4 gün önce Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Güneş Mahallesi’nde yaşandı. 6 çocuk babası inşaat işçisi Abdullah Ertem, evinde yaşamına son verdi. Diğer partiler tarafından belediye meclisinde ailesine yardım edilmesi önerisi verilince ; AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak “ Türkiye’de ilk kez intihar olmuyor. En fakir insan, en zavallı insan intihar eder mi ya! O zaman memleketin yarısının intihar etmesi gerek. Yani fakirlik, borçlu olmak intiharın sebebi midir? O zaman Afrika’daki insanların her gün intihar etmesi lazım” ifadelerini kullandı...
Bir yandan memleketin yarısının fakir olduğunu itiraf eden Gültak, diğer taraftan da fakir , zavallı bir insan intihar etmez diye savundu...
Boyle salaklarrii kim baskan yapiyor ki. Bi kere zaten kafasi calissa kdmun gerzeginin. Bi dusunhr.. Kimler intihar eder diye. Gucsuzler yenilmis olanlar. Cikis yolu bulamayanlar hayatin yuku altinda kalmis insanlar. Yorulmus insanlar. Tek kurtulus yolu olarak intihari gorurler. Ve bunsekilde intihar edip kurtulurlar hayatin acimasizliklarindan. Simdiye bende bircok sefer aklimdan gecirmedim degil intihari. Yani zaten olucem ne diye onca zorluga zaman kaybina mucadeleye girim ki diye dusundugum cok oldu. Ama sonra dedimki. Zavalli insanlarin sectigi kolay bir kacis yoludur bu gucsuzlerin yenilmislerin. Yikilmislarin sectigi bir yoldur. Korkak insanlarin tercihidir dedim. Ve bu hayattaki mucadeleme daha siki tutundum azimle. Basaricam dedim. Bu siikko baskan insqn piskolilojini anlamadan nasil baskan olmus bu uslupla nasil halkini anlayip yardim edicek ki. Kimse bunun partisi direk istifaya cagirmali bence.
6 çocuklu adam intihar etmiş, geride karısı ve çocukları hem yetim hem boynu bükük kalmış, bunun gibi insan bile demekten imtina ettiğim devleti görevlileri de açıklama yapıyor öyle mi?
Memleketin yarısı fakir ama belki canına kıyacak noktada henüz değiller, bu mu tek savunma? Seni koruyamadık özür dileriz demek falan yok mu? Bu ne terbiyesiz, bu ne ahlaksız, bu ne izansız, bu ne insanlıkbilmez bir açıklamadır?
İntihar çözüm değil hadi olmuş yanlış olsa da herkesin durumu vahim olsa da, o zaman toptan intihar mı edelim. Bu yanlış olsa da 6 çocuk neden? Bunu sorgulamadan edemeyeceğim. 1 olsa hadi iki olsa neyse de inşaat işçisi, gelir her zaman belli ve 6 çocuk. Şu 3 çocuk safsatasına uymayın ne olur artık. Böyle insanlar çiftleşmesin bile mümkünse
Aslında gerçek. 3 çocuk zaten fazla 2 bile çok artık günümüzde 6 çocuk nedir ya. Hadi birbirinin kıyafetini giyer küçük büyüğün desen bile, her gün bunların karni nasıl doyacak. Bir tencere yemek le olacak şey değil. Bunlarin hastalığı var okulu var, varda var kımse kusura bakmasın, üremekle bitmiyor
Mersinde yaşıyorum bu adam hiç çalşmıyor anca büyükşehir belediyesine muhalefet oluyor saçma laflarıyla ünlüdür, Büyüükşehir belediyesinin yapacağı Metroya gereksiz diyip Erdoğanın onay verdiğini öğrenince karşı çıkmak aptallıktır diyip kendini rezil eden adam :D
Adamlar Çok Haklı Kardeşim Ülkede Çok Fena Algı Var Açlık algısı Aç İnsanlar Çokta Yok Yani chpnin açlık algısı herkesi aç yaptı neymiş açlıktan intihar ediyomuş millet 2000den önceki zamanı biliyoruz insanlar yemeye ekmek bulamıyordu o zamanlar niye intihar yoktu kardeşim chpnin 10 lafından 9 u yalan 1 ide şüpheli chpnin laflarına inanmıyorum bu ülkeye bir tane artıları yok sayın artılarını desem sayamazsınız anca zarar ama ak partinin geldiği illere bakın heps gelişi yeterde artar bu laflarım
@yasuEE ya bi boş yapma ya akpnin geldiği hangi il gelişmiş? konya mı? büyük köy bursa mı? emin ol ben ne chpliyim ne akpliyim ama 2si de aynı ve akpnin bu kadar hatasını görmezden gelmek normal değil, ülke de çok büyük açlık var algı filan da değil
AKP zihniyeti allahinzdan bulun bi baba intihar etti
0
0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > ''Fakir, zavallı insan intihar eder mi ya! O zaman memleketin yarısının intihar etmesi gerek'' diyen belediye başkanı haklı mı?