AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
135Cevap
90 km mesafeyi 100 km hız ile giderse %10 ihlal gerçekleştireceğinden mantıklı asfşlasşflas :D
Dinle alay edilmez saygılı ol hadis gerçek
@Bayburtluhafız24 Ya bir git işine hadi. Kimin ne ile alakalı ironi yaptığını okuyup anlamıyorsun, boş laf yapıyorsun. Sen yapma bunlara inan. Kuran okuyun arkadaşım Kuran, tek gerçek ve yegane rehber.
Hadisi inkar dinden çıkartir önce bu öğren
@Bayburtluhafız24 Vay be, dini nasıl da çözmüşsün Bayburtlu. Gördün mü bak dinden de çıktık sayende.
aman sallayın ülkenin yarısı atayiz geri kalanı da haftada bir cumaya gidiyor o kadar
Öyle bir hadis olduğunu sanmıyorum varsa bile çağımızın şartlarına göre değerlendirilmeli, o dönemde 90km demek en az 1 hafta yol demek, yani bugünün şartlarında 1 haftada dünyayı dolanırsın.
Ya kesin öyle demiştir eminim, şu an %1m emin oldum var ya
Onun anasını ben dikiyiki bunu dünyaya getirmiş peydahlamiş
Doğrudur 91. Kmde balkabağına dönüşüyor arabalar bu olay caiz olmayabilir
Ülkenin %75'i canım olduğu için böyle şeylerin konuşulması bana saçma gelmiyor artık.
İbo, nun rfada oxford vardı da biz mi okumadık sözü geldi
aklıma
Maşallah kafalar pırıl pırıl. Adama sormazlar mı o zamanlar araba mı vardı diye
Sırf geçen sene 10000km yalnız yol kat ettiğim düşünülürse dinden çıkmış olmam lazım. Tüh.
Gün geçmiyor ki bir din adamı daha salah salah konuşmasın. bezdim bunların gevşek laflarından
arabayla 90 km'yi bir saatte gidersin deveyle uzun sürer 🙄
bunları asacaksın abi.. bunun anası saatde kacla gıtmıskı boyle bı kaza olmuş!!
Bu adamın programını toplasan 100 kişi izlemiyor gelmiş buraya videosunu koymuş
ne yollar biter ne günahım hocam sj, yolun sonu gelirse zaten, cehennem sjjj
toplamda 90km mi yoksa bir seferde tek yöne mi? 😂😂😂
Herkes kafayı yedi, ülke ruh hastaları enstitüsüne döndü
Saçma konuşuyor işte, neyini ciddiye alacaksın ki?
Bir kere niye 90? Anlamsız.
Bunlara kalsa kadın evden çıkmayacak.
Sonra vay efendim neden deist oldun. Nasıl olunmasın baksana olaylara
Bütün kadınlar kadar başına taş düşsün bu insansı şeyin.
Her şeyi dini referanslara göre değerlendirirsek adam haklı çıkabilir. Bugün kadınların özgürlüğü yaşam şartlarının getirdiği bir durum. Dinle bunu açıklayamaz veya değiştiremeyiz.
Ya arkadaş ne kadar Örümcek beyinli varsa Türkiye'ye gelmiş ya ya Tövbe haşa Peygamberimizin zamanında araba mı vardı Ey Allah'ım Hey sen akıl fikir ver
90 km. nin her 10 metresinde bir bunun gtüne o önündeki mikrofonları sokacan, anca akıllanır
bu kişinin hapis cezası alması lazım çünkü dine en büyük hakaretleri bu ve bunlar gibiler yapıyor.
kafir yobaxlar eksilemiş ahahahah
bu hocayı çok severim. dini buyruklarda hemen insanlar "yobaza bak" diyerek hocaları karalayabiliyorlar. dikkatli olmak gerek.
Asil komik olan o zamanlarda araba yoktu kaldiki 90 km gitsin 🤷♀️🤦♀️
O devirde otomobil mi varmış sjsk
At arabası falan mı acaba süremez 🤔
Adam kafayı sıyırmış sjsk
Önyargılı olma adam o devirde araba vardı demiyor aç bı dinle
Az sallasın hoca kılığında ki maymun şebek nerde yazıyor kur-anda böyle bir şey yok.
Bence direk islam kafayi yemis. Yani insanlar yedirdi. Yanlis anlasilma olmasin.
Hanımlar gideceğiniz yer 100 km. ve üzeri ise, arabanızı yolda bırakın ve gideceğiniz ye taksi tutup öyle gidin ! Aman 91 olmasın !
Ulen o yıllarda arabanın a sımı varmış da 90 km hızla gitsin mal ya bunlar ne kullanıyorsunuz oğlum siz :D :D :D
Adamın başka dediklerini de dikkate alıyorsanız bu dediğini de alın. Yoksa boşuna uğraşmayın ne demiş ne dememiş. Çünkü ilgilendirmiyor ki sizi ya da başkasını.
nureddin hoca neden 90 ? Yani neden 80 değil 100 değil bana bir anlatırmısın lütfen :/
1400 yıldır aynı kitaptan sorumluyuz hala anlamadık
Burda adama sallayanlar acaba onun kadar bilgi sahibi midir?
KOCAMAN BİR HAYIR..
Kuran'a güncelleme geldi, 90 idealdir, %10 fark önemsizdir.
Din soytarıları. Yalanlarını dine de alet ediyor sahtekârlar.
Bu işte iyi para var ya. Ben de sakalı uzatcam yakında
zaten muhammette karısını tofaşla yanlayarak tavlamış dimi :D :D
Kuranda veya herhangi bir kitapta öyle birşey yazmıyo az sallasın.
Hadis gerçek arabayı bunlar uydurdu
Başlığı düzelterek yaz olayı çarpıtma adam orda bir kadının eşinden 90 km uzağa gidemez diyor
Sahih Tirmizi hadislerine göre konuşuyor. Kafasından atmıyor.
Ha bana göre hepsi saçmalık
Bunlar islamiyetin baş düşmanı, insanlık düşmanı yaratıklar.
Bu adam kırık ama bu adamın sözlerini çarpıtan şeytanlar daha kırık
Eline din kütürü kitabı alan ya hacı ya da hoca oluyor
Hz muhammet mi demis bunu km hesabi mi varmis o zaman 😂
6 yasindaki kizla evlenilir iliskiye girilir diyen vatandaş bu
Ona göre düsünün
Ulan arkadaş tek derdimiz bu sanki ne boş sorularla uğraşıyor bu adamlar
Sanki adamı çok dinliyorsunuz da bide söyledikleri söz sizin canını sıkıyor saçmalık
İşte bu yüzden hacı hocalar cemaatler olmamalı... İşte bunlar yüzünden hadislerin doğruluğundan şüphe edilmeye başlandı... Tek gerçek ve doğru bilgi Kur'an artık
Araç derken arabadan bahsedilmiyor zaten 90 km de kadının tek başına seyahat etmesi yasak demek istedi galiba
ne araci varmis ozman bide bu icerde degilmi yaw nerden diyo bunlari
Bunlar beyinden bağımsız düşünüp öyle hareket eden tipler olduğu için pek fazla dikkate almıyorum
Tabi peygamberimiz zamanında Mercedes falan vardı 🤣
Hadis doğru araba demiyor orda 90 km diyor
Ben başlığa göre yaptım. Aslında dedikleri çok doğru. Günümüz şartlarında dışta it kopuk serseri dolu. Ben tek başıma yola çıksam mutlaka Yanımda silah bulundurmam lazım. Yoksa kendimi tehlikede hissediyorum. Silahsız yolculuk yapmam.😒
Algıyı anladın dimi
Aynen
İslamdan bahsediyorsak bu doğru.
Zamanla ilgili olabilir 90 km şu kdr zaman eder gibi.. kıyas vardır dinde tabi ilim olmayınca insanda anlamaz normal
Bence onun kendisinin yaşaması bile suç oksijen tasarufu ya da oksijen hırsızıda diye bilirz
Bunun gibi itlere Hoca diyeninde allah b... Adi yobaz
Adamın avukatı burada dolaşıyor herkese aç bir dinle yazmış, bende sana aç bir oku diyorum
Hayatım ilnihalle geçti benim bilmişlik değil algı oyununu anlayın istiyorum kardeşim
@Bayburtluhafız24 Yalnız o ilnihal değil ilmihal.
@Gregorius telefon öyle yazmış kardeşim nefsim için konuşmuyorum doğru olan bu
@Bayburtluhafız24 Bilmişlik veya algı kısımları değil olay, o zaman şartlarında böyle olabilir sonuçta o devirde tek başına bir bayan at arabasında bir yerlere giderken başına çeşitli olaylar gelebilirdi hatta şu dönemde de at arabasıyla aynı şekilde bir yere gitse farklı durumlarla karşılaşabilir, ancak otomobil vs ile bu durumlarla karşılaşılmaz. O zamanın şartlarında koruma amacıyla böyle birşey söylenmiştir ancak şu dönem için aynı şeyleri söyleyemem o yüzden ben saçma buluyorum
Saçma bulduğun şey hadis mı tövbe yarabbim kardeşim gaye kadının zarar görmemesi neden 50 km de yasak değilde 90 km üstü bı düşün derim
@Bayburtluhafız24 Neden 50 km değil de 90 km cevaplar mısın? :)
@Bayburtluhafız24 hadis saçma demedim hadisin bu şekilde yorumlanması saçma dedim.
@Gregorius Dinimizde seferilik için 90 km ölçüsü konulduğu için 90 km yi aşan seferi yani misafirdir. Kadin tek başına seferi olamaz. Bu kadın misafir sayılıyor nerde nasıl kalacak İslam'ın bu inceliğini algıya cevirdiler
@Bayburtluhafız24 Atıyorum annesinde kalacak, seferi ve annesinde kalan bir kadın üstelik kendi arabası ile gitti bu yolculuğu ve 90 değilde 200 km uzakta. Sakıncası?
@Gregorius Kadının zayıf ve güçsüz olmasından dolayı yasak. Aslinda kadının aşırı derece dusunulmesinden dolayı
@Bayburtluhafız24 Tamam kardeşim, atın suçu kadına gerisi kafi. Kadın niye zayıf olsun yahu. İçinde zerre kötülük ve kötü niyet taşımayan, annesinde babasında kalacak bir kadının 90km mi 50 metre mi uzakta kalacağına dair mantıklı bir durum bile söz konusu değil. Kadın zayıf, kadın her şeye açık, kadın şöyle kadın böyle diyince dine uygun açıklama oldu. Ne diyim :) Coğrafya kaderdir derlerdi de inanmazdım, öyle gerçekten.
@Gregorius inanmak isteyen inanır inanmak istemeyene öldükten sonra firavun gelip musayi anlatsa inanmaz
@Bayburtluhafız24 ALLAH (C. C.) yardımcınız olsun o halde.
@Gregorius cümlemizin
@Bayburtluhafız24 Bu arada hangi pozisyonu sevdiğine kadar yazmışsın görüşlere Hafız. Dikkat et bu unsurlara, sonra ciddiye almazlar.
@Gregorius O yorumda sevgilisiyle birşeyler yaşamak isteyen birisine cevaben bir enayi daha demişim kendini kullandırtacak ayrıca hatamı bulmaya çalışmak komik hem alakasız
@Bayburtluhafız24 Hadi kardeşim hadi, selametle uzatmayalım.
@Gregorius uyumayı sormuş yeni buldum sağ omuz üzerine 😀 ruhun fesat neyse eyvAllah
peygamber efendimiz zamanında araba mı var mış?