#tümkadinlara

dunyanin en rahat en ozgur kadinlari Turkiye de yasiyor hangi ulke de var babasindan maas kocasindan maas olmadi devletten maas ustelik is bul calismassan aylik kesilecek diye hicbir ulke demez hicbir ulkede kadinin beyani esas kabul edilecek diye hukuk yaptirimi yok...30 yasina gelmis evde pinekleyen hicbir dunyada kadin yoktur.. surda ozgur degiliz diye viyaklayanlarin bile internet faturasini birisi oduyordur... kadinlarin calisma orani yuzde 30larda... yan gelip yatip armut dus agzima pis tarzi ense gte yasiyor... evlenirken bile cogu kuyumcu dukkani gibi dunyanin neresinde var lan bu...18-21 yasina gelince evlerinden sutlar cogu yabaci ulkelerde Turkiye de oyle birey yok habire evdelerkariyer yapmis ki onlarda yuzde 10unudur geri kalani sinifsiz lumpen birde Turk erkegine laf atmislar son Y kusagi ve Z kusagi icin konusursam Turk erkegi Turk kadinin 50 yil ilersinde... sosyal ve pozitif bilimleri kadinlardan cok daha iyi biliyorlar... endustriyel 4.0 i cok daha iyi isgucu olurlar ozellikle yazilim ve siber sistemlerde kadinlardan cok daha iyi seviyedeler... kadinlarin cogu tweet atmak ya da gratisteki indirimlerden haberdarlar... yasadigi ulkenin matematiksel cografi konumunu bile bilmiyor cogu.. kimligini tasidigi ulkenin anayasasini medeni kanununu bilmiyor tek yaptiklari tuketmek geciceksin bu isleri bir kac kriminal olay var diye Turkiyedeki kadinin konumunu belirleyemezsiniz dunyanin heryerinde var fransa dijonda vajinasina demir cubuk sokularak cezayirli kadin olduruldu ona bakarsaniz... Turkiye de erkeklere cinayet islenmiyor mu suc oranlarina bakin bakalim kaci erkekmis kaci kadinmis... kadinlarin cinayeti erkek cinayetlerinin yuzde 20sini gecmez... ama gundeme gelmiyor belkide kadin kadar medyatik gumden yaratacak propaganda malzemesi olmadigi icindir...
Kadın cinayetleri cinselliğe dayanan sebeplerden ötürü oluyor sırtından geçinen kadınların eşleri de kendine haksızlık ettiriyordur. Erkeklerin cinayetinde ırza geçmeyi duymazsın orantısal olarak bak ya da eşi tarafından öldürülmezler büyük olasılıkla yine bir erkek tarafından öldürülürler.
Bu gelişmemişlik örneğidir umarım evrilmeyenler bir an önce kontrolsüz mantığı noksan duygularının esiri olmaktan çıkar
acıma hissi uyandıran video. hadise gibilerin çok kısır, ucuz bir dünyası var. alkolüklerin her durumda içmesi gibi tek bildiği her durumda bedenini sergilemek, bu da bir çeşit bağımlılık. hüzünlü klip çeker göt, kalça, meme, hareketli şarkı söyler göt kalça, meme, toplumsal mesaj verecek göt, kalça, meme. bütün sermayesi bundan ibaret. kendisini ifade edeceği eğitim, akademik kariyer, bilimsel konuşma yeteneği, akıl vs. gibi meziyetleri olmadığı için en ucuz ve etkili sermayesi olan göt, kalça, meme kombinasyonu ile ilgi çekmeye çalışıyor.
tabi verdiği mesajda kendi kalitesizliği ile paralel oluyor. ''bakın sizde benim gibi böyle soyunup kendinizi teşhir eder, kendinizi cinsel meta olarak pazarlarsanız özgürsünüz yoksa kölesiniz'' bu kafadan çıkan bütün birikim, hayat görüşü bu kadar işte.
@_Дарья_ arasıra katılsan kafi
Özgürlük herkes için farklı bir anlam ifade ediyor bence. Doğudaki okuyamayan 15 yaşında evlendirilen bir kız için kim özgür diyebilir? Veya dün haberlerde izlediğimiz Kadın milletvekilimizin aracının girilmesini izin verilmeyip yol kapatıldı. Fakat kadın '' Ben seçilmiş milletvekiliyim. Beni durduramazsınız. Benim aracımın geçişini engelleyemezsiniz! Benim ve aracımın dokunulmazlığı var arama yapamazsınız! '' diye bağırırken, polis arkadaşlar hiç bir fiziksel müdahale veya sözlü olarak bağırma gibi tepki de bulunmazken Milletvekilimiz hızını hiç kesmeden bağırmaya ve konuşmaya devam etti. Bu kadın özgürdür, haklarının bilincindedir. Yani Kişiye, mevkiye, şehre ve yöreye göre Türkiye'de özgürlük çok değişmekte. Genel bir özgürlükten bahsedilemez.
Hadise gibi kadınlar için konuşmak kolaydır.
Yurt dışında büyümüş, ekonomik düzeyi yerinde, iyi eğitim görmüş ve ailesi tarafından desteklenen bir kadın elbette bunları söyleyebilir.
Bir de bunun tam tersi özelliklere sahip olan kadınlar var. İşte zulmü zaten onlar görüyor.
Cevap
47Cevap
Evde kalan bir kadının dramını anlatıyor artık.
Ne alaka alnını arı kovanına katttığım
Biz özgür olmak istiyoruz. Hiçbir şeyden utanmadan çekinmeden ne derler diye düşünmeden yaşamak istiyorum. Gece geç saatlerde dışarı çıkmak istiyoruz dönerken de gönül rahatlığıyla dönmek istiyoruz evimize. Biz çevreye güvenmek istiyoruz zorla bir şey yaşamak istemiyoruz
Özgür değiliz masalını anlatanlar ne anlatıyorlar acaba cidden çok merak ediyorum.
Veya bu kişilere göre özgür olmak ne anlam ifade ediyor?
Dünyada kadının en çok değer gördüğü ülkelerden birisidir Türkiye. Şimdi bazıları cinayetleri söyleyecek, tecavüzleri örnek gösterecek ama sanki bütün bunların Türkiyede yaşandığını söyleyebilecek.
Doğru ülkede bu tarz sorunları yaşanabiliyor ama medeniyetin beşiği görülen Avrupada hat safhada yaşanan şeyler bunlar ayrıca Fransızcayı bilen insanlar dilde dahi nasıl bir cinsiyetçilik var bunu bilirler.
Nedir biz tutsağız dedirten şeyler dışarıda özgürce dolaşabiliyorsun, istediğinide giyebiliyorsun, mesleklerde erkeklerden çok tercih ediliyorsun ve bir erkeğe göre daha çok maaşla çalışıyorsun vs vs daha çok sayabilirim.
Dünyada kadının en cok deger gördüğü ülkelerden bir tanesi mi dedin? Kurduğun o ütopyadan cik bence adalet önünde bile tecavüz dosyalarında yok isteğiyle buluşmuş, etek giymiş, gece dışarı cıkmış gibi hafifletici sebeplerle tecavüzcüler, tacizci sapiklar tahliye oluyor, beraat ediyor ülkede adalet yok, kanun yok ki kadına değer olsun. Pedofililik, tecavüz, kadin ve çocuk cinayetleri, hayvan tecavüzü ve cinayetleri igrenc bir ülkede yaşadığının farkinda mısın savunuyorsun? Bir manyağin saplantili askina cevap vermedigin icin öldürülüyorsun, boşanmak istediğin icin öldürülüyorsun, barışma teklifini kabul etmediğin icin öldürülüyorsun. Ne caydırıcı hukuksal yaptırımlar var ne öncesinde korumaya yönelik çalışmalar var. Katledilen kadınların hepsinin koruma talebi varken hic bir şey yapamayan cinayetlere susan göz yuman bir devletimiz ve halkımız var.
@dobra_kadin sığ görüşlü arkadaşlardan birisisiniz çok tartışmayacağım dahi.
Burada tacizi tecavüzü savunan yok benimde kız kardeşim var.
Ama Türk milleti gibi onurlu bir milletin adına bazı kaypaklar, şerefs*zler yüzünden kimse leke süremez.
Bahsettiğin taciz, tecavüz şiddet dünyada bir çok ülkede oluyor ve eminim ki hiçbiri böyle Türk milletinin genelini hedef alan sığ görüşlerde bulunmuyor.
@dobra_kadin Fransızlar gibi medeni görülen milletlerin dilinde dahi mascülen feminen ayrımı var.
Bizim ülkemizde bazı adiler dışında erkekler kadınlarına değer verir ve saygı duyarlar ve canını feda edecek kadar severler.
Yani neden işinize gelmediği için bunları görmüyorsunuz onuda anlayamadım.
Tacizi tecavüzü meşrulaştiran ve hafifletici nedenlerle cezai yaptırımlarda tölerans tanıyan bir devlet burasi. Burada hukuk ve adalet konusunda cok ciddi sıkıntılar var. En önemlisi din kisvesiyle yönetilen emperyalizmin ve siyonizmin kölesi haline gelmiş bir devletiz. Hiç bir ülke kadın, çocuk, hayvan istismarlari konusunda bizimle denk düşemez. Istersen analiz yap araştır ilk sıraları alıyoruz. Bu ülkede kadına siddet çocukluktan başlıyor baba ve abi şiddetiyle, sinirlandirmalariyla. Erkekler için her şey serbest ama hala doğu sehirlerinde töreye kurban gidenler, zorla evlendirilenler mevcut dar ve sığ görüş seninkisi.
Fransa'da hangi kızın kadının ailesi saat kaçta çıkacağına, nereye gideceğine, ne giyecegine, kimle evleneceğine karışıyor? Maskülen ve feminen sadece bir karsilastirma olarak kullanılıyor bu ülke ile denk mi?
Benim de kız kardeşim var dedin değil mi peki kendine sağladığın özgürlüğün aynısını kız kardeşine de sağlıyor musun? Yoksa her ev gibi hiyerarşik bir düzen mi var orası önemli bir konu.
@dobra_kadin dünyadaki tecavüz listesinde ilk 10 u paylaşayım o zaman seninle.
1-Abd
2-Güney Afrika
3-İsveç
4-Hindistan
5-İngiltere
6- Almanya
7-Fransa
8-Kanada
9-Sri Lanka
10-Etiyopya
@dobra_kadin yani sıralamadan bahsetmişsin eğer istatiksel konuşacaksak ilk 10 a bak bakalım Türkiye var mı?
Hangi yil icin paylastiysan istatistigin linkini de koymalıydın? Her yıl bu istatistik değişir akitten mi copy paste yaptin yoksa ayrica diğer sorduklarima cevapta vermedin.
@dobra_kadin o zaman sana daha iyi bir kaynaktan daha iyi bir bilgi vereyim kendin gör.
@dobra_kadin
Finlandiya'da her yıl yaklaşık 50 bin kadın tecavüz ve cinsel şiddete maruz kalmasına rağmen sorumluların çoğu adalete teslim edilmiyor. 2017 yılında tecavüz suçundan sadece 209 mahkumiyet kararı verildi.
Norveç'teki pek çok tecavüz polise bildirilmemekte, ancak polise ihbar eden mağdurlar da uzun ve sorunlu bir süreçle karşı karşıya kalıyorlar. Norveç'ten bir mağdur Uluslararası Af Örgütü'ne şunları söyledi: "2016 sonbaharında ihbar ettiğim zamandan, 2018 baharında dava kapanana kadar neredeyse iki yıl sürdü. Çok uzun zaman alıyor."
Birçok tecavüz mağdurunun değindiği son zamanlarda yaşanan olumlu bir gelişme ise tecavüz ihbarıyla alakalı detayları alan polislerin bu konuda eğitilmiş olmaları.
İsveç, 2018'de yaptığı bir düzenleme ile 'rıza' temelli yasaları yürürlüğü soktu. Yasalarla birlikte rıza dışında cinsel ilişkiye zorlama da tecavüz kapsamına alındı.(2018 de tecavüz suç oldu. )
@dobra_kadin
Danimarka'da çok sayıda tecavüz vakası rapor edilmesine rağmen, polise gidildiğinde dahi kovuşturma ve mahkumiyet kararı ihtimali çok zayıf. 2017 yılında tecavüze uğrayan veya tecavüz girişiminde bulunulan kadın sayısının 24 bini bulduğu biliniyor ancak bunların sadece 890'ını polise bildirilmiş. 890 vakanın yalnızca 94'ü mahkumiyetle sonuçlanmış.
@dobra_kadin bu sadece iskandinav ülkelerdeki durum Avrupa ülkelerinden bahsetmedim dahi ve kaynakta Euronews yani uydurma akit deyip geçebileceğiniz kaynaklar değil.
Ben de link istemiştim ama copy paste istemedim teşekkürler bulup göndermişsin iskandinav ülkelerinin nüfusu fazla bizden ayrıca bu ülkede de tecavüzden sikayetci olmayan korkan hatta evlendirilenler var. Bizim ülkede tek tecavuzle bitmiyor ki tecavüzle beraber öldurulebiliyorsun o öldürmese ailen namus kavrami yüzünden öldürebiliyor, evlendirebiliyor.
@dobra_kadin copy paste veya link farkı nedir ben fark görmediğim için attım.
Okuyupta ana fikri almak önemli olan ve bu saydığım iskandinav ülkeleri cinsiyet eşitliğinin en fazla olduğu yerler.
Ben Türkiyede olmuyor demiyorum oluyor ama dünyadaki orana göre çok daha az yaşanıyor ama bazı hanımefendiler Türkleri kötülemek adına sanki Tecavüzcü tacizci bir ülke gibi izlenim bırakıyor bu doğru değil.
Ayrıca benim bulunduğum şehirde isteyen istediği gibi giyiniyorda işte de çalışıyor her şeyide yapıyor hatta bizden de daha imtiyazlı çoğu.
Bence artık mağdur edebiyatı yapmaktan vazgeçip çözüm odaklı olmalıyız yani.
Kardeşim hemen hemen her gün bir kadına cinsel istismar ve tehdit, cinayet, yaralama vs. Uzaklaştırma taleplerine bakmak gerek kac kadın eski sevgilisi veya eşinden şikayetçi. Çözüm icin cok kuvvetli caydırıcı yaptırımlar olması gerekli. Cinayet ve saldırı öncesi korumaya yönelik polis hic bir sey yapmıyor olayın gerçekleşmesini bekliyor illa devlet. Ben de bunu yaşadım silahlı saldırıya uğradım detaya inmek istemiyorum elini kolunu sallayarak dolaştığını biliyorum. Sikayet ve yeterli kanıtlar olsa bile tutuksuz yargilaniyorlar. Ben Türkçü Turanciyim Türkler diyerek milletimi tecavüzcü olarak göstermiyorum ben hukuksal yapıyı ve ataerkil düzeni suçlu buluyorum. Çünkü Türk törelerinde bu gibi şeyler yok ülkenin tamamı da türk değil zaten hükümet yüzünden nüfusumuz bile karıştı suriyeli veya afganlar tarafindan tecavuze ugrayan da var haberlere de yansıyor kendi gözlerimizle de görüyoruz. Ben irka dayandirmiyorum bir kadın ne zaman gece 3-4 te sokakta yalnız başına özgür yuruyebilirse o zaman özgürlükten bahsederim. Ne zaman yargı olayın hangi saatte gerceklestigine ve giyim kusam gibi hafifletici nedenler aramadığı zaman rahat ederim.
Kadını cinsel dürtüler yüzünden suçlu buluyorlar avrupada oyle bir sey yok gece gezen bir kadina laf bile atilsa hapis yatiyorlar bunlarin örnekleri de var. Avrupa da kisi ne yaparsa ondan yargılanıyor karsi tarafa tahrik indirimi gelmiyor önemli olan niceligi degil niteligidir bence.
@dobra_kadin kesinlikle hukuksal yaptırımı olmalı ama Avrupada da durum çok farklı değil bunu söylemek istiyorum ben daha önce bulundum ve arkadaşlarımda var maalesef Dünya sapıtma evresinde şu son 20 yıldır.
tabi canım çok özgür onu yapamazsın, şunu giyemezsin, şu saatte dışarı çıkamazsın, erkekler bakar düzgün giyin, erkeklerle dolaşamazsın, ortalık yerde kahkaha atamazsın, erkeklere hizmet etmelisin aşırı özgürüz sonra başımıza bir şey gelince O SAATTE ORDA NE İŞİ VARDI, YABANCILARIN ARABASINA BİNMEMELİYDİ, ÖYLE YAPARSA BÖYLE OLUR hemen bizde bir suç ararlar
Bende de o kadar para olsa ün olsa ben de özgürüm derdim. Bu soruyu bide doğudaki kadınlara sorun. Birinin özgür olması için illaha eline kelepçe bağlanması gerekmez susturulması da bir tutsaklıktır, giyimine karışılması da vb.
Bu metni Hadise yazmış olamaz. Bu gündem olmak için yapılmış bir reklam çalışması ve bu profesyonel bir reklam ajansının ve ekibin işidir.
Fikirleri desteklerim ama bunların hadisenin fikri ve sözü olmadığına da bahse girerim.
Yani Türkiye'de kadınlar mı sadece özgür değil? Garip bence şahsen kadınların %70 i özgür istedikleri hayatı istediği şekilde yaşarlar. %30 u ise erkek kahrı çekiyorlar maalesef fakat bu kendi ellerinde
Özgür falan değiliz ve bu Türk milletinin zihniyeti değişmedikçe de olmayacağız, bunların hepsi prim hadise kadınlar özgür diyince yaşlı amcalar biz dizden 5 parmak yukarıda şort giysek dahi hayvan gibi bakıp sonra tövbe tövbeee demeyi kesmiyorlar :/
Neye göre özgürlük? Özgürlük konusu geçince neden sadece kıyafet algılıyor bu toplum? Özgürlük sadece açık ya da kapalı giyinmek mi?
Aptallık. Topluma bunu bu şekilde empoze ettiler. Ayrıca artık çoğu kadın açık giyinmeyi özgürlük olarak yorumluyor. Merak ediyorum birkaç erkek çoksa slip donla dolaşsa her yerde hangimiz sessiz kalırız? ya da bu ne kadar doğru olur 😏 toplum çöküyor.
Bak burada dikkat çekilen '' senin yükseldiğin et parçası var ya ona benim arzum harici dokunamaz laf atamazsın sağda solda takip edip sıkıştıramazsın''' '' gözlerini kendine çevir'' Müslümanlıkta bu böyledir ben mi yanlış biliyorum. Yani ister kapalı olsun ister açık fantezisini kuran sapıklık yapan yapıyor. Sözde kapalıların da kendini tatmin etmek adına kendinden farklı görüşleri yermesine acıyarak bakıyorum
Valla senin ve senin gibilerin et parçaları umurumda değil ne anlatmaya çalıştın anlamış da değilim ben kadınları
Ben kadınlarında ne kadar masum olduklarını biliyorum 😏 Sen neden kapalıları yargılıyorsun? Onlarınki özgürlük değilmi? Sizin gibi olmayan öyle düşünmeyen herkes cahil aptal değil mi 👏🏻👏🏻
Kendi kafandaki karakterlerle tartışman bittiyse erkek gizli kullanıcıyla yaptığımız diyaloğu oku. Aklın burada değil gelinceye ben giderim
Aslında aynı şeylerden bahsediyoruz frekanslar farklı.
Bir daha bir yere etiketlemezsen sevinirim.
Saygılar. 😁
Özgüriükten kastettiği kendisi gibi olmaksa çok tehlikeli bir şey ben bu kadını beğenmiyorum. Benim gibi düşünen bir çok kisi vardır özgür olmak insanları tahrik etmekse öyle özgürlükten süphe duyarım amacı bütün kızları kendine benzetmek bence. Kendisini görüyoruz bekar :). Yeniden aşık olmak istiyorum diyor adam akıllı birini sevip yaşayamadığı için pisman kendisi yaptığı hataları sizde yapın diyor örnek alın kızlar bakalım Seksi olun abazalar pesinizden ayrılmasın o ünlü oldugu için skıntı yok kısaca hadise ve özgürlük bekar kalmak Seksi olmak başka bir şey değil :))
Hadise özgür tabi. Kötü sesiyle orasını burasını çevirerek milyon götürmeye devam ediyor.
Arada sırada sosyal mesajlar vererek halktan yanayım bende sizdenim diyerek keklediği sevenleriyle mutluluğuna mutluluk katıyor.
#Kral
Bu azmıs azınlığın özgürlüğünden bahsediyor. Söndüğü yerde biter onun özgürlüğü. Emine bulut gibi diğer kadınların yaşadığının %1'ini bile yaşa bu video'yu çekebilirmiydi acaba?
Biraz saçmalamış özgürlük açık veya sexsi olmak değil özgürlük kendi ayaklarını üzerinde durmak yeri, özgürlük iş çıkışı eve geldiğinde defalarca arkana bakmamk kendini korumak için yanına kesici aletler taşımamak yeri geldiğinde sesini duyurmak erkeklerin kölesi olmamaktır kadın özgürlüğü budur işte
Ozgurluk adina konusabiliyorsan ozgursun ozgur olmayan ulkelerde bu gibi seyler konusulamaz.
Mesela katarda seyhi elestirmenin cezasi muebbet. Para var ama ozgur degiller.
Yasalar ozgurlukcu olsada toplum aile ici tabular olabilir buda giderek yikiliyor. Cehaletin yikilmasiyla ozgur dusunce gelir.
toplumlardaki sorunlar ve eksiklikler zaman zaman kanayan yaralar aslında birer gizli prim kaynağıdır ve bunu en çok sanatçıyım, siyasetçiler ve dinciyim diye geçinenler kullanır :)
Ozgurluk derken nasil bir ozgurlukten bahsediyiruz anlamadim. Demokrasinin oldugu sokaga boyle cikamazsin denmedigi tayt giyip sokak arasinds gezme denmedigi tamamen isteyenin istedigi gibi gezdigi dolastigi kendinj sktirdigi bir ulkedd daha nasil bir ozgurluk istenebilir?
bir sacmalamasin ne ozgurlugu. Kadın cinayetlerinin sonu gelmiyor. Hangi ozgurluk?
O önce kendi sömürücü kardeşlerinin tutsaklığından kurtulup özgürlüğe kavuşsun sonra Türk kadınlarının özgürlüğü hakkında yorum yapsın
değil istediğini giyemezsin bacım olursun heryere gidemsizn surtuk olursun gece dışarı çıkmasın suçlu olursun DEĞİLİZ AMA OLUCAZ BU BİZİM HAKKIMKZ
paran varsa özgürsün, dilediğini yap. çalışan bir insan ben özgür müyüm diye düşünecek zamanı olmuyor ki? dört duvara hapsolmuş durumdayken.
Birazda özgürlük anlayışına bağlı.. özgürlük kıçı başı açıp sokağa çıkmaksa biz öyle özgürlük istemiyoruz.. kimseye kapanında dediğimiz yok ama bazıları abartıyor.. neredeyse bikiniyle sokakta dolaşacaklar.
Atlet şortla çıkan erkekler de var sıcak deniz kıyısı yerlerde yaşayanlarda.
@OkyanusKarmenKeki Deniz kenarında normal orada herkes o şekilde giyiniyor
Mevsimsel bir etki bırakıyor yani desene *herkes öyle giyinse rahatsızlığın bitecek o halde
@OkyanusKarmenKeki Mevsimsel değil kardeşim yerel diyelim biz buna... mesele o kıyafeti giymesi değil nerede giydiğidir aslında... o kıyafeti sapık dolu bir ortamda giyip bana bulaşmasınlar demek ne kadar doğru..
İşte özgürlük kısıtlaması kendini başkasına göre ayarlamaktan oluşuyor. Sapıklık önleneceğine kadına korku sarılması yaygınlaştırılıp normalleştiriliyor sorun bu neyin normalleştirildiğin senin burada neyi normalleştirdiğin ben beni rahatsız edebilecek insanla fiziksel bir münakaşaya girmek istemiyorum fiziksel burada temastan ibaret değildir bakış bu kapsama alanına girer. Etki burada oluşur. Bu etkiyi başlamadan bitirmek gerekir Kökünden çözmek buna denir.
@OkyanusKarmenKeki Sizde söylüyorsunuz kökünden çözmek gerekir işte bunun oluşması lazım öncelikle... cinselliğin afrikası olan Türkiyede alt yapı olmadan sokakta belli sınırları aşmadan dolaşamazsınız ki bazı sınırlarda aslında olması gereken sınırlardır... yukardada söylediğim gibi bazı sınırlar koyulmazsa önüne geçilmez... mesele kıyafetmi bazıları için elbette kıyafet zihinsel değişime ihtiyaç var bazıları için damacanaya hallenen insan görünümlü yaratıklardan bahsediyoruz önce öylelerinin eğitilmesi gerek...
Ne yapılabilir mesela biliyor musunuz insanlar bu konuda ihbar edilebilir sözlü veya fiili rahatsızlık verenler topluma huzursuzluk saçan insanlar bildirilir aynı kişi farklı kişilerce ihbar edilip *toplum huzurunu bozma nedeniyle göz denetimine alınabilir aşıma uğradığında da rehabilite edilmesi için müracaata başvurulabilir. Buradan bir iş sahası dahi çıkar. Aslında kanunen şunun su mürekkebi maddeleri var. Ama insanlar haklarını aramıyor. Adalet sinek kovalıyor ve bu işte de zayıf. Kapalı ya da açık olmanın sapıklıkla bir alakası olmadığını ayırt edebiliriz. Farklı bir açıdan bakalım toplumda erkekleri rahatsızlık eden kadınlar da var benzeri yaptırım gene kişiler tarafından uygulanır. Kadın özgürlüğünün bu kadar gündem olmasının tek nedeni kişilerin yaşadıklarının oran olarak fazla olmasınsan kaynaklı, dile getirilenler bilinir.
@OkyanusKarmenKeki Öncelikle adalet sisteminin yenilenmesi gerekir... sözde yasalar var herşey var gibi gözüküyor ama uygulama sıfır... kelimenin ucunu siyasi olarak değiştirmek istemiyorum ama her ucu siyasilere gidiyor ve siyasilerin yanlış politikalarına dokunuyor... önce en yukardakilerin değişmesi gerekir başka türlüsü zor...
İki taraftan ekmek elden su gölden ve arttırılabilir oynaklık var insanlarda bize mi çalışıyorlar birilerinin yalakalığınınyapmaktan fırsat doğmuyor evet tabi güzel olurdu ülke güncellense başından resetlense böyle hassasiyet gerektiren konuların ayrıca üstüne düşülmesi gerekiyor takibi sağlandığında itirazlar yapıldığında kişilerin ceza alması sağlanıyor psikolojik açıdan da tedavi görmeleri gerektiklerini düşünüyorum çünkü kimisi içeride bilenmeye devam ediyor.
@OkyanusKarmenKeki Hem ekonomik özgürlüğümüz elimizden alınıyor hemde fiziksel özgürlüğümüz... Resetlense bile yerine gelecek olan aynı döngüde devam ettikten sonra bir anlamı kalmaz... Halk ekonomik olarak ne kadar güçsüz olursa okadar muhtaç olmaya mahküm hale gelir ve o halkı istedikleri gibi parmaklarında oynatmaya devam ederler...1 kilo patatese soğana vatanını satar hale bile gelebilirler...
Gizli O yüzden kapalı kapıdan az nasibini almış hassas konularda hassasiyet göstermek önemli öteki türlü arap saçı oluyor
Özgür olmak ile ahlaksız olmak apayrı mevzular. Ben özgürüm diyip bin kişiyle yatmanın ben özgürüm deyip okuyup çalışmanın farkı zaten bariz.
Kadınlar özgür. Öte yandan kızlar özgür olmayabilir fakat ailelerinden ayrı eve çıktıklarında eminim özgürlüklerine kavuşacaklardır.
Akşamları bir kadın rahat rahat yolda yürüyemiyorsa özgür değildir.
fiziksel olarak özgür ancak aile yapısı gelenekler kültür bakımından değil
Ataerkil bir toplumda yaşıyoruz ne kadar özgür olabiliriz ki😕
Ben almanyada yasiyorum ve özgür degilim gecen yandan bakinca azcik dizim gözükiyo diye ailecek oturup 3 saat bu konu hakkinda ve bana ne cezasi verecekleri hakkinda konustuk
@Ayşegever özgürlük aysecim relativ dir bu kelimenin ne demek oldugunu bilmiyorsan sana tavsiyem arastir
@Ayşegever peki tamam cahilligine veriyorum
@Ayşegever tamam
Dünyanın her yerinde özgürüm ben.
Özgürlük ortamdan ziyade, zihindedir.
Özgür filan değiliz.. Her yanımız göbeğimizin bir yeri gözükse üstümüze atlicak akbaba dolu.
Hadise işine gelince feminist olan trash pack bir naylon.
Evet ozgürüz ama bakişlar konusmalar laf atmalar kisaca erkekleri saymazsak
Tüm kadınlar özgürdür ama toplumlar bunların önüne ket vurmuştur.
Hadise'nin dediği gibi yeterince özgürler. İstediğiyle cinsellik yaşayıp sonra yaşamamış gibi dktirebiliyorlar. Sık sık erkek arkadaş değiştirebiliyorlar. Evli adamlara çekinmeden yürüyebiliyorlar. Demagoji yapılmasın boşuna.
Bence erkekler özgür değil özgürlüğümüzü kisitlayamazsiniz
Değiliz sanalda bile başımıza biri musallat oluyor istemiyorum kardeşim ne hakla musallat olup huzursuz ediyorlar buton polise gitcem
Türkiyede kadinkar özgür olmak istiyorlarsa buju başarılarıyla gerceklestirmeliler. zira başarı +helalinden para=özgürlük bu kadar net.
hiç bir şey yapmadan nasıl kahraman olunur; böyle olunur.
özgürüz ve çok doğru konuşmuş ama insanlar özgürlüğü yanlış tanımlıyor
Hadise’de gündemde ne varsa orada. Beğenmiyorsa gelmeseydi Belçika’dan! Orada Roberto Carlos gibi bacaklarına prim vermiyorlar tabi.
Konuşmasının ardından dağğları deldim tek başıma şarkısını patlatasım geldi 😂Hiç samimi değil teşhirci primcinin teki komple makyajı çıkardığınada inanmıyorum😄
Özgürlüğümü kısıtlamaya yönelik her kim bir sözle veya fiziksel yaklaşimda bulunursa hayati tehlikeye girer.
Dünyada özgür değil ki kadınlar türkiyede olsun
Hadise saçmalamış
Ben hep özgürüm türbanlıyım açık giyinebiliyorum evde, içlik giymeden geziyorum daha ne olsu n
Özgürlük denince akla hemen onun adı gelir. Krişçın Krişçın ahhshs 😂😂😂😂
Bence özgürler ama sevgisiz en önemlisi ilgisizler.
Izmirdeysen özgürsün ama turkiyedeki tüm kadınlar izmirde yaşamıyor bunun bir de hakkarisi var
Değil bence özgür olunsa tecavüz vaķalari olmaz kadınlar ölmez
Hadisem ne diyosa öyledir özgür derse özgürdürler deildir derse deildirler😂
Bedenen özgür olan kadınların çoğu düşünce olarak bir kafesin içindeler
Bedenen bile özgür olmayan birinin düşünceleri kafasının içinde kalmaya mahkumdur!
Türkiye'de kapıdaki komşun bile namus bekçiliği yapabilir
Ne fiziksel ne düşünce olarak Türkiyede özgürlük yok. Kadın için daha da yok
Hadise için konuşmak kolay tabi
özgür değiller
Türkiye’de değil dünyada da kadınlar özgür değil
Hadisenin prim yaptığı kesin onun dışında Türkiye'de kadınlar özgür değil bu da çok kesin ve net
Hadisenin özgür olduğu bir gerçek
Özgür olmaya çalışıyoruz ama nerde
Yakında kitap çıkartacak herhalde 🤣
Özgürlükteki anlayış nedir
Sahii neydi özgürlük?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar