasında kaybolan bir haber. bir çok gazetede yok bile. suç hükümette, suç 17 senedir bunları seçenlerde. Elleri kan içinde ülkeyi bu hale getiren ve getirilmesine yardımcı olan herkesin ve korkarım bu haberleri daha çok duyacağız tabii yayın yasağı gelmezse.
Günahı tüm ülkenin son yıllarda çok oldu ekonomi yüzünden intihar ama eskiden aç kalırım diye intihar eden yoktu Aysun kayacının haklılığı bir kez daha ortaya çıktı. Baykal ın pisliği ni çekiyoruz
Ne berbat bir ülke olduk isten atilip intihar edenler, atanamayan, yoksulluktan intihar edenler yazik yaa vatandasin 1 yilda göremeyecegi parayi 1 ayda kazananlar sonra evinde buzdolabi olan refah icinde yasiyodur diyenler mutlu mu acaba ama duur bu intihar edenler sukretmeyi bilmiyor degil mi imani zayif , peki ya sizin neyiniz zayif...
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
abi birde bunu siyasete dökenler var chp li belediyede olmuş vs allah bildiği gibi yapsın sizleri adam canına kıymış bütün Türkiye aynı durumda at gözlüklerinizi çıkartın uyanın artık allah rahmet eylesin demekten bile acizsiniz işiniz gücünüz siyaset yalan dolan olmuş yazık abimizin günahlarını allah affetsin ben bastakilere hakkım varsa helal etmiyorum öbür tarafta iki elimde yakalarında beni gectim bu adamın hakkını nasıl ödeyecekler acaba...
RTÜK bu tür haberlere katı olacağını duyurmuştu. '' İntihar vakalarını haberleştirirken, nelere sebep olabileceğimizi unutmayalım. Daha önce bu konuda uyarılarımızı yaptık. Toplum sağlığına zarar veren habercilik tarzını terk etmek zorundayız. '' demişti.
Bu durumun önüne geçilmez ise eğer büyük sonuçlara yol açar. Bir ayda gördüğüm 15. İntihar vakası bu.
Gerçekten çok zor bir durum. Allah Rahmet sevenlerine sabır versin.
Katılıyorum, bu tür haberler insanları çok etkiliyor. Bilinçaltına istenmeden yerleşmesine ve bu tür cahilliklerin normalmış gibi yapmasını sağlıyor!!! Haberlerde hep böyle şeyler , daha 50-100 sene önceki araştırmalara göre adını unuttum önemli bir yabancı yazarıydı kitabında intihar edeb birini anlatıyor. Sonra o ülkede ciddi oranda intihar edenlerin seviyesi artıyor, çoğunlukla gençleri arasında. Hatta bazı ülkeler bu kitabı yasaklıyor. Daha başka bir araştırma Amerika da yapılıyor bir dönem çok silahla saldırmaları haberlerde duyurunca bu tür şeyler kat kat artış gösteriyor... Haberleri yapanlar daha çok pozitif enerji veren , umut olacak şeyler paylaşsa
Buna da bulurlar bir bahane üstüne örtmeye cabalarlar. Ya da yine biri birine dayak atar gündem değiştirirler. İnsanlar nasıl şehit haberlerine alistirildı. Aynı şekilde yakında bunlarda olağan gelmeye başlayacak maalesef.
İnanamıyorum ya ne hale geldik. Bu kaçıncı ekonomiden dolayı intihar eden insan sayısı ilk haberde yok ya başka bir şey vardır dedim ama bu kadar fazla olması cidden insanların çok bunaldığının kanıtı
Düşünce aşamasını artık çok geçmemiz gerekiyor ya. Diğer konularda olduğu gibi iki gün de bu da unutulacak. Şule cet emine bulut gibi. Devlet bu konuda birşeyler yapmıyor. Keza toplum olarak da duyarsız kaldık. İntihar eden öğretmen için bile sevinen vardı. Çok fazla duyarsız olduk, toplum ve birey olarak. Ve keşke adam bunu yapmasaydı. Bu bir çözüm değil ki. Şimdi o kalanlar ne olacak?
İnsan olarak içimiz acıyor her geçen gün yeni bir intihar haberi yazık günah söylenecek okadar çok şey varki artık bakar kör olmaktan vazgeçmek lazım gerçeği görmek lazım bunu anlamak için kaç kişinin daha yaşamına son vermesi gerekiyor
Acı veren bir senaryo.. Yani.. parası yok.. ve bu da bir imtihan, ama bu yüzden intihar etmek bilemedim.. tabiki o kişiyi tanımadan o kişi hakkında bir değerlendirme yapmakta olmuyor. Allah rahmet eylesin.
vay arkadaş, ben de internette okudum bu haberi, çocuğu olmadığı için intihar ettiği yazıyordu, maddi sorunu yok diyordu haberde, hangi medyaya güvenip de haber okunacak artık, insanların intiharını bile iktidar yalakalağı için başka şekilde haber yapan bir medya imparatorluğu var, hangisi doğru hangisi yanlış.
Bu sistem insanların artık sonun getiriyor, ellerini kollarını bağlıyor. Lanet olsun ülkedeki tüm yöneticilere, muhalefet partilerine hepsi kendi cebinin derdinde.
Allah kimseyi o duruma düşürmesin ama ölüm çözüm değil , değil çünkü tek değilsin hayatta sevdiklerin var onları dusunmelisin. Diğer yandan bir kısım insanların bolluk içinde zivanadan çıkması diğer yandan birilerinin tek bir ekmek için intihar etmesi... Kısaca dünya yaşanılacak bir der degil
zor bir durum ama intahar etmek için gecerli bir sebeb değil ne oldu şimdi karısı zengin mi oldu onlarca evsiz var sokakda yaşayanlar var mücadeleyi bırakmayanlar var...
Daha yeni basliyoruz. Bu durumda cokca insan var. Adamin yaptigi dogrudur yanlistir tartisilir ama parasiz da adam olunmuyor. Hele bir erkekte para yoksa cok kotu durum. Ayni sey benim de basima gelse ben de ayni seyi yapardim. Yazik gercekten yazik. Bir can daha gitti. Ekonomi boyle bir sey iste. Can almaya devam ediyor..
Karısı bilmiyordu herhalde adamın cebinde para olmadığını, haber eksik veya çarpıtılmış olmalı. Ancak bir gerçektir ki yalan diyemeyiz! Üzücü ve burkucu...
İçinde bulunduğumuz sömürü sistemini hep birlikte değiştirmemiz lazım. Bunun için tüketim çılgınlığını kesip zaruri olmayan ihtiyaçlarımızı zaruri gibi görmekten vaz geçmemiz lazım. Toplumda arasında uçurum bulunan fakir ile zenginin arası böyle azalır. Devlet daha çok azaltacak önlemler almalı. Eğer dinimiz yasaklamasa böyle bir toplumda bu tarz haberler 10,100 katına çıkacak
Hoş veya güzel veya iyi bir surum değil evet ama ölmeye değer mi kendine acımayan bir başkasına acır mı harbiden can güvenliğimiz yok şu insanlar içinde ya.
şu aşamada artık bişi düşünmeye gerek yok. düşünme iş bu noktalara gelmeden önce yapılacaktı. sorumlu köşe yazarları, kanaat önderleri bilinçli aydınlar sizleri bu konularda çok önceden uyarmıştı ama siz kulağınızın üstüne yatmıştınız. şimdi gerçeklerle yüzleşme vakti.
Yoksuldan fazla vergi zenginden daha az vergi alan, eğitilmiş donanımlı vatandaş yetiştirmeyi engelleyen insanları ötekileştiren çok kutlu sistemimizin kaçınılmaz sonu.. şimdi bu adam tetiği çekmiş.. ama katil kim?
Türkiye'de yoksul yok diyen brokratimiz okudu mu acaba bu haberi. 2019 yılı birinci yarışı ikinci yarısı buyume oranlarindan ahkam. kesen ekonomistler de okudu mu? Sözün bittiği yerdeyiz, kelimeler kifayetsiz kalır ne desek...
Bu iddiayı iyice değerlendirmek gerekir. Lakin bu demek değildir ki “millet iPhone 11 için izdiham yaşadı , bu ülkede aç yok. “ Size “şükredin diyenler , 50 milyon dolarlık çanta kullanıyor. Biraz gözünüzü açın be.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
benim ulkemin insanini bu hale getirenlerin allah hesabini soracaktir. Lafa gelncede avrupa bizi kiskaniyor diyorlar. Ulan bir millete sahip cikin yter attik ya.
Allah rahmet eylesin acı bir ölüm ama ne yazık ki alıştırıldık herseye yakında bu ölümlerde normal gelmeye başlayacak merhamet ve insanlık dediğimiz kavramı unutturdular rabbim sonumuzu hayr etsin.
Ben böyle adaleti... Allah rahmet eylesin, gece gece moralim bozuldu ya. Birileri altın varaklı bardaklarda çay içip, bebeklerine pırlanta takarken garibanın hali ortada..
Vay aslan yurekli abim yapmasaydin be ölüm çaremi değil daha da kotuleşmesi demektir arkanda biraktigin eşin colugun cocugun vardi devlet birsey yapmadiktan sonra cok insan boyle gider ne yazikki. m
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Eşi, "Pazara gidelim" dediğinde cebinde sadece 1,5 TL olduğunu fark eden adam yoksulluktan intihar etti! Ne düşünüyorsunuz?
En İyi Cevaplar