TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu’na, pitbull cinsi köpeklere ‘silah’ benzetmesi yapılarak ruhsatlandırılmaya tabi tutulması gibi öneriler sunuldu. ( Hürriyet )Pitbull cinsi köpekler doğası gereği saldırgan, inaçı ve kinli köpeklerdir. Evcil olarak beslenen bu köpeklerin, içlerindeki canavarın ortaya çıkışı sahiplerinin "marifeti" ile oluyor. Yani bence, bu köpeklere herkes sahip olmamalı, bu köpekleri sahiplenecek kişilere yeterlilik standartları getirilmeli.
Senin pitbull cinsi köpekler hakkında düşüncelerin neler? Dışarda pitbull köpekle karşılaşınca tedirgin oluyor musun?
Hiç bir hayvan silah değildir. Ben 3 gün önce bir arkadaşıma gittim evinde pitbull var. Öyle sevecen öyle oyun oynuyo ki eminim ufak süs köpekleri ondan tehlikelidir. Bence evcil hayvan beslemek için psikoteknik uygulamalı karne verilmeli. Hayvan beslemek isteyen insanlar mesela halk eğitime gidip orada göreceği eğitim ile hem hayvan nasıl eğitilmesi gerekir, hayvanlar ne yer ne içer bunları doğru biçimde öğrenir hemde vahşi yetişen kötü şartlarda bakılan hayvanlar ortadan kalkar. Peki belgesiz köpek bakıcıları ne olacak? Kursa giden kişilere tavsiye edilebilecek saldırgan değilse. ya da barınaklarda bakılabilir
Bütün hayvanlarda olmalı Petshoplarda satılmamalı devlet bütün hayvanları sahiplendirmeye teşvik etmeli ve mama yardımında bulunmalı ayrıca barınaklara birkaç görevli Psikolog ve polis görevlendirilmesi polis hayvanı sahiplenecek olan kişinin GBTsini psikolog ile şiddete eğilimine bakmalı ardından hayvan sahiplendirilmeli ve hayvan 6 ayda bir en yakın barınakta ücretsiz ve zorunlu kontrole gitmeli hayvan sahiplebildikten sonraki değişimler karne şeklide kontrol edilmeli
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben pitbull besliyorum yıllardır , parkta küçük ırk köpeklerlede oynar , her kopekle anlaşır. Artı kopeğim 5yasında ve dışarıdan kedi sahiplendim. kedi sahiplenmeme rağmen çok iyi anlaşıyorlar birlikte oynayıp uyuyorlar hiç sıkıntı. Yaşamadım. Ne dövüştürdüm ne dövdüm. sevgiyle büyüttüm. Başta en tehlikeli kopek kangal. kangalıda yasaklasınlar omlarımda dönüştürüp evde besleyen bir cok tanıdığım kişiler var. Çoban kopeğiymiş sözde yasak değilmiş falan filan
Gerçekten de öyle, 18 yaşımdayken hiç unutmam, dövdüğüm bir kız elinde pitbullu bilerek üstüme salmıştı. O korku ile mahallede bağıra bağıra kaçmıştım, işin kötüsü fitness salonu vardı ve tüm kaslı seksi erkekler dışarı çıkmıştı, onlara da rezil olmuştum. Şikayet edebilirmişim, bilmiyordum. Bilseydim şikayet ederdim, yine pitbullu salar diye dövememiştim, hiç değilse şikayet ederdim.
Dışarda tasmasız dolaştırılması yasak bu köpeklerin. Şikayette bulunabilirsiniz idari para cezası var polis tarafından yazılan ayrıca adli bir olayda da mahkeme Türk Ceza Kanunu Madde 177'ye istinaden hayvan sahibini davaya konu ediyor.
Kesinlikle yasaklanmali... hayvanlari malesef insanlardan cok seviyoruz ce bu bir marifetmis gibi yok onlar en sadik dost mus yok insanlardan daha akilliymis, arkadas insan insana lazim geri kalanlar teferruat, hayvani mutlaka sevmeli ama hicbirzaman insandan fazla degil, bu hayvanlar gercekten insanlar ve diger hayvanlar icin tehlikeli ve nerde bir sekli tipi bozuk at hirsizi tip var bu hayvanlari besliyor...
Bencede Pitbul Silah sayilsin. Bu köpeğin dogasi zaten vahsi.. Bir gün mutlaka ortaya cikiyor. Birde tasma takip gezdirenler var. Sanki Pitbul saldirinca, Onu engellemeye gücleri yetiyormus gibi.. Abi tasmasi var diyorlar.. Bu köpeklerin özellikle cocuklara bir kini var diye dusunuyorum. Gordugum bir cok video da genelde. Cocuklara saldiriyorlar..
Pitbul silah olarak asla sayılamamasi lazım sadece bunun sahibine yetki verilmesi lazım pitbulun ve sahibinin bir sınavı olması lazım her acıdan gayet normal eğitimli bir kopekse saldırmaz benimde pitbulun vardı ben denemek amaclı saldır desem dahi asla zarar vermezdi karşıdaki ne yaparsa yapsın saldırmaz sahipten sahibe değişir ama kesinlikle bir kurs bir yetki verilmesi lazım silah olarak sayılması doğru değil
Ben buna katiliyorum ulkemizde ne yazik ki bu cins kopekleri dovusturmek amacli ya da insanlara zarar verme amaciyla yetistiriyorlar bu konuda gercekten sıkı bir denetim olacaksa ne hoş
sayılsın. hiç tatava yapmayın yok efendim bu köpekler sahipleri yüzünden saldırgan diye, o zaman bende kaplan alayım tasma takıp gezdireyim mk sahibi düzgün yetiştirirse o da zararsız nasılolsa
Gereksiz kedi köpek beslem3k baskı başına gereksiz
1
0 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu: Pitbull silah sayılsın. Pitbull cinsi köpek sahiplenme de standartlar olmalı mı?
En İyi Cevaplar