Merhabalar.. Artık bu tür sözlerin söylenebileceğine inanmaya başlamıştım ki twitter da gördüğüm bir paylaşım şoke etti. Sosyal Doku Vakfı başkanı aynı zamanda ilahiyatçı Nurettin Yıldız bir tv programında "Kadın yanında mahremi olmadan arabayla 90 km' den fazla gidemez" deyip bunu birde peygamber efendimize bağlıyor ya inanamadım. BUYURUN iZLEYİN
Sosyal Doku Vakfı Başkanı ve İlahiyatçı Nurettin Yıldız: 'Kadının 90 km'den fazla araba kullanması haramdır' pic.twitter.com/F97kEhNwW0— DarkWeb Haber (@Darkwebhaber) September 18, 2019
Oysa olayın aslı şu şekilde;
1-Kadınların uzun seyahate çıkmamalarına yönelik hüküm Hz. Muhammed'in (s) Risalet kapsamında değil Devlet Başkanı olarak güvenlik gerekçesiyle aldığı karardır. Evrensel dini bir kural değildir. Güvenliğin olmadığı haramilerin olduğu dönemlerde-mekanlarda uygulanabilir.— Bülent Şahin Erdeğer أهل العدل و التوحيد (@Ebu_Nidal) September 18, 2019
2-Kadının bir gün güvenle seyahat edebileceği belirtilmiştir: Şu sahih rivayet bu hedefi göstermektedir. “Gün gelecek Hîre'den Hadramût'a kadar bir kadın, tek başına yolculuk yapacak ve vahşi hayvanlardan başka hiçbir şeyden korkmayacaktır.” Gerekçe kadın olmak değil güvenliktir— Bülent Şahin Erdeğer أهل العدل و التوحيد (@Ebu_Nidal) September 18, 2019
3-Müslümanlar kadın 90 km. seyahat edemeeeeez diye feryat edeceklerine Kadınların, çocukların, erkeklerin vs. herkesin güvenle seyahat edebilecekleri bir dünya için çabalamaları gerekir. Resulullah'ın gösterdiği hedef o hedeftir...— Bülent Şahin Erdeğer أهل العدل و التوحيد (@Ebu_Nidal) September 18, 2019
Yani olayın aslı peygamber efendimiz zamanında güvenlik açısından alınan bir karar iken sanki bunu bir ayet veya bir hadis gibi 21. Yüzyıla entegre etmeye çalışan zihniyet varken biz nasıl gelişeceğiz.
Nasıl Emine Bulut'lar, Ayşe Paşalı'lar, Özgecan Arslan'lar bitecek?
En önemlisi artık erkekler biz kadınların üzerinden 'elini' ne zaman çekecek?
Olay yaratan sözler "Kadının 90 km'den fazla araba kullanması haramdır' Kadınların üzerinden 'eller' ne zaman çekilecek?
Soruda 90 km hız ve araç kullanmaya atıfta bulunuyorsun sandım. Video da kadının yanında kendisini savunacak biri olmadan araç kullanmasının mahsur olduğunu anlatıyor.
Hocayı tanımıyorum. Dindar kimliği ile görüş beyan ediyor. Toplumumuzda kadınlarımızı tek başına uzak yerlere göndermemek yerleşmiş bir olgu. Neden? Kadın savunmasız olduğu için. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam kadının hacca da yanında nikah düşmeyen biriyle gitmesi gerekiyor. Bu konularda kendi dünya görüşümüze göre katılamadığımız taraflar olabilir.
Ancak her konuyu Emine Bulut'a bağlamak ne kadar doğru. O konuda toplumun ekseriyetinin tavrı belli. Can güvenliği sadece kadının değil toplumun her bireyinin sorunu. Daha geçen gün İstanbul'un göbeğinde bir gencimizin canına kıydılar. Dolayısıyla işin özünde can güvenliğinden bahseden videodaki şahsın sözlerini Emine Bulut'a bağlayarak tabiri caizse felaket telallığı yapmamak lazım.
Ben size öncelikle seferi denilen kavramın ne olduğunu açıklayım Deve kervanları ile yolculuk edildiği zamanlarda bir günlük yolculuk mesafesi 27 28 km imiş Bugün bize 90 km diye söylenen mesafe yolculuk edilen dönemde üç günlük yolculuk mesafesinin karşılığıdır Aslında 90 km değil 81 ya da 84 kilometredir Deve sırtında üç günlük yola giden kadına icazet var, Arabasıyla bir saatlik mesafeye gidecek kadına yok öyle mi Bu şeref yoksunu adamı çokta ciddiye almamak lazım Altı yaşındaki bir çocukla 30 yaşındaki adam evlenebilir dinen bir sakıncası yoktur diye fetva veren bir sapıktır kendisi
Allah aff etsin dün AC / DC nin High way to hell şarkısı eşliğinde 110 gittim :). Bu yine iyimiş. Bana bir hoca evimi elektrik süpürgesiyle süpürmenin haram olduğunu söyledi. Bu neki. Dedem derdiki islamın 5 şartını yerine getirin ve hacılardan hocalardan sakının derdi. Benim için bu söylenenler komedi gibi. Tabi benim için komedi ama inanlar var. Buda içler acısı.
Kesme videoya gel 😄 Nurettin hocayla ilişiğim yoktur ama ara kesitli, başla sonu birleştirmeceli videoya da rağbet edilmez ki ama. Resmen adamı karalamak amaçlı video aralıklarını cp yapmışlar.
Suyu çıktı artık kadın-erkek çatışmasının. Böyle dini yanlış yorumlayanların, 3 5 çapulcunun lafina bakarak aslan kesiliyorsunuz. Ne bu şarlatanlar zarar görüyor, ne erkek nefreti besleyenler. Olan arada 3 5 sağlam insana oluyor. Sağ duyu ve empati olmadığı sürece, ne senin actigin sorular biter nede böyle dini karalayanlar.
Kimse çıkıp olgunluk gösterip saldırmadan fikir beyan edemiyor. O kadar açılabilecek başlık varken neden "Çekin elleri artık" diyorsun mesala. Bunu savunduğum için dile getirmiyorum. Bu çakallar böyle yaptıkça sizler, bizleri hedef alıp ithamlarda bulunuyorsunuz, bizler sizin bu yaptığınız demegoji, erkek nefreti, genellemelerinizi görüp hedef alıyoruz.
Demem o ki, kimse kimsenin hakkını hukukunu ihlâl edemez. Ne sizde çürük biter ne bizde.
- Öteki tarafa gidince çekecekler. - Gelişmek birilerine, durumlara, olaylara dirençten beslenerek gerçekleşir yani başkaları gelişememenin bahanesi olamaz. - Kadın düşmanlığı biter ya da azalır ama bunlar olacaksa bile gelişmek için bahane aramayanlar ile olacak.
milliyetcilik vatan millet sakarya hikayelerine inanıp bu güruha oy verip sonra emine bulut cinayeti? vay cocuk istismari? yok kadına siddet demek benim icin komedidir :) bu hükumetin ve bu zihniyetin tamda hedefi budur. insanlarin nefsine yerlestirilen terörü goremeyip way sunlar terorist way bunlar hain diyenlerin arkasindan gittiklerinin istedikleri düzendir bu.
Emine Bulut'lar, Ayşe Paşalı'lar, Özgecan Arslan'ların katilleri asla bitmeyeceği için evet tek başına güvenli olmayacağı şekilde gitmemesi lazım. Misal eşim ya da çocuğum olsa gece şehirler arası otobüse binmesine izin vermem. Ama havaalanından gidebilir çünkü havaalanı ve uçak güvenli.
İslam ve Müslümanlık bu ve bunun gibi insan müsvettesi yobazlar tarafından lekeleniyor... Neydi ilk emir Oku... Elhamdülillah Müslümanım diyen kaç kişi acaba eline kitabı alıp , daha sonrasında da Türkçe Mealine bakıpta araştırma yaptı ve yanlış bildiğini düzeltme yoluna gitti... Bu adama ben 90 Km hızla bir uçar, bir şey söylerim ama neyse...
Erkekler biz kadınları kıskanıyor. Ne zaman araba sürdük, ehliyet almaya başladık hep bir engel koydular önümüze. Şimdi bu kendini bilmez kadın düşmanlarına kim haddini bildirecek? Seni ne ilgilendirir ya! İster 90 km ile gideriz ister 200! İlla savaş mı çıkaralım, ne istiyorsunuz?
saçmalıyorlar seferilik için 90km sınırı var fakat o dönem araba olmadığı için atla deveyle bir günde ancak o kadar gidiliyordu şimdi at deve kullanmadığımıza göre seferilik için 90km sınırı da olmaz
kısaca adamın dediği neresinden tutarsan elinde kalıyor
Bu konuda söylenen dini hüküm eski dönemin şartlarına göre söylenmiştir tamamen kadının güvenliği açısından ama bugün şartlar değilşti artık ne yol kesen eşkiyalar kaldı nede savaşan kabileler. Belli noktalarda güvenlik ekipleri vs var.
Yani bu konuda söylenen sözler tamamen güvenlik açısındandır
Sahih hadisler, Kur'an ve siyerde anlatılanlara göre kadınlar yanlarında mahremleri olmadan sokağa çıkamazlar. Geçtiğimiz yıllarda gerçek islamı dibine kadar yaşayan ve yaşatan taliban yönetimi tek başına alışverişe çıkan bit kadını hemen oracıkta idam ederek bunu gösterdi. Bunun dışında bir arayış tamamen bozgunculuktur ve maide 33 gereği öldürülmesi caizdir.
başına birsey gelirse tek başına bu hocayı ve bu hocaya ettirdigin küfürleri hatırla tamammı dünyada bırrak kadınlara tecavüz etmeyi bebeklere bile tecavüz ediyorlar birbirini vuran vurana sen kendini tek nasıl koruyacaksın tabiki gezicksin ama dünya senin bildigin gibi temiz bir yer degil genis düsün o kuş beynini çalıştır başına bir musibet geldiginde anlarsın
Benim başımda babam yok (vefat etti) Abim yok, sevgilim ya da kocam yok. Çalışıyorum ve kendi namusumu kendim koruyorum çok şükür. Tartışmak değil niyetim ama sanırım sizde Nuretin Yıldız gibi düşünen, Emine Bulut cinayetinde "Helal olsun. Kadını nasılda boğazladı" diyen güruhtansınız. Bir kadın kendi namusunu kendi korur merak etmeyin. Yeter ki namussuz erkekler bizden uzak olsun.
helal olsunmu mal mal konusma ben böyle bise dedimmi sen nasıl böyle ön yargı ile konusabiliyorsun emine bulutun katili idam edilmesini senden cok istiyorum emine bulutla bu hocanın ne alakası var adam kadın başına kendinizi koruyamazsınız anlamında bir konu atmıs ortayaki sizde anlama kıtlıgı var idrak yollarınız enfeksiyon kapmış sen bu dünyayı saf temiz zannediyosun herhalde ufak bebeklere tecavüz edenler kadın cinayetleri birbirlerini vuranlar ortalık karışık küçük hnm ben kendimi korurum demeyle olmuyor o işler işte size kardesım gibi anlattım mevzuyu hala anlamadiýsan git doktora görün sen
@Funda_a 👏👏👏👏 insanlar her seyi cok biliyor sanki onlar size bakiyormus emek harciyormus para harciyormus gibi car car her halta karismasini da cok iyi biliyor siz kendinizden sasmayin burda bilip bilmeden sallayan cok olur takdir ettim sizi
Bu heriflerin kadın cinayetlerine ve kadına şiddette dair bir yorumunu duymayız. Fakat söz konusu kısıtlama ve değersizleştirme olunca maşallah yarışır gibiler.
Şu sözleri çok seviyorum; Sapkın eski niyetler bile kutsal kitaptan çalınırken, ben en çok şeytanı oynarken aziz gibi görünürüm.
"o zamanın şartlarına göre" diyenler siz hangi kafayı yaşıyonuz olum kafanıza göre upgrade mi yapıyonuz 😂 kurallar belli işte işinize gelmeyince ağlamayın
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Siz beyninizi neyle yediniz acaba.. Bunlar tamamen kadını korumaya yönelik uyarılar. Toplum içinde psikopat erkek dolu görmüyor musunuz. Hastalıklı beyin dolu. İslam kadını korumaya çalışıyor siz de herşeye muhalefet. Naparsanız yapın kardeşim. Burnunuzun dikine gidin. Devam.
bu tip hayvanatların amacı tamamen insanları birbirine düşürmektir. yüzündende görüldüğü üzere kendisi asla müslüüman ya da din adamı olamaz. şeytan suratlı adam. pisliği yüzüne vurmuş
Salagın biri böyle yazmış algıya bakın kim ne diyor kadınlar içinbe size verilen hakların binde biri bende olsa bu gece İsraili basarım kanun hak hukuk yalancı ve dolandırıcı da olsanız sizden yana ne istiyon uz daha. Salak bir kadının paylaşımını alıp bakın erkeklere ölüm demiş ne çekiyoz bu kadınlardan desem adaletsiz gelir dimi
Sırf feministleri kızdırmak için doğru demiş diyesim var :D Yahu bu dinciler erkeklerin de kadınların olduğu ortama girmemesi fikrinde. İran'da erkeklere şort yasağı var. Bu konunun kadınlarla bir ilgisi yok ki.
Dinciler nafakayı savunuyor, erkeklerin kısa şort giymesine karşılar. Biraz da bunları eleştirin. Ateistleri manipüle edip, feminizm limanına onları yaklaştırmak için, ne güzel sinsice propagandalar yapıyorsunuz. Ulan bu kadınlardaki zekanın 10 da 1 i erkeklerde olsa, yemin ediyorum ne feminizm kalırdı, ne de başka bir şey.
Bunu diyenin beynini kuşa taksab bırak ters açmayı, uçmayı unutur. Kadınlar üzerinden ellenizini çekin artık !!!
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
O bununla yüzleşip şok geçiren Müslümanlar O zamanin şartları oyle demeye başlamış Yani keyfi güncelleme 😅😅
Neyse gercek islam bu değil diye haykiralim belki inanan vardir daha😅
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İslam'ı böyle kötüleyip ellerine ne geçiyor, anlam veremiyorum. Kadınlara da takmış durumdalar. Allah akıl fikir versin inşallah. Dilerim bu son saçmalık olur...
O kadınlar hakkında ileri geri boş boş konuşan mallar kendilerini geliştirse şimdiye kadar ülke olarak ileriye gitmiştik
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yahu Allah umrunuzda değil peygamberi umrunuzda değil zaten Nureddin hoca sizlere zaten söylemiyor neden üstünüze alınırsınız
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu konuyu cinayetlere nasıl bağladın bu nasıl bir beyin yapısı , fanatiklikten gözünüz kör olmuş onlar ne kadar yobazsa sen ve senin gibilerde o kadar yobaz bir farkiniz yok yani
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Olay yaratan sözler "Kadının 90 km'den fazla araba kullanması haramdır' Kadınların üzerinden 'eller' ne zaman çekilecek?
En İyi Cevaplar