Yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyet Bayramı, TBMM'nin 29 Ekim 1923’de Cumhuriyet yönetimini ilan etmesidir. Bu yüzden, 29 Ekim günü Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta kutlanan bir millî bayramdır. Sizin bu günde memlekete notunuz nedir?

Yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyet Bayramı, TBMM'nin 29 Ekim 1923’de Cumhuriyet yönetimini ilan etmesidir. Bu yüzden, 29 Ekim günü Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta kutlanan bir millî bayramdır. Sizin bu günde memlekete notunuz nedir?

Türk'üm ben! kanım Türk kanı, özüm, aklım, bedenim ve ruhum Türk'tür benim! Dilim Türkçe'dir! Türk olarak doğrum ve Türk olarak ölücem! NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE.! İZİNDEYİM ATA'M ❤️
Gençliğe Hitabe;
Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi;
Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk ∞
20 Ekim 1927

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 96. Yılı Kutlu olsun.
Türkiye Cumhuriyeti, daima kazanmıştır. Her zaman kazanacaktır.
Büyük oyunlar dönüyor.
Mustafa Kemal Paşa gibi devlet adamı, lider, komutan, yoktur.
Mustafa Kemal Paşa Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet ile anıyoruz.
Türk bayrağımıza o rengi veren, Şehitlerimizin kanıdır.
Bayrakları asmayı unutmayalım 🇹🇷
Cumhuriyet'in kazanımlarının farkında olalım.
"Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." Mustafa Kemal ATATÜRK
Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun 🇹🇷
Güzel atamın güzel mirası, gururla taşıdığım bir arma. Canım cumhuriyet. Tırnağınla kazırsan, zenginin, imkan sahibinin çocuğuyla köyde doğmuş çocuğu eşitleyen sistem. Bizler başkanım İmamoğlu'nun söylediği gibi Cumhuriyet'in projeleriyiz.

Şanlı tarihimizin şanlı günü... Çok gurur doluyum. Atatürk'ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili sözlerine katılmamak elde değil:
"Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır… Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarını Türk Ulusu çatı kimliğinde birleştirmiştir."
Harikasın YAŞASIN CUMHURİYET.
Yüreğinize ve Elinize Sağlık, Cesur TÜRK Kadını! :)
Bu gün verilen her mesaj o kadar anlamlı ki..
"Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz Kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.
Cumhuriyet yüksek ahlâkî değer ve niteliklere dilenen bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir.
Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun.."
Cevap
125Cevap
Memleket'e benim değil de birinin notu var.
"Ey Türk gençliği,
Birinci vazifen Türk istiklâlini, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir." diye başlayıp, "Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur" diye biten Ulu Önder'in notu...
Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yazılan ve kurtuluş mücadelemizin ilk ağızdan anlatıldığı ‘Nutuk’ adlı eseri okumayanların okumasını tavsiye ederim, anlayarak, özümseyerek, içselleştirerek bir kere okuyun, Nutuk yalnızca basit bir tarih kitabı değildir; umutları sönmüş bir milletin onurunu ve namusunu kurtarması için onlara bir umut veren, inancın bittiği yerde yeniden inanmalarını sağlayan bir adamın, Gazi Paşa’nın, bu süreçte nelerle ve kimlerle mücadele ettiğini anlattığı, tarihin ta kendisidir. Kanla yazılmış şanlı bir tarih ve bu tarihi anlatan Nutuk’u her Türk gencinin okumasını tavsiye ederim. Kafası karışık olan arkadaşlar, Gazi Paşayı yargılamadan önce lütfen okuyun, araştırın ve onun gibi düşünmeye çalışın.
ne mutlu bızekı bu ulkenın bu bayragın altında yasıyoruz vatansız olmak kadar zor bır sey yok aynı evsız olmak gıbı ordan oraya suruklenır ınsan dolayısı ıle bu cumhurıyetı kuranlardan basta ataturk ve sılah arkadasları ve bınlerce kefensız yatan mehmetler ayseler ruhları şad olsun mekanları cennet mekanı olsun ınsallah bu cumhurıyet kolay kazanılmadı kanla yazıldı cumhurıyet bızlerde bundan sonrada gelecek yenı nesıllerde bu ulkeyı bır tutmak korumak cunku bu ulke hepımızın ayrısı gayrımız yokk asla gıdecek baska turkıyede yok herkesın cumhurıyet bayramı kutlu olsun
29 Ekim 1923 Cumhuriyet Bayramımız. Tüm Türkiye' ye Kutlu Olsun.

Bu fotolari ekledim ki. Bazi insanlarimiz,
bu tarz insanlarimizi görünce Yallah Arabistana sözlerini soylerken, 2 kere 10 kere düsünsünler..
İsyerime bayrağımı asmış bulunmaktayım Mustafa kemal paşa ve silah arkadaşları böylesi güzel bir zaferi kazanıp bu toprakları bizlere önce rabbime donra onlara teşekkürü borç biliriz. Mekanları cennet olsun insallah barış kardeşlik içinde nice senelere insallah ✂️
Efendiler yarın 600 yıllık bir medeniyeti yıkıp batı kültürü olan
isveç anayasası, fransız şapkası, ingiliz giyim kuşamı, hırıstiyan
geleneği, arap geleneği diyerek dinimizin emirlerini çok iyi anlamamızı sağlayan kuranı kerim alfabesini değiştirip ülkeyi 1 asır geriye çekerek cumhuriyeti kuracağız. Hayırlı olsun
Arap dili harfleriyle Kur'an-ı Kerim'i anlayabileceğini düşünmen takdir-e şayan. Osmanlıca ile Arapça arasındaki farkı birgün anlayabilmeniz ümidiyle...
Sen ne diyorsun ya? Türkce konuşan halk, Arapca harflerini bildigi için Kur'an okuyunca anliyor muydu? Sacmalamayi kes.
Şu an bircok dil latin harfine sahip. Hangi dili anlıyorsun? Osmanlica özübde Türkce ama harfi Arapca.
Cahil arkadaş! eğitim arapca olarak verilirse anlamını öğretmezlermi sanıyorsun? örnek sen hiç bir şey bilmezken okuma yazma öğrettiler sen sadece türkceyi okuyup anlamıyormusun? cok düşüncesizsin, osmanlıda eğitim şuanki eğitimin çok çok üstündeydi ufak bir araştırma yap istersen bilmedende yorum yapma.
Senin şikirsiz ddğil fikirsiz olduguna kanaat getirdim. Yazdıklarımı tekrar takrar oku.
Yaşına saygı göstermeye calışıyorum ama olmuyor! Önce sozlerine dikkat edeceksin.
Osmanlıca özünde Türkçedir arkadaşim Türkçe! HALK TÜRKÇE KONUŞUYOR! HALK ARAP HARFLERINI BILE KULLANSA ARAPCAYI ANLAYAMAZ CUNKU DILI TURKCE TURKCEEEEEE
Harfinin Arapça olması seni 100 sene ileri mi atiyor? Araplar çok mübarek gercekten!
@4-hesapsiz kardeş cumhuriyet kurulsun eyvallah zira o dönemde halk padişahlık müessesine gereken hürmeti göstermiyor padişahlar da dedeleri gibi bu işin hakkını veriyorlardı. En önemlisi vadedilen süre tamamlanmış ilahi süreç bitmişti. Buraya kadar denilecek birşey yok. Lakin Arap harflerinin Latin harfleri ile değiştirilmesi sorun teşkil etmiyor ama bir çok torun dedesinin hatıratını okuyamıyor. Bununla beraber kelime dağarcığımız o kadar çok köreldi ki 500 kelime ile konuşur olduk. Yazdığımız şiirler bile anlam ifade etmez oldular. Yani sadece harfleri değiştirsek sorun yok özümüzü de değiştirdik kardeşim. Batı diye diye batı ile beraber haşrolacağız.
@4-hesapsiz bu sana son cevabım osmanlıda osmanlı türçesi konuşuluyordu ki bazı kelimelerini biz şu an da anlayamayız bu 1.
2. si halkın türkçe konuşması hiç önemli değildir şöyle değildir okullarda arabca eğitim veriliyordu ve bu tüm anlamlarıyla öğretiliyordu yani bir arapca harfinde türkce karşılığını öğretiliyordu
3. sü sana basit bir örnek vereyim şu an ki evinden taşındığını düşün yeni yerine alışman dahi bir kaç ayını alır demi? sen kockoca imparatorluğu tün her şeyiyle değiştirirsen ne olur kaç yıl geri kalırsın? tüm eğitim sistemi sil baştan farklı bir alfabeyle değiştiriliyor ve buna siz laik kafalar ilericilik diyorsunuz. daha 30 yıl öncesine kadar dogru düzgün okuma oranı yoktu % 30 okumustu araştır
@hadibakalım20 abicim çok iyi diyorsun kelime dagarcigimiz azaldi diye fakat aslında Türkçe dili özüne çekilmek istenmiştir.
Şu dönemde dahi "Diline sahip çık" kampanyaları var çunku dilimiz Ingiliz dilinin etkisi altinda.
O dönemde ise divan edebiyati mevcut ve bakın arastirin divan edebiyatina "Saray Edebiyati" denilmekte cunku iceriginde bircok Farsça ve Arapça kelimeler mevcut ve yüksek zümredeki kişilere hitap ediyor. Egitimsiz halk zaten o siiri okusa da anlamiyor şu an bizim oldugumuz gibi :) Halkın dili Türkçe çünkü.
Demem o ki, dil ögrenmek kişinin elinde. Eger hatira mektuplariniz varsa gerekli egitimi de alabilirsin yahut bilen birisine tercume de ettirebilirsin. Dilini dış unsurlardan arındırmak şart yoksa özünü kaybedersin. Bu inkılap gerekliydi bana göre. Şu anki gençlerin "tamam" yerine "okeeey" demeleri gibi bir durum. bir süre sonra herkesin okey dedigini kabul edebilir misiniz?
Kardes, Osmanli Türkce Kuran yoktu, sen Osmanlida Kuran okuyamiyordun, Kurani Atatürk ile ilk defa okuyabildin.
Osmanli alfabesi baska birsey, Arapca dili baska birsey. Osmanli Alfabesini bilen birisi Arapca anliyor diye birsey yok.
Buna bagli yazdiklarinin geri kalanida sacmaliktan ibaret. Kendinizi gelistirin , cok cahilsiniz.
dedi ve sayın aktrolümüz konuştuve devletten maaş aldı kendisine kocaman bir alkış :D ve plaketini vermek üzere sahneye alalım :D
Basit bir soru sorayım cok bilmiş arkadaşlara şu an ki cumhuriyet tüm herşeyiyle sil baştan kılık kıyafet alfabe dahil değiştirilse ne olur? ülke olarak sıfırdan başlarsak diğer ülkelerden ne kadar geride kalırız? kafanızda canlandırın bir bu 100 yıl önce yapıldı,
osmanlı olarak değil benim savunmam şu an ki dahi aynı durumda olsakarşı çıkarım, değiştirilemez bir ülkenin dili dini kültürü
Peki açıklar mısın Osmanlıca dedigimiz yazılış Arapça okunuş Turkce ise-ki sabahtan beri sana bunu ben anlatiyorum!- Kur'an'ı okudugunda Osmanlıca bilen biri nasil anlayacakti?
Okullarda Arapca egitim vardi diyorsun. Arapca egitim? Türkiyede Arapça dili egitimi vardi diyorsun. Peki bunu da kabul edeyim hadi. Bu halkın yüzde kaçı okuma yazma biliyordu da Kur'an okuyunca olmayan Arapçasiyla nasil anlayacakti?
İlk yazdigin cevap ile son cevabin çelişkili. İlk cevabinda Kur'anı anlamamız engellendi diyorsun Latin alfabesi ile fakat şimdi ise benim sabahtan beridir Osmanlicanin ne oldugunu anlattigim şeyi bize anlatiyorsun. Şaka misin dalga mi geciyorsun yoksa bizi mi deniyorsun?
Kardes dedigim gibi bilmeyen sensin. Osmanlida sadece Arapca Kuran vardi. Osmanlica alfabesi ile yazilmis bir Türkce Kuran yoktu.
Osmanlica alfabesini bilen birisi Arapca okuya biliyor diye birsey yok. Bilmiyorsunuz, cahilsiniz.
@4-hesapsiz bak arkadasim osmanlidaki yazilis arabca okunusu biraz daha farkli olan osmanli turkcesiydi burda mutabikmiyiz? Gelelim gunumuze su anki kullandigimiz alfabe latin alfabesi ve bir cok dilden calinti bunun icinde farscadan tut ingilizce fransizca vs demi? Ilk aldigimiz egitim bu dille aliniyor igilizcede e harfi nasil okunuyor bunu bize turkce okunus olarak ogretiliyor dogrumu? Ayni sekilde osmanlida yazisimiz arapca idi bizim dilimize uyarlanip egitim veriliyordu yani ayni alfabede hem kurani kerimi okuyup anlayip hemde turkceye cevirilebiliyordu, dilinde tutturmussun ben sabahtan beri soyle diyordum boyle diyordum, basit bir ornek daha vereyim iyice bir dusunun
ingilizce tam egitimini almis cok iyi ingilizce bilen ve ana dili turkce olan birisi (bi nevi ceviri diyelim) hem ingilzce yazip anlamini turkce konusabilir mi? veya sadece turkce bilen biri harflerini tanisa ingilizceyi okusa bile anlayabilir mi? Anlamak istemediginiz bu iste.
Kardes hala kafan almiyor. Bak kafan alsin diye örnek ile gösteriyorum.
Bak sana Rusca yaziyorum : Privet, kak dela
Sen simdi Latin alfabesini biliyorsun diye "Privet, kak dela" ne demek oldugunu anlayabiliyormusun bunu okuyabiliyormusun?
Kuran Arapca'di. Arapca bilmeyen bir kisi Kurani okuyamiyordu. Alfabesi Osmanli Alfabesine benzemesi veya ayni olmasi, insanlarin Kurani okuyup anladigi anlamina gelmiyor.
Osmanlida Türkce Kuran YOKTU.
Bunu simdi anlamak bukadar zor mu?
@KazimAbiniz ya Kazım bosa ugrasiyoruz. Bu adam yanar dönerli. 2 dk önce ne dedigini unutuyor. Savundugu şeyi açıklarken bile bizim demek istedigimizi anlatiyor. Ben bu fikirsizle daha fazla ugrasamayacagim. Atatürk'ü anlamak için öncelikle ufuk gerek.
Bir delil ile 40 alimi yendim de, 40 delil ile bir cahili yenemedim.
Sizde ne demek istediğimi cok iyi biliyorsunuzda siz heykel kafaların işine gelmediği için boş laflarla bişeyleri anlatmaya çalışıyorsunuz,
Ben yine söyleyim osmanlıcada kullanılan harfler bir kaç harf değişikliği haricinde tamamı arabcadan oluşur ve türkceye uyarlanmıştır yani arapcadan ceviridir, osmanlıca arapcasını bilen birisi çoğu kuranı kerimde yazılanları okur ve anlar
@KazimAbiniz birincisi şu anki türkçe bir dilden değil bir çok dilden alıntıdır ki bir ingiliz bir nesneye ne diyorsa bizdede bazı kelimelerde türkcesi yok aynısını söylüyoruz bu dillere göre çoğaltılabilir. osmanlıda neden osmanlı türkcesine çevrilmiş kuran yoktu biliyormusun? tıpkı su an ki ana dili ingilizce olan ingiltere amerika vs. olan ülkelerdeki kendi kitaplarının başka dillere cevirmeye gerek olmadığı gibi osmanlıcadada ana dili arapcadır ve kuranı türkceye cevirmeye gerek yoktu çünkü anlıyordu. bir örnek daha vereyimde o kalın kafanız alsın bişeyleri
normal ingilizceyle amerikan ingilizcesi arasında fark var demi? bu amerika deyyusu kutsal kitabını kendi anlayacagı dile çeviremez mi? neden çevirmiyor? çünkü anlıyor kendi ingilizcesiyle normal ingilizce arasında çok az bir fark var aynı şekilde osmanlıca arapcasıylada normal arapca arasında bir kaç çizgi farkı var yani türkçeye çevrilmemiştir kuran anladıkları için
Kafan almiyor kardesim bosver. Bircok Atatürk düsmani ile ortak noktan var. Problem sadece cahilik degil zeka zayifligida var.
Kur'an-ı Kerim'i Türkçeye cevirmeme sebepleri "Kardeş katli vaciptir" fetvasının Kur'anda olmamasi fikirsiz :)
Kulaktan dolma bilgiler yerine tarihci birisiyle yakın ol. Benim söylediklerimin tamaminin dayanagi tarihci arkadasimdir. Üstelik kendisi Osmanlica biliyor fakat ne hikmetse Kur'an okurken anlayamiyormus. Okuma yazma bilmeyen mektep görmemiş halk ise Kur'an okuyup yine anlamiyor.
Daha fazla uzatmayacagim. Tarihini bilmeyen, atasını anlayamaz.
@KazimAbiniz Atatürk sizin şu an ki (heykel kafa haricinde bir icraatınızın olmadıgı ) halinizi görseydi topunuzun idamını isterdi, sözde atatürk ün izinde giden cahil kafalar sizi, Atatürk ün söylediği hiç bir şeyi yapmayıp sadece atatürkçü görünmek için onun adını kullanan ileri zekalardanda bu beklenir sizin gibiler ülkeyi bırak dünyaya zararlar boşuna oksijeni tüketiyorsunuz.
@4-hesapsiz akılsız arkadaş kuran fetva vermez direk emirleri söyler bu 1 varsayalım ki kardeş katli kuranda yazmaz hiç mi kuran ı bilen yoktu halk arasında türkçeye çevrilmemiş bundan sebep diye cahilce cocukça cevap veriyorsun? sen o tarih biliyor dediğin arkadaşına git baştan tekrar okusun tarihini, onun bildiği tarih kemalistlerin uydurduğu gerçek olmayan tarihtir anca senin gibi aklı çenesinden ibaret ve bilmeden boş konuşmaya müsayit arkadaşları inandırırlar. benim yaşım 33 15 yılımı kuran alfabelerine harcadım arapcasından tut farscaya osmanlıcaya varana kadar inceledim tüm arap harflerinin anlamı aynıdır sadece kendi dillerine uyarlamak için bir kaç ekleme yaparlar, arapcayla osmanlıcanın arasındaki fark günümüzdeki türkcemizle azerice türkcesi arasındaki fark gibidir, ben biraz zorlayınca azericeyi anlayabiliyorum. Gerisi sizin cahilliğiniz konuyu kapattım
iyi günler
Evet bir sen çok biliyorsun. Egitimli insanlarin hepsi gerizekali.
İnşallah geç olmadan cumhuriyetin değerini anlayan bir toplum oluruz. Zorluk görmüşler her zaman daha iyi kıymet bilir , biz savaşı , yokluğu görmeden anlayalım inşallah.100. nesil torunlarımız bile bayrağıyla gurur duyan , cumhuriyetinin bekçisi insanlar olsunlar. Tez zamanda da adil, demokratik ve laik bir ülke durumumuza dönelim lütfen.
Bayramımız kutlu olsun. Atamız da ışıklar içinde uyusun.
@bitroll 'nurlar içinde yatsın'ın Türkçesi. Hani Türk'üz ya biz kendi dilimizde yazdım. Duaları anlamadan ezberlemezseniz bu tarz şeyler sormazsınız
@bitroll Türk olmam nickimde Türkçe kullanmamı mı gerektiriyor? Sana ne ayrıca. Ben duamı böyle ediyorum. Arapçılıktan hoşlanmıyorum , kelimelerini de kullanmadım. Var mı diyeceğin? Sana niye girdi çıktı bir şeyler de bozuldun bu kadar anlamadım. Anlamadan ezberlediğini sorduğun aptalca sorudan anladım. Şimdi terk et yorumumu. Kirletiyorsun burada çirkin varlığınla
15 Temmuz'u asla unutmayacağız. Çok şükür 96. yıldayız Çok şükür ki Cunta'yla yönetilmiyoruz. Cumhuriyetin ne demek olduğunu 15 Temmuz'da daha iyi anladık. Yaşasın Cumhuriyet Yaşasın Özgürlük. Cumhuriyetin 96. yılını şehitlerimiz sayesinde kutluyoruz Allah vatanımız için canla başla mücadele eden herkesten razı olsun 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Ben senin 15 temmuzuna...
Bı dı bı dı bıdıkta konuşmayı biliyor muş muş muşş herkes bununla aynı fikirde olmak zorundaymış mış mış mış
Cumhuriyeti kurdun ileri medeniyetler seviyesine getirmek için sen her şeyi yaptın Ata'm fakat senden sonrakiler - İsmet İnönü hariç- her şeyi, kurduğun tüm düzeni mahvettiler. Biz şimdi cumhuriyetin kurulduğu tarihten daha yobaz bir devirde yaşıyoruz. Ülkenin başı diye tabir ettiğimiz insanların kafaları osmanlı padişahı vahdettinden bile daha geride.
@bitroll bak sen demek o malum partiden değilsin git bak bakalım vahdettin dönemine kadınlar sarayda nasıl giyiniyormuş vahdettin neler neler biliyormuş müzik, dil son dönem padişahlarına bak bakalım bir ondan sonra gel de burda bana imam hatipliyi öv
@bitroll bak hele öyle mi yaa biz neler okudukta veriyoruz bu cevapları git sende araştır oku öğren öyle cevapla cevabı yapıştırana da müdahale etme
@bitroll benim kendi halimde ya da başka ne hallerde yuvarlabacağıma sen karar veremezsin bir daha da yazma
Bati GokTurklerden.. Turgislere.. Oguz yagbuluydan Selcuklu devletine... beyliklerden. osmanli devletine en son Cumhuriyet ilan ederek Turk adiyla 15 asirlik koca cinar agaci olan mazisi san ve serefle dolu kutlu Turk devletinin cumhuriyeti ilan etmesini kutlar... atalarin kutlug ruhlarin ve aziz hatiralarini saygiyla yad ederim... Ne mutlu Turkum diyene!
Cumhuriyet milliyet demek
Cumhuriyet özgürce yaşamakkk
Cumhuriyet hürriyet demekkk
Tüm dünya cumhuriyeti Atatürkü yaşayabilseydi keşke...
Biz şanslıydık.
Silah arkadaşların halen şehit oluyo Atam. Cumhuriyetimizi bayrağımızı vatanımızı korumak için. En güzel bayramımız kutlu olsun Dostlarım
YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA YAŞA
Cumhuriyet, yeni ve sağlam esasları ile, Türk milletini emin ve metin bir istikbake koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda yarattığı emniyet itibariyle, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur.
Bu ülke çok zorlu bir şekilde kurtuldu. Umarım, ileride vatanıma ve milletime hayırlı bir genç olurum. Bunun için askerlerimize ve vatanımıza elimden geldiğince desteği esirgemeyeceğim. <3
Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları kurtaran tüm şehitlerimizin bizlere bıraktığı mirası canla başla korumanızı öğütlerim. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümünde, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu kahramanları rahmetle anıyorum. Milli mücadelede, ayrıca yakın veya uzak tarihimizde vatan ve millet için can vermiş aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.
Ne Mutlu Türküm Diyene 🇹🇷
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk ulusuna naçizane bir emanetidir bu emanete sonsuza kadar sahip çıkacak binlerce yüz binlerce insan var
Yarın sokaklarda gençlerin ellerinde bayraklarla bir arada omuz omuza beraber yürümesi dileğiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun 🇹🇷🇹🇷
Benim nâçiz vücudum birgün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır
Cumhuriyetin ilanı kutlu olsun...🇹🇷
Vadesindolmuş bir imparatorluğun cumhuriyete evrimleşmesi; acılı, sancılı, kayıpları çok kazanımları tartışılan bir bir süreç. Ama eninde sonunda devlette bizim millette bizim cumhuriyet de sahip çıkmamış özümsememiz ve birbirimize saygılı olmamız gerekli. Daha nice 29 ekimlere milletce daha güçlü çıkmamız ve aslımızı ecdadımızı tarihimizi unutmamak ümidiyle...
Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır,
Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.
Biz bu vatan için çok can verdik mermiye süngü takıp saldırdık, 350 Kg top mermisi kucakladık daha sayısız destanımız var bu vatan bizimdir, değil bölmek parçalamak düşüneni bile klonlarız biz.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Hani o 10. Yil marsi varya ve istiklal marşi ve daha nice kan ve bedelle yazilmis soylenmis destanlar. Eger bunlari dinlerken benim gibi sizinde tuyleriniz diken diken oluyorsa lafi cok uzatmaya gerek yok. Kiymetli bedeller odenmis yuce ulkemizin yuce milleti Cumhuriyetimiz kutlu olsun.
Mesajım olur ama bayram için değil ilan edenlere..
Paşam sen ilan ettin ama bak şimdi talan ettiler..
Atatürk şimdiki chp zihniyetini görse yüzzlerine tükürürdü yazık 😂😂😂 ölmüş adam yeter artık put gibi tapıyosunuz Allah rahmet eylesin başka şekilde peşinden gidilecek imkan kalmamıştır!😂
Cumhuriyet'in ilanı ile Atam bizlere bu eşi benzeri olmayan 4 mevsimi yaşama olanağı sağlayan bu güzel toprakları bizlere emanet etti. Cumhuriyet'in yılmaz bekçileri olarak Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını yaşatacağımıza söz veriyoruz.
Atam nur içinde yat.
"Büyük Türk milletinin bir ferdi olarak, bu kutlu güne kavuşmanın en derin sevinci ve heyecanı içindeyim..." M. KEMAL ATATÜRK
Benim nâçiz vücudum birgün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. 🇹🇷🇹🇷 MUSTAFA KEMAL ATATÜRK NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE 🇹🇷🇹🇷
Bitrol trollük yapma defol git şurdan.
Atatürke dil uzatırsan o dili müsait bir yerine monte ederim, benim değerlerime saygısızlık edemezsin. Saygın yoksa bile sus. Hakaret etme
Bazı arap aşığı politikacılar bu günü kutlamamızı yasaklayabilir ama unutucağımızı sakın düşünmesinler 😎
Parçalamayalım güzel Ülkemize sahip çıkalım. Değerlerimize ve Atamız dan yadigar kalan bu bayramı birlik ve beraber için de kutlayalım.
Askerlerinin gücünün son damlasi kalmış iken, size ölmeyi emrediyorum, emrini vererek oradaki kırılma noktasını milletinin lehine çevirebilen bir atanın değer mirascilari, o mehmetçiklerin torunlarıyız.
Dünya da ileri seviye askerler e ders olarak verilen ( SIZE ÖLMEYI EMREDIYORUM ) Cümlesinin sahibi TÜRK MILLETI 'nin atasıdır. Bizim atamız dünyaya ve tarihe iyi bir ders vererek maal olmuştur.
Benim nâçiz vücudum birgün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. (Mustafa Kemal ATATÜRK)
Cumhuriyet'in ne kadar değerli olduğunu bilmeyenler Ortadoğu coğrafyasının şu anki haline bakarak anlayabilirsiniz.
Zaten. baka bilselerdi boyle olmazdi
29 Ekim bütün dünyanın karşısında dimdik durmak, biz Türkiye’yiz demektir. 29 Ekim, tatil değildir, bayramdır. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde nice 96. yıllara...
Atam, rahat uyu. Bu millet senin eserin, sönmeyecek meşalen.
Ne mesajı verelim türkbayraklı atatürk ün yasaklandığı hiç bir yerde atanın ismine bile tehamül edilmediği cumhutiyet yürüyüşlerinine izin verilmediği bir ülkeye ne mesajı verelim türkiye kimin ülkesi? Mesajı güzel olurdu
Lâik bir Türkiye Cumhuriyeti için spn nefese kadar mücadale edeceğiz gençler ve vatan sevgisi olanlar ile. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk 'ün izindeyiz ve onun askeriyiz. Çakallara meydanı bırakmayacağız. İç ve dış mahluklar da dahil buna.
Son*
Yaşasın Cumhuriyet 🇹🇷 ATAM izindeyiz 🇹🇷 Bayrakları asalım her yana 🇹🇷
🙁🙁🙁🙁🙁🙁
Asın dört bir yana karanlığa güneş gibi doğan ay yıldızlı şerefli bayrağımızı yarın tüm milletlere bağımsızlık dersi vermiş Türk milletinin en yüce bayramıdır! 🇹🇷🇹🇷
Adam olun, babasız olmayın. Babamız olan Atatürk'e sahip çıkın. Piççliğin alemi yok.
Teşekkürler.
Yobazların bayramın izlerini silmeye çalıştığı bu günlerde, cahil orta doğu hayranlarının da nefretini ensemizde hissederek, bugünlerde inadına daha bir coşku ile kutlanmalı Cumhuriyet ! Atam, izindeyiz 🇹🇷
Atalarımıza layık olabilecek bir nesil olmamız dileğiyle.
yoz, ilkel, igrenc, hasta, sapik, arap cehalet karanligindan cikarip bize laik cagdas Turk Cumhuriyeti aydinligini armagan eden ATAMİZA sonsuz saygiyla, sukranla...
Gerçek bir Atatürk devrimcisi bir devlet olmamız ümidiyle...
Herkes rütbesini bilecek. LİDER'e selam dur!!! 🇹🇷🇹🇷 Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Kara çarşafı bilmemde kara cahille uğraşılmaz bunu biliyorum.
Denizyıldızı08 söyle bır bakıyorum gençler bekar insanlar aıle kuramıor işsizlik almıs basını gıdıor kadına siddet almıs basını gıdıor tecavuz culer elını kolunu sallaya sallaya gezıyor daha böyle bır ulkede yasamak bıle ıstemem. ama suda bır gercek bu ulkede kadını cok eziolar deger veren cok az Bunlar yahudiden beter çalısıyormusun
Helal olsun
@Mehmet8742 hangi yoruma dediniz 😊
Denizyıldızı08 tbiki sizin yrumunuza 😊
Mustafa Kemal Atatürk yrumunuza
@Mehmet8742 teşekkürler
Allah vatanımıza, milletimize birlik ve beraberlik, barış, huzur ve mutluluk versin.96. Yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun...
Üstad Necip Fazıl KISAKÜREK.
Atam bu günleri görse ne hale geldik biz cumhuriyeti kurarken ne sıkınlarla kurduk bunların peş keş çektiğini görseydi ne hale gelirdi yazık ki yazık ülkeme kıydılar
📌Sözde Cumhiriyetin sözde demokrasisini yaşıyor, kendimizi aldatiyoruz.
Gelecek nesiller için,
📌Gerçek bir Cumhuriyet, gerçek bir demokrasiyi umut ediyorum.
Gerçek Türkçülüğün ve milliyetçiliğin ne demek olduğunu bilen herkesin cumhuriyet bayramı kutlu olsun 🇹🇷
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e bu muazzam armağanı için teşekkür ediyorum..
Açtıgın yolda durmadan yürüyeceğime ant içerim! #mustafakemalatatürk❤️
Ben seni çok anladım doğru yazmışın
Çok iyi anladım yani gülüşünuz daim olsun
Rica ederim hanfendi küçük ama aklı başında birisiniz
Toprakları kanla sulanmış bu milletin yarın en kutlu, en gururlu günüdür..
Yaşasın Cumhuriyet! Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.
Geldik şükür 29 Ekime kadar bütün krallıklar saltanatlar monarşiler benim s. kime kadar... Cumhuriyet bayramımız şimdiden kutlu olsun... Cumhuriyet adam olmaktır Cumhuriyet bayramını kutlamamak hayvan oğlu hayvan olmaktır.
Cumhuriyetin 96. Yılı Kutlu olsun,
Büyük bir sitedeyim, sadece 4 dairede bayrak var, Cadde boyunca nedense bayrakları asmıyoruz.
Bayraklarımızı dalgalandırmayı unutmayalım, rahmetli ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına dualar edelim. Ne mutlu Türk'üm diyene. 🇹🇷
Düşünceye saygı ve özgürlük olduğu Cumhuriyet te bulusmak dileğim
Demokrasi Çandır
Allah birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin inşallah. Bu önemli günün bilincini her zaman taşımak dileğiyle... Yaşasın Cumhuriyet!
Özür dileriz atam senin onca mücadele içinde kurtarıp korudugun ülkeyi biz koruyamadık
Kanunlarla korunuyor zaten :d
Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. :)
İyi bayramlar herkese ayrıca eski bayramların tadı tuzu kalmadı.
Dünya beşten büyüktür.
The world is bigger than five.
Recep Tayyip Erdoğan 🖐
Uffff ne kadar eksi var. KS romantik muhalif dolu 😂
Atam iyiki gelmişsin, iyiki ülkeyi kurtarmışsın, ve cumhuriyeti ilan etmişsin,
Ruhun şaad olsun
Hakkını helal et
hilafetlik kaldırıldı, yaşasın laiklik yaşasın cumhuriyet...
İmza: müslüman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar