İETT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; cilt hastalığı olmayan şoförlere tıraş zorunluluğu getirildi. İETT Genel Müdürlüğü, sakallı bir özel halk otobüsü şoförü hakkında yapılan şikayet sonrası harekete geçti. Şikayet sonrası İETT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Konu ile ilgili yapılan incelemede şoför personellerin kılık kıyafeti İETT araçları için Toplu İş Sözleşmesine göre, özel halk otobüs araçları için ise Özel Halk Otobüs Yönergesine göre belirlenmektedir.Sakal yasağı geldiBu kapsamda yaz sefer saati uygulamasında kravat takılmadığı bunun dışında kış sefer saati uygulamasında kravat takılması zorunludur. Bere takılmasında her hangi bir engel bulunmadığı, ancak personelin cilt hastalığı gibi doktordan sakal tıraşı bırakması yönünde aldığı rapor dışından tüm personelin sakal tıraşlı çalışması gerekmektedir " ifadesine yer verildi.
Adamı eleştirecek şey bulamayıp bunu eleştirmişler. Kısıtlamaymış. Siz sakal uzatan hakim savcı, doktor, öğretmen, milletvekili, cumhurbaşkanı, başbakan gördünüz mü? Sakalla gezmek tertipsizliktir. Adam gibi kravatını tak temiz ütülü gömlek giy sakalını kes nizamlıca sür. Denetimleri sıklaştırın ondan önce telefonla konuşan kulağında kulaklıkla telefonla araba kullanıyor diyenlere abi şikayet edin. Alın plakasını hangi saatte o arabadaysanız falan gerekli bilgileri verin şikayetçi olun. Sen söylemezsen şikayet etmezsen müneccim mi bu belediyeler. Adamlar sakal kesmeyi özgürlüğü kısıtlamak olarak görüyorlar :D :D :D :D Lan bu ülkede maaşımı alamıyorum. Yetiremiyorum borcum harcım var, atanamıyorum, kadın hakları, çocuk hakları davalarında haksızlıklar oluyor emekliyim maaşım yetmiyor. Daha iyi koşullarda çalışmak istiyorum diye protesto etmeye başlasan edemezsin özgürlük sakal da başa taktığın örtüde değil. Bu ülkede bir tweet yüzünden insanlar hapislere giriyor. Sakal bırakınca, baş örtüsü takınca özgürlüğünüz Norveçteki Fransadaki bir bireyle aynı mı sanıyorsunuz? Siz daha özgürlüğün ne olduğundan bile habersizsiniz. Bunların özgürlük anlayışı tepeden ayak tırnağa kadar gıllı gezmek şişme baş yapıp başını kapatmak oy verdikleri adam da gıllı gezebilirsiniz şişme baş yapıp kedicik olabilirsiniz dediğinde ooooo özgürlükçü lider oluyor ama diğer yandan kendisine en ufak bir karikatür çizsen, en ufak bir eleştiri yapsan yürü hapse. Ulan insanların bilgi alma hakkı vardır kaç senedir wikipedia kapalı lan bu ülkede.
@duygusalsapık Wikipediadan tek bilgi alan ben değilim moron devletin ders kitaplarında bile wikipedia kaynak gösteriliyordu yasaklanmadan önce yıl olmuş 2019 dünyanın hiçbir yerinde insanların bilgi alma özgürlüğünü kısıtlayamazsın.
okuduğunu algıla önce çomar. ben sana hacı sakallılar mı şoförlük yapsın diyorum? Öyle deseydim bu görselde ki müptezel ucubeleri örnek gösterebilirdin. Ayrıca bu müptezel ucubelerin şoförlük yapacağını düşünecek kadar beyinsiz birisin.
Wikipedia konusuna gelecek olursak evet ders kitaplarına bile koydukları için senin gibi canım bir nesil yetişti.
@duygusalsapık Bende şunu anlamıyorum. Bu tiplerde yapabilir şoförlük. Adam işini yaptıktan sonra kıyafetinin sacının sakalının ne önemi var? Bu insanlar neden böyle kendilerinden farklı olanları itmeye meyilliler anlamıyorum. Arkadaş baya baya at gözlüklü.
Bir toplumda devletin kurallarını uygulamak için iki yöntem vardır. 1-Sınırsız özgürlük. Ki özgürlüğün en tehlikeli halidir. Bu nedenledir ki aşağıda fotoğrafları görünen karakter gibi punkçılar da özgürdür, hacı sakalı bırakanlarda. Menfaat çatışmaları bu sınırsız özgürlükler içinde başlar ve çıkar savaşları sırasında toplum ikiye bölünüp tekelleşmeler oluşur. Örnek ya sağcı olursun, ya solcu, ortada kalamazsın. 2-Nizama uygun, kimsenin tepkisini çekmeyecek kurallar koyar ve bu kurallar doğrultusunda uygulamalar yaparsın. Devlet dairelerinde düzgün giyim için 'yaparsan iyi olur' diye değil şartlanma vardır. Traş olunması, düzgün giyilmesi ve kravat takılması gibi. Bu sebeple bir belediye personelinde sakalı doğru bulmuyorum. Uzun saçı da doğru bulazdım, rapçi gibi giyinmesi de hoş olmazdı, takke takması da doğru değildir. Halka hizmet veren kişilerin siyasi sembol sayılabilecek göstergelerle çalışmaması için vardır bu ikinci kural. Halk esastır, halka hizmet esastır ve dahası kurallar açıktır.
Kuralı uyguladığı için İmamoğlu'nu dinsiz adlediyorlar. İBB TV'nin görseli değişmiş de camii'ymiş eskiden, arkadaş orası TV kanalı. Kaldı ki sembolde olan bir camii mi önemli senin için yoksa namaz kılmak mı? Eleştirenlerin %50'sinden fazlasının camii'ye gitmediğine, 5 vakit namaz kılmadığına eminim.
Gel gelelim sonuç olarak TARAF olmak kıymetlidir bizim ülkede. TARAF olduğu için bu aşağıda atıp tutan kardeşimizin boş çıkışlarını da pas geçelim. Birilerinin anlamayana laf anlatma çabası boşa. Aklı olan galip gelip doğruları bir gün gün yüzüne çıkarır elbet.
Evet bakan gördüm millet vekilide gördüm örnek istiyorsan berat albayrak, sakallı var mı demişsin ya, olay sakalla düzeliyorsa düzen sağlanıyorsa ohoo nelere kaldık, o zaman kadınlarda makyaj yapmasın ne o öyle temiz düzgün olsunlar
@Gregorius yazdıklarına katılıyorum. Devlet dairelerinde belli bir kılık kıyafet yönetmeliği olacaktır. Sakalın azı çoğu olmaz. Neye göre sakal bırakacak bunun ölçüsünü ne belirleyecek. Tertip düzen önemlidir. Ben öğretmenim bizim de kılık kıyafet yönetmeliğimiz var. Ben okulda daracık taytla gezen kadın öğretmenlere, kravat takmaktan aciz olan sakalını vs kesmekten aciz olan öğretmene de kızıyorum. İnsanın işine saygı göstermesi lazım. Bu saygıyı da giyim kuşam belirler. Geçenlerde bir kadın avukat giyimi yüzünden hakim kızmıştı tabi hakim erkek olduğu için sadece kadının eteğine laf söyledi ama o kadının giydiği ayakkabı da mahkemeye uygun değildi kadın resmen sandalet çekmiş ayağına gelmişti. Yerine göre giyinmek zorunda herkes. Ben öğretmensem gtüme kadar mini etekle külot çizgimi belli edercesine bir tayt giyip de liselilerin içinde salınamam. Ya da yüzüme bir ton renkle makyaj yapıp da takıp takıştırıp da gidemem. Ben düğüne gitmiyorum bir şeyler öğretmeye gidiyorum. Bir tane kumaş pantolon, dizde etek ütüle üstüne de bir bluz yakası çok açık olmayan memeleri löngür löngür ortalığı saçmayan, saçın da makyajında sade olur takı olarak da bir saat işte bu. Ben böyle deyince kadın ve erkek öğretmenlerden de tepki görüyorum. OKUL ORASI OKUL GAZİNO DEĞİL TATİL MEKANI DEĞİL. Aynı şekilde bir belediye otobüsü şöförü de belediyenin çöpçüsü de DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE GİYİNMEK SAÇINA SAKALINA DİKKAT ETMEK ZORUNDA! Çok mu zor blr jiletle tıraş olmak. Sokaktaki halinle işini yaparkenki halin farklı olacak daha dikkatli olacaksın. Alelade bir iş değil çünkü. Sonra Japonlara iş ahlakı konusunda özenirsiniz nah olursunuz. Kurallara riayet etmezseniz bir skim olamazsınız. İşine toplantılarına vaktinde gidip geleceksin giyim kuralları işe vaktinde gidip gelme hepsi bunların bir bütündür. Benim babam işçi özel sektörde onların bile giyim kuralları var.
Aah ah öğretmenler de eskisi gibi takım elbise giymeliydi de, salak yönetim onu da mahvetti. Bir polis halka nasıl üniformasıyla güven vermeliyse ve acil ona koşulacak bir psikoloji yaratmalıysa, bir öğretmen nasıl öğrencilere muntazamlığıyla, dengeli ve disiplinli tarzıyla çalışkanlığa, tertibe örnek olmalıysa, bir şoförde serseri gibi olmamalı. O da meslek bu da meslek.
İşe geliyorsun ya, elbette disiplin olmalı, olacak. Bunda şikayet edilecek bişey yok, özgürlük kısıtlaması değil, disiplin bu. Herkes ne rahatına düşkün olmuş arkadaş.. Özgürlüğünüzü başka yerden ele alın, o koca poponuzu kaldırmaya üşendiğiniz yerden değil. . Böyle gevşek bir devir görülmedi!
Yasak değildi. Var olan kuralın uygulanmasıydı. Mevzuata açıp bakarsanız zaten sakalsız olunması gerektiği yazar. Çamur atmak için böyle haber yapılıyor. Herkesi serbest bırakırsan olay cübbe de giyelim sarık da takalım onu da yapalım durumuna döner. Birisi de burka giymek ister, diğeri dövme gözüksün ister. Bunun sonu yok. Doğru örnek değil ama camiye girerken de kurallar var mesela. Kısa şortla giremiyorsun. Kadınsan başını örtüyorsun. Ben bunları uygulamam ama girerim diyebilirsin. Kadınlar da bikiniyle gelsin o zaman. Özgürlük nasıl olsa. Bir kurumda çalışıyorsan kurallarına uyarsın ve tek tip olmak zorundasındır. Esnek kurallar olabilir. Hafif kirli sakal ya da top sakal tarzı bir şey olabilir belki. Türk devletini temsil ediyor o şoför. Birisi çember sakallı, diğeri cübbeli, öbürü şortlu gelsin. Ben de takım elbise sevmiyorum.
Kesin bir şikayet sonrası harekete geçilmiştir.! Sakal olsa ne olur olmasa ne. Adam gibi kesilmiş ya da kirli sakal dediğimiz sakal tipinin kime ne zararı olur anlamıyorum.
Bu bir siyasi, eski yönetimin izlerini silme çabasıdır. Gerisi hikaye.
@aSeS_06 Bu konunun siyasetle ya da eski yönetimin izlerini silme ile bir alakası olsa kadınların giydiği türbanı da yasaklarlardı. Olay siyasetle alakalı değil. Olay erkekleri baskılamak ve erkek özgürlüklerini kısıtlamakla alakalı. Halen daha bunu göremiyor musunuz şaşırıyorum valla. Ekrem İmamoğlu çok feminist biri. Erkek haklarını savunmuyor, erkek sorunları umurunda bile değil. Adam sadece kadın haklarını savunuyor, kadınlardan bahsediyor. Herkese eşit davranacağım falan diyordu seçimden önce. Böyle yapmayacağı feminist olmasından belliydi zaten. Yine de deneyelim belki güzel yönetir dedik, daha dakika 1 gol 1 erkek haklarını kısıtlamaya başladı.
@Ateist_Türk kardeşim düşüncene saygım var ama şu konuda yanılıyorsun; başörtüsü ile ilgili bir kanuni bir düzenleme var 2013 te hayata geçen. Yani bunun için dokunulamıyor bu konuya ama sakal bırakılması ile ilgili halen kanuni bir düzenleme yok. Yani isteyen yönetici istediği gibi davranabiliyor çalışanına sakal konusunda.
Senin de haklı olduğun yönlerin vardır ama senin bu haklılığın benim haklı düşüncemin önüne geçemez.
Ekrem İmamoğlunun türbanlı kadınları makinist olarak ataması hakkında ne düşünüyorsun peki? Bunu kendisi yapıyor. Eğer bunu yasaklamak istese böyle bir adım atmaz değil mi? Farkına varamıyorsunuz bazı şeylerin. Haklı olduğunu düşünmekten serbestsin. Herkes aynı düşünemez değil mi? Ben görüşlerimi belirttim. Okuyanlar görüyor. Herkes kendi süzgecinden geçirsin ne anladığını. Ben ortada erkeklere yapılan bir çok ayrımcılık görüyorum. Chp de bunların büyük bir parçası oluyor. Akp nin zaten ne olduğu ortada. Konuşacak bir şey yok üstüne. Ha siz farklı düşünüyorsanız, bu da sizin düşünceniz. Tek bir noktada uzlaşmaya gerek yok. Herkesin görüşün kendine. İyi günler. ✋
Bence gerekli bir karar gardaşım çünkü belli bir nizam düzen olmalı
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
1- Ekrem İmamoğlu 16 milyonun başkanı olduğunu dile getiren ve CHP İyi parti saadet partisi gizli ortak Hdp adayı olarak girdiği seçimde tüm kesimi kucaklama vaadi ile ve partiler savaşına dönen ülkenin sorunları ile İstanbul’a belediye seçildi. 2- İstanbul’un her mahallesinde isterseniz 10 tane cami 100 tane mescid olsun size ne siz Ramazan ayında oruç tutmuyorken neden oruç tutmuyorsun diye soran oluyor mu size ne ibadetini size göre istediğiniz kesimlerde mi yapmak zorunda mı? 3- Ekrem İmamoğlu zamanında CHP ve sol kesimin yaptığı hataları tekrar ediyor bu gidiş iyi bir gidiş değildir kimsenin inanç özgürlüğüne müdahale de bulunmayın biri sana zorla namaz kıl dese tertip adına sakal bırak dese bırakacak mısınız? 4- Kapalı ama zihni açık dediğiniz daha geçen hafta Tt olan kızı unutmayın insanlar sakalı ile sakalsız olması ile zihni bir değildir bunu anlayın 5- Geçmişte yapılan kapalılara yapılan ayrımlara gibi insanların özgürlüklerine müdahale etmek hata olur bir belediye kazandım diyerek bunu yapmaya hak görüyorsan bu kafa ile ülke yönetemezsin 6- İnsanların sakalına takacağına gidin çalışma şartlarına bakın otobüslerin rezilliğine bakın daha iyi neler yapabiliriz deyin şoföre ne veriyorsun ne bekliyorsun bunlar derdiniz olsun sakalı olsa ne olmasa ne bu batmamalı
İyi olmuş ya nasıl ki bir memur tıraşsız işe gitmeye çekiniyorsa onlar da tıraş olsunlar, saygın ve temiz dursunlar işte. Her şey dış görünüş değil ama öncelikle genel olarak şoförlerin incelenmesi lazım, öyle her elini kolunu sallayan sırf belgesi var diye şoför olmaması lazım. Bu insanlar can taşıyorlar ve bu insanların olabildiğince saygın ve iyi niyetli olmaları lazım. Türkiyede çoğu şoför bağıra çağıra, küfür ederek araç kullanıyor, yani en azından dolmuş şoförleri bildiğim kadarıyla. Buna artık dikkat edilmesi lazım.
İşinize gelince din iman işinize gelmeyin düzen tertip sistem 😀😀 Temizlik imandan geliyor da “sakal” yer altı kaynağı mı 😀😀 Sünnet şekilde sakal bırakmak ateizmden filan mı geliyor 😀😀
Bir tane dini bir kaç milyar din haline getirdiniz bee 😀😀
Ya daha önce bir sürü sosyal deneyler yapıldı bunun üzerine, sen sokakta sakalı bıyığı birbirine karışmış bir adama mı adres sorarsın yoksa takım giyimli, sakalsız memur gibi bir beye mi güvenirsin? Her şey görünüş değil ama görünüşün hayatımızın bir çok yerinde çok etkisi var. Onlar da bir çalışan, daha düzgün gözükmeleri adına böyle bir şeyin gelmesi gayet güzel değil mi ya? Ben şahsen otobüse bindiğimde karşılaştığım şoförlerden tırsıyorum, karşımda koğuş ağası mı var şoför mü anlamıyorum, ne var biraz kılık kıyafete, saça sakala özen gösterilse? Bu neden bu kadar çok zorunuza gitti? Ülkenin görüntüsünü bozan birçok pürüz ve insan var, adam bir yerden başlayıp düzeltmek istiyor işte :)
Kimse kimsenin kıyaferıne görünüşüne inancına mudahale etmemelı özel sektör olsa euvallah derim ama geniş kitleye sahıp bır kurum , yasaklamalara karsı bir partı bu sekılde prım yapmamalı.
Ondan zıyade toplu tasıma kullanırken telefonla gorusmemelı kulaklıkla bıle olsa bu yasaklanmalı artı ibb gprs uzerınden kalabalık hatları ıncelemelı ve ızlemelı.
657 tabi bir kuruluş olsa uygulamaya hak verırdım. Mısal ben tüm taksıcılerın takım elbıse gıymesını ve traşlı olmasını ısterım ama bu gonulluluk esası ile olmalı
İsteyen özel hayatını istediği gibi yaşar fakat belediye memurluğu özel hayat yaşama yeri değildir. Sen belediyeye bağlı çalışıyorsan, kılık kıyafet yönetmeliğine uyacaksın. Hem sakal kesme, hem kanuna karşı gel, ondan sonra da "Özgürlüğümüz kısıtlanıyor ağbi hebele hübele..." diye ağla. Yok öyle dünya!
devletimiz son yıllarda disiplin dışında her şeye el koydu, rtük gibi eğlence türevlerine örneğin... iş her zaman iştir ve tertip düzen gerekir, çıkmaz sokak serseri gibi sakalla ülkemizi yönetmesi hiç iyi bir şey değil, hele ki toplumla yabancılarla sürekli iç içe olan kişilerin. iyi bir düzen olmuş, nice her şeye yenilik getirmesi dileği ile :)
Sağlık ve gıda sektörü dışında özgürlük kısıtlaması geliyor bana erkeğin doğal görüntüsü sakallı oluşudur erkeği doğallıktan uzaklaştıran bir kural olmuş
sakal erkeğin süsüdür, saç da kadının. siz hergün saçınıza bakar bir tararsınız değil mi? otobüsler saçı sakalı karışmış, bakımsız görünen şoförlerle doldu. İnsana benzeyecek şekilde bakımını yapacaklarsa bence sorun yok
@Persefer zaten belirttim erkeğin doğasında olan ve süsü olan bir sey dedim kadında saçına bakmıyorsa saç anlamsız erkektedr makul seviyede ki bakımlı sakal olabilir insana korku ve endişe uyandırıp hoşa gitmeyecek tiplere dönüşen sakal cazip olmayı bırak iticidir
bakımsız olursa itici olduğunu söylemişsin. belediye şoförlerinde vay adam ne güzel sakal bırakmış ne kadar bakımlı diyebileceğim birine rastlamadım. o yüzden diyorum, yerinde bir karar diye. bizim şirkette sandalet giymek yasaktır mesela. özgürlüklere karşı olduğumuz için değik, eliyle ayak parmaklarının arasını kaşıyan gördüm ben gözümle. yasaklanması gayet yerinde oldu o yüzden.
Adı üstünde toplum siz orada pis bir şekilde çıkamazsınız ya nedir bu sakal bırakma merakı imamoğlu yapıncamı olay oluyor kardeşim traş olmak zorundasınız eğer cilt sorununuz varsa ya çalışmayacaksınız ya da tedavi göreceksiniz oldu hacı hoca gibi sakal bırakıp çıkılsın araçlarla yola kılık kıyafet e özen göstermek gerek
Sakallı olmakla pis olmayı aynı şekilde gören o aptal beynine bir sor bakalım kaç kere dümbüklük yapıp arka deliğe girmiş çıkmış. Sen onları pis olarak görüyorsun ama sizin gibilerin aşağılık bir maymundan farkı yok haberin olsun... Sakal bırakmaya pis diyor yaa 😂😂😂
Sakalla tertibin be alakası var ya memurlarda bıraksın sakal bu sürekli saçlarım salık gezerken toplayacaksın artık demek gibi bişey kılık kıyafete dikkat ettikten sonra sakal çokta önemli değil ama burada farklı bir amaç ta olabilir
Bu adamın erkek düşmanı feminist kimliği git gide ortaya çıkıyor. Türbanlı kadınlara türbanı ile çalışma hakkı veriyor, ama sakallı erkeklere sakal kesme zorunluluğu getiriyor. Ne alakaysa artık. Resmen açıkça erkeklere ayrımcılık yapıyor.
@fangoria Düzgün gözüksün :D Kime göre neye göre. Buna kim karar veriyor. Bana göre ben kendimi sakallı halimi yakıştırıyorsam ve böyle çalışmak istiyorsam buna kimse karışamaz. Bu özgürlükler kapsamına girer. Kılık kıyafet yönetmeliği ile alakalıysa türban her yerde yasaklanmalı o zaman. Hadi bunu da savun. Neden savunamıyorsun? Feministlerden korktuğun için, gelecek tepkilerden dolayı. Ya da islamcılardan çekindiğin, korktuğun için.
Kılık kıyafet ile alakalı olan bir şey türbanı da kapsar. Ama sadece erkeklere yönelik yapılıyor. Kaldı ki sakalın kıyafetle bir alakası da yok. Mesela sakallı bir garson iş yeri kıyafetleri giyip çalışabiliyor. Çünkü şart sadece iş yeri kıyafetleri ile alakalı. Sakal kıyafet bile değil, saç gibi vücudun bir parçası. Senin buna bu kadar karşı çıkman, hem de bir erkek olarak neyi amaçlıyor. Amaç nedir yani? Erkeklerin hakları kısıtlanınca bundan keyif mi alıyorsun. Nedir mesele. Derdin dincilikle mücadele ise, sakal eşittir din değildir. Kaldı ki öyle bakıyor olsan bile, o zaman türbana da karşı olmalısın. Yıl olmuş 2019 halen daha türbanı, sakalı tartışıyoruz. Bırakın insanlar istediği gibi sakalını da bıraksın, türban da taksın. Bunlar önemli konular. Adam sonuçta işe pijama ile gelmiyor. Vücudunun bir parçası olan sakallarla geliyor.
Ben Ekrem İmamoğluna oy vermiştim. Ama seçildikten sonra güzel şeyler yapacağına inandığım için. Hiç de seçimden önce söylediklerini yapmadı. Herkese eşit davranacağım dedi. Türbanlılara bir şey dediği yok, erkeklerin haklarını azaltmaya başladı. Erkeklerin sakallarına karışıyor. Bu mu özgürlükçü olmak. Sözde özgürlükleri savunuyoruz diyorlar. Böyle özgürlük anlayışı olmaz.
sen kendi işyerini açtığında çalışanlarım beline kadar sakalla gelsin diyebilirisn bu iş yeri sahibi olarak seni bağlar ama madem ki bir resmi kurum var onun kurallarına uymak zorundasın ben de işe giderken eşofmanla gitmek istiyorum bana yakışıyor ama malesef giyme şansım yok kendi işyerim olsa şortla da giderim parmak arası terlikle de
Senin verdiğin örnek abartı. Yanlış görüşlerini, aşırı ve abartı örneklemlerle doğrulamaya çalışıyorsun. O zaman türban takanda çoooook uzun bir türban taksan öyle gitsin deyip bunu eleştirebilirsin. Ama olmuyor. Klasik türban takıyor. Aynı şey sakal için de geçerli. Kuralları koyanlar zaten insanlar. Kılık kıyafet kuralı diyorsun. Bunu koyan zaten insanlar. Bunun üzerinden tartışma dönemez. Senin erkeklerin sakallı şekilde işe gitmesinde karşı olduğunun ne olduğu bile belli değil. Kendi haklarına direniyorsun. Kendi haklarını eziyorsun. Kılık kıyafet diyorsun, düzgün olmalı diyorsun. Burda herhangi bir anlam, mana yok. Amaçsız, bir şey ifade etmeyen bir söylem. Türbana da karşı olman gerekiyor.
Bu arada yukarıda bir soru sormuşsun. İnsanlar kendi fikirlerini söylemiş. Sonra da herkesle tartışmaya giriyorsun. Kendi doğrularını (!) empoze etmeye çalışıyorsun. Madem ki farklı fikirleri olanlara kendi fikirlerini dayatacaksın neden o zaman soru soruyorsun ki? Herkes aynı düşünmek zorunda mı ki? Gerçekten bir erkek nasıl olur da feminist olur, bunu anlamak için filozoflar bir araya gelse, yıllarca düşünse bulamaz.
Senden farklı düşünenlere, kendi fikrini söylemek zorunda değilsin. Söylersin bir kere söylersin. Sen tartışmaya giriyorsun. Uzattıkça uzatıyorsun. Ben erkek haklarına zarar verenlerden nefret ediyorum. Erkeklerin özgürlüğünü kısıtlayanlardan da. Bak seni bilirim, özünde kötü biri olmadığını düşünüyorum. Ama bu konular üzerinden benimle tartışma. Çünkü bu konularda hassasım. Kalbini kırmak da istemiyorum. Erkeklere yönelik özgürlük dışı şeyleri savunuyorsun, üstüne bir de bunları dayatmaya kalkıyorsun. Bunlara tahammül edemem ben. Lütfen daha fazla yorum yapma. İyi günler.
İstersen görüşümü de kaldır. Umurumda değil. Ama tartışma benimle. Zaten haksızsın, bir de görüşlerini dayatıyorsun. Çok sinir bozucu. Savunduğun şey erkeklerin sakal bırakamadan işe gitmesi. İsterse bırakır, isterse bırakmaz. Bu seni niye ilgilendiriyor. Neden insanlara kendi normlarını dayatıyorsun. Neyse ya tartışmaya bile değmez bir konu. iyi günler.
Çok büyük bir mesele bu. İmamoğlu başka sorunu yok İstanbulun tek mevzumuz buydu zaten 😂😂 şişhande İstanbul chp il binası önünde 20 gündür bir vatandaş il başkanı Canan Kaftancıoğlunu protesto ediyor ve bekliyor.10 gündür de işçiler toplu şekilde İmamoğlunu protesto ediyor. Kafamız şişti sesten gürültüden.. Şu saçmalıkları bir bırakıverin de gelin şu insanlara en azından bir açıklama yapın bari. Ne il başkanı ne de İstanbul belediye başkanı İstanbul İl teskikat binasına gelip giremiyor
Daha öncesinde, adam gibi araç kullanmaları için denetlenmeleri lazım. 1 yıl önce yaptığı sert frenle annemin beli kırılmıştı. Ambulansla hastaneye götürülmesine rağmen ıett den bir kişi geçmiş olsun demeye gelmedi. Biz de dava açtık. Ama neye yarar? Kadın artık sürekli bel ağrısı çekiyor.
Eski köy olan İstanbul!'a yeni adet olarak sakal getirmek ile özgürlüğün hiç bir ilişkisi olmaz. Adam işe girerken şartnameleri okuyup imzalamış , bunun içinde kıyafet yönetmeliği de var. Hem maaş alıp hem sakal poturla medeni otobüs kullanırım demenin bir mantığı yok.
İyi de otobüs şoförleri sakallarını keserse güvercin, kumru, serçe vs. Kuş türleri nereye yuva yapacak? Evsiz kalacak o kadar kuş türü belki nesilleri tükenecek. Bu yüzden otobüs şoförleri sakal kesmemelidir. Her ne kadar İmamoğlunu desteklesem de bu konuda onun gibi düşünmüyorum.
Abartılı olmadan, siyasi bir aidiyeti yansitmadan, bakımlı sakal ve bıyık bence serbest olmalı. Şoförler her ne kadar memur olsalar da yaptıkları iş ağır isciliktir. Şekilden çok onların mesleki başarılarına , vatandasla olan iletişim kalitesine odaklanmak çok daha yerinde olur.
Bakımlı olduktan sonra sakallı da tertipli olunabilir. Ayrica sakalı sünnet olarak dini gereklilik olarak bırakanlar var. isteyen de tras olabilir. Hayir sakalı kesince muasır medeniyetler seviyesinemi çıkılıyor. Laik ülke değil miyiz biz? Nerde özgürlük.. laiklik din ve vicdan özgürlüğünü sağlamıyor mu biz mi yanlış biliyoruz? Israil de mesela askerler sakallli karışıklık mı çıkıyor? Milletvekilleri ya da bir akademisyen üniversitede sakal bırakıyorsa şahit olduk gördük kamuda ki görevlilerde düzgün bakimli ve ayarlı olduktan sonra sakal bırakabilir diye düşünüyorum. Yıllardır sakalla başörtü ile kılık kıyafetle uğraştık uzaya mi çıktık.. Avrupalı israilli çıktı ama kılık kıyafetle uğraşmadı. Yanılmıyorsam avrupada kılık kıyafette pek yasakta yok gibi..
Bu nesil eskiden sinemaya takım elbise ile gidilsigi günleri bilmez. Yine bu nesil sakala müdahale özgurlugü kısıtlamak der lakin isin esası karşındaki insana saygıdir. Mevcut bazı bakimsiz otobus, dolmuş ve taksi şoförlerini hizaya sokabilecek bir başlangıç. Karar doğru.
Bu CHP dine karşı herşeyi yasaklasında bu ne olursa olsun. Tabi ki kısıtlama. Size ne adamlarin sakallarindan? Kadın için saç neyse erkek için de sakal odur. Kadınlara hiç saçları kısaltma geliyor mu? Asıl bunlar bide ülkenin başına geçse siz diktatörü o zaman görün
Cemaatlerden adamları her yere doldurdukları için sakalı olmayan yok ki. Sanki çok özgür bir ülkeymişiz gibi sakalda mı arıyacağız şimdi özgürlüğü? O zaman öğretmenlerde sakal bıraksın. Özel sektördeki bir çok yerde sakal yasağı var onlara da laf edilsin.
Hacı hoca sakallı şoför yoktu zaten hiç görmedim ama bence iyi olmuş traş olayı. Ama ondan önce keşke araçlar daha sık denetlense geçen gün klima su akıtıyordu yolcuların üstlerine simsiyah su aktı hep. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ne kadar boş yorumlar var ya yok millet uzaya çıkıyormuşta biz saça sakala takılmışızda.. Devletin bir kurumunu temsil ediyorsanız gerekliliklerini yerine getireceksiniz bu kadar basit. Uzaya çıkan ülkelerdede durum böyle. Burada saçta sakalda özgürlük arayacağınıza ülkede ifade özgürlüğünün düşünce özgürlüğünün nitelikli bir şekilde ortadan kaldırılmasına tepki gösterin.
olayı neden başka yere çekiyorsunuz? ben özel sektörde çalışıyorum kurumsal bir firmada ve 2 günde bir tıraş oluyorum. devlet memurları maşallah kırk haramiler gibi. vekiller bakanlar da öyle. resmi işte kılık kıyafet düzeni olmalı ben bunu savunuyorum.
Bence saçmalik yavas yavaş kendi düşüncelerini empoze etmeye çalidiyorlar. Düzen farkli bişey insanlarin yaşam sinirini kısıtlamak başka. Sakalli olup tertipli olanlar da var gereksiz buluyorum
Bence doğru karar sonuçta toplu taşıma hizmeti vermekte tüm otobüs sürücüleri. Mesleğin tertip düzeni önemli mesleğe ve insanlara saygı için. Sakal tıraşı ve ütülü gömlek giymekle kimse ölmez bence doğru karar.
1. Özgür ülkeyiz diyoruz insanların sakalına karışıyoruz.. 2. Sakal serbest deniliyor insanlar bokunu çıkarıyor.. Adam akıllı kirli sakal uzat yani göbeğine kadar sakalın değmesine gerek yok.. Ayarımız olsa bu yasaklara gerek kalmayacak. Ayarsızız.. Verilen hakları dibine kadar sömürmeye , suistimal edip bokunu çıkarmaya bayılıyoruz.. O yüzden ne halleri varsa görsünler at iziyle it izi karışmış vaziyette..
kamu ve özel kuruluşlar, iç yönergelerle çalışanlarının iş koşullarını, kılık kıyafet kurallarını yayınlarlar. bu kural zaten vardı. uygulamaya alınmış. doğru bir uygulamadır.
Aslında sakala karışmak özgürlük kısıtlamasıdır. Adam her Allahın günü kalkıpta traş olmak zorunda değil. Tertip düzen istiyorlarsa iett sorunlarını halletsinler öncelikle. Sonra bu konular tartışılır.
“Her şey çok güzel olacak” sloganıyla belediye başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu, daha yolun başındayken çıkmaz sokağa girdi. Cinsiyetinin gereğini yapıyor.. Hükümet bir genelge yayınlar ve bütün kamu kurum ve kuruluşlarında sakalı serbest ettim der Eko da ama ben mağdurum diye sızlanır çok yakında.
Olması gereken birşey, her şirkette böyle uygulama var. Art niyet aramamak lazim. Bunu parti sıfatı adına da değerlendirmek yanlış. Memurlar nasıl dış önemi zorunlu ise Otobüs captanlarinda dikkat etmesi lazim
işidli gibi ortada dolaşmayacaklarsa izin verilsin bence. kısıtlamak yersiz olur. Ama mollalar gibi sakalı dini sembol göstergesi olarak bırakanlar çok oldu demekki böyle bir kararı uygun gördüler. Bunu eleştirmem ben.
Ne özgürlüğü kısıtlaması kim ne saçmalıyor yahu. Özgürlük diye diye ortalığı y*vşiak y*vşak ahlaksızlar doldurdu hala özgürlük diyorlar ösfksföskd. Daha özgürlük nedir bile bilmezler ancak mal mal öterler... Bunun adına kısıtlama denmez, bu düzendir.
terbiye düzeni disiplini sağamak tabikide herkes öyle olsa keşke okullarda falan sakal bıyık serbest oldu okula terörist girse kimsenin haberi olmaz milleti resmen soyt*rı ettiler dahada ellerinden geleni yapıyolar
Sakal var, Sakal var. Sakalin tamamini yasaklamak yerine belli ölcülerde temiz düzenli Sakala izin verilebilirdi bence.. Ekrem Başkan yanlis yapiyor.. Chp nin Seriat geliyor Laiklik elden gidiyor safsatasinin tekrar doğmasina neden olucak.. Insanlar bundan sonraki adimda. Belediyede calisan Kapali hanimlara sira gelecegini düsünücektir. Özde değil, Sözde Özgürlükçü olduklarini bir kez daha kanitladilar ne yazik ki.
Evet getirilmesi dogru bende satis sektorunde çalışıyor um her gün tras olmak zorundayim. Olsunlar yani görüşüm sag ya da sol degil. Tertip düzen icin evet
Aynı karar kadınların başörtüsü için, kadınların açık saçları için, kadınların etekleri veya pantolonları için alınsaydı bu denli sessiz kalınır mıydı... Ne ulan bu erkeklere yapılan hürriyetten yoksun kılma yaptırımları, yakında nefes alma hakkımızı da elimizden alacaklar, sessiz kalmaya devam edin..
Ben bunun altında bir bit yeniği arıyorum. Şoförlerin çoğunda öyle göze batacak kadar irite edici sakal görmedim ben. Ama ibb personelleri bu şekilde mobing uygulaması altına alınıyor.
İnşallah bundan sonra bu bahane gösterilip de oradan ihtiyaç fazlası deyipte çalışanlar atılmaz. Gerçi bunlara zerre güven olmaz ama hadi hayırlısı.
Haklısın. Fakat bir yere değineyim. Bakımsız sakal makyaj değildir. Bakımsızlıktan uzayan sakal kötü bir görüntü oluşturur. Sakal bırakanların sakallarına bakım yapması zorunludur desinler bence. Ama kaldıki bu İETT otobüsü. Devlet memuru gibi bişeysin yani. Kimse bakım yapmadan o şekilde dağınık çıkmaz. İnsan içine çıkıyorsun sonuçta. Minibüs dolmuş şöförü gibi takılmazsın. Bence de karar yanlış.
@işteşöyleböyle O mantıkla bakarsak sakalsız da makyajsız da bakımsız insanlar olabilir. Bide şöyle bir durum var ya kişi sakal bırakıyorsa? Sakal bırakmak sünnettir bilindiği üzere. Sakal bırakılacağı zaman o sakal kesilmez sinek kaydı olmaz. Bu uygun değildir araştırabilirsiniz hatta. Bunun yanı sıra sakalın faydaları da vardır. Bunları da geçtik şu var cumhuriyet döneminden önce askerlerin sakal ve bıyığına karışılmazdı. Bununla ilgili güzel bir yazı da var hatta batılılaşma uğruna bir çok özelliğimizden vazgeçtik diye. Hatta orada nato tatbikatlarında bile Avrupalı askerlerde sakal bıyık bırakma özgürlüğü sunulurken Türk askerinde bu hak yoktur diye bir eleştiri var.
Yani aslen olay şöyle hürriyet diyoruz özgürlük diyoruz fakat yapılan bazı şeyler bu söylenenlere aykırı. Yani adam sakal bırakmış bıyık bırakmış kime ne zararı var? Adam istediği gibi bırakmak istiyorsa bıraksın sakalını niye karışılıyor. Kadınlara makyaj da yasaklansın o halde. Bakımsız sakala abartı veya kötü makyaj örneği de verilebilir. Ceddimiz asırlardır insan içine sakalıyla çıkıyordu bir şey olmuyor da şu an ki asırda çıkınca mı ayıplanıyor sakal bırakanlar? Nerede kaldı o zaman görüşe saygı, düşünce özgürlüğü, kişinin hak ve özgürlüğü? Kerimcan mı keremcan mı onlara bir şey diyen yok karışan yok milletin sakalıyla uğraşılıyor. Şoförün sakallı olup olmaması kime batar ki kimi rahatsız eder. Sen otobüse bindiğinde zamanında varabilmeyi ve güvenli bir şekilde yolculuk yapmayı düşünmelisin. Şoförün sakalı var yok diye kim hangi süper akıllı kafaya takar merak etmekteyim?
Bu kural sadece İETT otobüs şoförleri, askerler, kamu memuuları için geçerli değil sadece. Özel sektörde bu yasağı koyan çoğu fabrika, market ve fastfood zinciri var. Hatta başörtüsü yasağı bile var. Bence bu daha önemli bir konu. Özel sektörde patronlar kafasına göre kişilel özgürlüğü kısıtlayamamalı. Devletin bu konuda bir kanun çıkarması gerekir. Hem devlet memurları için hem özel sektör çalışanları için.
Geçmişten günümüze kadar tüm hükümetlerin suçu var elbet. Fakat hükümetlerin hatalı politikaları yanlış kararlarına rağmen insanlar bence doğruyu görebilir. Devletin yanlışları insanların doğruyu görmesini engellememesi gerekir. Başörütüsü yasağı kanunen yok bazıları sevmediği için baş örtülülerine karşı ılımlı bakmıyorlar işe almamak vs. gibi. Zamanında üniversitelerde hastanelerde bu sorun yaşanmıştı. Bundan 20-30 sene öncesine kadar başı örtülü olanları hastanelere bile almıyorlardı. Günümüzde doktor bile olabiliyorlar. Yani sorun şu eski başkan zaten iett konusunda şoförleri serbest bırakmış sakal yasağı yok diye. Şimdi ki başkan bu yasağı koyuyor. Sorun bu. Adam işini yapıyor mu? Yapıyor. Adam işini yapmazsa yetki varsa işinden çıkartırsın bu kadar basit lakin adam işini düzgün yapıyorsa adamın sakalına bıyığına karışmak kişinin özgürlüğüne müdahale etmekten başka bir şey değildir.
Örnekler çoğaltılabilir mesela bu site başkası tarafından alınsa yeni gelen kişi erkekler artık günde en fazla 10 görüş paylaşabilecek derlerse buna tepki gösterirsin doğal olarak senin özgürlüğünü kısıtladığı için. Eskisi bişi demiyor özgür bırakıyorken yeni gelen senin özgürlüğünü kıstılıyor. Konu siyaset değil lakin insanlar bıraksın bu saçma sapan tartışmaları. Şoförü sanki her an görüyoruz da adamın sakalına takıcaz kafayı zaten görsek bile sakallı olması kötü bir şey olmaz. Dışarıda bir sürü apaçi gibi gezinen emolar gibi gezinen tipler var. Abartı makyaj yapanlar var. Bence insanları toplum kurallarını ihlal etmedikleri sürece özgür bırakmak en doğrusu. Şoförler bıraksın sakalını kime ne zararı var. Bende özel sektörde çalışıyorum sakal vb. hiç bir şeye karışılmıyor. Dövmeli gezenler de var saç uzatan erkekler de var, başı kapalı açık bayanlar da var, sakallı sakalsız vs. olanlar da var. İş yerimiz bize bu konuda müdahale etmiyor. Zaten etmemeli de. Çalışan işini yapmaz, iş güvenliği kurallarına uymaz bu tarz şeyler yaparsa o zaman müdahale edilmeli. Yoksa adam işinde gücünde ise sakalı var yok kime ne zararı var. Patrona yarayan işini yapması sakalı var yok patron ona mı kafaya takacak (kıl biri değilse eğer).
İşveren her zaman çalışanı kısıtlar. Adeta şu mantık geçerlidir.''Sana maaş ödüyorum dediklerimi yapmak zorundasın'' mantığı gerçi kurallarda olmasa sıkıntı
Düzeni saglamak bence. Mağara adamı gibi görünuyo bazıları
8
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ya duzen tertip okay de ne alaka sakalla mi duzen bozuluyo insanin kiyafeti temiz ütülü ise saci sakali da birbirine girmemis bir sekilde duzgun taranmis vs ise kime ne milletin sakalindan. İsguzarlik yapmak yerine herkes isini yapsa keske bu ulke boyle olmazdi. Ben bu tür zihniyetlerin hepsine karsiyim abi.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sakalla özgürlüğün kısıtlanmasının ne ilgisi var özgürlük kısıtlamasından bahsetmek istiyorsanız düşüncelerinden fikirlerinden dolayı cezaevlerinde yatan binlerce insan yatıyor. Eğer belediye başkanı her gün tıraşını olup milletin karşına tertip düzen içerisinde çıkıyorsa çalışanlarda sakal saç sakal gibi tıraşlarına dikkat etmeliler.
En İyi Cevaplar