Dün ''Kadın Platform''unun 25 Kasım münasebetiyle Taksim'de düzenlediği yürüyüşte ''Ocağı söndür, kocanı öldür'' yazılı bir pankart açıldı. Feminizm, kadın-erkek eşitliğini mi savunur yoksa erkek düşmanlığı mı aşılar? Bu pankart hakkında ne düşünüyorsunuz?
Taksim'deki kadın yürüyüşünde ''Ocağı söndür, kocanı öldür'' yazılı pankart açılmasına nasıl bakıyorsunuz?
Belirli bir zeka seviyesinin altında ki insanların bu tür önemli toplumlar arasına girmesi yasaklanmalı. Kadın erkek eşitliğini savunup, başta tecavüz ve cinayetler üzerine alınabilecek önlemleri anarak eylem yapmak yerine bu zeka fakiri böceğin taşıdığı bu pankart aptallık ötesi.
Feminizm eşitliği savunur. Erkek düşmanlığı yapan ve kendini feminist olarak adlandıran kadınların o her gün kadınlara işkenceler eden pislik adamlardan hiçbir farkları yoktur.
Çünkü nasıl ki eşlerini öldüren, kızlarına tecavüz eden, sokaktaki kızları döven o manyaklar yüzünden tüm adamlar aynı yere koyamazsak kendine feminist diyen kadınların da hepsi aynı şeyi düşünmez.
Kısa boylu , çirkin , erkekler tarafından beğenilmemiş sonra da intikam almaya çalışıyorlar işte neyse çok da konuşmaya gerek yok ama bu kadına en ağır cezanın verilmesi gerekiyor aynı şeyi bir kadın için söyleseydi biri kıyamet kopardı aynı hakkı biz de istiyoruz
Maalesef feminizme dair mitler ve önyargılar çok fazla. Bunun bir sebebi de kendini feminist olarak nitelendiren seksistler. Cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmayı hedefleyen bir ideolojiyi benimsediklerini iddia ederken aynı zamanda cinsiyetçilik yapıyorlar. Haliyle bu akım -özellikle de erkekler tarafından- yanlış biliniyor. Pankarttaki slogana gelecek olursak da oldukça rahatsız edici. Keşke sadece kadına yönelik şiddete değil de şiddetin her türlüsüne dur diyebilsek.
Adil bir toplum olmak yerine böyle pankartlar açıyoruz, insanları acımadan öldürüyoruz, merhamet etmiyoruz, insanın, erkeğin, kadının, çocuğun, yaşlının, canlının değerini bilmiyor, saygı göstermiyoruz, adil davranmıyor, haksızlık yapıyor, ön yargı ile yaklaşıyoruz.
Feminizm'in asıl ideolojisini bilmeden erkek düşmanlığı sanan ve buna katılıp ben '' Feministim '' diyen kuş kadar beyni olmayan çok aptal var ülkemizde maalesef.
Saçmalık. Feminizmi bu yüzden savunmuyorum abartanlar var. Eşitlik adı altında erkek düşmanlığı yapan çok feminist gördüm. Hic kimsenin kimseyi öldürmeye hakkı yok. erkek ya da kadın olsun bu farketmiyor.
Ben hep feminist bir kadın oldum. Ama hiç bir zaman erkek düşmanı olmadım. Kadın-erkek eşitliğidir feminizm.. Erkeğin kadına şiddeti nasıl kabul edilemezse bu pankartta aynı şekilde. Yanlış ve asla kabul edilemez..
"Kadın platformu" her kadını da savunmuyor. Mesela kapalı bir kadın söz konusu olunca gıkları çıkmıyor. Zaten erkekleri bir kaşık suda boğası var. Hizmet ettikleri amaç belli.
Bu Nasıl Ahmaklık Cahillik böyle Tövbe yarabbim Şiddete kışkırtma bildiğin bu İkisi de olmamali ne kadına şiddett nede erkeğe insan olan şiddete girmez zaten şiddet Şeref Yoksunluğu pislikltir
Bu pankartlar maganda kocalar için ve onlardan maalesef hala çok fazla var agresif bir mesaj fakat düzgün erkeklerin üzerine alınması gereken bir şey yok
Hiç şaşırmadım çünkü gencinden yaşlısına, feministinden ataerkiline, sağcısından solcusuna, dindarından dinsizine kadar herkes suyunu çıkarmayı seviyor.