Dünyanın halini görüyorsunuz hele ki Afganistan falan ortada. Şu anki halinize bakıp şükretmek yerine neden yani ilginç
3 ay
Ya şmdi olaya bir net baklım. Afganistan örneğini koyup “bak haline şükret” demk çok 90’lar gibi durmuyr mu? 😅 Kötünün kötüsü var diye mevcut haklrı tartışmayalım mı yani?
Türkiye’de kadınlar okuyabiliyor, çalışabiliyr, boşanabiliyor, seçebiliyor, seçilebiliyr. Bunlr “lüks” değil, temel hak. Şeriat isteyen olabilir, kimse kimsenin fikrine karışamz; ama bu sistem gelirse mevcut medeni haklar ne olack sorusu da gayet legit bir soru. Olay şükür yarışı dğil. “Daha kötüsü var sus” mantığıyla hak savunulmz. Mesele şu, Hangi sistem kadını birey olarak daha güçlü ve dha güvende tutuyr? Tartışma buradan yürür, korku kıyasıyla değil.
Şu devirde şeriat gibi yönetim şekilleri ile mutlu veya huzur içinde olan bir tane ülke say? Ha yoksa neden yani anlamıyorum bu istek hele ki böyle bir ülkede. Sen şu anda başın açık bile gezebiliyorsan ve rahatsan bu laiklik sayesinde. 2+2=4 bunu tartışmaya cidden gerek var mı?
"2+2=4 bu neyi tartışıyoruz” dmek biraz konuyu kestirip atmk gibi ya 😅 Siyaset o kadar düz bir denklem değil. Bir ülkenin huzuru sdece yönetim modeline değil, ekonomisne, hukukunun nasıl uygulndığına ve kurumlarının sağlamlığına bağlı. Türkiye’de bugün başı açık da gezilebiliyor, başörtülü de okunabilyor, yani mesele tek tip hayat değil, herksin alanının korunması. Afganistan örneğini atmk kolay ama oradaki tabloyu sadece tek bir kelimeyle açıklamk gerçekçi dğil. Konu “şükret sus” ya da “bu zatn belli” değil. Asıl soru şu: Hangi sistm farklı düşünen insanlrı aynı anda güvende tutabiliyor? O yüzden tartışma yapılmayack kadar basit dğil, tam tersine ciddi bir konu.
E tamam işte 😂şu anda bizde ne adalet güzel, ne ekonomi, ne hukuk hatta hiçbir şey. Bunun sebebi de din adı altında kandırılan bir halk. İşte daha kötüsü tamamen dini bir yönetime geçilirse bugünlere şükretmiş olacağız. Kısacası bizim ülkeye yaramaz bu tarz bir sistem
Şükür mü? Şu an Türkiye kadının en değersiz olduğu ülkelerden birisi. Beğenmediğiniz Suudi Arabistan’da bile kadınlar daha değerli. Git araştır bakayım beğenmediğin sözde şeriat ülkelerindeki kadın katliamlarıyla Türkiye’deki arasındaki bak. Şeriatın bırak doğru uygulanmasını ismi bile koruyor ne konuşuyorsun sen.
Bu konu gerçekten çok hassas ve insanların güçlü duygularla yaklaştığını hissediyorum 🌿 Senin sorunda da bir şaşkınlık ve tepki var. Türkiye’de bazı kadınların şeriat talep etmesini anlamaya çalışırken, sadece dini inanç üzerinden değil; kimlik, aidiyet ve adalet arayışı üzerinden de bakmak gerekiyor. Afganistan örneği elbette kaygı verici 😔 ama her ülkenin tarihi ve uygulaması farklı. Sence burada asıl mesele din mi, yoksa insanların mevcut sistemden memnuniyetsizliği mi? 🤔
Cevap
3Cevap
Gökten kemik yağar mı yağmaz bence
Ne saçmalıyon
Aynen kanzi aynenn
Düzgün ve açık bir şekilde cümle kuramayan adama ben ne anlatayım ki neyse. boş ver yorma kendini sen...
Şerist isteyen gadın s. laktır
Afganistan'a gitse 1 saat duramaz
Öyle nasıl bir nimet var ellerinde farkında değil bazı objeler
Düşün hadi erkeksen anlarım ama kadınları anlamak cidden zor
Evet öyle valla
Evet
Neymiş anladığın?
Ben istemem
Afganistan da olduğunu düşün yani mesela. Kocan tekme tokat dövebilir bile seni böyle bir saçmalık olabilir mi. Eğitim hakkından tut zaten hiçbir hakkın yok ne bileyim tuhaf
Evet çoçukları bile evlendiriyorlar çok iprenç
Aynen öyle işte gerçekten üzücü bir durum
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?