Açık alanda Maskesiz dolaşmama yasağı 40 ilde uygulanıyor şu an. Türkiye genelinde uygulanması sizce şart mı?

Maskesiz çıkma yasağı 40 ilde uygulanıyor şu an ve cezası 3.150 Tl. Kabul etmeyen ve mukavemet gösterenler hakkında halk sağlığını bilerek ve isteyerek tehlikeye atmak suçu ile hapis yolu açık. Malesef bizim ülkemizde eğitimli insan seviyesi az , bakın okumuş demiyorum eğitimli insan seviyesi az, bu yüzden insanların cebindeki paraya dokunmadan kimseyi birşey yapmaya ya da yapmamaya ikna edemezsiniz. Ülkenin ekonomik durumu pek iç açıcı olmadığı için artık sürekli yasaklar ve iş yeri kapatmalar uygulanamaz bence. Turizm dönemi bütün esnaf kan ağlıyor. Normalleşme adı altında ortağı oldukları otelleri, Avm'leri açık tutmak zorundalar ve artık nakdi yardım yapamadıkları esnafı dükkanlarını açık tutturarak susturuyorlar. Bu yüzden bu maskesiz sokağa çıkmama yasağı 81 ilde acilen devreye girmeli, uymayana ceza kesilmeli, denetim yapılmalı ve en az 2 ay süre ile insanlar bu maske ile dolaştırılmaya mecbur bırakılarak alıştırılmalı başka yol yok...
Açık alanda Maskesiz dolaşmama yasağı 40 ilde uygulanıyor şu an. Türkiye genelinde uygulanması sizce şart mı?